Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

stockholder
1
quote:

4finance schreef op 9 februari 2021 18:21:

[...]

Wel, dat is maar net op welk moment je ergens instapt. Mijn gemiddelde met SHELL ligt op €11,15. Rond de €10,00 ook heel veel contacten DEC23 gekocht. Aandelen als Alfen kunnen ook een keer flink duiken. SHELL staat nog aan de vooravond van sterk koers herstel als corona een schop heeft gekregen.

helemaal juist! En dan gaan we moeiteloos naar € 20 Dus aandeeltjes stevig vast houden.
Ik heb mijn stukken gemiddeld op € 11,76 en ben er erg blij mee.
Debo
0
4finance
0
quote:

Debo schreef op 9 februari 2021 18:36:

Is er eigenlijk iets in deze wereld dat de yanken niet verzieken........?

Inderdaad, die verzieken heel veel. Vooral voor zich zelf ;-)

Debo
0
quote:

4finance schreef op 9 februari 2021 18:45:

[...]

Inderdaad, die verzieken heel veel. Vooral voor zich zelf ;-)

Das niet zo erg.....
Nepvolk waar de hele wereld achteraan loopt.
Ernie1966 zonder Bert
1
quote:

Debo schreef op 9 februari 2021 19:04:

[...]Das niet zo erg.....
Nepvolk waar de hele wereld achteraan loopt.
Mijn zus woont al 6 jaar in de VS, in Palo Alto ( ze werkt voor Apple)
De verhalen die ze soms verteld over de Amerikanen waar ze mee werkt zijn ongelofelijk.
En dat nog wel in San Francisco wat bekend staat als progressief en vooruitstrevend.
Aan de ene kant van de highway de hightech industrie aan de andere kant de daklozen, trailerparken en meer armoede en geen gezondheidszorg.
Ze is blij dat ze volgende maand weer terug verhuist naar NL
[verwijderd]
1
ik denk dat we tot de eerste kwartaal cijfers op hype moeten gaan traden. strategie day zal het zeggen.

beleggers komen pas weer terug naar shell wanneer ze zeggen 3/4 miljard winst en alles is weer goed.
Jeksel
3
Zet olie zich schrap voor zijn laatste kunstje?
09.02.2021 15:37


Strategie-update
Later deze week komt Koninklijke Olie met een officiële strategie-update. Net als haar concurrenten heeft het bedrijf een jaar van fors een ingezakte vraag, afboekingen, ontslagen, desinvesteringen en een dividendverlaging achter de rug. Shell (AS:RDSa) heeft in haar lange historie meer dan eens zware tijden moeten doorstaan, maar 2020 was in historisch opzicht toch wel een bijzonder slecht jaar. De pandemie heeft de eens zo machtige energiesector een behoorlijk kopje kleiner gemaakt. De grote oil majors verloren gezamenlijk 37 procent aan waarde vorig jaar. Dat terwijl de toonaangevende S&P 500-index met 16 procent omhoog klom. Het aandeel van de sector in de index is inmiddels gezakt naar een schamele twee procent. Dat is niet alleen het laagst sinds decennia, maar vier keer onder het gemiddelde van 8 procent.

Groene revolutie
De vraag dringt zich op of de sector deze malaise weer te boven zal weten te komen. Niet alleen heeft de pandemie de dagelijkse behoefte aan vaten olie fors doen afnemen maar ook de wereldwijde energietransitie zet de sector zwaar onder druk. Grote professionele beleggers ventileren wereldwijd hun twijfels over beleggingen in fossiele brandstoffen. Het aandeel van de oil majors in de steeds populairder wordende groene indices is niet indrukwekkend. Na de presidentswissel in de VS lijkt ook dat land zich bekeerd te hebben tot de groene revolutie. Een wereld waarin in de energiebehoefte voorzien wordt door windmolens, zonnepanelen en waterkracht lijkt voor ons te liggen.

Vaccinaties, overheidssteun en een accelererende economie
Hoewel de koers van Shell dit jaar tien procent op winst staat, is het aandeel nog ver van het niveau van voor de virusuitbraak verwijderd. Toch lijkt er sprake van enige beweging op de oliemarkt. Zo is de prijs van Brentolie sinds de beruchte bodem van april vorig jaar inmiddels weer opgelopen naar 60 dollar per vat. Met name de komst van diverse vaccins hebben de verwachting op een economisch herstel en een terugkeer naar het oude normaal weer enig leven ingeblazen. Zo is het aandeel Shell sinds begin november toch al weer zo’n 60 procent gestegen. Wanneer de vaccinaties grootschalig op gang komen, de overheidssteun de economie instroomt en de economische groei accelereert zal de vraag naar olie volgens beleggers verder kunnen aantrekken.

Onderinvesteringen

Er is echter meer. Wanneer de nieuwe Amerikaanse president zijn energieplannen uitvoert en de olieproductie in de Verenigde Staten daardoor duurder wordt kan de productie ervan afnemen. Er zijn nu nog voldoende voorraden, maar die zullen dan snel afnemen. Daar komt bij dat de olie- en gasmultinationals de investeringen in nieuwe bronnen – soms gedwongen – laag houden. Er kan een scenario ontstaan dat bij een economische opleving het aanbod van olie sterk achterblijft bij de vraag. Het Noorse energieadviesbureau Rystad Energy waarschuwt zelfs voor grote olietekorten, ondanks de coronapandemie en de ingezette energietransitie. Het bureau denkt dat er grote investeringen nodig zullen zijn om de komende dertig jaar aan de vraag naar olie te kunnen voldoen. Men verwacht dat het equivalent van 139 miljard vaten aan de huidige oliereserves moet worden toegevoegd. Volgens het bureau een onmogelijke opgave als het huidige lage investeringsniveau aanhoudt.

Kolencentrales
Zo zou er dus de bizarre situatie kunnen gaan ontstaan dat een zich herstellende wereldwijde economie veel meer energie nodig heeft dan er aanwezig is. Ook de snel uitdijende parken van zonnepanelen en windmolens zullen daar weinig aan kunnen veranderen. Het tempo van de oplopende vraag zou de groene revolutie wel eens naar adem kunnen doen happen. Daar komt nog bij dat de geplande grootschalige investeringen in schone energie wel eens kunnen gaan verzanden in een moeras van gebrekkige financiering. Door de pandemie hebben overheden zich zo zwaar in de schulden moeten steken dat het nog maar de vraag is hoeveel er straks nog overblijft voor de groene revolutie. Misschien moeten er zelfs weer kolencentrales operationeel worden om in de energiebehoefte te kunnen voorzien.

Nog één keer een rally?
Een ander bizar gevolg van deze ontwikkeling zou kunnen zijn dat juist de grote oliemaatschappijen die tot op heden een lange neus hebben getrokken naar de energietransitie – Exxon (NYSE:XOM), Chevron (NYSE:CVX) – en vol zijn blijven inzetten op het oppompen van fossiele brandstoffen, weleens als de grote winnaars uit de strijd kunnen gaan komen. Net als de staatsoliemaatschappijen die weinig last hebben van de maatschappelijke druk om minder in fossiel te investeren. Juist bedrijven als Shell, BP (LON:BP) en Total (PA:TOTF), die onder grote maatschappelijke druk wel gedwongen werden de draai naar meer schone energie te maken, zouden dan achterop kunnen raken. Dit verhaal is zeker geen pleidooi tegen de energietransitie. Een gang naar schonere energie lijkt bittere noodzaak. Maar misschien zet de oliesector zich nog één keer schrap voor een indrukwekkende rally alvorens aan een verre horizon in de vergetelheid te verdwijnen.

jan van delft
1
Toch blijft het lachwekkend dat bepaalde posters enkel weten te melden dat ze op 11 Euro ofzo "erin gestapt" zijn, tsja bij de fruit automaat in de snakbar zie je ook altijd enkel "winnaars" staan. Dezelfde figuren vergeten natuurlijk hun debacles te melden...schat ik zo in. Wie er op 11 Euro inzit, is of net ingestapt (en moet dus stil zijn) of zit er al 30 jaar in.

Voor morgen lijkt het me duidelijk, dat we een geinig PR offensief gaan zien van Ben en Jessica , maar beter niet vergeten dat de halve groene investeringen leiding onlangs al is opgestapt. Jessica is nogal van van de centjes, en Ben geeft geen bal om het milieu, maar we doen met zn allen net alsof Shell een flinke draai aan het maken is. Dat Shell vroeger zijn eigen zonnepanelen producent in de stal had, en nu al lang niet meer, enzovoort, daar hebben we het maar verder niet meer over. Ben wees een vent, en besluit samen met Jessica om bijvoorbeeld in 1 klap Meyer Burger in Zwitserland over te nemen en geef die zaak een paar enorme orders, en ga dus ook weer eens serieus aktief worden in de zonnepanelen bouw....zoiets dat zou me nu echt over de brug helpen. Voor een appel en een ei te koop.
Cornel1959
0
quote:

Opentop schreef op 9 februari 2021 18:25:

[...]

ik heb ze in 2014 verkocht , tegen 25,50 EU denk ik.
Daarna pas weer in 2019 in RDS gestapt.

koers was toen echt 44 EU, zal zien of ik een bijlage kan oploaden.
Staan nog meer winnaars op , Ordina bijv.

Bijlage:
[verwijderd]
0
Hallo Cornel.
Ik zie aan de bijlage,dat je ook DeGiro als broker hebt. Weet jij of je op hun site ook de ontwikkeling van het rendement van je portefeuille kunt vinden in een maand- of jaargrafiek kunt vinden? Wel kun je het dagrendement en totaalrendement zien, maar niet dus het voormelde. ING geeft die mogelijkheid wel aan de beleggers. Mooie grafieken kun je dan zien zelfs vanaf de start van je portefeuille.
Hopelijk weet je wat; anders zal ik morgen de Klantenservice bellen. Die zullen mij wel vertellen, dat je zelf een grafiekje moet maken.
Ben_aan
0
quote:

jan van delft schreef op 9 februari 2021 20:01:

Toch blijft het lachwekkend dat bepaalde posters enkel weten te melden dat ze op 11 Euro ofzo "erin gestapt" zijn, tsja bij de fruit automaat in de snakbar zie je ook altijd enkel "winnaars" staan. Dezelfde figuren vergeten natuurlijk hun debacles te melden...schat ik zo in. Wie er op 11 Euro inzit, is of net ingestapt (en moet dus stil zijn) of zit er al 30 jaar in.

Voor morgen lijkt het me duidelijk, dat we een geinig PR offensief gaan zien van Ben en Jessica , maar beter niet vergeten dat de halve groene investeringen leiding onlangs al is opgestapt. Jessica is nogal van van de centjes, en Ben geeft geen bal om het milieu, maar we doen met zn allen net alsof Shell een flinke draai aan het maken is. Dat Shell vroeger zijn eigen zonnepanelen producent in de stal had, en nu al lang niet meer, enzovoort, daar hebben we het maar verder niet meer over. Ben wees een vent, en besluit samen met Jessica om bijvoorbeeld in 1 klap Meyer Burger in Zwitserland over te nemen en geef die zaak een paar enorme orders, en ga dus ook weer eens serieus aktief worden in de zonnepanelen bouw....zoiets dat zou me nu echt over de brug helpen. Voor een appel en een ei te koop.
maar dat is toch wat we willen? overal groene stroom roepen en dat we een van de hoogste CO2 uitstoot per kWh hebben even vergeten voor de makkelijkheid? dat we zoveel uit moeten stoten omdat we giga gascentrales hebben om snel in te spelen op slechte opbrengst van zonne energie en windenergie.. op dit moment in Nederland kom je met je Tesla na 150k km pas "groener" uit de bus als met een oude diesel..

nee die salderingsregeling blijft nog een paar jaar omdat het niet populair is om het af te schaffen.. nee het net dat zo overvol is dat de omvormers allemaal uit gaan met zonnig weer daar kunnen we even niets tegen doen anders kost het misschien stemmers..
ramp 2017
0
quote:

Ernie1966 zonder Bert - Forecast schreef op 9 februari 2021 19:22:

[...]

Mijn zus woont al 6 jaar in de VS, in Palo Alto ( ze werkt voor Apple)
De verhalen die ze soms verteld over de Amerikanen waar ze mee werkt zijn ongelofelijk.
En dat nog wel in San Francisco wat bekend staat als progressief en vooruitstrevend.
Aan de ene kant van de highway de hightech industrie aan de andere kant de daklozen, trailerparken en meer armoede en geen gezondheidszorg.
Ze is blij dat ze volgende maand weer terug verhuist naar NL

Kwam het in San Francisco nog wel fraaier tegen op een van de boulevards met dure hotels , in de middenberm , waar de warme lucht van de ondergrondse door roosters om hoog kwam, sliepen hele gezinnen onder plastic , sprak er met een die daar met vrouw en twee kinderen van jaar of acht zat , jaar daarvoor had ie nog mooi huis met dikke auto , verzekering agent was ie geweest , zaak op de fles , alles kwijt en al zijn goede " vrienden " waren hem vergeten ...... das het paradijs usa ..
[verwijderd]
0
Ik zie er meer in dat RDS een eigen merk in de markt zet ,zeg maar Shell-Green@(geen gele maar groene schelp) die met eigen (laag renderende)obligaties zonnen parken en windparken gaan exploitering die RDS wel zelf ontwikkeld .In het opzetten van die parken zou best wel eens een hoop marge kunnen zitten en je kan een hoop geld van de groene beleger uit de zak kloppen met een vrij risicoloze obligatie.
Shell heeft 100 jaar ervaring om met grootgeld en overheden om deals te maken dat is denk ik ook nodig voor windparken.
Ik heb trouwens ook op 10 euro gekocht maar ook op 15 14 13 12 11:)Zo eindigde een klein gokje op 15 in een voor mij veel te serieuze hap uit mijn vermogen zeg maar bijna alles .
Cornel1959
0
quote:

alrob schreef op 9 februari 2021 20:19:

Hallo Cornel.
Ik zie aan de bijlage,dat je ook DeGiro als broker hebt. Weet jij of je op hun site ook de ontwikkeling van het rendement van je portefeuille kunt vinden in een maand- of jaargrafiek kunt vinden? Wel kun je het dagrendement en totaalrendement zien, maar niet dus het voormelde. ING geeft die mogelijkheid wel aan de beleggers. Mooie grafieken kun je dan zien zelfs vanaf de start van je portefeuille.
Hopelijk weet je wat; anders zal ik morgen de Klantenservice bellen. Die zullen mij wel vertellen, dat je zelf een grafiekje moet maken.

Volgens mij niet. Heb nog even gekeken maar kan het niet vinden. Mocht je bellen morgen en het kan toch hoor ik het graag.
Professor68
0
quote:

Cornel1959 schreef op 9 februari 2021 17:51:

[...]

Die 44 euro lijkt me sterk. Is nooit hoger geweest dan 37 euro. Misschien 44 dollar? Ik schreef trouwens dat ik al 35 jaar in shell zit. Heb ze ook jaren gekocht onder de 10 euro in de jaren 90. Op die aandelen kreeg ik ook jaren bijna 2 dollar divi. Is 20% per jaar. Ik ben dus best blij. Ik kan na al die jaren mijn gak niet bepalen maar denk zo rond de 15 euro. Behoorlijk bijgekocht nog recent rond 11 euro. Zoals gezegd verwacht ik divi 4% en paar procent koerswinst per jaar de komende jaren. Met steeds herbelegd divi ben ik best tevreden. Klopt dat het beter had gekund. Maar ook slechter. Achteraf is alles makkelijk. Donderdag nieuwe kansen. Succes.
Beste,

Welke aandelen heb jij 35 jaar geleden gekocht?

Koninklijke Olie of Shell Co ??? En hoe is de merge destijds gegaan????

mvg,
[verwijderd]
0
quote:

Cornel1959 schreef op 9 februari 2021 20:57:

[...]

Volgens mij niet. Heb nog even gekeken maar kan het niet vinden. Mocht je bellen morgen en het kan toch hoor ik het graag.
Ik vrees het ook dat het niet mogelijk is; maar ik ga morgen bellen. En zal resultaat berichten.
200.031 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 4321 4322 4323 4324 4325 4326 4327 4328 4329 4330 4331 ... 9998 9999 10000 10001 10002 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 34,045
Verschil +0,005 (+0,01%)
Hoog 34,190
Laag 33,925
Volume 6.178.462
Volume gemiddeld 7.505.512
Volume gisteren 5.672.494

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront