CM.com « Terug naar discussie overzicht

CM.COM 2024

631 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 » | Laatste
Sec_Brut
0
Redelijke cijfers, maar nou ook niet super bijzonder, ik geloof niet dat dit grote bewegingen gaat geven.
MorcaH
1
quote:

Sec_Brut schreef op 17 april 2024 07:19:

Redelijke cijfers, maar nou ook niet super bijzonder, ik geloof niet dat dit grote bewegingen gaat geven.
Mee eens. Er is een positieve lijn, maar eerst eens zien of ze deze kunnen doortrekken naar H1.
voda
0
CM.com boekt positief EBITDA-resultaat
17-apr-2024 07:29

Voorziet verdere groei in 2024.

(ABM FN-Dow Jones) CM.com heeft in het eerste kwartaal een positieve EBITDA geboekt op een lagere omzet. Dit bleek woensdag uit cijfers van het bedrijf.

In een toelichting op de cijfers zei CEO Jeroen van Glabbeek vol vertrouwen te zijn dat het bedrijf zijn financiële mijlpalen in 2024 en daarna zal kunnen verwezenlijken, terwijl de efficiëntie [van het bedrijf] blijft verbeteren en er nieuwe orders binnen komen.

Het concern boekte in de eerste drie maanden van 2024 een omzet van 63,5 miljoen euro, in vergelijking met 71,4 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

CM.com boekte een EBITDA van 2,4 miljoen euro, tegenover 2,5 miljoen euro negatief een jaar eerder. Op genormaliseerde basis bedroeg het EBITDA-resultaat 3,3 miljoen euro, in vergelijking met 2,4 miljoen euro negatief in het eerste kwartaal van 2023.

De brutowinst bedroeg 19,5 miljoen euro, tegen 18,9 miljoen euro een jaar eerder. De winstmarge verbeterde van 26,5 procent in het eerste kwartaal van 2023 naar 30,8 procent het afgelopen kwartaal.

De genormaliseerde operationele uitgaven daalden in de eerste drie maanden van 2023 op jaarbasis tot 16,3 miljoen euro.

Outlook

CM.com verwacht dat de genormaliseerde EBITDA in 2024 verder zal groeien. De genormaliseerde operationele uitgaven zullen naar verwachting in 2024 met circa 15 procent afnemen ten opzichte van een jaar eerder.

Het bedrijf verwacht tevens dat de omzetontwikkeling op jaarbasis vanaf het tweede kwartaal van 2024 zal verbeteren en herhaalde de doelstelling om in de tweede helft van het jaar een positieve vrije kasstroom te genereren.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
MOEdig Voorwaarts
0
Met dit soort cijfers (marginaal EBITDA-posief = nog steeds dik verlieslatend en forse omzetkrimp) is een soepele herfinanciering van die convertible mijn inziens een utopie.
aextracker
0
quote:

MOEdig Voorwaarts schreef op 17 april 2024 07:54:

Met dit soort cijfers (marginaal EBITDA-posief = nog steeds dik verlieslatend en forse omzetkrimp) is een soepele herfinanciering van die convertible mijn inziens een utopie.
Bij CM.Com is "winst genereren o.b.v. een verbeterende marge-mix" geprioriteerd boven "volume groei zonder marge genereren". Gezien waarderingsgrondslagen o.b.v. Saas index i.c.m. "verdienvermogen gekoppeld aan financieringskosten van groei" i.m.o. een verstandige zet.
meetbaar hoopgevend is de uitgesproken verwachting dat de omzet(groei ?) ingaand Q2 zich hersteld. Vraag is dat vanwege het moment waarop de omzetdaling in 2024 aanving i.c.m. het lagere kostenpatroon, als gevolg van welke bij een lagere omzet er toch een positieve kasstroom in H2 op de beeldschermen gezet kan worden.

In dat geval zal herfinanciering van de aflopende lening een minder grote uitdaging blijken, dan bij handhavend \ oplopend verlies bij een stagnerende omzet.

Koerspotentieel zal bij CM.Com voorlopig wel even op zich laten wachten.
Zinvol \ mogelijk dat H-2 een "herkapitalisering" volgt om de lening bij afloop door andere middelen te vervangen ?
Voor zittende LT grootaandeelhouders niet eens zo'n nare oplossing bij actuele of lagere koersen.......
voda
0
Beursblik: aardige kwartaalupdate CM.com
17-apr-2024 09:33

ING handhaaft koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) CM.com heeft een aardige update over het eerste kwartaal gegeven, waarbij de aangepaste EBITDA positief was. Dit oordeelde analist Thymen Rundberg van ING woensdag in een rapport.

De omzet van 63,5 miljoen euro was grofweg conform de 64,3 miljoen euro waar ING op mikte. De brutomarge liet een sterke stijging zien tot 30,8 procent, maar lag wel lager dan de door ING voorziene 32,5 procent. Als gevolg schoot de winst 7 procent tekort.

Belangrijker is volgens de analist echter dat CM.com een aangepaste EBITDA van 3,3 miljoen euro boekte, een sterke verbetering ten opzichte van de 2,8 miljoen euro in de tweede jaarhelft van 2023.

Rundberg denkt dat de consensus voor de aangepaste EBITDA van 16 miljoen euro haalbaar is en dat de consensus zelfs met meer dan 10 procent opwaarts kan worden bijgesteld na de update van CM.com over het eerste kwartaal.

ING heeft een koopadvies op CM.com met een koersdoel van 10,50 euro. Het aandeel daalde woensdag met 1,5 procent tot 7,11 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
CM.com uit drie landen vertrokken
17-apr-2024 09:43

Eenmalige kosten wat omhoog in eerste kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) CM.com is met succes uit de landen Brazilië, Turkmenistan en Kazachstan vertrokken, wat tot gevolg had dat de eenmalige kosten in het eerste kwartaal zijn gestegen. Dit zei CEO Jeroen van Glabbeek woensdag in gesprek met ABM Financial News.

Het vertrek uit de landen werd bij de cijfers over het vierde kwartaal al aangekondigd, meldde Van Glabbeek. "We zagen op korte termijn geen manier om winst te halen uit die landen", verklaarde de topman het vertrek. CM.com zet zich flink in om de winstgevendheid op te krikken. De EBITDA moet verder aantrekken, terwijl de kosten juist verder moeten dalen. Van Glabbeek wil nu op kwartaalbasis EBITDA-cijfers rapporteren. Eerder deed CM.com dit alleen bij de halfjaarcijfers.

Het vertrek uit de drie landen heeft "een klein beetje omzet" gekost, maar het kwam de winstgevendheid wel ten goede, benadrukte de topman. CM.com is inmiddels nog actief in vijftien landen.

Het vertrek resulteerde in 900.000 euro aan eenmalige kosten. Een jaar eerder was dit nog 100.000 euro.

Uiteindelijk moeten de kosten dit jaar met 15 procent dalen, net als een jaar eerder. "Dit is vooral een doorwerking van de besparingsmaatregelen die we in 2023 hebben genomen", aldus Van Glabbeek. "Het kostenniveau is inmiddels een stuk lager."

De topman stelde verder trots te zijn op het binnenhalen van een grote klant in het eerste kwartaal. Een naam kon hij niet noemen, maar volgens Van Glabbeek gaat het om een "wereldwijd opererend softdrinkmerk".

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
MOEdig Voorwaarts
1
Dus waar eerst de strategie leek om zoveel mogelijk verlieslatende omzet binnen te halen (om maar omzetgroei te kunnen tonen) is dat nu veranderd in het succesvol vertrekken uit zoveel mogelijk landen?

Klinkt goed!
Nuchtere Kijk Op
2
Gelukkig gaan en denken de meeste CM'ers wel "MOEdig Voorwaarts" !

Deze post komt mogelijk helemaal niet van een AH die baat heeft bij een betere toekomst voor CM? Of het moet een apart soort van sarcastische humor betreffen?

Het ontbreekt me even aan tijd nu, maar er wordt wel degelijk keihard doorgewerkt en het komt op mij juist over als 'management' wat nu goed bijstuurt enz.

Wereldwijd opererend softdrinkmerk? Dat is vers van de pers!? Plakken we daar een AA Rating op? :-)
usd.nl/nl/startpagina/

Laters Gr. NKO
Techie
0
Mijn mening over de cijfers is dat ze conform zijn wat ze bij de presentatie van d jaarcijfers hebben gezegd .
CM zit volop in transformatie:

- Minder werknemers (bijna 300 minder dan een jaar geleden dus dat moet aan de kostenkant een enorme impact hebben voor lopende jaar)
- transformatie van producten van lage marge SMS naar Software met AI gekoppeld (klanten die het reeds gebruiken zijn super enthousiast dus waarom zou d komende kwartalen heir niet meer te halen zijn)
-Opex gaat ook omlaag al is heir natuurllijk wel een keer de rek uit....want je wilt onderscheidend blijven.
-ARR gestegen naar 32 euro mln....techbedrijven waren vaak op een ARR met een multiple van 10 tot 20 gewaardeerd

Het is jammer dat het minder snel gaat en de doelstellingen van cashflow positief pas in 2024/2025 geleverd worden, daar hadden ze kunnen verrassen!
Ik vind ook jammer dat er geen webcast is ...30-45 min om wat meer inside te geven dmv vragen van analisten.

Jammer ook dat ze nog niet verder communiceren over herfinanciering convertible, hoewel 90% in vaste handen zit kan je ook kleine aantallen inkopen op de beurs tegen 40% discount....pure winst! (er ligt een kredietfaciliteit van 10-15 mln van HSBC)

Het gaat dus allemaal langer duren...voor echte duidelijkheid ! Ik blijf er vertrouwen in houden...

@NKO Het Softdrink merk waar je naar linkt is dat de met niet genoemde naam , het merk?
Rowi62
0
Weg uit Turkmenistan en "succesvol weg" ook nog.

Toch maar weer ingestapt vanwege commercieel succesje en omdat ik bij B&S heel prettig afbouw momenteel.
max2
0
Zojuist bijgekocht. Met koersdoel ING van 10.50 hebben we nog 50% te gaan.
Voor langere termijn zie ik nog meer kansen.
Nuchtere Kijk Op
0
Ik had ff te weinig tijd, en moest blijkbaar weer mijn aparte humor doen gelden. Sorry bijna voor @ "MOEdig Voorwaarts" maar probeer s.v.p. niet alles door een 'MOEdig Neerwaarts' brilletje te bekijken.
@Techie, Tja softdrink naam was maar een snelle gok hoor.

Dus of die nieuwe client nu met i.d.g. waar ik op doelde "AA drink' te maken heeft? Of dat ik beter een ander adres als bv. Refresco had kunnen neertypen? Ik speculeerde weer eens en weet het ECHT niet ;-)
Of zal ik een 3e naam typen/plakken en er een "wie van de 3 spel" van maken ;-)

WIE het ook is, net als wat jij typt @Techie is het vaak voor ons (als AH) maar zeker ook voor buitenstaanders niet helemaal duidelijk, WAT er bedoeld wordt of speelt. Dus zullen we i.d.d. hopelijk wel weer meer horen via bv. wat je typte een "webcast'?

Over hun voorsprong met generatieve-AI hoorde ik ook al meer positieve respons terug. Ik ga nu niet speculeren, maar gewoon 'quoten' wat ik onlangs tegenkwam.

Op een vraag van DHL over Gen-AI las ik onlangs onderstaande respons van Jeroen van Glabbeek:

1- CM.com heeft een platform dat gebruik maakt van allerlei taalmodellen, niet alleen OpenAI, maar ook Mistral AI en vele anderen, alsook eigen taalmodellen. Per vraag wordt per klant de juiste route gekozen om tot een antwoord te komen zonder hallucinaties en op basis van eigen kennis binnen het domein van het bedrijf. Dit in tegenstelling tot veel startups die van alles roepen, maar in de praktijk niet veel meer zijn dan een dunne schil over Chat GPT.

2- CM heeft eigen test systemen ontwikkeld om de score van verschillende oplossingen realtime te analyseren en te verbeteren. Dit is uniek, en wordt aandachtig gevolgd in de wereld van AI.

3- de Gen AI propositie van CM kan per antwoord ook uitleggen welke bronnen het heeft gebruikt en hoe het tot een antwoord gekomen is. Dit is heel waardevol en helpt niet alleen met de acceptatie, maar ook met verbetering van content.

4- veel grote bedrijven zoals Basic-Fit en Corendon gebruiken de Consumer AI technologie van CM al lang en met succes en hebben daardoor aantoonbaar meer omzet.

CM zit zeker volop in een transformatie!

Wat ik ook een GOEDE quote vond:
"Klanten die de softwareoplossingen van CM.com afnemen zoeken ook naar manieren om hun communicatie met hun eindgebruikers te verbeteren. De berichten van CM.com en het aanbieden via Connect is dan een mooie aanvulling, waardoor de combinatie van meerdere diensten op één plek mogelijk wordt. Bij 'WhatsApp' is dit steeds vaker het geval. In het eerste kwartaal van 2024 was 30% van het totale berichtenvolume al gegenereerd via het 'WhatsApp-aanbod van CM.com'. Wat Interessant is om op te merken, dat klanten het 'WhatsApp-product' nu steeds meer als een haalbaar alternatief voor sms wordt gezien. Juist door de mogelijkheden die het biedt, maar ook gezien de stijgende SMS-tarieven in bepaalde regio's."

Namen als CM.com hebben vele kansen. Zie wat er elders voor een samenwerkingen worden bekend gemaakt. Bv. ABN/AMRO met Buckaroo en Knaken (Settle).

Voor nu lijkt het een koersspel bijna van sluiten boven of onder de 7 euro?

We gaan het allemaal wel weer zien. Gr. NKO
Nuchtere Kijk Op
1
Slot dus toch stukkie onder die 7,-

Wie van de 3 spel voor @Techie?

1. Red Bull?
2. Refresco?
3. Schweppes?

Van CM + RB krijgen we hier denk ik de meeste snelheid & vleugels ;-)
Nuchtere Kijk Op
0
www.iex.nl/Artikel/794668/Slotcall-AE...

"CM.com ziet marge verbeteren
De vierde cijferaar van vandaag is CM.com, dat de omzet in Q1 met 11% op jaarbasis zag dalen. Maar het bedrijf behaalde wel een positieve EBITDA van €2,4 miljoen, terwijl deze een jaar eerder nog €2,5 miljoen negatief was. Ook steeg de brutowinst op jaarbasis met 3,2% en verbeterde de winstmarge van 26,5% een jaar eerder naar 30,8%. Toch leek het beleggers niet te kunnen bekoren: de koers daalde met 4,2%."

F1 Red-Bull en Super Max etc. hebben al hier en daar contractjes/samenwerkingen. RB is ook al een wereldwijd softdrink merk.
Makkelijk spelletje @Techie ;-) LOL youtu.be/w3sC_RPfaaw

F1 maakt een enorme groei door en trekt een nieuw, jong en divers publiek over de hele wereld aan. Voor veel van die fans staat ook gaming centraal in hun interactie met de racerij en Red Bull. Over gaming werd deze week nog een samenwerking bekend gemaakt tussen Verstappen en Red Bull en de samenwerking met EA Sports.
Techie
2
@nuchtere kijk ik zet in op Red Bull...kortste lijntjes via alle connecties via F1, Zandvoort, en meeste interactie met cliënten en meest agressieve marketing ...

daar past de CM technologie heel goed.
631 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 17:35
Koers 6,650
Verschil -0,090 (-1,34%)
Hoog 6,850
Laag 6,650
Volume 33.173
Volume gemiddeld 38.833
Volume gisteren 14.378

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront