Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.621 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 978 979 980 981 982 983 984 985 986 987 988 ... 1128 1129 1130 1131 1132 » | Laatste
Freemoneyforever
1
Shell (SHEL), C3 AI-partner om voorspellend onderhoud te bevorderen

Shell SHEL, een wereldwijd energie- en petrochemisch bedrijf, heeft de krachten gebundeld met C3 AI AI, een toonaangevend AI-applicatiesoftwarebedrijf, om voorspellend onderhoud naar een hoger niveau te tillen. Het partnerschap zal gebruik maken van het Enterprise AI-softwareplatform van C3 AI en de diepgaande domeinexpertise van Shell op het gebied van olie en gas om de betrouwbaarheid van activa te verbeteren, de kosten te verlagen en de activiteiten te optimaliseren.

De kracht van integratie

De samenwerking tussen Shell en C3 AI gaat het spel op het gebied van voorspellend onderhoud veranderen. Shell's baanbrekende voorspellende onderhoudstechnologie, ontwikkeld door jarenlang rigoureus onderzoek en ontwikkeling, is de hoeksteen van deze samenwerking. Met behulp van de kracht van AI analyseert het minutieus historische gegevens en realtime sensormetingen om patronen te detecteren die kunnen wijzen op mogelijke apparatuurstoringen. Hierdoor kan Shell preventief onderhoud plannen, waardoor de downtime en de daarmee gepaard gaande kosten effectief worden geminimaliseerd.

C3 AI-betrouwbaarheid: een cloudgebaseerde gamechanger

De integratie van de voorspellende onderhoudstechnologie van Shell in C3 AI Reliability brengt een groot aantal voordelen voor klanten in de hele sector met zich mee, die hieronder worden besproken.

Voordelen van integratie

De integratie van de voorspellende onderhoudstechnologie van Shell in C3 AI Reliability levert een groot aantal voordelen op voor klanten in de hele sector. Deze voordelen zijn besproken b:

Verbeterde betrouwbaarheid en beschikbaarheid van activa: Deze integratie verbetert de betrouwbaarheid van activa door potentiële apparatuurstoringen te identificeren voordat ze zich voordoen. Dit verbetert op zijn beurt de beschikbaarheid van activa, waardoor een soepeler en efficiënter operationeel proces wordt gegarandeerd.

Lagere onderhoudskosten: De proactieve benadering van onderhoud, mogelijk gemaakt door AI-gestuurde voorspellingen, leidt tot lagere onderhoudskosten. Het minimaliseert de noodzaak van dure noodreparaties en maximaliseert de levensduur van kritieke apparatuur.

Verhoogde operationele efficiëntie: Met een uniform beeld van de gezondheid en prestaties van assets kunnen bedrijven onderhoudswerkzaamheden stroomlijnen, waardoor een efficiëntere toewijzing van middelen en een vermindering van de downtime mogelijk wordt.

Verbeterde veiligheid: voorspellend onderhoud verbetert de veiligheid door het risico op onverwachte apparatuurstoringen te verminderen. Dit is van cruciaal belang in een sector waar veiligheid voorop staat.

AI-aangedreven duurzaamheid

Naast de technologische vooruitgang vertegenwoordigt de samenwerking tussen Shell en C3 AI ook een gedeelde visie op de toekomst van energie. Beide bedrijven zijn vastbesloten om AI te gebruiken om de mondiale energietransitie te ondersteunen en duurzame praktijken te bevorderen.

Ed Abbo, president en CTO van C3 AI, sprak zijn enthousiasme uit over de samenwerking van het bedrijf met Shell en stelde dat de succesvolle AI-initiatieven de mondiale energietransitie ten goede zijn gekomen door middel van digitale transformatie.

Impact in de echte wereld

De voorspellende onderhoudstechnologie van Shell heeft nu al een aanzienlijke impact op haar activiteiten. Een opmerkelijk voorbeeld is de toepassing ervan bij het monitoren en onderhouden van regelkleppen in de raffinaderijen van het bedrijf. Door de proactieve identificatie van onderhoudsbehoeften is de ongeplande downtime verminderd en is de betrouwbaarheid van deze kritieke bedrijfsmiddelen ook aanzienlijk verbeterd.

Voorspellend onderhoud

Het partnerschap is een gedenkwaardige ontwikkeling op het gebied van voorspellend onderhoud. Het heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop bedrijven hun activa beheren en hun operationele efficiëntie te verbeteren.

Terwijl de energie- en petrochemische industrie zich door een steeds veranderend landschap beweegt, is innovatie van het allergrootste belang. De samenwerking tussen Shell en C3 AI betekent een stap richting een toekomst waarin AI-gestuurd voorspellend onderhoud de industriestandaard is. Door de kracht van AI te omarmen positioneren deze bedrijven zichzelf als pioniers in deze transformerende reis naar operationele uitmuntendheid en duurzaamheid.

Conclusie

Terwijl zowel Shell als C3 AI de mogelijkheden van AI in de mondiale energietransitie omarmen, is hun visie voor de toekomst er een van innovatie, duurzaamheid en operationele uitmuntendheid. Dit partnerschap heeft het potentieel om industriestandaarden te herdefiniëren en de weg vrij te maken voor een betere, efficiëntere toekomst in de energie- en petrochemische sector.
finance.yahoo.com/news/shell-shel-c3-...
Kv97
1
Vandaag toch wat hoogtevrees gekregen en de helft verkocht (aankoop 16 eur) dus heb mijn inleg terug.
Merk dat ik het te lastig voorspellen vind momenteel dus ben maar voor zekerheid gegaan zodat ik niet hoef te balen bij een eventuele dip/correctie.
Hansvdz
1
quote:

Kv97 schreef op 16 oktober 2023 16:32:

Vandaag toch wat hoogtevrees gekregen en de helft verkocht (aankoop 16 eur) dus heb mijn inleg terug.
Merk dat ik het te lastig voorspellen vind momenteel dus ben maar voor zekerheid gegaan zodat ik niet hoef te balen bij een eventuele dip/correctie.
Dat is een mes dat langs twee kanten snijd. Als het aandeel rustig door gaat naar 50 euro, dan baal je natuurlijk ook.
MrMarcie
1
quote:

Hansvdz schreef op 16 oktober 2023 16:57:

[...]

Dat is een mes dat langs twee kanten snijd. Als het aandeel rustig door gaat naar 50 euro, dan baal je natuurlijk ook.
Zeker. Ik baal van verkoop op 29. Daarna als een streep naar 32. Auw. Dat is ff jammer want ik had er veul. Maar met hak van 13 wel mooie winst.
Candelll
1
Deal om de oliesancties in Venezuela te versoepelen kan dinsdag worden ondertekend
Door Charles Kennedy - 16 oktober 2023, 10:30 uur CDT

De VS bereiden zich voor om de sancties tegen de Venezolaanse olie te versoepelen in ruil voor een belofte om in 2024 vrije en eerlijke, internationaal gecontroleerde presidentsverkiezingen te houden, meldt de Washington Post, onder verwijzing naar twee anonieme bronnen. Het rapport beweert dat de Venezolaanse president Nicolás Maduro tijdens een bijeenkomst op Barbados dinsdag een deal zal ondertekenen met de door de VS gesteunde oppositie, waarbij Amerikaanse functionarissen aanwezig zullen zijn. Deze deal zal er naar verluidt voor zorgen dat Maduro het verbod op presidentskandidaten van de oppositie opheft.

Zodra de deal is getekend, zo stelt het rapport, zullen de oliesancties worden versoepeld, hoewel anonieme bronnen aangeven dat een eventuele versoepeling van de sancties tijdelijk zou kunnen zijn als het verkiezingsproces niet in overeenstemming met de deal verloopt.
Er is nog geen besef van de details rond het proces van versoepeling van de oliesancties; Een hoge functionaris van de regering-Biden vertelde de Washington Post echter dat Venezolaanse activa in de VS niet zouden worden bevroren in de deal.

Hoewel de details vaag blijven en er geen officiële bevestiging is van het verslag van de Washington Post waarin niet nader genoemde bronnen worden aangehaald, gaven deze bronnen aan dat een deel van het proces van versoepeling van de sancties ertoe zou kunnen leiden dat het Venezolaanse staatsolieagentschap de activiteiten in de VS opnieuw zou opstarten onder een nieuwe algemene exploitatievergunning.

Venezuela herbergt de grootste ruwe oliereserves ter wereld, hoewel de productie is afgenomen als gevolg van corruptie, gebrek aan investeringen in en wanbeheer van het door de staat gerunde PDVSA. In 2022 bereikte de productie het laagste punt in 50 jaar van ~700.000 vaten per dag. Eind vorig jaar versoepelde Washington enkele sancties tegen Venezuela, waardoor Chevron het werk in het land kon hervatten om de export in staat te stellen het gebrek aan toegang tot Russische zware ruwe olie als gevolg van de oorlog in Oekraïne te compenseren.

In juli werd geschat dat de Venezolaanse olie-export naar het hoogste niveau in bijna drie en een half jaar is gestegen, dankzij de toegenomen leveringen door Chevron en nieuwe leveringscontracten ondertekend door PDVSA.
In augustus daalde de export van Chevron naar Amerikaanse raffinaderijen tot ongeveer 147.000 vaten per dag in augustus, tegen 161.000 vaten per dag in juli.

Vorige maand exporteerde Venezuela 544.000 vaten ruwe olie per dag, een daling van 38% vergeleken met de ruim 877.000 vaten ruwe olie die in juli werden verscheept.
Hoppschwiiz
0
Als het bericht van @Candell waar is, dan zal ruwe olie op termijn goedkoper worden. Spot voorlopig niet, want het zal veel tijd kosten om die ouwe krakkemikkige en slecht onderhouden olie installaties weer goed te laten draaien
Freemoneyforever
0
quote:

Candelll schreef op 17 oktober 2023 07:28:

tis nog vroeg maar we zien 3 rode pijlers, maak uw keuze

www.beleggen.nl/Aandeel-Koers/210964/...
Mijn scherm is kleurenblind op de link. Wat houdt dat in, drie rode pijlers?
Antonio V
0
quote:

Freemoneyforever schreef op 17 oktober 2023 07:50:

[...]
Mijn scherm is kleurenblind op de link. Wat houdt dat in, drie rode pijlers?
Goud,Olie.Indexen
Deze staan lichtjes in rood, olie alweer tikkie groen. Even afwachten wat het iets voor 9.00 staat. Met deze lichte uitslagen kun je er niet grote conclusies aan verbinden is mijn ervaring. Carl is hierin de specialist.
Candelll
0
is een indicator die Carl gebruikt, die rode pijlers kan je overwegen short te gaan,bij openingskoers maar daar beslis je zelf over
Freemoneyforever
0
quote:

Candelll schreef op 17 oktober 2023 07:56:

is een indicator die Carl gebruikt, die rode pijlers kan je overwegen short te gaan,bij openingskoers maar daar beslis je zelf over
Uiteraard, maar dank je wel, dan zou ik kunnen gaan rontronnen o.i.d. op dit signaal, alleen: als er een bom valt rondom de spanningen in Israël en aanpalende oorlogsgebieden, dan komt die nu wel keihard terug op het shortgaan. Dus laat ik de olies nu maar gewoon doorlopen...
Candelll
1
quote:

Freemoneyforever schreef op 17 oktober 2023 08:00:

[...]
Uiteraard, maar dank je wel, dan zou ik kunnen gaan rontronnen o.i.d. op dit signaal, alleen: als er een bom valt rondom de spanningen in Israël en aanpalende oorlogsgebieden, dan komt die nu wel keihard terug op het shortgaan. Dus laat ik de olies nu maar gewoon doorlopen...
die zal nog niet vallen omdat den joe een bezoek brengt morgen volgens cnn
Candelll
0
Shell bereikt record nu nieuwe CEO optimaal profiteert van hoge olieprijzen
door Bloomberg|Laura Hurst|maandag 16 oktober 2023

Shell bereikt record nu nieuwe CEO optimaal profiteert van hoge olieprijzen
De aandelen van Shell Plc bereikten een recordhoogte.

De aandelen van Shell Plc bereikten een recordhoogte doordat de stijgende energieprijzen en de sterkere focus van de nieuwe CEO op de kernolie- en gasactiviteiten investeerders aantrokken.

De aandelen van het bedrijf stegen maandag in Londen tot 2.763 pence, een verdrievoudiging ten opzichte van het dieptepunt van 878,3 pence in het pandemietijdperk drie jaar geleden.

Het prijsherstel volgt op een reeks strategische koerswijzigingen van Shell onder verschillende leiders. Toen de olie- en gasprijzen tijdens de lockdowns van de Covid-19-pandemie instortten, verlaagde de toenmalige algemeen directeur Ben van Beurden het dividend van het bedrijf met tweederde, versnelde de overstap naar schonere vormen van energie en beloofde hij de netto-uitstoot van broeikasgassen tegen 2050.

Van Beurdens opvolger in de toppositie, Wael Sawan, heeft de CO2-doelstelling voor het midden van de eeuw gehandhaafd, maar richt een groter deel van de investeringen van het bedrijf in olie en gas. Hij probeert investeerders voor zich te winnen met hogere rendementen die voortkomen uit een ‘meedogenloze’ focus op prestaties en financiële discipline.

De rally van de Shell-aandelen is gedreven door hogere grondstoffenprijzen, vooral voor aardgas in Europa, “en de strategische veranderingen die de nieuwe CEO in juni heeft aangekondigd en die waarschijnlijk meer investeerders zullen aantrekken”, aldus Morningstar-analist Allen Good.

Good wijst er echter op dat “valutaproblemen” ook deel uitmaken van de opkomst van Shell. “Aandelen op basis van de Amerikaanse dollar blijven onder hun hoogste niveau, dus een deel van de beweging is het lagere pond en de euro.”
Ron-tron system
0
quote:

Antonio V schreef op 17 oktober 2023 07:56:

[...]

Goud,Olie.Indexen
Deze staan lichtjes in rood, olie alweer tikkie groen. Even afwachten wat het iets voor 9.00 staat. Met deze lichte uitslagen kun je er niet grote conclusies aan verbinden is mijn ervaring. Carl is hierin de specialist.
Voor shorts moeten de indicatoren duidelijk rood staan alle 3.
De usd wordt ook sterker en dat is een bijkomende indicator dat de olie en goud meer kans maken op rood.
Alles gaat wel alle kanten op de laatste dagen dus ik wacht tot 8:58u.
Shorts(limiet order)altijd met stoploss vanuit winstreserve bestens in/uit.
[verwijderd]
0
Zit er nog een dividend verhoging in het (olie)vat?
Het huidige dividend t.o.v. de huidige koers is nog altijd procentueel gezien historisch laag..
adjzkebidjr
0
Biden woensdag in israel, dus escalatie zal meevallen. Tijd om de ruime winsten te nemen.
Freemoneyforever
0
quote:

M.van Vliet schreef op 17 oktober 2023 08:36:

Zit er nog een dividend verhoging in het (olie)vat?
Het huidige dividend t.o.v. de huidige koers is nog altijd procentueel gezien historisch laag..
Dividend is een sigaar uit eigen doos, aandeleninkoop of schuldenaflossing is evengoed, of, mooier nog, lucratieve investeringen.
22.621 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 978 979 980 981 982 983 984 985 986 987 988 ... 1128 1129 1130 1131 1132 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 16:23
Koers 34,130
Verschil +0,085 (+0,25%)
Hoog 34,280
Laag 34,005
Volume 2.462.509
Volume gemiddeld 7.482.369
Volume gisteren 6.178.462

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront