Herstelrally op Europese beurzen

Gepubliceerd op 11 augustus 2020 11:44 | Reacties: 6 | Onderwerpen: Europa 

AEX (25 sep)

540,91 -0,20 (-0,04%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen wonnen dinsdag flink terrein. De hoop op herstel van de wereldwijde economie na de coronacrisis en een mogelijke nieuwe stimuleringsronde voor de Amerikaanse economie zorgden voor een rally op de beursvloeren. Ook verwerkten beleggers de claim van president Vladimir Poetin dat Rusland als eerste een vaccin tegen het coronavirus heeft ontwikkeld. Op het Damrak moest TKH het ontgelden na tegenvallende vooruitzichten van de technologiegroep.

De AEX-index op Beursplein 5 boekte rond het middaguur een winst van 2,1 procent op 568,56 punten. De MidKap steeg ook 2,1 procent, tot 814,61 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs dikten tot 2,8 procent aan.

Grote winnaar bij de Amsterdamse hoofdfondsen was vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield met een winst van 9 procent. De financiële bedrijven ING, ABN AMRO en Aegon volgden met plussen van ruim 4 procent. Betaalbedrijf Adyen was de enige daler met een min van 0,1 procent. In de MidKap profiteerde bodemonderzoeker Fugro van een adviesverhoging door ABN AMRO en ging aan kop met een plus van 5,7 procent.

TKH hekkensluiter

TKH Group (min 2,6 procent) was hekkensluiter bij de middelgrote fondsen. Het technologiebedrijf voelt de coronacrisis in zijn resultaten, maar wist onder meer dankzij lagere kosten de schade in de eerste jaarhelft enigszins beperkt te houden. TKH verwacht wel dat de huidige economische onzekerheid en de impact daarvan op de activiteiten in de tweede jaarhelft zal voortduren.

In Frankfurt dikte HelloFresh 3,5 procent aan. De Duitse maaltijboxenbezorger profiteerde volop van de coronacrisis en boekte in het tweede kwartaal recordresultaten. Ook verhoogde het bedrijf zijn verwachtingen voor heel 2020. Branchegenoot Just Eat Takeaway, die woensdag met cijfers komt, won 1,7 procent in Amsterdam.

Nieuwe klanten voor Zalando in coronatijd

Zalando klom 2 procent. De Duitse webwinkel zag het aantal klanten afgelopen kwartaal flink groeien. Door de virusuitbraak winkelden meer mensen online. De Europese autobouwers waren in trek dankzij aantrekkende Chinese autoverkopen in juli. BMW, Daimler en Volkswagen stegen tot 5 procent in Frankfurt en in Parijs won Renault 4,6 procent. In Kopenhagen werd Vestas 6,5 procent meer waard dankzij een sterke groei van de grootste windmolenbouwer ter wereld in het afgelopen kwartaal.

De euro stond op 1,1779 dollar tegenover 1,1789 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,3 procent duurder op 42,49 dollar. Brentolie klom 0,9 procent in prijs tot 45,41 dollar per vat.

6 Posts
JaccoW
0
Wat een dom gelul zeg.

"De hoop op herstel van de wereldwijde economie na de coronacrisis"
Reintje
0
cwd
0
Royal Gaskoning
2
Dit soort berichten moet je nooit serieus nemen. Als de beurzen in het rood stonden dan was de verklaring geweest dat de stimuleringsmaatregel nog niet goedgekeurd was of dat het aantal corona gevallen wereldwijd aan het toenemen is. Maw, er wordt altijd wel wat eromheen geluld.
Mrx77
0
Waardeloze herstel vd aex...gisteren was aex als enige beurs in de min gesloten met half procent en tegoed van vrijdag van 0,6 procent is ook verdwenen en overige beurzen stegen dik. We lopen bijna10 procent uit de pas met wallsrreet die op zijn alltime high staat voor Corona uitbrak....nasdaq op alltime high en onze semicknductors staan allen 10 procent lager zonder enige reden, ondanks dat cijfers en vooruitzichten goed zijn....wanneer loopt aex zijn achterstand in...rd is van 18 afgestraft naar 13 euro zonder reden bij dit olieprijs stond aandeel paar maanden geleden nog op 18 euro....onze banken zijn de beste uit de klas van europa....maar dat is niet af te lezen aan de koersen die op dieptepunt worden gehandeld. .
Mrx77
0
Zgn herstel van 2,2 procrnt er is al inmiddels bijna de helft weerweggeven...ons tegoed van gisteren is weg en we stijgen gewoon op de stijging van vandaag van wallstreet dus stijging van alle beurzen gisteren is aan ons neus voorbij gegaan...
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.