Hoofdindex Amsterdam in de plus

Gepubliceerd op 25 mei 2020 16:03 | Reacties: 18

AEX (10 jul)

570,52 +3,14 (+0,55%)

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amstedam stond maandagmiddag op winst. Ook de andere Europese aandelenbeurzen zaten in de lift en de koerswinsten liepen in de loop van de dag wat op. De verdere versoepeling van de coronamaatregelen in veel landen bleef zorgen voor optimisme bij beleggers. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China werden daarbij aan de kant geschoven.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde omstreeks 15.55 uur 1,8 procent hoger op 533,56 punten. De MidKap won 1,4 procent tot 704,36 punten. De beurs in Parijs steeg 1,7 procent. De DAX in Frankfurt klom 2,5 procent. Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie toonde in mei wat herstel, na een absoluut dieptepunt in april. De handel verliep verder relatief rustig aangezien de belangrijke financiële markten in Londen en New York dicht zijn.

Koploper in de AEX was vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield met een winst van dik 7 procent. ABN AMRO sloot de rij met een verlies van 1,6 procent. In de MidKap stond fitnessketen Basic-Fit bovenaan met een plus van bijna 7 procent. Beursintermediair Flow Traders was de grootste daler met een min van 1,4 procent.

BAM

BAM won daarnaast 2 procent de Duitse dochter Wayss & Freytag Ingenieurbau heeft als onderdeel van een consortium een metroklus in Düsseldorf binnengesleept. De onderneming gaat in opdracht van de stad aan de slag met metrolijn U81 die het centraal station van Düsseldorf verbindt met de luchthaven. Ook de Messe van Düsseldorf wordt verbonden.

Fugro kreeg er op zijn beurt bijna 3 procent bij. De bodemonderzoeker heeft de eerste betaling ontvangen voor de verkoop van zijn indirecte belang in Huawei Marine Networks (HMN). Het bedrijf wil de opbrengst gebruiken om zijn schulden te verminderen.

Duitse bedrijven

Elders in Europa trokken Duitse bedrijven de aandacht. In Frankfurt dikte Bayer dik 8 procent aan. Het Duitse chemieconcern heeft volgens persbureau Bloomberg overeenstemming bereikt over een schikking met het merendeel van de mensen die het bedrijf hebben aangeklaagd vanwege het bestrijdingsmiddel Roundup. Het middel glyfosaat in Roundup zou kankerverwekkend zijn en dat bezorgde Bayer zo'n 125.000 rechtszaken van slachtoffers.

Deutsche Bank steeg bijna 2 procent. Volgens zakenkrant Financial Times heeft de grootste bank van Duitsland honderden van zijn topmanagers gevraagd vrijwillig af te zien van één maandsalaris.

De euro was 1,0894 dollar waard, tegen 1,0897 dollar bij het slot op vrijdag . Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent duurder op 33,45 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent meer op 35,24 dollar.

31 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Watchdog
0
"De verdere versoepeling van de coronamaatregelen in veel landen bleef zorgen voor optimisme bij beleggers. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China werden daarbij aan de kant geschoven."

Ik ben nog steeds van mening dat dit optimisme te ver doorslaat...
Ik vernam net van iemand die bij het ziekenhuis werkt dat ze al weer druk bezig zijn met alle voorbereidingen op een tweede besmettingsgolf in september/oktober.
Richard Van Velden
1
Deze rally voelt als lopen in een mijnenveld. Als grote beleggers winst gaan nemen ben je weg.
Nasdaq 3% verwijderd van ATH. Hoe lang gaat dit nog goed?
FairValue
3
Winst gebaseerd op winst Futures VS zoals altijd. En die hebben bijzonder weinig volume. Dan stijgen heeft te denken.
Royal Gaskoning
1
Er hoeft maar een negatieve bericht te komen over een (mogelijke) tweede golf en de 2e bubbel die opgeblazen is sinds de 380 punten, kan ook ontploffen. Op dit punt aandelen kopen is nog linker dan Russisch roulette
Maatbeleg
2
Kennen jullie die grap van de tweede besmettingsgolf?
.......
.......
......
Die kwam niet.
Lepre Chaun
0
tolick
0
Long is gratis geld !! Heb weer wat short bijgekocht deze week nog begint de daling
Waarzegger
0
quote:

Maatbeleg schreef op 25 mei 2020 17:03:


Kennen jullie die grap van de tweede besmettingsgolf?
.......
.......
......
Die kwam niet.


In sommige landen al wel hoor.
IceBear1
0
Natuurlijk up, straks nieuwe NOW regeling: staatssteun en ook personeel ontslaan. Dit is een geweldige combinatie voor hogere beurskoersen! Jan Modaal kan gewoon aan de WW of de bijstand. Hoekstra zei nog dat corona rekening niet door de burger betaald moet worden, maar ik zou niet weten door wie anders, samen met de bedrijven? Heeft hij ze soms aan een boompje groeien? We zijn straks gewoon weer 10 jaar bezig om de corona schuldenberg met belasting verhogingen af te betalen. Dus hoge belastingen, hoge werkloosheid, zeer lage groei, en weinig potentieel in de meeste aandelen.
FairValue
2
quote:

Lepre Chaun schreef op 25 mei 2020 17:06:


Prachtige tijd na Corona komt eraan.
De bekende zuurpruimen zitten alweer te pruilen.


Short zitten heeft mij meer opgeleverd dan long gaan voor jou. Op hoeveel verlies sta je nu?
bp5ah
0
quote:

Groentje schreef op 25 mei 2020 16:49:


Wel nu de derde x dat hij de 535/537 range opzoekt

En dat op mega omzetten, zijn de kopers die graag op het hoogste punt willen kopen ...
Hilkenbrook13
0
Zwetser, niet een fonds heeft vandaag zijn normale omzet gehaald. Meesten nog minder dan de helft.
bp5ah
0
quote:

Hilkenbrook13 schreef op 25 mei 2020 17:39:


Zwetser, niet een fonds heeft vandaag zijn normale omzet gehaald. Meesten nog minder dan de helft.

Sarcastisch bedoeld ;) ...
Rogier1
0
Wordt steeds onwerkelijker deze beurzen.
Gaat vast en zeker een interessante docu opleveren voor bijv. netflix in de nabije toekomst, met geheid vele seizoenen.
IceBear1
0
quote:

Rogier1 schreef op 25 mei 2020 18:48:


Wordt steeds onwerkelijker deze beurzen.
Gaat vast en zeker een interessante docu opleveren voor bijv. netflix in de nabije toekomst, met geheid vele seizoenen.....the big long XD....als parodie op de big short.
Dagelijkse Kost
0
quote:

Hilkenbrook13 schreef op 25 mei 2020 17:39:


Zwetser, niet een fonds heeft vandaag zijn normale omzet gehaald. Meesten nog minder dan de helft.Beleggingsfonds Eurocommercial Properties heeft vandaag op een haartje na wel haar normale omzet gehaald.
31 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.