Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.622 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 ... 1128 1129 1130 1131 1132 » | Laatste
PaulRD
0
quote:

Mr.Haas schreef op 12 maart 2023 22:07:

Morgen short gaan op pharming of is dat gevaarlijk ? Die hebben 45miljoen uitstaan bij die svb in Amerika
Die zijn ze dus kwijt:-)
Littletycoon
0
quote:

Mr.Haas schreef op 12 maart 2023 22:07:

Morgen short gaan op pharming of is dat gevaarlijk ? Die hebben 45miljoen uitstaan bij die svb in Amerika
Als je wil gokken kan dat natuurlijk altijd! High risk/high reward (loss)
Cash collector
0
quote:

Ron-tron system schreef op 12 maart 2023 13:44:

Hoe denken de ervaren shell beleggers over de koers op korte termijn?
Pandjesbaas had zijn verkooporders zelfs hoger gezet dan 29,20eur in stappen en heeft waarschijnlijk niets verkocht met de verwachting dat deze keer 30eur plus kwam.
Inmiddels staan we weer 1eur lager of een jaardividend.
Ik verwacht dat Shell op korte termijn niet boven EUR 30 uitkomt. Heb begin maart calls 30 geschreven voor maart. Zoals het er nu uitziet zal ik ze straks ook voor april schrijven. Met het dividend er bij telt dat lekker op.
Ron-tron system
0
Aan de opening van de goudprijs is te zien dat er veel onzekerheid is.
Beurscorrectie onderweg?
Heb vrijdag nog extra call opties barrick gekocht 16,5usd voor de volgende vrijdag als hedge op mijn goudprijs shorts,
Nu maar hopen dat barrick de goudprijs volgt want voorlopig was dit niet het geval
Jalapenjos
0
quote:

Ron-tron system schreef op 12 maart 2023 13:44:

Hoe denken de ervaren shell beleggers over de koers op korte termijn?
Pandjesbaas had zijn verkooporders zelfs hoger gezet dan 29,20eur in stappen en heeft waarschijnlijk niets verkocht met de verwachting dat deze keer 30eur plus kwam.
Inmiddels staan we weer 1eur lager of een jaardividend.

Ik weet niet anders dan dat de koers zich in principe beweegt tussen (globaal) €20 en €30-€31. In ieder geval in de jaren dat ik met Shell bezig ben. Uiteraard afgezien van de uitschieters (zoals 3 jaar geleden). Dat is dan ook de bandbreedte die ik aanhoud.
DannyS
2
quote:

PaulRD schreef op 12 maart 2023 22:15:

[...]
Die zijn ze dus kwijt:-)
Volgens mij niet. Net op CNN gekeken en federal gov. gaan er alles aan doen om de klanten die geld hebben uitstaan zowel verzekerd als onverzekerd boven 250k US hun geld te laten doen toekomen. Dit omdat er ruim een miljoen mensen voor salaris afhandelijk van deze bank afhankelijk zijn.

Over de buttonholders, de venture capitalists en hele rijken die geld in deze bank hebben ingebracht waren ze vrij reeel over, die zullen verlies moeten nemen. Past in het plaatje van de hervormingen na 2009 dat een gegarandeerde bail-out van de bank alleen maar hoog risico gedrag in de hand werkt. Het mag niet zo zijn dat aandeelhouders wel de vruchten plukken en daarbij geen risico lopen. Ben ik het persoonlijk helemaal mee eens.

Er lijkt weinig kans op grootschalige besmetting, maar dat is niet het argument wat aandeelhouders en de bank zelf gebruiken maar dit lijkt op "wij van wc eend........." Er zijn nog een paar kleinere banken die mogelijk met zelfde probleem zitten, maar volgens de berichtgeving zullen ook die klanten hun geld terug krijgen.

Neemt niet weg dat sentiment morgen waarschijnlijk zeer negatief kan zijn in Nederland met koopkansen voor met name ING en ABN.
Wat ik begreep uit het verhaal dat er voor USA beurs opening duidelijkheid moet zijn omtrend de klanten van de bank zodat hun zaken normaal kunnen doorgaan en personeel betaald kan worden. Ik denk dat dit wel voor elkaar komt er zijn bij fed gov echt wel lessen geleerd uit het verleden.
Eventueel een 3rd party overname werd ook genoemd maar ik denk niet dat hier veel animo voor zal zijn.

Dus klanten krijgen geld terug, aandeelhouders krijgen wat overblijft als ze de bank hebben laten klappen.
Bank management gaat ter verantwoording worden geroepen. Zal mij benieuwen.
Begreep hoofd van risk assessment USA het bedrijf in april 2022 heeft verlaten en nog geen vervanger en dat de europese risk officer heel erg druk was met het organiseren van een maand lange pride campagne en een Lesbian Visibility Day.
Laat dit nu net de periode zijn van de renteverhogingen en de risk afdeling heeft gewoon zitten slapen.

Gaat wel een dagje worden morgen. Eerst Shell maar eens een klapje naar beneden dan kan ik mooi mijn april puts verzilveren, dan maar weer met Shell even aan de zijlijn. Even kijken wat de banken doen en nog wat calls dec 2023 of 2024 kopen mocht er toch nog een klap komen.
Ik denk eerder als er duidelijkheid komt voor de klanten dat de rust zal terugkeren met mogelijk wat herstel van nedelandse bank koersen. IK ga er niet op inzetten met kortlopende calls maar dec 23 durf ik wel wat extra van te kopen.

Allen succes morgen en vooral niet panieken.
bp5ah
0
Futs zijn iig groen geopend en de vix in't rood, zal mij benieuwen morgen voorbeurs, carry on ..., brent ook groen 83,**

Muurstraat 14:30 open m.i.v. vandaag en dat voor twee beursweken ivm zomertijd daar ....
MrMarcie
0
Ron-tron system
0
Het worden interessante dagen.
De fed heeft de meubelen gered maar de geloofwaardigheid van het rentebeleid is zwaar aangetast,
Het is nu wachten op uitspraken hierover en ook de ecb komt deze week langs.
Benieuwd wat shell doet einde dag
Take a sisi
1
Precies Carl zo zie ik dat ook ,

Dus even doorpakken naar de gevolgen en het komend nieuws deze week .
Juist we trappen de week af met fel groene futures het verwachte noodplan om de banken overeind te houden en de angst weg te nemen wordt goed ontvangen .
Wil geen paniek gaan lopen zaaien maar mijn voorspelling is dat er in de markt nu alle ingrediënten aanwezig zijn om de komende week tussen hemel en aarde te bewegen .
Ga niet denken deze week gaan we weer lekker doorstijgen en pakken we de draad weer op alsof er niets gebeurd is .
De ingeslagen weg van de Fed ( is nu inmiddels bewezen ) was te rigoureus ( anders gezegd te lomp ) en vertoont scheuren tot diep in haar fundering .
Wat we nu zien is flink bijsturen en in mijn overtuiging lijdt de Fed met Powel in de hoofdrol behoorlijk gezichtsverlies .
Je zou kunnen zeggen de Ford heeft de stier geschept , en ofschoon de spoorstangen er nu scheef onder liggen heeft hij geen ander keuze dan zijn weg te vervolgen .
Hierbij kunnen we ons de volgende vragen stellen :
- wat gaat het US - CPI cijfer ons deze week vertellen en hoe gaat de markt daar op reageren
- staat de Fed nog achter haar huidig rente beleid ( lijkt me voor de hand liggend dat ze nu gewaarschuwd zijn )
- wat zijn de stappen die de ECB in haar rentebeleid nu gaat zetten .
- wat is het effect op de rente van de obligaties .
- hoe veel gaat de dollar op de Euro inleveren .
- hoe sterk is het vertrouwen van de consument in de banken nog .
- hoe gaat de goudprijs op de nieuwe feiten reageren .
Anders gezegd , de stier hinkelt over de prairie en de T52 hobbelt door , is het gevolg van de impact ( gezien de bumpy road ) dat er onderweg een wiel voorbij komt , of rammelt hij door tot in de herstelwerkplaats , waarna hij weer zo goed als nieuw de deur uit rolt .
Hoe dan ook niemand die het weet , wat er feitelijk ligt is dat een goede revisiebeurt veel geld gaat kosten , terwijl onduidelijk blijft of de stier aan de wolven is overgeleverd .

Fijne dag , zoek de lach en vergeet vooral niet te genieten .
Ron-tron system
0
quote:

Realistische Optimist schreef op 13 maart 2023 08:41:

Carl, goud, index en olie groen... Dat is even geleden. Gaan we up?
Shell zal reeds stuk hoger openen dan de ADR stand.
Pandjesbaas
0
quote:

Ron-tron system schreef op 12 maart 2023 13:44:

Hoe denken de ervaren shell beleggers over de koers op korte termijn?
Pandjesbaas had zijn verkooporders zelfs hoger gezet dan 29,20eur in stappen en heeft waarschijnlijk niets verkocht met de verwachting dat deze keer 30eur plus kwam.
Inmiddels staan we weer 1eur lager of een jaardividend.

Ik heb nog niets verkocht, en ben eigenlijk niet van plan onder de 30 te verkopen. Ik ben heel terughoudend met het verkopen van aandelen waarvan ik denk dat ze ondergewaardeerd worden. Als ik er niet een onverantwoord groot deel van mijn kapitaal in heb zitten (wat nu met Shell niet meer het geval is), dan doe ik het alleen als de technische situatie zodanig is dat de kans dat ik goedkoper zal terugkopen heel erg groot is. Dus b.v. na een lange aanhoudende stijging, waarbij de doorbroken weerstand nog niet is terug getest.

Toen we de vorige keer de 29 doorbraken leek me dat het geval, en wilde daarom vanaf 29,20 elke 20 cent 1/40 deel van mijn Shell bezit verkopen. Maar we kwamen niet eens aan de 1e verkoop toe, en toen was er een flinke terugval. De laatste keer zat ik zelfs achter mijn scherm toen de koers 29,40 op de borden stond; daarmee had ik dan de beoogde prijs voor de eerste 3 porties kunnen halen. Maar omdat de voorgaande dip er inmiddels heel wat twijfelaars had uitgeschud, leek verkoop onder de 30 me geen goed idee meer.

Vergelijken met historische koersen is een zinloze exercitie als je niet ook rekening houdt met aantal uitstaande aandelen, schuldenlast, groei/krimp van het bedrijf door overnames en desinvesteringen. Ik denk dat we de komende jaren de 40 euro wel een keer gaan zien. Al was het maar omdat bij het huidige tempo van de buybacks er tegen die tijd helemaal geen aandelen meer over zijn als de koers op 30 blijft hangen.
DannyS
1
Al mijn puts eruit met bescheiden winst, even aankijken wat olie gaat doen dan weer voorzichtig met calls instappen.
DannyS
0
quote:

Shellfish 2.0 schreef op 13 maart 2023 09:50:

Iemand anders ook problemen met de Rabobank app op dit moment?
Ja zowel app als normale website eruit voor orders.
Het is me wel gelukt in de trade monitor mijn opties te verkopen door in optielijst in detail monitor de +-knop te gebruiken om orders te plaatsen. Dit werkt nog wel, is wat meer werk maar in ieder geval posities kunnen verkopen.
Duyntje
0
Ik had inmiddels al 35 op de borden verwacht, afgaande op de voorspelling van New M by O.
oooooooooooooh
22.622 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 ... 1128 1129 1130 1131 1132 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 17:39
Koers 34,015
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 34,280
Laag 34,005
Volume 4.146.888
Volume gemiddeld 7.448.325
Volume gisteren 4.146.888

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront