Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.576 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 ... 1125 1126 1127 1128 1129 » | Laatste
Hans2021
0
Alweer Powell ! Die man heeft het druk. Wellicht is het een aanbeveling vantevoren een rood of groen pakje aan te trekken ter indicatie van havikse of duifse uitspraken. Het begint onderhand een toneelstukje te worden. Shell is niet meer onder de 29 euro te krijgen ?
Hoppschwiiz
0
Ron-tron system
1
quote:

Hans2021 schreef op 8 maart 2023 09:44:

Alweer Powell ! Die man heeft het druk. Wellicht is het een aanbeveling vantevoren een rood of groen pakje aan te trekken ter indicatie van havikse of duifse uitspraken. Het begint onderhand een toneelstukje te worden. Shell is niet meer onder de 29 euro te krijgen ?
Hij heeft de verantwoordelijkheid om de markten wakker te houden.
Shell lijkt vrede te nemen met 29eur dus schrijven 28-30eur put/call en premies opstrijken.

Mijn verwachting blijft voor deze week goud naar 1775usd en eur/usd naar 1,04 met olieprijs naar 78-80usd.
Shell weer 28-29eur.
Hans2021
0
quote:

Ron-tron system schreef op 8 maart 2023 10:05:

[...]
Hij heeft de verantwoordelijkheid om de markten wakker te houden.
Shell lijkt vrede te nemen met 29eur dus schrijven 28-30eur put/call en premies opstrijken.

Mijn verwachting blijft voor deze week goud naar 1775usd en eur/usd naar 1,04 met olieprijs naar 78-80usd.
Shell weer 28-29eur.

Het pleit voor je dat je telkens een constistent verhaal verteld. Hoewel je range 23,50 -27 euro range langzaam uit beeld verdwijnt. En terecht mijns inziens. We gaan het zien Carl. Op korte termijn is elke dag anders.
bp5ah
0
quote:

Candelll schreef op 8 maart 2023 09:40:

na het banen rapport 14u15 heeft powel een visie om de rente met 1/2 punt op te trekken
van die 50bps werd gisteren uitgegaan.
ZeroDix
0
Powell , banenrapport , olievoorraden , rentes steeds hetzelfde riedeltje, maar het gaat het verschil niet meer maken. Het gaat erom dat het algemeen besef er weer is, dat de energietransitie niet zonder fossiel kan. Olie en gas zijn weer in en inkomsten de komende jaren gegarandeerd ipv bang te zijn voor stranded assets. De PE's kunnen dus omhoog en daarmee de koers van Shell.

The only way is up voor Shell en zijn fossiele soortgenoten!
Dividend-Shell
1
quote:

Ron-tron system schreef op 8 maart 2023 10:05:

[...]
Shell lijkt vrede te nemen met 29eur dus schrijven 28-30eur put/call en premies opstrijken.

Mijn verwachting blijft voor deze week goud naar 1775usd en eur/usd naar 1,04 met olieprijs naar 78-80usd.
Shell weer 28-29eur.

Ik wacht even totdat Shell de 30 aantikt, er zit een opwaarts momentum in, dan schrijven op 32
Candelll
0
Candelll
1
Bericht delen via:

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp
Kopieer link
Door ABM Financial News op woensdag 8 maart 2023
Valuta: Powell wil rente en krijgt hogere dollar
Beeld: Federal Reserve
(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag nipt onder de 1,0550 dollar, nadat de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell dinsdag in de Amerikaanse Senaat vrij helder was over het rentebeleid van de bank.

"Wij verwachten dat zijn optreden van vandaag in het Huis van Afegvaardigden daar geen verandering in brengt", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News.

- Advertentie -

Als de economie in de Verenigde Staten goed blijft standhouden, dan zou dit de Federal Reserve ertoe kunnen zetten om de rente sneller te verhogen en ook meer dan de markt had verwacht om de hoge inflatie te bestrijden. Deze boodschap had Powell dinsdag voor de Amerikaanse Senaat.

"De laatste economische gegevens zijn sterker dan verwacht, wat erop wijst dat het uiteindelijke niveau van de rente waarschijnlijk hoger zal zijn dan eerder werd verwacht", zei Powell voor het Senate Banking Committee. "Als alle gegevens erop wijzen dat een snellere verkrapping gerechtvaardigd is, zijn we bereid het tempo van de renteverhogingen op te voeren. We zullen onze beslissingen per vergadering blijven nemen", benadrukte Powell.

De Fed verhoogde vorige maand de rente met een kwart procentpunt tot een bandbreedte van 4,50 tot 4,75 procent.

"Hoewel de inflatie de afgelopen maanden is afgenomen, is er nog een lange weg te gaan om de inflatie weer op 2 procent te krijgen" aldus de Fed-voorzitter.

De Fed neemt op woensdag 22 maart het volgende rentebesluit.

Recente inflatiedata laten zien dat de inflatie in de VS niet langer afkoelt. En de arbeidsmarkt blijft robuust.

Volgens Powell kan een deel van de opleving mogelijk verklaard worden door het ongebruikelijke warm weer in januari, waardoor seizoensgebonden aanpassingen van economische gegevens verstoord raken. De centraal bankier erkende wel "dat de inflatiedruk hoger is dan verwacht tijdens onze vorige vergadering".

Tot nog toe schatte de markt een volgende renteverhoging in op 25 basispunten.

"Dat is ook nog altijd onze verwachting, maar dan moet het banenrapport van aanstaande vrijdag niet dezelfde verrassing inhouden als over januari het geval was." Met een banengroei van bijvoorbeeld 400.000, terwijl de markt nu rekent op 200.000 banen, krijgen de haviken binnen de Fed gelijk, aldus Mevissen, en dan kan die verwachting wel eens naar 50 basispunten stijgen.

De Duitse industrie produceerde in januari van dit jaar op maandbasis beduidend meer dan verwacht, terwijl de daling op jaarbasis lager uitkwam dan in december. En de Duitse detailhandel zag de verkoop gecorrigeerd voor inflatie in januari dalen met 0,3 procent ten opzichte van december.

De economie van de eurozone groei in het vierde kwartaal in een derde, definitieve meting toch niet.

Vanmiddag gaat veel van de aandacht uit naar de banengroei in de Amerikaanse private sector over februari, en verder de handelsbalans en de vacatures over januari en de wekelijkse olievoorraden. Vanavond verschijnt het Beige Book.

De euro noteerde woensdag 0,1 procent lager op 1,0541 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8907 Britse pond. Het Britse pond noteerde vlak op 1,1835 dollar.

Bron: ABM Financial News
Cash collector
2
quote:

Pandjesbaas schreef op 7 maart 2023 17:57:

Als er voldoende windturbines en zonnepanelen staan om op een gemiddelde, of zelfs vrij slechte dag nog in de behoefte te voorzien, zullen er heel veel goede dagen zijn waarop elektriciteit vrijwel gratis is. Zoals bij een tekort de prijs bepaald wordt door de duurste aanbieder, wordt die bij een overschot bepaald door de goedkoopste.

En waterstof kan worden bewaard. Desnoods een jaar.
Dat klinkt makkelijk, tot je sommetjes gaat maken. Als het een paar dagen in West Europa niet of nauwelijks waait ben je in de situatie die je schetst volledig op zon aangewezen. Je zult in die 8 uur zonneschijn voor 24 uur aan stroom moeten produceren en opslaan of omzetten in bijvoorbeeld waterstof.

Voor die 16 uur dat de zon niet schijnt heb je een overcapaciteit aan opwekkingsvermogen nodig op het moment dat de zon wel schijnt.

Je wilt die energie opslaan of omzetten. Je hebt dan een opslag/omzettingsvermogen nodig wat even groot is als het opwekkingsvermogen van al die zonnepanelen want je moet het doen in die 8 uurtjes waarin de zon schijnt.

De benodigde opslagcapaciteit zal ook niet mals zijn, het gevraagde elektrisch vermogen in Nederland is momenteel ongeveer 15 GW gemiddeld over een etmaal, dat is 240 GWh aan accu's of waterstof opslag.

Vervolgens heb je in het geval van waterstof weer gasturbines of brandstofcellen nodig om stroom te maken. Die turbines draaien alleen als het niet waait en als de zon niet schijnt.

Het mooiste bewaren we voor het laatst: We gaan elektrificeren en we hebben straks vijf keer zoveel stroom nodig als nu.

Hier kun je (bijna) realtime zien hoe de energiemix er op elk moment van de dag uit ziet. app.electricitymaps.com/zone/NL?wind=...
Cash collector
0
quote:

Ronald Engels schreef op 7 maart 2023 17:04:

[...]

....
Is dit energie technisch en financieel economisch verstandig om op deze wijze enorme hoeveelheden 99.99 % H2 = Waterstof te produceren ik denk het niet.
Ik denk in alle oprechtheid dat het produceren van H2 als energiedrager, veel en veel te duur is, 4X te duur, en dat daarbij 70 % energie wordt vernietigd, lijkt me een trieste constatering!
....

Die vraag kan ik niet beantwoorden en dat hoeft ook niet. Ik verzamel informatie, op het moment dat Big Energy hier op duikt weet ik genoeg. Ik zie dat TNO er ook al mee bezig is. Wordt vast interessant.

Over de kansen van waterstof als energiedrager zijn we het eens. De ketenefficiency van waterstof is nog veel te laag.
Candelll
0
OPEC Is Cautiously Optimistic About China’s 2023 Oil Demand
By Tsvetana Paraskova - Mar 08, 2023, 3:38 AM CST

OPEC is cautiously optimistic about China’s oil demand this year, expecting consumption growth of between 500,000 barrels per day (bpd) and 600,000 bpd in 2023 compared to 2022, OPEC’s Secretary General Haitham Al Ghais said at the CERAWeek energy conference in Houston on Tuesday.

“With China opening up, we are quite optimistic, cautiously,” Al Ghais said, as carried by Reuters.

OPEC expects global oil demand to rise by 2.3 million bpd this year, its secretary general said, reiterating an earlier OPEC forecast from the February Monthly Oil Market Report (MOMR).

ADVERTISEMENT

In the February report, OPEC raised its world oil demand growth forecast for 2023 by 100,000 bpd, to 2.3 million bpd.

The International Energy Agency (IEA), for its part, said in its February report that global oil demand was set to increase by 2 million bpd this year, pushed up by growth in Chinese consumption after the reopening.

“China accounts for nearly half the 2 mb/d projected increase this year, with neighbouring countries also set to benefit after Beijing ditched its zero-Covid policies,” the IEA said in its Oil Market Report, expecting a “resurgent China” to see oil demand growth of 900,000 bpd.

At CERAWeek, OPEC’s Al Ghais also said he was not concerned about the rerouting of the global oil flows from Russia to the East after the EU embargoes and the G7 price caps on Russia’s crude oil and fuel exports.
The OPEC+ group comprising OPEC and non-OPEC producers led by Russia is critical for ensuring stable oil markets, Al Ghais said, when asked if the alliance is still viable.

Last month, before the rumors of the UAE considering leaving OPEC – which the emirates swiftly dismissed at the end of last week – OPEC’s Al Ghais said that the OPEC+ group deserved to be given credit for the way it had handled oil market stability in recent months.

“Due recognition should be given for our constructive and positive role in supporting global market stability including to remind ourselves that the G20 and major consumers around the world commended us for our historical actions taken since 2020,” Al Ghais told Reuters in early February.
Candelll
0
ondertusen staan de 3 pijlers weer rood, kzou zeggen we gaan short maar shell is sterk dus kijken we de kat uit de boom
[verwijderd]
0
quote:

Pandjesbaas schreef op 7 maart 2023 17:57:

En waterstof kan worden bewaard. Desnoods een jaar.
Opslag is zéér inefficient: de tank weegt ca 20x zo zwaar als de H2 die er in kan.

Bijvoorbeeld tankgewicht 79kg, max storage (in kg H2) 4,6kg.
En dan is die tank van duur carbonfiber gemaakt om hem "licht" te houden.
Zo'n tank heeft ook niet het eeuwige leven maar kan slechts 45.000x opgeladen worden; beperking komt vermoedelijk van materiaalvermoeiïng.
hyfindr.com/marketplace/components/hy...
Cash collector
0
quote:

Bowski schreef op 8 maart 2023 14:24:

[...]
Opslag is zéér inefficient: de tank weegt ca 20x zo zwaar als de H2 die er in kan.
Waterstof kan desgewenst ook in andere stofjes worden omgezet of aan een vaste drager worden gebonden.
Ron-tron system
0
quote:

Candelll schreef op 8 maart 2023 14:24:

ondertusen staan de 3 pijlers weer rood, kzou zeggen we gaan short maar shell is sterk dus kijken we de kat uit de boom
Combi order long shell/short olie is veiliger als trade imo.
Bracht gisteren 3% op.
Candelll
0
Candelll
0
Shell (SHEL) doet olievondst voor de kust van Namibië

Zacks aandelenonderzoek
Woensdag 8 maart 2023 om 13:34 GMT+1
In dit artikel:

SCHELP
+0,17%

Shell plc (SHEL), met het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk, deed opnieuw een olievondst in een verkenningsput voor de kust van Namibië. Het zette daarvoor de Deepsea Bollsta half-afzinkbare boorinstallatie van de Noordelijke Oceaan in. Dit is de derde olieaanval van Shell in Namibië sinds februari 2022. De lichte olievondst werd gedaan in de Jonker-1X diepwaterexploratieput in de PEL-39 exploratievergunning, 270 kilometer uit de kust van Namibië. De put werd geboord tot een diepte van 6.168 meter in water, dat was 2.210 meter diep.

De drie bedrijven - de National Petroleum Company of Namibia (NAMCOR), Qatar Energy en Shell - vormen het consortium dat houder is van de PEL-39-exploratielicentie. Shell is de exploitant en heeft een belang van 45%. De licentie ligt ongeveer 250 mijl uit de kust en omvat 12.000 vierkante kilometer. De booroperaties begonnen in december 2022 en eindigden begin maart 2023. Volgens Qatar Energy worden de verzamelde gegevens beoordeeld en wordt er meer geëvalueerd om de omvang en het herstelbare potentieel van de ontdekking vast te stellen.

Dennis Zekveld, landenvoorzitter van Shell Namibië, zei dat het nieuws positief was en dat het boren op een veilige manier was gebeurd. Hij voegde eraan toe dat de ontdekking eens te meer de sterke toewijding van de joint venture aantoont om de olie- en gasontwikkeling in Namibië uit te breiden en om de vervolgvooruitzichten na de vondsten van vorig jaar te verbeteren.

Zacks rang en belangrijkste keuzes
Momenteel heeft Shell een Zack Rank #3 (Hold).
bp5ah
0
quote:

Candelll schreef op 8 maart 2023 14:40:

ADP private payrolls rose 242,000 in February, adding to pressure on Fed
Brent latest $82.79 -0.50 -0.60%

Op Shell moeten ze nog gaan schieten om 't lager te krijgen :)

Inmiddels daylow brent $82.64 -0.65 -0.78%
22.576 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 ... 1125 1126 1127 1128 1129 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 14:09
Koers 34,165
Verschil +0,125 (+0,37%)
Hoog 34,190
Laag 33,925
Volume 2.620.661
Volume gemiddeld 7.505.512
Volume gisteren 5.672.494

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront