Nokia « Terug naar discussie overzicht

Nokia 2023

150 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 | Laatste
Hernia
1
Nokia heeft altijd is weer goed teruggekomen. Ik heb er wel vertrouwen in. De daling is best wel snel gegaan. Wellicht te vroeg, maar nu is het wel een eerste gok waard.
Take a sisi
0
Nokia weer opnieuw onder de 3 euro , het was voor mij lang een indicatie welke richting de markt op zou gaan , is dit het teken dat er onweer op komst is .
Take a sisi
0
Recessie komt door ,14000 mensen verliezen daar hun baan .
Dat zegt toch wel iets , ik denk dat er nog meer bedrijven zullen volgen .
voda
0
Nokia verliest contract AT&T aan Ericsson

Contractwaarde van 14 miljard dollar.

(ABM FN-Dow Jones) De aandelen van de Finse aanbieder van telecommunicatieapparatuur Nokia verloren dinsdag bijna 7 procent, nadat AT&T maandagavond bekendmaakte om een contract ter waarde van 14 miljard dollar te gunnen aan de Zweedse rivaal Ericsson om zijn Amerikaanse telecomnetwerk te moderniseren.

Door deze vijfjarige overeenkomst worden vrijwel alle nieuwe aankopen van bepaalde zendmastenapparatuur door AT&T naar Ericsson verplaatst, waarmee de bestaande apparatuur van Nokia in veel markten wordt vervangen.

Nokia zei dat eerder aangekondigde kostenbesparende maatregelen de impact van de stap van AT&T gedeeltelijk zouden moeten verzachten.

Nokia verwacht dat zijn activiteiten op het gebied van mobiele netwerken de komende jaren winstgevend zullen blijven, maar de beslissing van AT&T zal de tijdlijn van het bereiken van een operationele marge met dubbele cijfers met wel twee jaar vertragen, aldus het bedrijf.

Analisten hebben gewaarschuwd dat de klap voor Nokia er zelfs toe zou kunnen leiden dat het bedrijf gedwongen wordt om delen van zijn activiteiten af te splitsen die wellicht beter geleid kunnen worden door lokale spelers.

"Wij geloven dat de ontwikkelingen in de VS kunnen leiden tot het uiteenvallen van Nokia of tot de overname van tenminste Mobile Networks door een sectorgenoot uit de VS, die beter toegerust zou zijn om Amerikaanse klanten te overtuigen", aldus Danske Bank-analist Sami Sarkamies.

Het aandeel Nokia daalde dinsdag met 6,5 procent en is het bedrijf dit jaar al zo'n 38 procent aan beurswaarde verloren. Het aandeel Ericsson steeg juist bijna 4 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
MaxiJ
3
Dit wordt wel een interessant piste.
Gezien 5G uitermate belangrijk is voor de luchtvaart en je niet wil dat kwetsbare Cloud RAN een safety issue wordt bij aanvliegroutes.
AT&T kiest duidelijk voor besparing, maar de prijs zou wel eens heel hoog kunnen uitdraaien bij het eerste probleem welke tot een luchtvaart ongeval leidt.

Nokia heeft voor zulke vlieg bewegingen dedicated 5G Antenne systemen als deze ontmanteld worden met Cloud based AT&T voorspel ik weinig leuks vanaf 2025.

Gelukkig heeft Nokia 5G nog een strategisch partnership met EU.
India is ook afnemer van Nokia 5G en dat is groei territorium.
India wil geen 5G systemen van China omwille van Strategische redenen.

Nokia gaat een hoop personeel ontslagen in 2024.
Das weer een kosten besparing welke noodzakelijk is.

Er is nog steeds een dispuut lopende met Amazon inzake video compressie op 5G, ontwikkeld door Nokia en boutweg gestolen door Amazon.

Inzake OPO 5G systemen, is onlangs een rechtszaak in het voordeel van Nokia uitgesproken en OPO dient een aanzienlijke schadevergoeding te betalen aan Nokia.
Maar gezien het Chinezen zijn, zal dat wel met een sisser aflopen.
OPO krijgt alvast verbod om het geschonden copyright van Nokia in Duitsland & Frankrijk te gebruiken , de rest van de EU slaapt nog.
Lunpro
0
Zullen ze binnenkort nog wel gaan mededelen dat er geen dividend over 2024 wordt uitgekeerd.
GiGa
0
Géén dividend??

De omzet daalde in het afgelopen kwartaal op jaarbasis, op basis van constante wisselkoersen, met 23 procent naar 5,7 miljard euro, hetgeen resulteerde in een verlies van 33 miljoen euro.

Toch stelde de onderneming een dividend voor van 0,13 euro per aandeel en een aandeleninkooprogramma ter waarde van 600 miljoen euro. Het inkoopprogramma heeft een looptijd van twee jaar.

Voor 2024 rekent Nokia op een vergelijkbare operationele winst van 2,3 tot 2,9 miljard euro.
GiGa
0
150 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 3,439
Verschil +0,065 (+1,93%)
Hoog 3,442
Laag 3,410
Volume 123.263
Volume gemiddeld 149.626
Volume gisteren 101.462

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront