Altice straalt op Damrak | DeBeurs.nl

Altice straalt op Damrak

Gepubliceerd op 17 mei 2018 om 09:13 |

AEX (18 jan)

509,700 +9,860 (+1,97%)

ALTICE EUROPE N.V. (18 jan)

1,737 +0,050 (+2,96%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging donderdag licht vooruit. Ook de meeste andere Europese beurzen stonden in het groen. De aandacht van beleggers ging vooral uit naar de hervatting van de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak werden de resultaten van Altice goed ontvangen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent hoger op 565,77 punten. Bij de hoofdfondsen noteerden ArcelorMittal en Signify, de nieuwe naam van Philips Lighting, ex-dividend. De MidKap steeg 0,4 procent tot 803,66 punten. Frankfurt noteerde vlak, Londen won 0,1 procent en Parijs dikte 0,3 procent aan.

De beurs in Milaan won 1 procent. De Italiaanse hoofdindex verloor een dag eerder 2,3 procent door de vrees dat de aankomende regering de Europese Centrale Bank (ECB) wil vragen om 250 miljard euro aan Italiaanse staatsleningen kwijt te schelden. Volgens mogelijke coalitiepartij Lega is daar echter geen sprake van.

Prestatieverbeteringsprogramma

Altice was koploper in de AEX met een winst van ruim 7 procent. Het kabel- en telecomconcern, dat wordt omgedoopt tot Altice Europe, trok in het eerste kwartaal meer klanten aan in de belangrijke Franse markt. Volgens Altice-oprichter Patrick Drahi laten de resultaten zien dat het bedrijf vooruitgang boekt met zijn prestatieverbeteringsprogramma.

Ook het kwartaalbericht van NN Group (plus 1 procent) viel in de smaak. De verzekeraar kondigde aan nog dieper in de kosten te gaan snijden. Ontslagen worden daarbij niet uitgesloten.

Pharming

Bij de kleinere bedrijven boekte Pharming voor het eerst een kwartaalwinst. Het biotechnologiebedrijf daalde desondanks 2,7 procent. VolkerWessels zakte 2,8 procent. De bouwer zag het kwartaalresultaat flink dalen.

In Frankfurt viel het handelsbericht van Ceconomy in goede aarde. Het Duitse moederbedrijf van MediaMarkt won ruim 4 procent. A.P. Møller-Maersk kelderde 9,5 procent in Kopenhagen. De containervervoerder leed afgelopen kwartaal een onverwacht verlies.

In Londen ging Thomas Cook 3,4 procent omlaag na tegenvallende resultaten van het Britse reisbureau. Het Britse gokbedrijf William Hill leverde 2,7 procent in na een verlaging van de maximale inzet op gokmachines in het VK.

De euro was 1,1805 dollar waard, tegen 1,1785 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent tot 71,79 dollar. Brentolie werd 0,3 procent duurder op 79,55 dollar per vat.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.