NIBC ten onrechte uit AScX

Gepubliceerd op 13 december 2019 10:46 | Reacties: 4 | Onderwerpen: NIBC 

ASCX (07 aug)

849,95 +3,95 (+0,47%)

NIBC Holding N.V. (07 aug)

7,330 +0,020 (+0,27%)

AMSTERDAM (AFN) - Zakenbank NIBC is op basis van onvolledige informatie uit de SmallCap (ACsX,) gedegradeerd. De beslissing dat het bedrijf uit die graadmeter verdwijnt, blijft echter staan. Dat maakte beursuitbater Euronext bekend.

De indeling van de Amsterdamse beursgraadmeters worden ieder kwartaal tegen het licht gehouden, waarbij onder andere wordt gekeken naar de hoeveelheid vrij verhandelbare aandelen. Tot en met dinsdag, de dag waarop Euronext de herweging van de indices bekendmaakte, ging de beursuitbater ervan uit dat 10 procent van de aandelen van NIBC op de beurs verhandelbaar was. Dit bleek pas later 25 procent te zijn.

Volgens Euronext zou NIBC niet uit de SmallCap zijn verdwenen als die informatie eerder bekend was. De nieuwe informatie wordt meegenomen in maart volgend jaar, als Euronext de samenstelling van de indices opnieuw onder de loep neemt.

4 Posts
Blenheim
1
Ik begrijp eigenlijk niet waarom er zo weinig vraag is naar het aandeel NIBC in welke index dan ook. Als je de winst van het eerste halfjaar '19 extrapoleert komt het uit op 160 mln nettowinst FY. Per aandeel is dat 1,13 nettowinst. Met de huidige koers is dat ongeveer een k/w van 6,3. Dat is toch veel te laag? Of zie ik het te rooskleurig?
Weert=No.1
0
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.