Nieuws van maandag 28 september 2020

Wall Street gaat verder omhoog

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met mooie winsten gesloten. Daarmee werd voortgeborduurd op de plussen van vrijdag. Koopjesjagers op Wall Street bleven zoeken naar kans...

28 sep | Reacties: 2 | meer...

Opnieuw winsten voor beurzen New York

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag op mooie winsten, waarmee werd voortgeborduurd op de plussen van vrijdag. Koopjesjagers op Wall Street bleven zoeken naar kansen om t...

28 sep | meer...

Forse winsten op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met flinke winsten gesloten. Beleggers schoven de zorgen over de stijging van het aantal coronabesmettingen aan de kant en gingen op koopj...

28 sep | Reacties: 3 | Onderwerpen: Europa  | meer...

Ajax trekt zich terug uit Ajax Cape Town

AMSTERDAM (AFN) - Ajax heeft zich teruggetrokken uit Ajax Cape Town. De club uit Amsterdam heeft 51 procent van de aandelen verkocht aan de minderheidsaandeelhouder. De transactie wordt uiterlijk 1...

28 sep | Reacties: 5 | meer...

Lagarde: economische onzekerheid blijft groot

FRANKFURT (AFN/DPA/BLOOMBERG) - De economische onzekerheid over de coronacrisis blijft groot en de virusuitbraak zal blijven drukken op de economische bedrijvigheid in de eurozone. Dat heeft presid...

28 sep | Reacties: 6 | meer...

Mooie plussen voor beurzen Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen maandag duidelijk omhoog. Beleggers schoven de zorgen over de stijging van het aantal coronabesmettingen aan de kant en gingen op koopjesjacht n...

28 sep | Reacties: 4 | Onderwerpen: Europa  | meer...

Wall Street opent in het groen

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winst geopend, waarmee wordt voortgeborduurd op de plussen van vrijdag. Koopjesjagers op Wall Street blijven zoeken naar kansen om t...

28 sep | Reacties: 2 | meer...

'Wall Street staat voor hoger begin van de week'

AMSTERDAM (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen gaan maandag naar verwachting hoger openen. Net als voor het weekend lijkt het sentiment op Wall Street bepaald te worden door koopjesjagers die van...

28 sep | Reacties: 3 | meer...

Staat haalt 1,4 miljard euro op met korte lening

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft 1,4 miljard euro opgehaald met de heropening van een kortlopende lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Finan...

28 sep | Reacties: 1 | meer...

Stevig beursherstel dankzij koopjesjagers

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag een stevig herstel zien. Beleggers schoven de zorgen over de stijging van het aantal coronabesmettingen aan de kant en gingen op koopjes...

28 sep | Reacties: 6 | meer...

Uber krijgt taxivergunning Londen terug

LONDEN (AFN/RTR) - Taxibedrijf Uber heeft zijn taxivergunning in Londen terug. Een Britse rechter besliste dat het Amerikaanse bedrijf genoeg heeft gedaan om aan de voorwaarden te voldoen. Uber was...

28 sep | Reacties: 1 | meer...

'Verkoopdeal goed nieuws voor ArcelorMittal'

AMSTERDAM (AFN) - Met de verkoop van zijn Amerikaanse tak handelt ArcelorMittal in lijn met de eerdere belofte om voor 2 miljard dollar aan niet-kernactiviteiten af te stoten. Analisten van ING vin...

28 sep | Onderwerpen: staal  | meer...

Koersdoel Galapagos omhoog bij KBC

AMSTERDAM (AFN) - Het koersdoel voor het aandeel Galapagos is door analisten van KBC Securities opgevoerd van 144 naar 145 euro. Daarbij blijft het koopadvies van de marktvorsers staan. Zij reagere...

28 sep | Reacties: 6 | Onderwerpen: biotechnologie  | meer...

'Sluiting locaties Basic-Fit al ingeprijsd'

HOOFDDORP (AFN) - De tijdelijke sluiting van 148 sportscholen in Frankrijk vanwege de coronamaatregelen in dat land, is slecht nieuws voor Basic-Fit. Maar op de beurs zal dit bericht niet als een g...

28 sep | Reacties: 6 | meer...

VEON krijgt heel Pakistaans Jazz in handen

AMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf VEON krijgt heel zijn Pakistaanse mobiele operator Jazz in handen. De partner van het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf verkoopt een belang van 15 procent...

28 sep | meer...

Coronaklusser stuwt opbrengsten Alumexx

ETTEN-LEUR (AFN) - Producent van aluminium ladders en andere klimmaterialen Alumexx lijkt geen last te hebben van de coronacrisis. Integendeel, door de crisis bleven mensen meer thuis en werden klu...

28 sep | meer...

'Openingswinst voor Beursplein 5'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal maandag naar verwachting met winst openen. Ook de andere Europese beurzen lijken hoger te beginnen aan de nieuwe handelsweek. Beleggers verwerken ...

28 sep | Reacties: 2 | meer...

Nikkei begint week met stevige winst

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is maandag met winst begonnen aan de nieuwe handelsweek. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming op Wall Street, waar vrijdag stevige winsten werd...

28 sep | meer...

Chinees Ping An vergroot belang in HSBC

HONGKONG (AFN) - Het Chinese Ping An Insurance Group heeft zijn belang in de Britse bank HSBC vergroot. Dat gebeurde op het moment dat de aandelen van HSBC op het laagste niveau in zo'n 25 jaar sto...

28 sep | Reacties: 1 | Onderwerpen: China  | meer...

Kiadis werkt samen met Amerikaanse bloedbank

AMSTERDAM (AFN) - Kiadis Pharma heeft een samenwerkingsdeal gesloten met de Amerikaanse bloedbank Gulf Coast Regional Blood Center (GCRBC). De leverancier van bloedproducten gaat donormateriaal lev...

28 sep | meer...