Olieprijzen fors lager gesloten

Door ABM Financial News op 1 mei 2024 20:59 | Views: 5.160

Olieprijzen fors lager gesloten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag fors lager gesloten, nadat onder meer uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie vorige week flink zijn gestegen.

De juni-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 3,58 procent lager op 79,00 dollar.

De daling markeert het derde sessieverlies op rij, terwijl de gesprekken over een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas voortduren en de Fed de rente onveranderd hield en weinig haast lijkt te hebben met het verlagen van de rente gezien de taaie inflatie.

Uit de EIA-data bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 26 april zijn gestegen met 7,3 miljoen vaten naar 460,9 miljoen vaten.

De benzinevoorraden stegen met 0,3 miljoen vaten naar 227,1 miljoen vaten, terwijl de voorraden stookolie en diesel daalden met 0,7 miljoen vaten tot 115,9 miljoen vaten.  

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde van 88,5 naar 87,5 procent.

De stijging van de ruwe olievoorraden kwam niet geheel als een verrassing, aangezien het American Petroleum Institute dinsdag laat al een stijging van de voorraden ruwe olie rapporteerde van 4,9 miljoen vaten.

Daarnaast volgde de markt nauwgezet de voortdurende onderhandelingen over een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas. De hernieuwde druk van Egypte en de VS hebben de zorgen over mogelijke verstoringen van de olieaanvoer enifszins verder weggenomen.

Analist Robbie Fraser van Schneider Electric wees erop dat de geopolitieke risicopremie voor ruwe olie, vanwege de-escalatie van het conflict tussen Iran en Israël en de onderhandelingen over een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas, onder druk staat.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.