NX Filtration « Terug naar discussie overzicht

Forum NX Filtration geopend

3.349 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... 164 165 166 167 168 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
quote:

Mouse schreef op 14 maart 2023 07:52:

Zwarteridder, misschien dat je deze pagina nog maar eens tot je moet nemen.

nxfiltration.com/knowledge-base/publi...

Ben het helemaal eens met aextracker, je verkoopt onzin.
Niemand verkoopt meer onzin dan Tracker.

Ik bedoel natuurlijk dat de filters van NX technisch zeer geschikt zijn voor de meeste verontreinigingen, maar niet economisch omdat ze veel te duur zijn voor grote projecten.

Daar komt nog bij dat de NX filters bij drinkwater alle stoffen er uit halen, ook de goede die juist nodig zijn voor een goede smaak.
Drieklezoor
0
Het is een dun aandeel ,tot nu toe met weinig perspectief .Maar mogelijk komt er verbetering met de nieuwe fabriek.?
DeZwarteRidder
0
quote:

Drieklezoor schreef op 14 maart 2023 13:11:

Het is een dun aandeel ,tot nu toe met weinig perspectief .Maar mogelijk komt er verbetering met de nieuwe fabriek.?
De nieuwe fabriek zal (als hij ooit gereed is) eerst grote verliezen opleveren, want er is geen afzet voor de gehele productie.
DeZwarteRidder
0
Waterschap AGV start proef met combinatie ozon en actief kool om micro’s te verwijderen
Door Adriaan van Hooijdonk -30 april 2020

RWZI Horstermeer (foto: Waterschap AGV).
Waterschap Amstel, Gooi en Vecht start na de zomer op rwzi Horstermeer een proef met een combinatie van ozon en actief kool om micro’s uit afvalwater te verwijderen. Het algemeen bestuur heeft onlangs de financiering van bijna twee miljoen euro goedgekeurd. Hierbij werkt het waterschap nauw samen met andere onderzoeken waaronder de puurwaterfabriek NieuWater op rwzi Emmen.

De proef borduurt voort op eerdere onderzoeken en projecten van het waterschap. Zo nam het waterschap in juli 2012 het 1-STEP filter op rwzi Horstermeer in gebruik. Het filter is gevuld met granulair actieve kool. In eerste instantie verwijdert het filter nutriënten en zwevende stof om de lage effluent eisen voor fosfaat en stikstof te halen. De rwzi loost immers op de Vecht. De rivier, een Kaderrichtlijnwater lichaam, stroomt uit op de Veluwe randmeren en zorgde daar voor eutrofiëring. Het filter bleek perfect te werken.

Actief kool verzadigd

Het waterschap had volgens een woordvoerder toen al wel voorzien dat het in de toekomst ook micro’s uit het afvalwater moest verwijderen. Daarom onderzocht het waterschap een jaar lang in de full-scale actief kool filter ook de verwijdering van micro’s. Uit het onderzoek bleek dat het kool na vier tot zes maanden verzadigd was en geen micro’s meer verwijderde.

Door een ozon dosering voor het actief kool filter te plaatsen, kan het waterschap de standtijd van het actief kool verlengen. Ozon breekt micro’s af of zet het om in stoffen die makkelijker biologisch afbreekbaar zijn. Met een ozondosering is het eventueel ook mogelijk om te desinfecteren.

Het 1-STEP filter breekt deze kleinere delen weer biologisch af. Hierdoor hoeft het actief kool veel minder stoffen te adsorberen, waardoor het langer meegaat.

De ervaringen van de puurwaterfabriek in Emmen zijn volgens het waterschap anders. Daar bleek in maart 2020 dat de biologische actieve koolfiltratie met zuurstofdosering (BODAC) zelfs na tien jaar nog micro’s verwijdert. Hoe dat precies komt is nog onduidelijk. Daarom zijn twee promovendi van Wetsus gestart met een vierjarig onderzoek om het raadsel achter de verwijdering in kaart te brengen. Het actief kool filter in Emmen is een ander filter. In Emmen gaat om een aeroob actiefkool filter, terwijl het 1-STEP filter een anoxisch filter is. De onderzoeken kunnen elkaar volgens het waterschap goed aanvullen.

Actief kool niet geregenereerd

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht heeft het actief kool nog nooit geregenereerd omdat er nog geen effluenteisen voor micro’s zijn. “Bovendien is het erg kostbaar en niet duurzaam om op een full scale installatie iedere zes maanden actief kool te regenereren”, stelt de woordvoerder. Het waterschap onderzocht wel hoe ze het 1-STEP filter verder konden optimaliseren. Hierbij keek het waterschap met name naar de manier om de standtijd van het actief kool te verlengen. “In 2017 startten we met het onderzoek O3-STEP en voerden we met verschillende partijen een literatuurstudie en een labschaalonderzoek aan de TU Delft uit. Hierin onderzochten we in hoeverre de combinatie van ozon en het 1-STEP filter micro’s afbreekt. Het bleek dat door ozon de standtijd van het actief kool met een factor 2-5 toenam.

Nijhuis Industries bouwt installatie

Nijhuis Industries bouwt na de zomer een installatie op rwzi Horstermeer om de bevindingen uit de literatuurstudie en het labschaalonderzoek in de praktijk te testen. Volgend jaar moet dan blijken of de methode zo goed werkt om op rwzi Horstermeer op te schalen. Het streven is om eind 2022 een draaiende full-scale installatie voor de verwijdering van micro’s op rwzi Horstermeer te hebben. Op basis van de ervaringen is het waterschap van plan ook andere rwzi’s uit te rusten met zo’n extra zuiveringstap.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in een samenwerking tussen Waterschap Amstel, Gooi en Vecht/Waternet, Witteveen+Bos, Nijhuis Industries, Cabot en TU Delft en maakt deel uit van het ‘Innovatieprogramma Microverontreinigingen uit afvalwater’ van STOWA (kenniscentrum van de regionale waterbeheerders) en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W).
DeZwarteRidder
0
Medicijnresten uit water door ozon en uv-technologie
08-03-2021


Een nieuwe behandeling van afvalwater van een ziekenhuis zorgt ervoor dat meer dan 80 procent van de medicijnresten eruit verdwijnen. Het waterschap Rijn en IJssel heeft twee jaar onderzoek gedaan bij Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. Het waterschap spreekt van een belangrijke stap voorwaarts.
Medicijnresten in het oppervlaktewater vormen een steeds groter probleem. De succesvolle test is gedaan met een nieuwe ozon en uv-technologie. Na behandeling was 90 procent van de antibiotica verdwenen en 88 procent van de röntgencontrastvloeistoffen. Van andere medicijnresten verdween gemiddeld meer dan 80 procent.
Drinkwater bedreigd door medicijnresten
De laatste resten kan de gewone rioolwaterzuivering wegzuiveren zodat schoon water naar beken en rivieren stroomt, zegt het waterschap. De zuivering desinfecteert ook virussen en bacteriën uit het water. Het waterschap zette de proef op met gespecialiseerde bedrijven en met Europees geld.
Vooral door vergrijzing worden steeds meer medicijnen gebruikt die via wc-bezoek in het riool terechtkomen. Medicijnresten bedreigen de ecologische kwaliteit van water. Ook drinkwaterbereiding wordt steeds lastiger. Daarom zoeken waterschappen en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met gemeenten, de farmaceutische industrie en de zorgsector naar betaalbare manieren om het probleem aan te pakken. Er lopen meer proefprojecten bij waterschappen, maar daarvan zijn nog geen resultaten bekend. ANP
Rakker
0
Dank voor je informatieve artikelen Zwarteridder. Als deze methoden ook effectief zijn en veel minder kostbaar, wat hebben wij dan hier te zoeken> Hoe weet je eigenlijk dat de membranen van NX veel duurder zijn? NX zal toch geen geld en werk investeren als duidelijk is dat er concurrentie is die minder kost?
aextracker
6
quote:

DeZwarteRidder schreef op 14 maart 2023 08:19:

[...]
Niemand verkoopt meer onzin dan Tracker.

Ik bedoel natuurlijk dat de filters van NX technisch zeer geschikt zijn voor de meeste verontreinigingen, maar niet economisch omdat ze veel te duur zijn voor grote projecten.

Daar komt nog bij dat de NX filters bij drinkwater alle stoffen er uit halen, ook de goede die juist nodig zijn voor een goede smaak.
Alweer een post vol feitelijke onjuistheden.
Zo jammer voor de kwaliteit van iex-fora , die "ongefundeerde zwarte hetze voering o.b.v. sentiment zetting".
Actuele capaciteit is < 2 na IPO vol uitverkocht en NXF besloot ondertussen de mega fabriek op capaciteit te vergroten.
Dat doet NXF (met ex NORIT CFO BtD als investeerder\groot aandeelhouder) dus om geld te verliezen en overcapaciteit te creeren ?

Een filter twv. euro 2500 \ 2800 per filter is voor publieke alsmede zakelijke waterverbruikers "pinda's"\ klein bier vergeleken met de afvalstoffen heffing nota die ze jaarlijks betalen. NXF filters bieden een triple win situatie;
1.) Op out of pocket kosten reduktie.
2.) Op het herwinnen en hergebruiken van water, wat schaarser wordt, YoY.
3.) Gezonder drinkwater voor de mens als gemeengoed.

Een prijsje voor een filter, wat enkele jaren meegaat alvorens het vervangen wordt is geen duurkoop. Het is de reden waarom NXF snel groeit en kan expanderen.
Proefondervindelijk kan ik melden, dat het water uit de NXF pilot installaties bij het Twentekanaal uitstekend smaken.
Rakker
0
Waar staat NX filtration eigenlijk genoteerd? Ik zie hem niet staan op de AMEX en ook niet op de AScX.
DeZwarteRidder
0
quote:

Mouse schreef op 17 maart 2023 08:30:

Waar staat NX filtration eigenlijk genoteerd? Ik zie hem niet staan op de AMEX en ook niet op de AScX.
NX staat genoteerd op Euronext.

live.euronext.com/en/product/equities...
Drieklezoor
0
Stil staand water gaat stinken , want uit dat rietje stroomt nog weinig goeds voor de aandeelhouder.
alida1
0
quote:

Drieklezoor schreef op 22 maart 2023 10:21:

Stil staand water gaat stinken , want uit dat rietje stroomt nog weinig goeds voor de aandeelhouder.
vandaag al 3 maal de gemiddelde omzet. Hoezo stil water?
alida1
0
quote:

Drieklezoor schreef op 22 maart 2023 16:59:

Van morgen stond hij op 10,50 en bij mij nog steeds op 10,50 ,wel ?
klopt maar er zijn er wel 30000 over de toonbank gegaan.
Rob_vd
0
quote:

alida1 schreef op 22 maart 2023 17:14:

[...]

klopt maar er zijn er wel 30000 over de toonbank gegaan.
Normaal grote schommelingen met dit soort volumes. Zouden er misschien twee aan stuivertje verwisselen gedaan hebben ;-)
alida1
1
quote:

Rob_vd schreef op 22 maart 2023 17:58:

[...]

Normaal grote schommelingen met dit soort volumes. Zouden er misschien twee aan stuivertje verwisselen gedaan hebben ;-)
zou zo maar kunnen. en zullen dingen gaan het simpelste in stilstaand water.;-)
Jetzt geht los
0
Hallo, ik twijfel of ik ga instappen in dit bedrijf. In potentie is dit mogelijk een pareltje maar ik vraag me toch het volgende af:
Hier in Enschede heb je naast nx filtration nog een vrijwel identiek bedrijf staan: Xflow pentair. Dit bedrijf is ook gelieerd aan de Technische universiteit en produceert ook membraanfilters voor de waterzuivering. Ze gebruiken uiteraard andere membranen en technieken zoals omgekeerde osmose. Pentair is best wel een grote onderneming en een directe concurrent van NX.

Maar waarin onderscheid nx filtration zich? Ok wat energie besparing en minder chemicalien volgens hun eigen beweringen. Maar er zijn vrees ik heel veel concurenten in de wereld. Zijn die membranen van nx dan werkelijk zo uniek en kunnen zij bv alleen pfas filteren en die anderen niet?

xflow.pentair.com/en
3.349 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... 164 165 166 167 168 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 3,535
Verschil +0,285 (+8,77%)
Hoog 3,585
Laag 3,250
Volume 254.519
Volume gemiddeld 231.007
Volume gisteren 291.757

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront