'Aegon overtreft verwachtingen'

Gepubliceerd op 9 november 2017 09:02 | | Onderwerpen:  

Aegon (27 nov)

3,058 -0,048 (-1,55%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Aegon heeft met zijn sterke stijging van de onderliggende winst de verwachtingen overtroffen. Dat schrijft analist Benoit Valleaux van Natixis in een commentaar. Ook de solvabiliteitsratio van 195 procent is duidelijk hoger dan voorzien.

Aegon boekte afgelopen kwartaal een onderliggende winst voor belastingen van 556 miljoen euro, 20 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijf profiteerde onder meer van lagere claims, een hoge instroom bij vermogensbeheer, een gunstig beursklimaat en kostenbesparingen.

Volgens Valleaux worden de negatieve gevolgen van de verandering van aannames rond Amerikaanse levensverzekeringen ruimschoots goedgemaakt door de positieve ontwikkelingen elders in het bedrijf. Zo zijn de waardervermeerderingen op bezittingen veel hoger dan voorzien, net als de gerealiseerde winsten op beleggingen.

Koopadvies

Natixis heeft een koopadvies en een koersdoel van 5,80 euro.

KBC wees ook op de onderliggende winst die boven verwachting uitkwam. De ontwikkeling van de solvabiliteitsratio werd door de kenners als opmerkelijk omschreven. De bank hanteert een hold-avdies op Aegon.

Het aandeel Aegon voerde donderdag omstreeks 09.25 uur de AEX-index aan, met een plus van 6 procent op 5,39 euro.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.