Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Shell nieuwtjes.

5.751 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 ... 284 285 286 287 288 » | Laatste
voda
0
'Shell bekijkt kapitaalstructuur'

Gepubliceerd op 2 nov 2017 om 18:57 | Views: 823

Royal Dutch Shell A 17:35
27,32 +0,32 (+1,19%)

DEN HAAG (AFN/RTR) - Shell zou zijn kapitaalstructuur kunnen aanpassen als Nederland de dividendbelasting afschaft. Dat zei financieel directeur Jessica Uhl donderdag.

Het nieuwe kabinet heeft afschaffen van de dividendbelasting in het regeerakkoord opgenomen. Nu betalen beleggers nog 15 procent belasting over het dividend dat bedrijven uitkeren. Shell zou dan bijvoorbeeld kunnen overwegen om de aandelen A en B te combineren.

Het gaat specifiek niet om het afstappen van de dubbele notering van Shell, aldus een zegsman. Shell heeft naast een beursnotering in Amsterdam er ook een in Londen. ,,Ons financieel raamwerk en financieel beleid, inclusief het dividendbeleid, zijn onveranderd'', aldus Shell.

Shell opende donderdag de boeken over het derde kwartaal. Het aandeel sloot op de beurs in Amsterdam 1,2 procent hoger op 27,32 euro.
voda
0
Total loopt in op Shell met grote LNG-deal

Gepubliceerd op 8 nov 2017 om 19:59 | Views: 734

Royal Dutch Shell A 17:36
27,88 -0,02 (-0,05%)

Total 17:35
48,93 +0,04 (+0,07%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse olie- en gasmaatschappij Total neemt de LNG-activiteiten van het eveneens Franse energiebedrijf Engie over. Met de aankoop wordt Total de op een na grootste speler ter wereld op de LNG-markt, na het Nederlands-Britse Shell.

Met de aankoop is minimaal 1,5 miljard dollar gemoeid. Het bedrag kan nog met 550 miljoen dollar oplopen als de marktomstandigheden voor LNG de komende jaren verbeteren.

LNG is vloeibaar gemaakt aardgas. Door het gas vloeibaar te maken kan het makkelijker worden vervoerd. De aankoop door Total behelst de totale LNG-productietak van Engie, bestaande uit deelnemingen in LNG-fabrieken, LNG-schepen en installaties in Europa om de LNG weer om te zetten in gas.
voda
0
'Shell in juni 2018 uit Majnoon-veld Irak'

Gepubliceerd op 8 nov 2017 om 11:51 | Views: 1.585

Royal Dutch Shell A 17:36
27,88 -0,02 (-0,05%)

BAGDAD (AFN) - Shell trekt zich eind juni volgend jaar terug uit het Iraakse Majnoon-olieveld. Dat meldden bronnen bij de Iraakse overheid aan persbureau Reuters.

Eerder werd al gemeld dat het ministerie van Olie van Irak voorbereidingen aan het treffen was voor het vertrek van Shell uit Majnoon. Het olieveld bij Basra, waarin Shell een belang heeft van 45 procent, begon met de productie in 2014. Shell is 'operator' van het veld, waar circa 235.000 vaten per dag worden geproduceerd.
voda
0
Shell compenseert CO2-uitstoot wagenpark

Gepubliceerd op 9 nov 2017 om 14:02 | Views: 714

Royal Dutch Shell A 16:24
27,72 -0,16 (-0,57%)

DEN HAAG (AFN) - Shell compenseert sinds begin deze maand de CO2-uitstoot van zijn Nederlandse leasewagenpark. Dat heeft het olie- en gasconcern donderdag bekendgemaakt. De 650 leaseauto's van Shell stoten jaarlijks zo'n 2,6 miljoen kilo CO2 uit.

Ook biedt Shell zakelijke klanten die gebruikmaken van de Shell Card, een kaart waarmee leaserijders hun brandstof kunnen betalen namens hun werkgever, de mogelijkheid om hun CO2 te laten compenseren. Die krijgen dan ook inzicht in hun CO2-uitstoot en tips om die te verminderen. De compensatie kan in projecten over de hele wereld plaatsvinden.
voda
0
Shell verkoopt groter belang in Woodside

Voldoende vraag volgens oliereus.

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell verkoopt meer aandelen Woodside Petroleum dan eerder vandaag aangegeven. Dit meldde de Brits-Nederlandse energiereus maandagmiddag.

Shell Energy Holdings Australia, een dochtermaatschappij van Shell, zei aanvankelijk 71,6 miljoen aandelen in Woodside van de hand te zullen doen. Door de sterke vraag van institutionele beleggers naar de aandelen, besloot de oliereus evenwel om 111,8 miljoen aandelen te verkopen.

De aangeboden aandelen, alle stukken die Shell nog heeft, zijn goed voor 13,3 procent van het uitstaande aandelenkapitaal van Woodside. Aanvankelijk zou het gaan om de verkoop van een belang van 8,5 procent.

De verkoop van de aandelen levert circa 3,5 miljard Australische dollar, ofwel 2,7 miljard Amerikaanse dollar, op voor belastingen.

Afronding van de transactie wordt voorzien voor 14 november.

Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde maandag vlak op 27,44 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Shell versus de Noormannen

BEURS VANDAAG
door Arend Jan Kamp
gepubliceerd 16 nov 2017 om 15:10
views: 312

Shell versus de Noormannen

Het ongeveer 1 biljoen dollar grote Noorse Oliefonds, of Sovereign Wealth Fund, vraagt de Noorse politiek om toestemming zich de komende jaren uit olie en gas te mogen terug trekken. Ze wil alleen nog in duurzame energie beleggen. Toe maar, is dit een politieke of een beleggingsbeslissing?

Gelet op de cijfers neigen wij naar het eerste. Hoe fout, vies en vunzig u olie en gas ook vindt, het is zeker voor lange termijnbeleggers een goudmijn. Niet eens zozeer door koerswinsten, als wel door herbelegde dividenden. Hoe goed en schoon renewables mogen zijn, ze yielden voor geen meter.

Natuurlijk kan en gaat dat vast eens veranderen, maar het is voorlopig wellicht nog heel duur om hier nu al volledig op voor te sorteren, zoals het fonds voorstelt. In 1 minuut praten we u bij met de harde cijfers.

Voor meer gegevens, zie link:

www.iex.nl/Column/272609/Shell-versus...
voda
0
Beursblik: HSBC schrapt koopaanbeveling Royal Dutch Shell

Britse bank twijfelt over concurrerend vermogen energiereus op lange termijn.

(ABM FN-Dow Jones) HSBC heeft het advies op Royal Dutch Shell verlaagd van Kopen naar Houden. Dit meldde de Britse bank dinsdag.

Volgens HSBC heeft Shell goede voortgang geboekt met het verlagen van de risico's na de overname van BG Group. Dit is terug te zien in het aandeel, gezien de outperformance van 11 procent tot nu toe dit jaar ten opzichte van concurrenten, stelt de Britse bank.

Echter, de analisten zijn niet overtuigd dat Shell op langere termijn ook verder terrein kan winnen op sectorgenoten en daarom is de koopaanbeveling ingeruild voor een Houden advies.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Royal Dutch Shell dinsdag richting het eind van de ochtend circa een half procent hoger op 26,49 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Shell praat over Thais belang met PTT E&P

Gepubliceerd op 21 nov 2017 om 11:33 | Views: 298

Royal Dutch Shell A 12:02
26,50 +0,16 (+0,59%)

BANGKOK (AFN/BLOOMBERG) - Shell praat met het Thaise energiebedrijf PTT E&P over de verkoop van zijn belang in het Bongkot-gasveld. Een eerdere deal voor de verkoop van 900 miljoen dollar aan bezittingen van Shell in Thailand aan Kuwait Petroleum Corp mislukte omdat er niet op tijd een overeenkomst met de Thaise overheid gesloten kon worden.

Shell bezit ruim 22 procent van Bongkot en zou dit belang nu over willen doen aan PTT P&E, dat meer dan 44 procent in het offshore veld bezit. PTT P&E is al de grootste aandeelhouder van Bongkot en exploitant van het veld.

De verkoop van Thaise bezittingen vormt onderdeel van het desinvesteringsprogramma van Shell ter waarde van 30 miljard dollar.
voda
0
Olieconcerns gaan methaanuitstoot verlagen

Gepubliceerd op 22 nov 2017 om 16:57 | Views: 208

Royal Dutch Shell A 17:10
26,44 +0,13 (+0,48%)

LONDEN (AFN) - De internationale olie- en gasbedrijven Shell, BP, Total, Eni, Repsol, ExxonMobil en Wintershall gaan de uitstoot van methaan verder beperken. Daarvoor is door de bedrijven een gezamenlijke verklaring ondertekend.

Methaan is het voornaamste bestanddeel van aardgas en komt vrij bij de productie van gas. Methaan is echter een krachtig broeikasgas. Omdat steeds meer wordt ingezet op aardgas als energiebron is terugdringen van de methaanuitstoot van groot belang in de strijd tegen klimaatverandering.

Naast het terugdringen van de methaanuitstoot willen de bedrijven ook de metingen van emissies verbeteren, regelgeving aanscherpen en transparantie rond methaanuitstoot vergroten. Verder dringen ze ook bij andere partijen aan om de uitstoot van methaan te verlagen, zoals producenten en consumenten.
voda
0
Shell start samenwerkingsovereenkomst met IONITY

Financiële details niet vermeld.

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met snellader IONITY om oplaadpunten aan te bieden bij Shell-tankstations in tien Europese landen. Dit meldde de Brits-Nederlandse energiereus maandag.

De financiële details van de samenwerking werden niet vermeld.

IONITY is een joint venture tussen BMW, Daimler, Ford en de Volkswagen-groep met Audi en Porsche, die werd opgericht om een netwerk van 350 kilowatt-laders aan de belangrijkste snelwegen in Europa te creëren.

Shell en IONITY gaan beginnen met de installatie van snelladers op Shell-tankstations langs tachtig van de grootste snelwegen in Europa, waarmee bestuurders voor het eerst met grote zekerheid lange afstanden kunnen afleggen.

De te installeren laders nemen gemiddeld vijf tot acht minuten in beslag om elektrische voertuigen van de volgende generatie op te laden, waardoor ze tot drie keer sneller opladen dan de laders die momenteel beschikbaar zijn voor bestuurders.

Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde maandag op een groene beurs 0,3 procent hoger op 26,27 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursplein: aandeelhouder Shell blij met schrappen scrip dividend

ING handhaaft Houden advies.

(ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders zullen blij zijn met de aankondiging van Royal Dutch Shell om het scrip dividend te schrappen, waarmee de potentiële verwatering van het aandeel wordt voorkomen alvorens de 20 procent gearing daadwerkelijk wordt bereikt. Dit zei analist Quirijn Mulder van ING dinsdag in reactie op de berichtgeving van de energiereus voorbeurs.

Shell verhoogde verder zijn verwachtingen voor de autonome vrije kasstroom met 5 miljard dollar tot een bedrag van 25 miljard tot 30 miljard dollar per 2020, waardoor volgens de analist een verdere verlaging van de gearing in het verschiet ligt en de realisatie van het inkoopprogramma van eigen aandelen ter waarde van 25 miljard dollar binnen bereik ligt. De lagere operationele kosten hebben tevens een ondersteunend effect, oordeelde Mulder.

Wat echter nog niet wordt uitgekristalliseerd, is de vermindering van de CO2-uitstoot. Hierover biedt het het concern geen zekerheid. In die zin stelt Shell de aandeelhouder op de eerste plaats en volgt de planeet daarna.

Mulder handhaafde het Houden advies met een koersdoel van 27,00 euro. Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde dinsdag op een groen Damrak 2,0 procent hoger op 26,50 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: Royal Dutch Shell schrapt scrip dividend

Oliereus verhoogt tevens autonome kasstroomverwachtingen.

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft het scrip dividend met ingang van het vierde kwartaal van 2017 geschrapt. Dit meldde de Brits-Nederlandse energiereus dinsdag in aanloop naar zijn jaarlijkse managementdag.

Daarmee hebben de aandeelhouders van het energieconcern niet langer de keuze om te kiezen voor een uitbetaling van het dividend in aandelen, maar louter nog in contanten.

CEO Ben van Beurden zei met de maatregel de groei van het concern te willen bevorderen. "Niet alleen voor de korte en middellange termijn maar voor vele decennia", aldus de topman. "Deze maatregelen, in combinatie met de strategie en de kracht van de portefeuille, versterken de weerbaarheid en concurrentiekracht van Shell", concludeerde Van Beurden.

De keuze voor uitbetaling van dividend in aandelen wordt vaak aantrekkelijk gemaakt door een hogere waarde te bieden dan het dividend in contanten, waardoor het aandeel verwatert aangezien het uitstaand aandelenkapitaal groter wordt al naar gelang meer aandeelhouders voor aandelen kiezen. Dat wordt met het schrappen van het scrip dividend programma voorkomen.

Daarnaast verhoogde het energieconcern zijn verwachtingen voor de autonome vrije kasstroom met 5 miljard dollar tot een bedrag van 25 miljard tot 30 miljard dollar per 2020, uitgaand van een olieprijs van 60 dollar per vat Brent.

Het energieconcern meldde tevens in de update dat het desinvesteringsprogramma van 30 miljard dollar bijna is voltooid. Inmiddels is er voor 23 miljard dollar aan verkopen gerealiseerd, is er voor 2 miljard dollar aangekondigd en worden er vergaande gesprekken gevoerd over nog eens 5 miljard dollar aan desinvesteringen.

Shell zegt goed op schema te liggen om in 2018 1 miljoen vaten olie equivalent per dag te produceren en een vrije kasstroom te realiseren van 10 miljard dollar. Tevens zal Shell jaarlijks 25 miljard tot 30 miljard dollar blijven investeren.

Daarbij herhaalde Shell tussen 2017 en 2020 om tenminste voor 25 miljard dollar aan eigen aandelen in te zullen kopen. Ook meldde de energiereus dat de onderliggende operationele uitgaven tot 2020 onder de 38 miljard dollar blijven, "met een verwachte verbetering van de efficiëntie om verdere reducties te realiseren, waarmee wordt voortgebouwd op de daling van de operationele uitgaven met meer dan 20 procent sinds 2014", aldus Shell.

Schuldreductie blijft eveneens een prioriteit. De gearing, ofwel de verhouding tussen vreemd vermogen en eigen vermogen, bedroeg eind september dit jaar 25,4 procent. Vanwege extra opbrengsten uit desinvesteringen van meer dan 5 miljard dollar is de 20 procent volgens Shell inmiddels in zicht.

Het aandeel Shell sloot maandag op een rood Damrak 0,8 procent lager op 25,98 euro.

Update: om extra informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Shell in nieuwe LNG-terminal Pakistan'

Gepubliceerd op 28 nov 2017 om 08:19 | Views: 853

Royal Dutch Shell A 16:21
27,02 +1,04 (+3,98%)

ISLAMABAD (AFN/BLOOMBERG) - Shell stapt samen met enkele bedrijven in de ontwikkeling van een nieuwe LNG-terminal in Pakistan. Dat heeft de Pakistaanse premier Shahid Khaqan Abbasi gezegd in een interview.

De installatie wordt gerealiseerd in de haven van Qasim ten zuiden van de stad Karachi. Naast Shell zijn Engro, Gunvor en Fatima Energy de partijen die deel uitmaken van de samenwerkingsovereenkomst. De bedrijven zijn volgens Abbasi goed voor een investering van 500 miljoen dollar.
relpinda
0
FD,
Shell komt aandeelhouders tegemoet met geld en klimaatdoel
Olie- en gasmultinational ShellRDSA€26,86+3,39% kijkt weer met vertrouwen naar de toekomst. Het bedrijf kondigde vandaag, dinsdag, aan het begin van een tweedaagse strategiebijeenkomst een aantal douceurtjes aan voor aandeelhouders en stelde tegelijkertijd als eerste grote oliemultinational een concreet klimaatdoel.
Er was door beleggers al een beetje op gehoopt, maar de aankondiging van Shell dat het per direct stopt met het keuzedividend, kwam toch sneller dan verwacht. Voortaan ontvangen aandeelhouders het dividend volledig in contanten. Shell bood hen tot nu toe de optie om dividend in aandelen te ontvangen.

Foto: Reuters
Hogere kasstroom verwacht
Deze optie heeft Shell de afgelopen moeilijke jaren in staat gesteld zijn dividend te handhaven. Het bedrijf hoefde immers niet het gehele dividend in contanten uit te keren. Het ging echter wel ten koste van de winst per aandeel.
De aankomende afschaffing van de Nederlandse dividendbelasting maakt het ook makkelijker om dividend alleen cash uit te betalen. Dat de dividendbelasting verdwijnt, is vooral voor een aantal grote buitenlandse beleggers interessant.
Het schrappen van het keuzedividend laat zien dat Shell verwacht de komende jaren voldoende kasstroom te kunnen realiseren om het dividend en de investeringen te dekken. Het bedrijf verhoogde de kasstroomverwachting zelfs met $5 mrd per jaar tot een bandbreedte van $25 mrd - $30 mrd.
Lees ook

Shell stopt met keuzedividend in vierde kwartaal
Beleggers reageren enthousiast
Ook herhaalde Shell de eerdere belofte om weer aandelen te gaan inkopen. Het bedrijf wil voor minstens $25 mrd aan stukken gaan inkopen in de periode 2017-2020. Beleggers waarderen deze douceurtjes wel. Het aandeel RDSA€26,86+3,39% behoort dinsdag tot de grootste stijgers op het Damrak.
Klimaatdoel
Met het schrappen van het keuzedividend, de inkoop van eigen aandelen en het verhogen van de kasstroom bedient Van Beurden vooral de financiële behoeftes van zijn aandeelhouders, maar hij komt ook tegemoet aan groeiende kritiek van een aantal aandeelhouders die vinden dat Shell te weinig doet om de opwarming van de aarde tegen te gaan.
Zo wil Shell de CO2-uitstoot van zichzelf en die als gevolg van het gebruik van zijn producten gehalveerd hebben in 2050. Het concern zegt zo te handelen in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs van eind 2015, aldus topman Ben van Beurden.
Follow This
Het is voor het eerst dat een grote oliemultinational ook doelen stelt voor de CO2-uitstoot die voortkomt uit het gebruik van zijn producten. De doelen hebben betrekking op het verkleinen van de CO2-voetafdruk bij klanten, niet op de reductie van absolute CO2-emissiehoeveelheden.
De groene aandeelhoudersbeweging Follow This riep Shell eerder dit jaar in een resolutie op om hier concrete doelen voor te stellen. Van Beurden vond en vindt dat daar wel 'een kern van waarheid' in zat. 'Maar er zitten ook ongewenste negatieve effecten aan vast', zegt Van Beurden. 'Als we bijvoorbeeld meer biobrandstoffen verkopen, zouden we volgens de resolutie worden gestraft omdat de emissie bij onze afnemers omhoog gaat, ook al gaat de CO2-voetafdruk bij hen omlaag.'
Met het nieuwe eigen CO2-doel hoopt Van Beurden aandeelhouders tegemoet te kunnen komen.
Meer investeringen in nieuwe energie
Mark van Baal van Follow This laat in een commentaar weten dat het Parijs-akkoord eigenlijk om CO2-neutraal energiesysteem vraagt in 2050 'maar we begrijpen dat Shell voorzichtig is'. 'We verwelkomen het besluit om een ambitieus doel voor 2050 te stellen.'
Naast dit doel, verhoogt Shell de investeringen in wat het zelf aanduidt als nieuwe energie tot $1 mrd tot $2 mrd per jaar. Daar vallen onder andere schonere brandstoffen onder en (groene) elektriciteit. Tot nu toe investeerde Shell enkele honderden miljoenen dollars per jaar in deze tak.

LZA

long in RDS
voda
0
Amnesty vraagt om strafrechtelijk onderzoek tegen Shell

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International roept Nederland en Groot-Brittannië op een strafrechtelijk onderzoek te starten naar Shell voor medeplichtigheid aan grove mensenschendingen in Nigeria.

Amnesty onderzocht duizenden bladzijden interne documenten van Shell, getuigenverklaringen en documenten uit de eigen archieven. 'Hieruit blijkt dat Shell het Nigeriaanse leger herhaaldelijk aanmoedigde actie te ondernemen tegen protesten van de Ogoni-gemeenschap, terwijl het bedrijf wist tot welke verschrikkingen dat zou leiden', aldus Amnesty.

Civiele rechtszaak
In juni van dit jaar startte de weduwe van een vermoorde hoge Nigeriaanse ambtenaar, een van de zogenoemde groep Ogoni 9 die kritiek had op Shell, al een civiele rechtszaak in Nederland tegen het bedrijf. In die zaak wordt Shell beschuldigd van medeplichtigheid aan moord. Amnesty wil nu ook dat Shell daarvoor strafrechtelijk wordt vervolgd.

Een Ogoni chief bij een verlaten oliebron, de 'nummer 1', die eerder in gebruik was door Royal Dutch Shell.Foto: George Osodi/Bloomberg

Nadat olielekken van Shell in de regio Ogoniland enorme milieuschade hadden aangericht, kwamen de inwoners in de jaren 1990 in protest. 'Shell vroeg in 1990 aan een paramilitaire politie-eenheid om “bescherming” tegen vreedzame protesten in het dorp Umuechem. De twee dagen daarop vielen agenten het dorp aan en doodden daarbij ten minste tachtig mensen en brandden 595 huizen plat. Desondanks bleef Shell de jaren daarna om militaire hulp vragen, wat weer tot nieuw bloedvergieten leidde', aldus het rapport van Amnesty.

'Ook hoofdkantoor Den Haag was op de hoogte'
Interne memo’s en notulen van vergaderingen laten volgens de organisatie zien dat Shell bij hoge ambtenaren aandrong op militaire steun, zelfs nadat de veiligheidstroepen vele demonstranten had gedood, gemarteld en verkracht. 'Tijdens deze gewelddadige onderdrukking bood Shell het leger zelfs materiële ondersteuning, waaronder transport van legertroepen om protesten op te breken, en het bedrijf financierde ten minste één legeraanvoerder die bekend stond om zijn brute optreden', aldus Amnesty.

Uit de documenten blijkt volgens Amnesty dat niet alleen het personeel in Nigeria verantwoordelijk was voor Shells handelen tijdens de Ogoni-crisis, maar ook dat de directeuren in Den Haag en Londen volledig op de hoogte waren van wat er in Nigeria speelde.

Ontmoetingen met generaal Sani Abacha
Uit interne documenten zou volgens Amnesty verder blijken dat toenmalig directeur van Shell in Nigeria, Brian Anderson, in 1994 en 1995 ten minste drie ontmoetingen had met generaal Sani Abacha. 'Anderson noteerde na afloop (van een van die ontmoetingen, red.) dat hij het gevoel had dat Abacha “zal interveniëren met ofwel het leger of de politie”', aldus Amnesty.

Kort na die ontmoeting waren de leider van demonstranten en acht anderen gearresteerd. 'Na een schijnproces werden zij in november 1995 geëxecuteerd. Documenten tonen aan dat Shell dit vonnis waarschijnlijk zag aankomen, maar toch met de regering bleef spreken over manieren om het “Ogoni probleem” op te lossen. Hiermee hebben zij de executies waarschijnlijk aangemoedigd', aldus Amnesty.

Shell ontkent beschuldigingen
De organisatie stelt een strafdossier samen en roept onder andere het Openbaar Ministerie in Nederland op tot onderzoek in Nigeria, waar de misdrijven plaatsvonden, en Nederland en Groot-Brittannië, waar Shell zijn hoofdkantoren heeft om tot rechtsvervolging te komen.

Shell laat in een geschreven reactie aan Amnesty weten dat de beschuldigingen vals zijn en geen enkele basis hebben. Het bedrijf zegt nooit te hebben samengespannen met het leger in Nigeria om onrust de kop in te drukken en heeft op geen enkele manier aangespoord tot geweld.

Amnesty is niet de eerste partij die Shell beschuldigt van misstanden in Nigeria. Het bedrijf hoort 20 december van een Italiaanse rechter of het bedrijf mag worden aangeklaagd voor grootschalige corruptie in Nigeria.

Gelekte olie uit een beschadigde oliepomp, bij het dorp K-Dere, Ogoniland, in Nigeria.Foto: George Osodi/Bloomberg

Bert van Dijk

fd.nl/ondernemen/1229420/amnesty-vraa...
voda
0
Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel Shell

Koersdoel naar 30 pond.

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft woensdag het koersdoel voor Royal Dutch Shell verhoogd naar 30 Britse pond bij een ongewijzigd Overwogen advies.

De energiereus maakte dinsdag bekend alleen nog maar dividend in contanten uit te gaan keren en niet meer in aandelen. Bovendien verhoogde Shell zijn verwachtingen voor de vrije kasstroom met 5 miljard dollar.

De analisten van Barclays benadrukten dat Shell ook bevestigde in de jaren tot en met 2020 voor tenminste 25 miljard dollar aan eigen aandelen in te gaan kopen. Gezien de verwachtingen voor de vrije kasstroom verwachten de marktvorsers dat Shell dit programma ook daarna zal voortzetten. De waarde van het programma zou in hun ogen kunnen oplopen tot 50 miljard dollar op de middellange termijn.

Barclays concludeerde dat de productie bij Shell harder stijgt dan ze hadden verwacht en uit de presentatie van het bedrijf maakt de Britse bank op dat er nog meer kan worden verwacht in de toekomst.

Woensdag noteerde het aandeel Royal Dutch Shell 0,3 procent lager op 26,80 euro. Dinsdag was Shell nog uitblinker met een koerswinst van ruim drie procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Shell Midstream Partners koopt vijf terminals van Shell

Ook belang in twee pijpleidingen gekocht.

(ABM FN-Dow Jones) Shell Midstream Partners heeft overeenstemming bereikt over de aankoop van vijf terminals van dochters van Shell. Daarnaast zullen ook belangen in twee pijpleidingen in de Golf van Mexico en twee pijpleidingen op land worden gekocht. Dit maakte Shell Midstream Partners dinsdag bekend.

Met de aankoop is een bedrag van 825 miljoen dollar gemoeid.

Naar verwachting wordt de transactie rond 1 december afgerond.

Shell Midstream Partners, eigenaar van diverse oliepijpleidingen, werd in 2014 door Shell afgesplitst via een Amerikaanse beursnotering.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Shell tekent grote gasdeal in Australië

Gepubliceerd op 1 dec 2017 om 08:04 | Views: 2.029

Royal Dutch Shell A 16:53
27,11 +0,30 (+1,12%)

MELBOURNE (AFN/BLOOMBERG) - Shell heeft in Australië een langjarige overeenkomst getekend, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de ontwikkeling van een groot gasveld in de staat Queensland.

Het gaat om een deal met een looptijd van 27 jaar tussen Arrow Energy, een joint venture van Shell en PetroChina, om gas te leveren aan de Queensland Curtis LNG-fabriek in het oosten van Australië. Queensland Curtis LNG is een grote fabriek voor de productie van vloeibaar gemaakt aardgas en een samenwerkingsverband van Shell met het Chinese CNOOC en Tokyo Gas.

Onderdeel van de overeenkomst is de ontwikkeling van het merendeel van de gasreserves van Arrow in het Surat Basin in Queensland. Dat gas zal met name bedoeld zijn voor de lokale markt en voor export, zoals naar China, Korea en Japan. De eerste productie moet in 2020 beginnen. Er werden geen financiële details over de deal gemeld.

Het gas wordt gewonnen uit kolenlagen in het Surat Bassin. De onderhandelingen tussen Arrow en Queensland Curtis LNG over de leveringsovereenkomst hebben anderhalf jaar geduurd.
voda
0
Beursblik: Fitch handhaaft kredietwaardigheid Shell op AA-

Kredietwaardigheidsbeoordelaar handhaaft tevens negatieve outlook.

(ABM FN-Dow Jones) Fitch Ratings heeft dinsdag de kredietwaardigheid van Royal Dutch Shell op AA- laten staan en handhaafde tevens de negatieve outlook op het Brits-Nederlandse energieconcern.

De herbevestiging van het kredietwaardigheidsoordeel is gebaseerd op de verwachting dat Shell zijn schulden zal afbouwen naar niveau's die in overeenstemming zijn met een AA- status tegen het einde van 2019.

De negatieve outlook is volgens de kredietwaardigheidsbeoordelaar het gevolg van het recente besluit van Shell om het keuzedividend te schrappen. Daarnaast wil Shell voor 25 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen, maar of dit slaagt, is volgens Fitch mede afhankelijk van de ontwikkeling van de olieprijzen. Inkoopprogramma's die niet gepaard gaan met een verbetering van de kasstroom kunnen leiden tot een verlaging van de kredietwaardigheid, waarschuwde Fitch.

Het aandeel Shell noteerde dinsdag op een vlak Damrak grofweg onveranderd op 27,10 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
5.751 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 ... 284 285 286 287 288 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 mei 2024 17:38
Koers 34,405
Verschil +0,445 (+1,31%)
Hoog 34,445
Laag 34,165
Volume 4.541.944
Volume gemiddeld 7.102.306
Volume gisteren 4.602.900

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront