ING uitschieter op rood Damrak

Gepubliceerd op 6 augustus 2020 17:53 | Reacties: 3

AEX (25 sep)

540,91 -0,20 (-0,04%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag met verliezen gesloten. In Amsterdam vielen de kwartaalresultaten van ING goed en de bank was dan ook een grote stijger. Ook de handelsberichten van NN Group, SBM Offshore en Fagron werden goed ontvangen. Beleggers kregen verder een stroom van resultaten voor de kiezen van grote bedrijven als Adecco, Adidas, AXA, Lufthansa en Siemens.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,8 procent lager op 558,46 punten. De MidKap steeg 0,1 procent tot 787,41 punten. Frankfurt daalde 0,5 procent en Parijs verloor 1 procent. Londen zakte 1,3 procent na het besluit van de Bank of England om het monetaire beleid ongewijzigd te laten.

ING ging aan kop in de AEX met een plus van 5,6 procent. De bank zette afgelopen kwartaal vanwege de coronacrisis ruim 1,3 miljard euro opzij voor leningen die mogelijk nooit worden terugbetaald en zag de nettowinst kelderen. Maar er waren ook lichtpuntjes. De onlangs aangetreden topman Steven van Rijswijk benadrukte dat de bank ondanks de omstandigheden de rente-inkomsten maar licht zag terugzakken. Als de macro-economische vooruitzichten niet verder verslechteren, schat hij bovendien in dat er in de tweede helft van het jaar minder geld naar de stroppenpot hoeft te gaan.

NN Group volgde met een koerswinst van 1,5 procent. De verzekeraar voerde de operationele winst in de eerste jaarhelft op dankzij kostenbesparingen. Het bedrijf achter Nationale-Nederlanden gaat ook zijn aandeelhouders weer belonen met een dividend en het inkopen van eigen aandelen.

Fargon bovenaan in MidKap

In de MidKap prijkte apotheektoeleverancier Fagron bovenaan met een winst van 3,7 procent na een flinke winstgroei in de eerste zes maanden van het jaar. SBM Offshore steeg 3 procent. De maritiem oliedienstverlener verhoogde zijn winstverwachting voor dit jaar en schrapt 600 banen.

Siemens steeg 1,6 procent in Frankfurt. Het technologieconcern wist tijdens de virusuitbraak zijn fabrieken vrijwel onafgebroken door te laten draaien en boekte meer winst dan verwacht. Lufthansa daalde 1,2 procent. De Duitse luchtvaartmaatschappij leed afgelopen kwartaal opnieuw een miljardenverlies. In Zürich won Adecco 0,5 procent. De Zwitserse uitzendreus werd hard geraakt door de coronacrisis, maar zag in juni en juli een "geleidelijke verbetering" op zijn markten.

De euro was 1,1848 dollar waard tegen 1,1895 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte een fractie minder op 42,18 dollar. Brentolie werd 0,4 procent duurder op 45,34 dollar per vat.

6 Posts
Lepre Chaun
0
Ongelooflijk USA al dagen Vet in het groen en AEX hier weer in de Ons bin zuunig stand .
Alsof ze het zelf moeten betalen .
bp5ah
0
quote:

Lepre Chaun schreef op 6 augustus 2020 19:11:


Ongelooflijk USA al dagen Vet in het groen en AEX hier weer in de Ons bin zuunig stand .
Alsof ze het zelf moeten betalen .

Dollar is nog maar net duurder als een velletje toiletpapier, straks staat USA op 60.000 en wij op 300;)
Smaaltie
0
Vergeet niet dat dat de yanks zwaar verkeerd bezig zijn. Dit loopt niet goed af!!!!!
Brievenbus
0
quote:

bp5ah schreef op 6 augustus 2020 19:35:


[...]
Dollar is nog maar net duurder als een velletje toiletpapier, straks staat USA op 60.000 en wij op 300;)


Ehhhhhh, ervaren beleggers met een geheugen weten dat het helemaal niet zo lang geleden is dat de euro 1,50 dollar waard was...
bp5ah
0
quote:

Brievenbus schreef op 6 augustus 2020 21:33:


[...]

Ehhhhhh, ervaren beleggers met een geheugen weten dat het helemaal niet zo lang geleden is dat de euro 1,50 dollar waard was...

Ik weet het BB, had even een selectief geheugen ;)


GWalstra
1
Inderdaad de dollar heeft t.o.v. de euro wel eens vaker laag gestaan. Maar de daling van de dollar nu voltrekt zich wel in een zelden vertoond tempo.

GW
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.