Meer omzet bij Brunel

Door ABM Financial News op 3 mei 2024 07:50 | Views: 3.058

Meer omzet bij Brunel
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Brunel heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de omzet verder zien stijgen, terwijl het bedrijfsresultaat terugliep. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de specialistische detacheerder.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet op jaarbasis met 10 procent tot 349,2 miljoen euro. Op een autonome basis bedroeg de groei 13 procent. 

De brutowinst trok op jaarbasis met 1 procent aan tot 69,2 miljoen euro. Autonoom was dit een plus van 6 procent. De operationele kosten stegen met 4 procent tot 54,2 miljoen euro.

Het EBIT-resultaat daalde met 9 procent tot 14,3 miljoen euro met een bijbehorende marge van 4,1 procent tegen 5,0 procent in het eerste kwartaal van 2023.

Het aantal directe werknemers steeg met 1 procent naar 11.103, het aantal indirecte werknemer met 2 procent naar 1.560.

Outlook

Brunel verwacht dat de huidige trend zich in het tweede kwartaal voortzet. 

CEO Jilko Andringa verwacht wel dat de omstandigheden in diverse markten op de korte termijn lastig blijven, maar hij verwacht dat de onderneming deze het hoofd kan bieden.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.