Target stelt teleur

Door ABM Financial News op 22 mei 2024 13:23 | Views: 2.366

Target stelt teleur
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Target heeft in het eerste kwartaal iets minder winst geboekt op een licht lagere omzet en stelde beleggers daarmee teleur. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse retailer.

Het aandeel daalde in de handel voorbeurs met 7,6 procent tot het laagste niveau in drie maanden.

De nettowinst in het afgelopen kwartaal, dat liep tot 4 mei, daalde van 950 miljoen naar 942 miljoen dollar, of van 2,05 naar 2,03 dollar per aandeel. De consensusverwachting volgens FactSet was een minieme stijging tot 2,06 dollar per aandeel.

De omzet daalde zoals verwacht met 3 procent tot 24,5 miljard dollar en de brutomarge verbeterde van 26,3 naar 27,7 procent, dankzij kostenbesparingen die compenseerden voor kortingsacties op producten.

Outlook

Target voorziet in het lopende tweede kwartaal een aangepaste winst per aandeel te boeken van 1,95 tot 2,35 dollar. De consensus houdt rekening met 2,20 dollar per aandeel.

Voor heel het boekjaar zou de aangepaste winst per aandeel nog steeds tussen 8,60 en 9,60 dollar uitkomen, volgens Target, terwijl de vergelijkbare omzet gelijk blijft of in het beste geval 2 procent groeit. Eerder zei het bedrijf te rekenen op een bescheiden toename van de omzet.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.