'Corbion krijgt voordeel van de twijfel'

Gepubliceerd op 9 augustus 2017 09:38 |

Corbion (22 jan)

47,000 0,000 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Corbion liet woensdag tegenvallende tweedekwartaalcijfers zien, maar de vooruitzichten voor volgend jaar zijn niet ongunstig. Daarbij speelt vooral mee wat de impact van de overname van TerraVia zal zijn. Analisten van KBC Securities geven het bedrijf daarover vooralsnog het voordeel van de twijfel.

Corbion zag zijn omzet in de eerste helft van het jaar licht stijgen. De groei werd geremd door tegenvallende verkopen bij zijn bakkerstak. De producent van voedingsingrediënten zag zijn winst bovendien flink dalen.

Met name de resultaten in het tweede kwartaal waren volgens KBC teleurstellend. Marktkenners van ING hadden ook op een hogere omzet gerekend in het tweede kwartaal, maar zien vooral de daling van de marge als verrassing. Die daling komt door de opgelopen suikerprijzen en zijn waarschijnlijk geen structureel probleem. ING wijst verder op het uitblijven van nieuws over TerraVia.

KBC houdt vast aan zijn hold-advies met een koersdoel van 26 euro. Het aandeel stond omstreeks 09.35 uur onderaan in de MidKap met een verlies van 3,7 procent op 25,52 euro.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.