Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.580 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 892 893 894 895 896 897 898 899 900 901 902 ... 1125 1126 1127 1128 1129 » | Laatste
hanspjak@gmail.com
0
quote:

Putman schreef op 18 augustus 2023 09:43:

Eerlijk; met meerdere aandelen geprobeerd Ron Tron achtige ritjes te maken maar niks gaat boven Shell uiteindelijk. Aandeel boven de EU 28 inzetten richting het zuiden dan komt het telkens wel goed, op tijd binnen halen natuurlijk.

On-topic: zelfs met al dat nieuws van China blijft de olie prijs wel goed liggen, enige verklaring? En ja goed gezien Ben, expiratiedag vandaag ook dus dat zal ook wel koers reactie geven.
Ja dat was mijn vraag ook. Saudi kan natuurlijk ook wat mindere verkopen zonder e.e.a. te publiceren.. of valt binnenkort te vloer er uit?
Tieske
0
MrMarcie
1
quote:

Freemoneyforever schreef op 18 augustus 2023 08:14:

Aan de andere kant:
CNBC’s Jim Cramer on Thursday told investors he doesn’t think China’s economic woes will topple its market.
“Now we’re hearing that China’s going to drag down the rest of the world, including us,” Cramer said. “But we’ve seen this movie before, and we know how it ends.”
www.cnbc.com/2023/08/17/despite-china...
Die Cramer moet je niet te serieus nemen.
Mr.Haas
0
quote:

Tieske schreef op 18 augustus 2023 10:45:

Oef, handjes gebrand aan Adyen :-)). Dacht gisteren na 30% het zal wel klaar zijn
Dan ben u niet alleen ;-) ik ben ook al 2k lichter . Ach dan maar op de plank liggen en hopen dat het weer goed komt . En anders investering kwijt. Je kan niet altijd winnen denk ik dan maar en is met de winst van shell gekocht :-)
Candelll
0
Candelll
0
www.iex.nl/Artikel/779372/Dit-is-een-...,te%20beschikken.%22

TA-analist Tom Nederhoff over het technische plaatje van Shell:

"Shell heeft behoorlijk snel en overtuigend weten te herstellen van de pandemie. Sinds de dieptepunten (felicitaties wanneer u stukken heeft opgepakt) rond €10 is de koers krachtig opgeveerd, waardoor deze zich inmiddels weer bevindt in de oude bandbreedte.

In de grafiek zijn drie significante koersniveaus aangebracht, namelijk €25, €28 en €31. Rond deze niveaus zijn meerdere contactmomenten zichtbaar, waardoor er over de jaren heen een trading range is ontstaan.

Binnen deze range hebben speculanten reeds diverse ritjes kunnen maken, al is Shell sowieso geen verkeerd aandeel om in portefeuille te hebben gezien het dividendrendement. Kijken we terug naar de periode vanaf 2005 zien we drie eerdere periodes binnen de huidige bandbreedte, waarbij de koers steeds een opmars heeft gemaakt richting €31.

Een nieuwe opwaartse fase is derhalve niet ondenkbaar en zou beleggers een upside bieden van ruim 10%. Op de korte termijn beweegt het aandeel echter zijwaarts, waardoor het ontbreekt aan een duidelijk signaal. Een doorbraak boven de recente toppen op €28,70 kan worden aangegrepen om wat stukken op te pakken, al is het risico vanwege de fluctuaties binnen de bandbreedte groot.

Pas boven €31 komt er ruimte vrij voor een verdere stijging. Het beeld verzwakt bij een doorbraak onder €25, al heeft Shell laten zien over een prima herstellend vermogen te beschikken."
Dividend-Shell
0
quote:

Candelll schreef op 18 augustus 2023 15:09:

"Shell heeft behoorlijk snel en overtuigend weten te herstellen van de pandemie. Sinds de dieptepunten (felicitaties wanneer u stukken heeft opgepakt) rond €10 is de koers krachtig opgeveerd, waardoor deze zich inmiddels weer bevindt in de oude bandbreedte.
Bijna, op 13.3 gemiddeld, mijn ticket naar handelen in opties
Freemoneyforever
1
quote:

MrMarcie schreef op 18 augustus 2023 14:28:

[...]
Die Cramer moet je niet te serieus nemen.
Dat klopt ook wel, veelal schreeuwerig, waarschijnlijk om zieltjes te winnen voor zijn "club"abonnementen.
Voor wat betreft China ben ik het met Cramer eens (de soep zal niet zo heet gegeten worden, als dat die opgediend wordt), al zijn de heren van de podcast ongerust over de impact van de huidige ontwikkelingen in China.

Ik zet overigens wel stapjes risk-off.
Candelll
1
vrijdag 18 augustus 2023

Terwijl de backwardation op de oliemarkten het grootste niveau sinds april heeft bereikt en de voorraden wereldwijd afnemen, is het opwaartse potentieel voor de prijs van ruwe olie niet meer zo duidelijk als een paar weken geleden. De notulen van de Federal Reserve, waaruit bleek dat Fed-leden verdeeld waren over de noodzaak van verdere renteverhogingen, temperden de verwachtingen van een zachte landing en de aanhoudende macro-economische ellende in China dook weer op, waarbij Brent wekelijks daalde tot $84 per vat.

LNG-prijsrally staat ter stemming. Terwijl werknemers van Chevron's (NYSE:CVX) Gorgon en Wheatstone LNG-terminals voor de kust van Australië beginnen te stemmen over vakbondsactie, zouden de LNG-prijzen in Azië en Europa een enorme rally kunnen tegemoet gaan, aangezien een totale staking 10% van het wereldwijde LNG zou kunnen afsluiten levering.

LNG-stakingen Australië dreigen groot. Met 99% van de offshore platformwerkers die op zoek zijn naar vakbondsactie, komt de NW Shelf liquefaction terminal van de Australische olieproducent Woodside Energy (ASX:WDS) steeds dichter bij leveringsverstoringen, omdat vakbonden klagen over een gebrek aan vooruitgang op het gebied van lonen.

Energieoverdracht breidt zich uit naar nieuwe bekkens. De Amerikaanse midstream-gigant Energy Transfer (NYSE:ET) stemde ermee in om rivaliserend bedrijf Crestwood Equity Partners (NYSE:CEQP) te kopen voor $ 7,1 miljard inclusief schulden, waardoor zijn gaswinningscapaciteit met 2 bcpfd werd verhoogd en werd uitgebreid naar nieuwe grenzen, zoals het Powder Basin in Wyoming .

Mexico faalt in de oorlog tegen kranen. Hoewel de Mexicaanse regering beloofde terug te vechten tegen illegale kranen in brandstofpijpleidingen door het hele land, zag het midstream-net dat wordt beheerd door het nationale oliebedrijf Pemex een jaar-op-jaar stijging van 12% in kranen in H1 2023, tot 6.006 gevallen.

Oxy verdubbelt koolstofafvang. De Amerikaanse olieproducent Occidental Petroleum (NYSE:OXY) stemde ermee in om het Canadese technologiebedrijf voor directe koolstofafvang Carbon Engineering te kopen voor $ 1,1 miljard, onderdeel van het plan van de oliegigant om 100 fabrieken voor directe luchtafvang te bouwen, zoals de Amerikaanse regering al subsidies had beloofd.

Duitsland gaat de financiën van de LNG-operator controleren. De Duitse regering zal de financiële achtergrond van Deutsche ReGas, de particuliere exploitant van twee geplande LNG-terminals in Noord-Duitsland, onderzoeken, aangezien de lokale autoriteiten zich om milieuredenen langs de Oostzeekust blijven verzetten tegen de installaties.

Congres dringt er bij Biden op aan om Iraanse tanker te laten lossen Een tweeledige groep Amerikaanse wetgevers dringt er bij president Joe Biden op aan om de lozing van ruwe olie uit een in april in beslag genomen Iraans schip te bespoedigen als handhaving van de sancties, terwijl de Suez Rajan-tanker bijna drie maanden voor anker lag in de buurt van Galveston.

Venezuela slaagt er niet in het affakkelen te beteugelen. Ondanks toezeggingen om het meer van Maracaibo schoon te maken en meer van het routinematig afgefakkelde gas te gebruiken, heeft de toenemende olieproductie in Venezuela geleid tot hogere niveaus van affakkelen, waarbij de Monagas-fabriek van PDVSA alleen al zo'n 1,7 miljard kubieke voet per dag verbrandt en nog steeds geen verwerkingsmiddelen heeft.

Kuwait Petchem Plant slaagt er niet in om interesse van investeerders te wekken. Koeweit, dat onlangs zijn Al Zour-raffinaderij met een capaciteit van 615.000 vaten per dag had gelanceerd, overwoog de bouw van een aangrenzende petrochemische fabriek, maar een adviserend onderzoek door Ernst & Young toonde een gebrek aan investeerdersbereidheid te midden van aanhoudend zwakke Petchem-marges.

Citi lanceert gigantische zinkvoorraad-gok. De Amerikaanse investeringsbank Citibank (NYSE:C) vergaarde grote hoeveelheden zink op de London Metal Exchange (LME), vermoedelijk de mysterieuze 141.750 ton die deze week in de magazijnen van Singapore verscheen, terwijl de prijzen deze week daalden tot $ 2.265/mt. 35% sinds januari.

Chili's koperkampioen zoekt verandering. De grootste koperproducent ter wereld, het Chileense Codelco, loopt naar verluidt het risico failliet te gaan, aangezien de schuld door kostenoverschrijdingen momenteel is opgeblazen tot 19 miljard dollar en het bedrijf zijn derde CEO krijgt in een jaar nadat het vorige hoofd aftrad wegens zwakke koperproductie.

India overweegt tarwe-import uit Rusland. Volgens Reuters is India in vergevorderde gesprekken met Rusland om tarwe tegen een gereduceerd tarief te importeren om de voedselinflatie in het land te beteugelen in de aanloop naar staats- en nationale verkiezingen volgend jaar, net zoals de binnenlandse tarweprijzen in juli stegen tot het hoogste niveau in 15 maanden.

Belangrijkste belanghebbende kan grootste olievondst van decennium niet financieren. Terwijl de wereldwijde stroomopwaartse gemeenschap lovende kritieken uit op de Venus-ontdekking van 6 miljard vaten voor de kust van Namibië, zei Impact Oil & Gas, een belangrijke partner in het door TotalEnergies geleide (NYSE:TTE) project, dat de ontwikkeling ervan de financieringscapaciteit ver te boven gaat. zou proberen zijn belang van 20% te verkopen
Candelll
0
quote:

Ben Benashi schreef op 18 augustus 2023 16:51:

expiratie 28.00 gaat Shell dat halen????
zoals het er nu uit ziet, denk ik van wel
Bijlage:
Candelll
0
alles juist onder de 28 was weg markt aarzelde ff terug naar af staan nu +/-20.000 stuks juist onder die 28
Candelll
0
quote:

Ron-tron system schreef op 18 augustus 2023 17:08:

Ik heb alle aex stuks eruit gedaan 28eur zojuist.

dus je loopt naakt rond :)
Ron-tron system
0
quote:

Candelll schreef op 18 augustus 2023 17:10:

[...]

dus je loopt naakt rond :)
Ja je weet boven de 28eur een mijnenveld;)
Nyse stuks houd ik wel vast omdat ik verwacht dat de valuta een keer moet gaan helpen hier eens de eur/usd 1,15 opzoekt.
Vandaag 60,39usd in een koopje.
Het is nu heel interessant in barrick en abn die richting onderkant range gaan:)

Candelll
0
barrick heb ik niet meer opgevolgd , denk dat de POG het moeilijk gaat krijgen.
Abn hebben we het ritje meegenomen naar die 15, zit nu laag zals je meld, maar wil meer cijfers over de inflatie in europa als de grijze of witte madam de rente nog verder wilt optrekken, zijn we nog niet thuis.

vervanglijstje is barco en Umicore, deze hou ik in het oog
22.580 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 892 893 894 895 896 897 898 899 900 901 902 ... 1125 1126 1127 1128 1129 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 34,045
Verschil +0,005 (+0,01%)
Hoog 34,190
Laag 33,925
Volume 6.178.462
Volume gemiddeld 7.482.369
Volume gisteren 5.672.494

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront