Sofina « Terug naar discussie overzicht

Forum Sofina geopend

411 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 » | Laatste
Katsjinggg
1
Eenhoorn BYJU's (Sofina) kuist stal op

De Indische krant Economic Times schrijft dat de leerapp BYJU’s, een participatie van de Belgische holding Sofina, twee van haar bedrijven te koop zet. De verkoop van ‘Epic’ en ‘Great Learning’ moet 900 miljoen tot 1,1 miljard dollar opbrengen, waarmee een lening van in totaal 1,2 miljard dollar in de komende zes maand kan worden terugbetaald, geeft KBC Securities-analist Sharad Kumar aan.

BYJU’s?

Byju's is een Indisch multinationaal onderwijstechnologiebedrijf en maakt deel uit van de EdTech-sector. Edtech, of onderwijstechnologie (education technology), is de combinatie van IT-instrumenten en onderwijspraktijken die gericht zijn op het vergemakkelijken en verbeteren van het leren. Sofina is een van de aandeelhouders. BYJU’s groeide pijlsnel en werd zo een van de vijf grootste participaties van Sofina. Maar het bedrijf kreeg te kampen met veel negatieve reclame, waardoor de waarde stevig daalde.

Alles inzetten op K-12

Epic is een Amerikaans leerbedrijf voor kinderen dat BYJU's had overgenomen voor 350,0 miljoen tot 400,0 miljoen dollar in juli 2021. Die verkoop moet BYJU's naar verwachting 400,0 tot 500,0 miljoendollar opleveren. Terwijl 'Great Learning' naar verwachting rond de 500,0 tot 600,0 miljoen dollar zal opbrengen.

De opbrengsten van de overnames zullen helpen bij het afbetalen van het resterende bedrag van 500,0 miljoen dollar van een lopende termijnlening (totaal 1,2 miljard dollar) en zet BYJU's in een comfortabele positie om de liquiditeit beter te beheren, denkt Sharad Kumar.

Het verhaal van BYJU's is is er één geworden waarin een bedrijf te snel uitbreidde dan het aankon en daardoor nu een zwakke liquiditeitspositie heeft en moet inkrimpen om zich te kunnen richten op haar kernactiviteiten. Boor BYJU’s betekent dat de ‘K-12’-productlijn. Bovendien is het management van BYJU's nogal zelfgenoegzaam geweest over de voortdurende feedback die het ontving van belangrijke investeerders en bestuursleden, wat ertoe leidde dat de meesten van hen opstapten.

KBC Securities over Sofina

2022 was een moeilijke jaar voor Sofina om verschillende redenen: een aantal bedrijven in portefeuille gingen failliet, veel negatieve pers rond BYJU's, Mr. Perring die publiekelijk zijn shortpositie bekendmaakte, enz.

Sharad Kumar waardeert BYJU's momenteel op 3,1 miljard euro, wat betekent dat het belang van Sofina 160,9 miljoen euro waard is. Sofina bezit 5,1% van BYJU’s. Zijn waardering is aanzienlijk lager dan de meest recente waarde van 5,1 miljard dollar die Prosus (eveneens aandeelhouder van BYJU’s) bekendmaakte.

Sharad Kumar gelooft dat het Sofina-aandeel zijn slechtste dagen heeft gehad en dat de markt momenteel veel ongerechtvaardigd pessimisme meeneemt in de beoordeling van het aandeel. Daarom handhaaft hij zijn ‘Kopen’-aanbeveling en koersdoel van 300 dollar.
MOEdig Voorwaarts
0
Vandaag cijfers van de flut groep, in het jaarverslag over 2020 nog de nr. 1 investering, met Byju's op nr. 2.

finance.yahoo.com/quote/THG.L?p=THG.L...
ir.design-portfolio.co.uk/viewer/95/6...

Only when the tide goes out do you discover who's been swimming naked. - Warren Buffett
Katsjinggg
0
Sofina: ByteDance wil voor 300 miljoen aandelen terugkopen van Amerikaanse werknemers. Die operatie kadert in het aanbieden van een liquiditeitsvenster, zodat personeel niet moet wachten op een (eventuele) beursgang of overname en krijgt een waardering van 223,5 miljard dollar mee. Dat is 26% minder dan de 300 miljard dollar waardering van een jaar eerder. Dat is mogelijk een gevolg van het Amerikaanse (deel)verbod op TikTok, of een verhoogde liquiditeitskorting omwille van de marktomstandigheden? De vraag is echter vooral of die nieuwe waardering door Sofina wordt doorgerekend, want Bytedance is de grootste particpitatie in Sofina Direct. Geen impact op advies en koersdoel.
Katsjinggg
0
Exotische participaties baren Sofina zorgen
11:16 (03-10) - Bron: De Tijd

De waardering van ByteDance, het bedrijf boven de socialemedia-app TikTok, is in een jaar met een kwart gekelderd. ByteDance is de grootste participatie van de Boël-holding Sofina. Intussen is er bij Byju's, Sofina's Indiase zorgenkind, een zware herstructurering op til.

ByteDance heeft zijn werknemers volgens The Wall Street Journal aangeboden om aandelen van het bedrijf terug te kopen tegen 160 dollar per aandeel. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen 1,4 miljard aandelen uitstaan, wat neerkomt op een waardering van 223,5 miljard dollar. Dat is een kwart minder dan de 300 miljard dollar van een jaar geleden. In het voorjaar was al gebleken dat de waardering van ByteDance een forse tuimeling had gemaakt.

Dat kan ook gevolgen hebben voor Sofina. Midden vorig jaar bleek de Boël-holding al jaren in het moederbedrijf boven de populaire socialemedia-app TikTok te zitten. Het is de grootste participatie van Sofina en 'weegt' als enige meer dan 5 procent.

ByteDance heeft te kampen met de concurrentie van Amerikaanse socialemediabedrijven - denk maar aan Instagram (Meta) of YouTube (Alphabet) - en zit bovendien midden in de spanningen tussen de VS en China gewrongen. Sceptici zien in de filmpjesapp en haar potentiële band met het Chinese overheidsregime ernstige veiligheidsrisico’s.

Stevige ommekeer
The Wall Street Journal kreeg ook een glimp in de financiële resultaten van ByteDance.

De omzet groeide in 2022 tot 85,2 miljard dollar (+38%), maar het groeiritme vertraagde. In 2021 kon het techbedrijf nog een omzetgroei van 80 procent voorleggen. Het bedrijf slaagt erin met TikTok en Douyin - de Chinese versie van TikTok - meer adverteerders te lokken en gebruikers langer aan het scherm te binden.

De stevige krimp van de marketing-, administratieve en onderzoekskosten leidt lager op de resultatenrekening tot een stevige ommekeer: in 2021 slikte ByteDance nog een operationeel verlies van 7 miljard dollar, vorig jaar was er een operationele winst van 20 miljard. En het techbedrijf zet die lijn door: in het eerste kwartaal van 2023 boekte het een operationele winst van bijna 6 miljard dollar, bijna een verdubbeling ten opzichte van het jaar voordien.

Zware herstructurering
Intussen is bij Sofina's 'gevallen ster' Byju's een stevige herstructuering op til. Volgens mediaberichten staat het bedrijf achter de Indiase leerapp op het punt om 5.000 banen te schrappen.

Het bedrijf, waar ook Verlinvest (familie de Spoelberch) aan boord is, bevestigt de nakende operatie. 'We zitten in de laatste stadia van een herstructurering om de operationele structuren te vereenvoudigen, de kostenbasis te verlagen en de cashflow beter te beheren', luidt het.

Byju's zit ook met zijn schuldeisers in een geschil verwikkeld over de terugbetaling van een lening van 1,2 miljard dollar (1,1 miljard euro). Het stelde vorige maand voor om 300 miljoen dollar binnen drie maanden terug te betalen en de rest in een volgende periode van drie maanden. Om dat (deels) te financieren zou het Amerikaanse Epic (leesplatform voor kinderen) verkocht worden.

Het rommelt als langer bij Byju’s, zowel wat de financiën als het deugdelijk bestuur betreft. De rapportering van de resultaten loopt forse vertraging op, Deloitte stapte op als revisor en een aantal bestuurders hield het voor bekeken.

De waardering van Byju's is in de jongste jaren naar beneden getuimeld. De Indiase leerapp stond sinds 2019 door haar forse groei bijna onafgebroken met stip op één bij de grootste participaties van Sofina. Maar door de techmalaise en de financiële problemen werd het Indiase bedrijf vorig jaar van de troon gestoten.

Michaël Sephiha
Jozi
0
Dank voor het delen, interessant. Mijn begrip is dat Sofina altijd vrij conservatief in haar waarderingen is dus wellicht dat dit al (voor een groot deel) is meegenomen in de laatste NAV. Het aandeel lijkt (mede als gevolg van stijgende rentes en dalende overall markt) in een dalende trend te zitten maar de prijs wordt nu in mijn optiek wel erg aantrekkelijk met het oog op de lange termijn.
Katsjinggg
0
Indiase Mamaearth (Sofina) begin november naar de beurs
10:10 (25-10) - Bron: De Tijd

Mamaearth, het Indiase platform dat natuurlijke verzorgingsproducten verkoopt, trekt begin november naar de beurs. Bij die operatie wil de holding Sofina tot een derde van zijn belang verkopen.

Mamaearth is een digitaal platform voor persoonlijke en babyverzorging dat natuurlijke en toxinevrije producten verkoopt. De holding Sofina investeerde in 2021 voor het eerst in het bedrijf.

Eind vorig jaar diende Honasa Consumer, het bedrijf achter het merk Mamaearth, al een eerste versie van een prospectus in bij de Indiase beurswaakhond Sebi. Het startschot voor de operatie wordt begin volgende week gegeven, blijkt uit de definitieve informatiebundel voor beleggers.

Nieuwe en bestaande aandelen

Van de 41,25 miljoen bestaande aandelen die te koop worden gezet, zou Sofina tot 9,56 miljoen stuks verkopen.

In die bundel staat te lezen dat Honasa van plan is voor 365 miljoen Indiase roepie (ongeveer 41 miljoen euro) nieuwe aandelen uit te geven. Daarnaast worden tot 41,25 miljoen bestaande aandelen te koop gezet. Van die bestaande aandelen zou Sofina tot 9,56 miljoen stuks verkopen. Dat is ongeveer een derde van de 29,5 miljoen aandelen die in handen zijn van de Boël-holding. Dat komt overeen met bijna een kwart van de bestaande aandelen die bij de operatie aangeboden worden.

Sofina bezit ongeveer 9 procent van Honasa/Mamaearth. Bij de andere verkopende aandeelhouders zit het echtpaar Alagh, de oprichters van Honasa. Sofina-bondgenoot Peak XV Partners (de voormalige Indiase tak van de investeringsreus Sequoia), Mamaearth's grootste aandeelhouder, verkoopt geen aandelen.
Katsjinggg
1
Grote beleggersinteresse voor Indiaas beautymerk Sofina
15:13 (03-11) - Bron: De Tijd

De beursintroductie van de Indiase start-up in huidverzorging Mamaearth werd 7,6 keer overtekend. De beursgang is een vertrouwenstest voor de Belgische holding na de katers door de leerapp Byju's en de Britse beautyboetiek The Hut Group.

De beursgang van Honasa, het bedrijf boven de Indiase start-up in huidverzorging Mamaearth, is 7,6 keer overingetekend. Dat meldt het persagentschap Reuters. Institutionele beleggers toonden de meeste interesse. De tranche voorbehouden voor particuliere beleggers werd slechts 1,3 keer overingeschreven.

De beursintroductie bestaat uit twee delen: Honasa geeft voor 365 miljoen Indiase roepie (ongeveer 41 miljoen euro) nieuwe aandelen uit. Daarnaast worden tot 41,25 miljoen bestaande aandelen te koop gezet. Van die bestaande aandelen zou Sofinatot 9,56 miljoen stuks verkopen, ongeveer een derde van het pakket dat de Boël-holding in handen heeft. Sofina investeerde in 2021 voor het eerst in het bedrijf en bezit ongeveer 9 procent van de aandelen.

Ook de Bollywoodactrice Shilpa Shetty, die enkele jaren geleden de spil was van een Britse mediarel, staat aan de verkoopkant. Zij trad in 2018 aan boord. Verder verkoopt het echtpaar Alagh, de oprichters van Mamaearth. Sofina-bondgenoot Peak XV Partners (de voormalige Indiase tak van de investeringsreus Sequoia), Mamaearths grootste aandeelhouder, verkoopt geen aandelen.

Mamaearth is een digitaal platform voor persoonlijke en babyverzorging en verkoopt natuurlijke en toxinevrije huidverzorgingsproducten.

Het moederbedrijf Honasa Consumer boekte een geconsolideerde nettowinst van 259,6 miljoen roepie (2,9 miljoen euro) voor het kwartaal april-juni, vergeleken met een verlies van bijna 93 miljoen roepie een jaar geleden. De omzet steeg in die periode met ongeveer 49 procent.
Byju's

De stukken werden aangeboden voor 308 tot 324 roepie per aandeel. Aan de bovenkant van de vork zou Mamaearth een beurswaarde van omgerekend 1,2 miljard euro krijgen. Een succesvolle introductie kan een opsteker zijn voor de geplaagde Indiase start-upsector.

's Lands grootste start-up, de leerapp Byju's, die jarenlang een belangrijke hoeksteen vormde in de portefeuille van Sofina, raakte in financiële moeilijkheden en kwam in opspraak door wanbeleid. De betaaldienst Paytm ging na een beursgang vorig jaar fors onderuit.

Beleggers hebben ook bepaald geen positieve ervaring met de beautytak in de portefeuille van Sofina. The Hut Group, een Brits schoonheidsplatform, verloor sinds de beursgang in 2020 meer dan 90 procent van zijn waarde.

De eerste handelsdag van Mamaearth op de beurs van Mumbai zal volgens lokale media komende dinsdag zijn.

Ellen Vermorgen
Michaël Sephiha
h980577.
0
quote:

Katsjinggg schreef op 3 november 2023 16:01:

Grote beleggersinteresse voor Indiaas beautymerk Sofina
15:13 (03-11) - Bron: De Tijd

De beursintroductie van de Indiase start-up in huidverzorging Mamaearth werd 7,6 keer overtekend. De beursgang is een vertrouwenstest voor de Belgische holding na de katers door de leerapp Byju's en de Britse beautyboetiek The Hut Group.

De beursgang van Honasa, het bedrijf boven de Indiase start-up in huidverzorging Mamaearth, is 7,6 keer overingetekend. Dat meldt het persagentschap Reuters. Institutionele beleggers toonden de meeste interesse. De tranche voorbehouden voor particuliere beleggers werd slechts 1,3 keer overingeschreven.

De beursintroductie bestaat uit twee delen: Honasa geeft voor 365 miljoen Indiase roepie (ongeveer 41 miljoen euro) nieuwe aandelen uit. Daarnaast worden tot 41,25 miljoen bestaande aandelen te koop gezet. Van die bestaande aandelen zou Sofinatot 9,56 miljoen stuks verkopen, ongeveer een derde van het pakket dat de Boël-holding in handen heeft. Sofina investeerde in 2021 voor het eerst in het bedrijf en bezit ongeveer 9 procent van de aandelen.

Ook de Bollywoodactrice Shilpa Shetty, die enkele jaren geleden de spil was van een Britse mediarel, staat aan de verkoopkant. Zij trad in 2018 aan boord. Verder verkoopt het echtpaar Alagh, de oprichters van Mamaearth. Sofina-bondgenoot Peak XV Partners (de voormalige Indiase tak van de investeringsreus Sequoia), Mamaearths grootste aandeelhouder, verkoopt geen aandelen.

Mamaearth is een digitaal platform voor persoonlijke en babyverzorging en verkoopt natuurlijke en toxinevrije huidverzorgingsproducten.

Het moederbedrijf Honasa Consumer boekte een geconsolideerde nettowinst van 259,6 miljoen roepie (2,9 miljoen euro) voor het kwartaal april-juni, vergeleken met een verlies van bijna 93 miljoen roepie een jaar geleden. De omzet steeg in die periode met ongeveer 49 procent.
Byju's

De stukken werden aangeboden voor 308 tot 324 roepie per aandeel. Aan de bovenkant van de vork zou Mamaearth een beurswaarde van omgerekend 1,2 miljard euro krijgen. Een succesvolle introductie kan een opsteker zijn voor de geplaagde Indiase start-upsector.

's Lands grootste start-up, de leerapp Byju's, die jarenlang een belangrijke hoeksteen vormde in de portefeuille van Sofina, raakte in financiële moeilijkheden en kwam in opspraak door wanbeleid. De betaaldienst Paytm ging na een beursgang vorig jaar fors onderuit.

Beleggers hebben ook bepaald geen positieve ervaring met de beautytak in de portefeuille van Sofina. The Hut Group, een Brits schoonheidsplatform, verloor sinds de beursgang in 2020 meer dan 90 procent van zijn waarde.

De eerste handelsdag van Mamaearth op de beurs van Mumbai zal volgens lokale media komende dinsdag zijn.

Ellen Vermorgen
Michaël Sephiha
De koers:

www.google.com/search?q=mamaearth+sha...
wijzerplaat
1
iets ouder:
09 november 2023 om 18:02 uur
Sofina rondt aandeleninkoop af
(ABM FN) Sofina heeft op 8 november een aandeleninkoopprogramma afgerond. Dit maakte de holding donderdagavond bekend.

Er werden onder het programma 100.000 eigen aandelen ingekocht voor in totaal 18,5 miljoen euro.
Katsjinggg
1
Sofina ziet omzet van ByteDance, waar het een belang in heeft, met 40% stijgen

Sofina: ByteDance, de niet-beursgenoteerde moedergroep boven TikTok laat zich steeds meer gelden binnen de Chinese techliga, waartoe ook Tencent en Alibaba behoren. De omzet steeg in het tweede kwartaal met dik 40% op jaarbasis tot 29 miljard dollar, dankzij een geleidelijke toename van de reclame-inkomsten. In 2023 haalde het 29 miljard dollar aan inkomsten binnen. ByteDance reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar, maar het is natuurlijk wél erg belangrijk voor Sofina, dat een groot belang in de groep aanhoudt.
Hopper58
0
Op de blog van De Tijd:

07:34
'Bytedance wil banen schrappen in gaming'
Het persbureau Bloomberg meldt dat de TikTok-moeder Bytedance (waar ook Sofina een belang in heeft) van plan zou zijn om honderden banen te schrappen in zijn gamingdivisie. Het zou ook willen stoppen met Nuerse, een gamemaker, omdat het niet weet op te concurreren tegen het leidende Tencent. Dat meldt Bloombeg op basis van bronnen.

'We bekijken regelmatig onze activiteiten en doen dan aanpassingen', klonk het eerder al bij een medwerker van Bytedance tegenover de persdienst Reuters. 'Na een recente evaluatie hebben we de moeilijke beslissing genomen om onze gamingactiviteiten te herstructureren.'

We zullen zien of het nieuws straks nog wat impact op Sofina heeft. Bytedance is de grootste participatie van de holding en 'weegt' als enige meer dan 5 procent. In oktober bleek al dat de waardering van het bedrijf boven TikTok in een jaar tijd met een kwart was gekelderd.
'belegger''
0
Katsjinggg
0
Nieuws van een van Sofina's participaties:

Tier, Dott to form Europe's largest e-scooter rental firm
12:00 (10-01) - Bron: Reuters
SOF
-0,27%
Tier, Dott to form Europe's largest e-scooter rental firm
By Nick Carey

LONDON, Jan 10 (Reuters) - E-scooter rental firms Tier Mobility and Dott said on Wednesday that they will merge to form the largest European operator, with their investors injecting an additional 60 million euros ($66 million) into the combined business.

The combined entity, which will initially continue to operate the two brands, will operate e-scooter rental services in 20 countries with annual revenue of 250 million euros.

Tier and Dott offer rides in many cities including Berlin, Brussels, Dubai, London, Paris and Rome.

The merger may require some regulatory approval and the two companies said it was subject to several conditions being met.

After an early period of rapid expansion, e-scooter rental firms have toughening regulations and more demanding customers, with further rounds of consolidation predicted for the app-based industry as many operators have struggled to make a profit.

Amsterdam-based Dott has raised more than $210 million, while Berlin-based Tier announced a $250 million fundraising round in 2020 that was led by Softbank .

The new combined company will be headquartered in Berlin, with Tier CEO Lawrence Leuschner serving as chairman and Dott CEO Henri Moissinac as CEO.

"By bringing Tier and Dott together, we are well positioned to capture the next phase of growth and further accelerate our path to profitability," Moissinac said in a statement.

The deal is backed by a mix of existing shareholders, led by Abu Dhabi state investor Mubadala Capital and Belgian investment company Sofina (SOF -0.27%).

The two largest global e-scooter rental firms are Lime and Bird, both U.S. based. Bird announced last month that it would restructure its business to focus on profitability as part of Chapter 11 bankruptcy proceedings.

($1 = 0.9137 euros)
h980577.
0
Denk wel een aardige aanvulling, de concurrent van deze 2, Bolt, zit in de portefeuille bij een UK VC fonds, TMT investments. (In UK genoteerd, ik zit long, wel weinig handel in)

www.lse.co.uk/ShareChat.html?ShareTic...
h980577.
1
www.bruzz.be/mobiliteit/stepaanbieder...

"Nog dit: vlak voor Kerstmis besliste de Brusselse
regering dat Dott en Bolt de enige twee bedrijven zijn die vanaf 1 februari nog deelsteps mogen
aanbieden in de stad. Toen werd ook duidelijk dat
de vijf andere operatoren tot die datum de tijd
krijgen om hun vloot van straat te halen."
Hopper58
0
(Yicai) Jan. 10 -- WeCom, Tencent Holdings’ workplace collaboration app, expects to become profitable this year ahead of its main competitors, Alibaba’s DingTalk and ByteDance's Feishu, according to its vice president.

WeCom's number of daily active users rose last year, Li Zhifeng also said at an internal company meeting yesterday, without disclosing any figures. The number of educational firms using the platform fell, while retail business users increased, he added.

WeCom added 1,399 new searchable applications and 3,734 new development app templates for users, producing 214,084 new development apps last year, according to the company. Outsourced app development is the creation of self-built apps through WeCom using third-party service providers.

The data mainly reflects the building of WeCom's independent software vendor ecosystem, which leads to optimistic expectations about its earnings turning positive, a VP of an enterprise service company told Yicai.

WeCom also revealed that more than 300,000 new third-party paying companies and over 100 million third-party paying accounts joined the platform.

WeCom has made many changes to its business and payment models in recent years. The app's 4.0 version upgraded its meetings product last year, allowing users to hold up to five simultaneous meetings, with the option to buy advanced features to unlock more.

The number of enterprises and organizations on WeCom exceeded 10 million in 2022, with over 180 million active users and more than 500 million users connected via Tencent's WeChat ‘everything’ app.

DingTalk's users totaled 700 million at the end of last year, it announced yesterday. The number of organizations, including businesses and schools, was 25 million, that of paid DAUs reached 28 million, and that of software-paid firms totaled 120,000, it added, without disclosing any financial data.

Editor: Martin Kadiev

www.yicaiglobal.com/news/exclusive-te...
411 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 219,400
Verschil +4,200 (+1,95%)
Hoog 220,600
Laag 218,000
Volume 16.743
Volume gemiddeld 18.534
Volume gisteren 25.624

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront