AEX hoger na uitstel importtarieven | DeBeurs.nl

AEX hoger na uitstel importtarieven

Gepubliceerd op 12 september 2019 09:11 | Reacties: 6

AEX (21 feb)

617,33 -4,79 (-0,77%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging donderdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine winsten zien. Alle ogen zijn gericht op de Europese Centrale Bank (ECB), die naar verwachting later op de dag nieuwe stimuleringsmaatregelen zal ontvouwen. Het uitstel van de Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen zorgde daarnaast voor optimisme op de beursvloeren.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent hoger op 575,02 punten. De MidKap won 0,3 procent tot 836,21 punten. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt wonnen tot 0,3 procent.

Aan het handelsfront kondigde president Donald Trump aan de hogere importheffingen op 250 miljard dollar aan Chinese producten, die hij per 1 oktober wilde invoeren, op te schorten tot 15 oktober. China overweegt daarnaast de import van Amerikaanse landbouwproducten weer vrijuit toe te staan. De twee landen zullen binnenkort de handelsgesprekken hervatten.

Stijgers

Sterkste stijgers in de AEX waren chipmachinemaker ASML en biotechnoloog Galapagos met een winst van 1,3 procent. ABN AMRO sloot de rij met een verlies van 0,9 procent.

In de MidKap stond SBM Offshore onderaan met een min van ruim 2 procent. De maritiem oliedienstverlener heeft volgens Zembla in 2018 een ernstig vervuild schip laten slopen in India. De gastanker bevatte zeer hoge concentraties kwik en het bedrijf was door een gespecialiseerd bureau gewaarschuwd dat werknemers tijdens het sloopwerk kwikdampen konden inademen. Metalenspecialist AMG ging aan kop met een plus van 1,7 procent.

Koersen

In Brussel klom AB InBev 4 procent. De bierbrouwer blaast zijn plannen om zijn Aziatische activiteiten naar de beurs in Hongkong te brengen nieuw leven in. Deze werden enkele maanden geleden nog afgeblazen. Rovio Entertainment kelderde ruim 23 procent in Helsinki. De Finse maker van het tien jaar oude mobiele spelletje Angry Birds heeft zijn verwachtingen voor het hele jaar verlaagd.

De euro was 1,1015 dollar waard, tegen 1,1000 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent duurder op 55,99 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,4 procent tot 61,04 dollar per vat.

6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Jopie1962
0
RSIman
0
Te vroeg voor optimisme

Maar de recente geschiedenis leert dat al te veel optimisme niet gerechtvaardigd is. Vorig jaar december leken de landen al toe te werken naar een akkoord, dat in de lente klaar moest zijn. Dat lukte niet en ook in mei klapten de onderhandelingen weer, nadat een deal dichtbij leek te zijn.

Het oplossen van het conflict is dan ook niet eenvoudig, omdat er veel meespeelt. In de eerste plaats vindt Trump het oneerlijk dat de Chinezen veel minder importeren uit de VS dan omgekeerd. Volgens de Amerikaanse president verliest de VS daardoor miljarden per jaar aan de handel met China.

Bron rtlz
Andy5
0
De opmerkingen van China en Trump vallen allemaal onder de noemer 'beurs omhoog houden' paniek controleren.

Draghi hoeft maar iets verkeerd te zeggen of een tweet van Trump en de luiken gaan open.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.