Handelshoop stuwt Wall Street

Gepubliceerd op 12 september 2019 19:44 | Reacties: 11

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de handelsdag duidelijk hoger. Beleggers reageren op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Ook nam de hoop toe dat China en de Verenigde Staten hun handelsvete tot een goed einde gaan brengen nu er enige ontspanning lijkt te zijn.

De Dow-Jonesindex stond rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,5 procent in de plus op 27.273 punten. De breed samengestelde S&P 500 werd 0,6 procent hoger gezet op 3017 punten en schermenbeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 8218 punten.

De ECB grijpt flink in om de Europese economie te stimuleren. De centrale bank verlaagt de depositorente en gaat tot nader order obligaties opkopen om zo de afzwakkende Europese economie te stimuleren. Verdere rentestappen werden niet uitgesloten.

Importheffingen

Aan het handelsfront kondigde de Amerikaanse president Donald Trump aan importheffingen op Chinese producten, die hij per 1 oktober wilde invoeren, op te schorten tot 15 oktober. China overweegt daarnaast de import van Amerikaanse landbouwproducten weer vrijuit toe te staan. Ook zijn er berichten dat adviseurs van Trump de president willen overtuigen om een tussendeal te sluiten met China om de Amerikaanse economie geen onnodige schade toe te brengen.

Softwareconcern Oracle (min 3,7 procent) maakte bekend dat mede-topman Mark Hurd tijdelijk zijn functie neerlegt vanwege gezondheidsredenen. Tevens kwam het bedrijf met kwartaalcijfers naar buiten die minder sterk waren dan verwacht.

Kroger

Ook supermarktketen Kroger (plus 1,3 procent) opende de boeken. Het concern haalde betere resultaten dan verwacht.

Techreus Apple steeg 0,6 procent en is nu weer meer dan 1 biljoen dollar waard. Alleen Microsoft (plus 1,5 procent) is nog meer waard dan de iPhonemaker. Het verschil in marktwaarde bedraagt zo'n 30 miljard dollar.

Alphabet

Google schikte een belastingzaak in Frankrijk voor in totaal ongeveer 1 miljard euro. Het aandeel van Google-moeder Alphabet steeg 1,6 procent.

De euro werd meer waard ten opzichte van de dollar en was 1,1074 dollar waard, tegen 1,1057 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 1,8 procent goedkoper op 54,76 dollar. De prijs van Brentolie daalde 1,4 procent tot 59,98 dollar per vat.

13 Posts
dasokwat
0
Heel billik van Trump om de tarieven even uit te stellen tot na de besprekingen, en meteen een flinke druk op de ketel om de consequenties te laten zien aan Xi , bij opnieuw uitstel.

Zijn enige probleem blijft over, hoe kan de dictator toegeven, zonder gezichtsverlies, maar met de wijsheid en tact van Trump komt daar wel een mogelijkheid voor
Subtropical
0
Ben helemaal klaar met die handelshoop, als trump weer volle bak short zit komt er weer een tweet en meneer loopt binnen.
Subtropical
0
De vorige daling was gewoon een ordinaire set up. En dan zo uit de flank de koop programmas weer starten.. Tot dat Jan de pineut weer long gaat, komt er weer een tweet....
Subtropical
0
TA werkt fantastisch, tot dat er markt partijen zo groot zijn dat ze de markt naar hun hand zetten. Ze zetten de koop niveaus zo dat de met minimaal geld op cruciale momenten gekocht wordt. Het klapvee volgt dan wel. Het spel wordt perfect gespeeld, met het geld van de onnozelen worden de beurzen gestuurd, en de met hun private middelen ingezette opties, sprinters lopen volle bak binnen.
Subtropical
0
Het zelfde is aan de gang met de futures, bizar hoe deze de openingen bepalen.
En de eindveiling is helemaal een ramp, ze zetten de AEX weg waar ze hem willen hebben, zodat een bearische candle in de laatste minuut wordt weggepoetst.
Subtropical
0
NIca Bakker is niet al te positief en voorziet een trading range, mogen de sukkels niet long? Voor de grote beweging. Tosti loopt overal 50 punten achteraan. Bassie wil naar de 470, lokt voor zijn broodheer al maanden particulieren die sprinters short kopen en het geld rechtstreeks in de kas van de ING dumpen. ADje helpt de longers dag in dag uit. Met het aangeven van vloertjes en steunniveau's, hun guide.
Subtropical
0
En Draghi is het bewijs dat de zuidelijke staten schijt hebben aan het noorden. Wat een minne hond is dat. Met die arrogante hang ogen, wie gaat Italië nu redden. Lagarde, we weten nu waarom Dijselbloem er niet zit...
Mijn vader zei altijd al, wie alles er door jaagt is het beste af, als je spaart kun je overal voor opdraaien.
Subtropical
0
Goh, het is 22.00 uur en de futs staan weer net zo als om 17.30. Morgenvroeg weer groen, denkt te niet? Sturen heet dat....
shortie
1
Ook zijn er berichten dat adviseurs van Trump de president willen overtuigen om een tussendeal te sluiten met China om de Amerikaanse economie geen onnodige schade toe te brengen.

En gewoon fake nieuws blijven herhalen terwijl dit bericht ongeveer 4 uur geleden al door het witte huis tegengesproken is... media... doe je werk en check feiten voordat je iets blindelings overneemt c.q. publiceert.
Kaviaar
0
En maar blijven hopen met die handelshoop. Om ons allen een worst voor te houden aan een hele lange stok.
Kaviaar
0
quote:

subtropical schreef op 12 september 2019 21:32:


Ben helemaal klaar met die handelshoop, als trump weer volle bak short zit komt er weer een tweet en meneer loopt binnen.


Dit is geen fake news!

Trump regelt als zakenman alle goede zaken voor de rijken nu hij president is. Een droom is voor hem uitgekomen. Beurzen met een tweet besturen en geld verdienen. Als hij straks president af is, heeft hij aardig geboerd en heeft hij er flink aan verdiend met zijn zaken business en op de beurzen.

Wat is nu een president zonder hart (gevoel)?
Kaviaar
0
quote:

shortie schreef op 12 september 2019 23:39:


Ook zijn er berichten dat adviseurs van Trump de president willen overtuigen om een tussendeal te sluiten met China om de Amerikaanse economie geen onnodige schade toe te brengen.
Daar gaat Trump nooit in mee, want de Chinezen betalen alles ;- ))
Het kost de Yanks niets...
Dat gaat hij ook nooit toegeven.
het zwaard
0
Tussendeal lijkt mij heel logisch, vermits Joe Sixpack teveel hinder begint te ondervinden van de handelsoorlog en Trump niet meer weet waar hij het geld moet vandaan halen om hun financieel hierin te ondersteunen. Nu ook nog de Dollar schijnbaar blijft stijgen t.o. de andere wereldmunten zullen de kerstaankopen van Joe Sixpack grotendeels bestaan uit producten "made in China". Rest dus nog voor Trump een handelsoorlog te starten tegen de rest van de Westerse wereld, om het Amerikaans nationalisme hoog te houden tot aan de volgende verkiezingen.
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.