DEME « Terug naar discussie overzicht

Forum DEME Group geopend

78 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Hopper58
0
Op nieuwe aanbestedingen in het VK en de VS wordt niet aangeboden wegens te lage plafonds voor stroomprijzen. In De Tijd van vandaag:
www.tijd.be/ondernemen/milieu-energie...

'Terwijl een vorige aanbestedingsronde in het Verenigd Koninkrijk 7 gigawatt aan nieuwe zeewindparken had opgeleverd, klokte de recentste ronde vorige week af op 0 gigawatt. Dat nieuws stuurde een schokgolf door de sector, want het VK is de grootste markt voor offshorewind.

Niet dat er geen projecten zijn: ontwikkelaars hadden voor 5 gigawatt aan projecten in de prekwalificatieronde, maar ze werden afgeschrikt door een prijsplafond. Nieuwe windparken zouden 15 jaar lang maximaal 44 pond (51,19 euro) per geproduceerde megawattuur stroom krijgen, tegenover 46 pond bij de vorige ronde. Dat vonden ontwikkelaars te laag om de miljardenprojecten te kunnen realiseren.'
Hopper58
0
Een overzicht van alleen al de Duitse plannen op het gebied van windkracht. Vanop het Siemens Energie forum op boersennews.de :
www.zdf.de/nachrichten/wirtschaft/win...
voda
0
Beursblik: ING voegt Azelis, Basic-Fit, DEME en Vopak toe aan favorietenlijst

Aedifica en TKH verwijderd van de lijst.

(ABM FN) ING heeft de aandelen Azelis, Basic-Fit, DEME en Vopak toegevoegd aan de favorietenlijst, terwijl Aedifica en TKH Group juist werden verwijderd. Dit bleek maandag uit een rapport van de bank.

ASM International, ASR Nederland, Brunel, D'Ieteren en UCB blijven op de favorietenlijst.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481
Hopper58
0
I.p.v. in DEME kun je ook in Ackermans van Haaren (AvH) investeren. Je investeert dan meteen in een gebalanceerde Holding met veel groeipotentieel.
Xibo
0
De koers van Ackermans & van Haren heeft de afgelopen 5 jaar amper rendement opgeleverd. En voor het dividend kan je je geld nog beter in de staatsbon stoppen of op een spaarboek zetten.

Als je rechtstreeks investeert in Deme ben je aandeelhouder van een sterk bedrijf met veel groeipotentieel. De sector heeft het nu heel moeilijk (investeringen worden op pauze gezet), maar ik verwacht dat dit tijdelijk is.
boothram
1
Enorme cash...
binnenkort horen we wellicht iets over de plannen van deme met exmar...
Bovendien zou euronav een deel van zijn vloot verkopen aan Frederiksen (die aan boord blijft, schip zal wel niet zinken denk ik dan).
Maar met de cash van de antwerpse clan...kan men miljarden investeren in alle aspecten van waterstofeconomie: in gasvorm of vloeibaargemaakt... voor transport , ook voor schepen zelf! Ik verwacht grote (mega)investeringen en er is dus een vorm van samenwerking tussen de clan saverijs en AVH: er kan tot 4 miljard gevonden worden, euronav deeltje van vloot verkopen, cash uit afschrijvingen op vloot, cas van AVH en wie weet nog wat tanken-bij-banken.
benieuwd wat dat geeft.. najaar wordt spannend ! Zie ook bij exmar...over de gezamenlijke plannen. En euronav die een groot deel van zijn vloot vlcc zou verkopen. Antwerpen bulkt van de cash! weldra meer over de plannen...
Hopper58
0
BERNSTEIN RESEARCH: Siemens Energy "sell"
Dienstag, 03.10.23 07:34

20231003 – NEW YORK (dpa-AFX Analyser) - Das US-Analysehaus Bernstein Research hat die Einstufung für Siemens Energy auf "Underperform" mit einem Kursziel von 12 Euro belassen. Ein Analystenteam um die Expertin Deepa Venkateswaran beschäftigte sich in einer am Dienstag vorliegenden Studie mit den Chancen der Energiewende. Das Fazit: Es gebe bereits deutliche Fortschritte in allen beteiligten Sektoren, doch die Regularien blieben ein bremsendes Thema. Im Energiesektor seien die Kosten für erneuerbare Energien erheblich gestiegen und hätten so die Fortschritte der letzten fünf Jahre zunichtegemacht./tih/zb Veröffentlichung der Original-Studie: 02.10.2023 / 21:09 / UTC
Xibo
0
Bron: De Tijd
Auteur: MARIE VAN OOST

De baggergroep DEME moet zich woensdag voor de rechtbank verantwoorden in een Russisch omkoop- en fraudedossier van bijna tien jaar geleden. Volgens het onderzoek, dat begon na een klacht van concurrent Jan De Nul, betaalde het bedrijf meer dan 8 miljoen euro smeergeld aan tussenpersonen.

Woensdag wordt een opmerkelijke zaak ingeleid voor een kamer met drie rechters van de Gentse correctionele rechtbank. Daarin staan de baggeraars DEME en Jan De Nul tegenover elkaar. Het draait om de toekenning van een contract voor het uitvoeren van baggerwerken in de haven van Sabetta, waar zich een van de grootste lng-terminals ter wereld bevindt, op het Jamal-schiereiland in het noorden van Rusland.

In 2013 stelden zowel DEME als Jan De Nul zich kandidaat voor de baggerwerken, die van 2014 tot 2017 zouden plaatsvinden. DEME haalde de opdracht binnen via zijn Russische joint venture Mordraga, maar Jan De Nul had vermoedens dat er een belangenconflict was met een tussenpersoon. Het bedrijf diende een klacht in, waarna het parket van Oost-Vlaanderen in 2016 een onderzoek begon.

Smeergeld
Het parket geeft geen details over het dossier, maar uit huiszoekingsbevelen van de Amerikaanse federale politie FBI, die in 2018 ingeschakeld werd om e-mailadressen van verdachten te onderzoeken, blijkt dat het gaat om een omkoopaffaire.

De spilfiguur was volgens het gerecht een ex-werknemer van DEME die een eigen consultancybedrijf begon in 2012. Officieel betaalde DEME de vrouw 175.000 euro voor consultancy om het contract in Sabetta in de wacht te slepen, maar uit het onderzoek blijkt dat ze bijna 4,2 miljoen euro smeergeld kreeg via schermvennootschappen in Cyprus en Panama gelinkt aan DEME. Een andere partij zou hetzelfde bedrag gekregen hebben.

Uit bewijs dat werd verzameld door de Belgische autoriteiten blijkt dat de toenmalige CEO van DEME Alain Bernard en nog drie andere personen bij DEME 'direct betrokken waren bij de criminele activiteit', schreef de FBI in de huiszoekingsbevelen. Zij staan woensdag terecht. Jan De Nul heeft zich als benadeelde burgerlijke partij gesteld.

Noch DEME, noch Jan De Nul, noch de advocaten waren bereikbaar voor commentaar. Ackermans & van Haaren, de holding achter DEME, bevestigde eerder in een jaarverslag wel dat het beroep aantekende tegen de doorverwijzing naar de correctionele rechtbank door de Gentse raadkamer in 2022.

'Het onderzoek begon na indiening van een klacht door een concurrent, aan wie het betrokken contract niet werd toegekend in het kader van een onderhandse gunning, en steunt uitsluitend op selectieve informatie aangereikt door deze concurrent', aldus de holding. DEME stelde toen dat het geen 'betrouwbare inschatting' kon maken 'van de financiële gevolgen van de lopende procedure' en dat het 'het volste vertrouwen in het verdere verloop van de procedure' had.
Tellen
0
Strafzaak van 10 jaar geleden. M.i. is de redelijke termijn al overschreden.

Wat me meer interesseert, de resultaten 2023-2024. 2023 500 milj ebitda, 100 milj winst of 4 euro per aandeel. 2024 600 milj ebitda ( 3.2 miljard omzet x 18% ongeveer ), 350 milj afschrijving, winst 175 milj, 7 euro per aandeel. Orderboek staat al op 2.9 miljard voor 2024. 2025 orderboek al op 2.2 miljard.
voda
0
KBC Securities herhaalt advies voor Deme Group N.V.
Gepubliceerd door Trivano.com op 12 oktober 2023 om 17:50

De analisten van KBC Securities hebben zich donderdag opnieuw positief uitgelaten over Deme Group N.V.. KBC Securities herhaalde het advies opbouwen voor de aandelen van Deme Group N.V..

Ook het koersdoel van 138,00 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Deme Group N.V. met 44% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 95,70 EUR.
Rhuno
1
aggeraar DEME heeft met consortiumpartners NKT en TFKable Group een 'substantieel contract' binnengehaald voor de aanleg van de kabels van het eerste Poolse windmolenpark op zee.

Hoeveel het Baltic Power-contract precies waard is en welk aandeel de verschillende partners in het consortium hebben, blijft vaag. DEME
DEME
-3,45%
geeft enkel mee dat het om een deal van 150 à 300 miljoen euro gaat.

De baggeraar heeft het over een 'omvangrijke opdracht' met engineering, inkoop, productie en installatie van de kabels in het windmolenpark zelf en van de exportkabels. Het gaat in totaal om bijna 260 kilometer kabel. De twee partners zijn gespecialiseerd in kabels.

Baltic Power moet stroom voorzien voor een equivalent van meer dan anderhalf miljoen huishoudens. De bouw start naar verwachting in 2024 en het park moet twee jaar later operationeel zijn. Het project is ontwikkeld door energiebedrijven Orlen Group en Northland Power.

TIP
Begin uw dag goed ge
Hopper58
0
Op de blog van De Tijd:

08:44
Amerikaanse strop van 4 miljard voor Orsted
Orsted gaat twee offshore windprojecten in de VS volledig op nul zetten. Het Deense specialist in offshore wind verwacht de projecten niet langer te kunnen realiseren, laat staan rentabiliseren. Dat leidt tot een boekhoudkundige waardevermindering van 27,4 miljard Deense kroon (3,8 miljard euro).

Het is een nieuw schrikbeeld voor de sector nadat turbinereus Siemens Energy vorige week ging aankloppen bij de Duitse overheid voor noodfinanciering.
Rhuno
1
Rhuno
0
SuperDuper
0
Jefferies heeft het koersdoel voor DEME verhoogd van 135,00 naar 140,00 euro met handhaving van het koopadvies.
boothram
0
Dat GSR avontuur is 'verre toekomst'? Ik denk dat men al volop in de uitvoeringsfase zit van de infrastructuur. Als het ligt op groen gezet wordt voor de exploitatie kunnen de patania's aan het werk: rigs, platformen .. alles lijkt al klaargezet (zie bij exmar forum). Helaas het duurt wellicht nog enkele jaren vooraleer er een positieve kasstroom komt, tenzij dan die van co-investeerders. Het project kan dan wel uitgroeien tot supergroot, wellicht ook te groot voor Ackermans maar niet voor transocean (rigs) bv, of voor mijnexploitatiebedrijven of oliebedrijven. Wat mij 'bekoort' is de waardecreatie, ook qua duurzaamheid. Daar is men het wellicht nog niet over eens, maar alles is relatief. mijnexploitatie op de vaste grond is wellicht veel schadelijker voor het milieu, als men 'oceaan' risico's goed onderzoekt en beheerd. Gezien de lange onderzoeksperiode en voorbereiding ben ik wat dat betreft optimistisch. Maar ja, het lijkt erop dat de particuliere belegger nog niet bereid is meteen in te stappen.
boothram
0
De volgende belangrijke datum? de kwartaallresultten zijn nog wat veraf.
De baggeractiviteiten en offshore winst geven vaak vaak kleine succesjes, al zijn het dan grote contracten, het grote nieuws komt wellicht bij GSR.
Het zou ook wel eens slecht nieuws kunnen zijn... maar lijkt onwaarschijnlijk, daar ze nog volop aan het investeren lijken. Er kan al wat ontgonnen worden in de zones die binnen territoriale landen liggen. Weinig nieuws me bekend, behalve dan dat deme al samenwerkt.
Het lijkt erop dat DEME met transocean al over een RIG beschikt, en met exmar (vermoeden) samenwerkt voor platvormen (toelevering apparatuur op platformen, vermoedelijkvoor nunce en wariboko, niet bevestigd) en misschie ook wel voor rigs (vantage drilling). Verder gigantische vloot in aankoop, de series mineral en windcat .. Deze performante boten , op weg naar Euronav, zijn een must als men aan intensieve mijnontginning wil beginnen: hunco2 winst tov klassieke mijnontginng is een sterk argument om milieuwinst bij diepze ontginnen, de mangaanknollen. Ergens ook zijn de hoeveelheden koper, mangaan en andere materialen, belangrijk voor batterijen ook bijna noodzakelijk, en wellicht moeten ook vergunningen gekocht of verlengd, maar Ackermans van Haren heeft gigantische cas opzij gezet. We hebben het over vele milioenen tonnen, 22 nieuwe 'mineral' boten-210000 ton- en nog meer windcat boten om de ontginners naar de platformen en de rigs te brengen, men kan niet meer zeggen dat men in Antwerpen stiekem die gigantische mijnexploitatie voorbereid. Bij deme? of wordt GSR verkocht en /of afgesplitst: de diepzeeexploitatie is een meerwaarde voor believers en een blok aan het been van de non-believers. Nieuw? verwacht ik in Januari, en van EURONAV. Ze gaan toch niet beweren dat die boten mineral noemen om graan te vervoeren?
boothram
0
2x nieuws, niet onbelangrijk
Stordiau is overleden: hij hield deme uit betongroep (HBG) tegen AVH in.. ook gekend voor het vietnamese rent-a-port: mogelijks wat meer vrijheid bij AVH?
Overigens komt deme nog in het nieuws met nieuw opgericht filiaal om met industriële hennep PFAS vervuiling tegen te gaan (zie persberichten deme)
78 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 149,600
Verschil +3,200 (+2,19%)
Hoog 149,800
Laag 147,800
Volume 5.972
Volume gemiddeld 9.411
Volume gisteren 4.583

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront