Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Shell nieuwtjes.

5.743 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 ... 284 285 286 287 288 » | Laatste
ff_relativeren
0
voda
0
Shell krijgt weer koopadvies van Goldman - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Goldman Sachs is weer gestart met het volgen van Royal Dutch Shell met een koopadvies en een koersdoel van EUR23,50. Volgens de analisten van Goldman Sachs presteerde Shell iets minder sterk dan de sector na de aankondiging van de overname van BG Group, terwijl deze acquisitie de kosten juist verlaagt en de oliereus meer middelen en een grotere flexibiliteit qua investeringen biedt. Verder wees de Amerikaanse zakenbank er onder meer op dat Shell het hoogste dividend in de sector uitkeert en de financiele stromen goed op orde heeft. Het grootste risico voor Shell vormt de olie en gasprijs, aldus de analisten. Verder zal de markt onder meer kijken of de doelstellingen voor desinvesteringen worden gehaald. Op een groen Damrak noteerde het aandeel Royal Dutch Shell dinsdag 2,9% hoger op EUR20,67.


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Miljardenproject Shell in Australië onzeker

•Bert van Dijk
Vandaag, 11:46 Update: vandaag, 12:02

De toekomst van het miljardenproject Browse in Australië, waarin Shell een groot belang heeft, is onzeker. Woodside Petroleum, de beheerder van het in ontwikkeling zijnde Browse-project, heeft vorig jaar zijn winst met 99% zien kelderen en zijn zorgen geuit over de toekomst van het project voor de kust van West-Australië.

Woodside is de grootste olie- en gasproducent van Australië en net als andere bedrijven in de sector hard getroffen door de lagere olieprijs, getuige de winstval van 99% in 2015. Het Browse-project is een grote drijvende fabriek die opgepompt aardgas vloeibaar maakt en verscheept. Het project is een van de belangrijkste groeipilaren onder Woodside. Browse moet uiteindelijk ook voor Shell een grote potentiële productiegroei opleveren.

Met de ontwikkeling van het project is volgens Australië ruim $20 mrd gemoeid. Woodside is met een belang van 30,6% de operator van het project. Shell heeft een belang van 27%. De rest is verdeeld over het Britse BP, het Chinese Petrochina en Japan Australia LNG.

Prelude

In 2013 kozen de partners in het project voor Shells drijvende lng-technologie, die Shell nu al inzet bij zijn eigen Prelude-project. Dat project is in aanbouw en gaat waarschijnlijk volgend jaar in productie.

Het Browse-project daarentegen is nog in de technische ontwerpfase. Volgens planning zouden de partners later dit jaar een definitieve investeringsbeslissing moeten nemen, maar Woodside wilde volgens persbureau Reuters nu niet aangeven wanneer dat gaat gebeuren. ‘Het is nu niet het moment om roekeloos om te gaan met de inzet van kapitaal. En het is niet het moment om nu te gokken dat de toekomst rooskleuriger zal zijn, simpelweg omdat we hopen dat dat het geval zal zijn’, zei bestuursvoorzitter Peter Coleman, volgens persbureau Reuters.

Geen klanten

Volgens Coleman is er nog geen enkele klant voor het vloeibare gas van het project. En hoewel de kosten van het project al omlaag zijn gebracht, is een groot deel van die kostenbesparing tenietgedaan door de lagere olieprijsvooruitzichten.

‘Wat me vandaag niet duidelijk is, is of we middenin een fundamentele structuurverandering in de sector zitten of dat het een kortetermijnverstoring is, waarin we in een relatief kort tijdsbestek terugkeren naar de langetermijntrends’, aldus Coleman, tegenover Reuters.

Afboekingen

Woodside schatte vorig jaar in dat het Browse-project break-even zou draaien bij een olieprijs van $50 tot $55 per vat. Op dit moment is de olieprijs (Noordzeeolie) gezakt tot onder de $35 per vat.

De sterke winstdaling bij Woodside is voor een belangrijk deel het gevolg van afboekingen ter grootte van ruim $ 1 mrd. Het dividend werd in de tweede helft van vorig jaar met 70% teruggeschroefd.

Belangrijke markt

Australië is voor Shell een belangrijke groeimarkt. Het olie- en gasconcern heeft vooral door de overname van BG Group zijn activiteiten in het land vergroot. BG is bijvoorbeeld beheerder van het Queensland Curtis lng-project. Naast het Prelude-project is Shell ook nog voor een kwart partner in het $54 mrd kostende Gorgon-lng project in West-Australië. Dit enorme project, waar Chevron met een belang van 49% projectleider is, heeft jarenlang te kampen gehad met enorme kostenoverschrijdingen en vertragingen. Het project is nu aan het opstarten.

Bron: FD.nl
voda
0
Shell begint met terugbetalen olieschulden aan Iran

AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Dutch Shell (RDSA) is gestart met het terugbetalen van ruim $2 miljard aan olie-gerelateerde schulden aan Iran, waarmee een belangrijke horde is genomen op de weg om weer zaken te gaan doen met het land, nu Westerse sancties zijn opgeheven als onderdeel van een nucleair akkoord met Teheran.

De Brits-Nederlandse oliereus betaalt het leeuwendeel van een $4 miljard uitstaande schuld aan Iran van een groep Europese bedrijven, die ontstond nadat het Westen de import van Iraanse olie in 2012 aan banden legde en financieel verkeer met Teheran niet langer toestond. Shell verscheepte destijds Iraanse olie, zonder dat men daarvoor kon betalen, aldus het bedrijf.

Nu de sancties zijn opgeheven zou Shell terug willen keren naar Iran om te helpen bij de ontwikkeling van de omvangrijke olie- en gasvelden in het land. Concrete afspraken zijn er echter nog niet, aldus Shell.


Door Benoit Faucon; vertaald en bewerkt door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

voda
0
Fitch verlaagt kredietwaardigheid Shell, outlook negatief - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Fitch Ratings heeft de kredietwaardigheid van Royal Dutch Shell (RDSA) donderdag verlaagd naar AA-, van AA, met een negatieve outlook. Volgens het ratingbureau reflecteert de afwaardering de verslechtering van het financiele profiel van de Brits-Nederlandse oliereus, na het afronden van de overname van BG Group, en door de zwakke olieprijzen. De negatieve outlook reflecteert het risico dat Shell niet in staat zal zijn om zijn desinvesterings-doelstellingen te halen binnen een concurrerende markt, of te voldoen aan de verwachting van een relatief stabiele dividenduitkering. Ook het oplopen van de schulden door een terugkerend negatieve vrije kasstroom en de lage olieprijzen kunnen een verdere verlaging van de kredietwaardigheid veroorzaken. Fitch verhoogde donderdag de rating van BG, naar A+, van A-, met een negatieve outlook. Shell sloot donderdag 2,6% lager. (marleen.groen@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
JP Morgan hervat volgen Shell met neutral-advies - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--JP Morgan Cazenove hervat het volgen van Shell (RDSA) met een neutral-advies en een koersdoel van 1.630 pence. De bank redeneert dat de overname van BG Group zowel uitdagingen als kansen biedt. De deflatoire omgeving zou een kans op meer synergie kunnen bieden tijdens het integratieproces, aldus JP Morgan. Omstreeks 9.05 uur noteert het aandeel 1,0% hoger op EUR20,42, terwijl de AEX met 1,4% stijgt. (patrick.buis@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Amerikaanse baas Shell weg

Gepubliceerd op 24 feb 2016 om 16:17 | Views: 351

DEN HAAG (AFN) - De Amerikaanse baas van Shell, Marvin Odum, verlaat het bedrijf. Dat werd woensdag bekendgemaakt. Odum stond aan het roer van Shell Oil Company.

Odum, die 34 jaar bij Shell werkte, vertrekt eind maart. Hij was onder meer van zeer dichtbij betrokken bij de activiteiten van Shell in Alaska, die omstreden waren. Samenvallend met zijn vertrek wordt ook de structuur van Shell in de Verenigde Staten aangepakt. Daardoor gaat bijvoorbeeld het Athabasca oliezandproject toegevoegd worden aan de Downstream-tak onder leiding van John Abbott en de schalie-activiteiten bij de Upstreamdivisie van Andy Brown.

Overigens wordt Odum als landenvoorzitter en president van Shell Oil Company opgevolgd door de Amerikaan Bruce Culpepper. Die is ook al 34 jaar voor Shell actief.
voda
0
'Shell bekijkt activiteiten desinvestering'

Gepubliceerd op 2 mrt 2016 om 16:14 | Views: 0

AMSTERDAM (AFN) - Olie- en gasconcern Shell is druk bezig activiteiten op een rij te zetten voor zijn desinvesteringsprogramma, na de recordovername van het Britse BG. Dat meldde persbureau Bloomberg woensdag op basis van ingewijden.

Het zou daarbij onder meer gaan om belangen in Trinidad en Tobago, deelnemingen in olie- en gasvelden in India en pijpleidingen in de Verenigde Staten, aldus de bronnen. Een woordvoerder van Shell wilde niet reageren.

Shell desinvesteerde de afgelopen jaren al voor zo'n 20 miljard dollar. Voor de periode 2016-2018 staat er een programma van 30 miljard dollar op de rol.
voda
0
Shell: schuld aan Iran helemaal afbetaald

Gepubliceerd op 7 mrt 2016 om 19:12 | Views: 1.469

DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Shell heeft zijn schuld van 1,77 miljard euro aan Iran in verband met olieleveringen waarvoor nog niet was betaald volledig afgelost. Dat maakte de Nederlands-Britse oliemaatschappij maandag bekend.

De betalingen zijn volgens Shell in de afgelopen drie weken verricht. Tot voor kort was dat niet mogelijk wegens internationale strafmaatregelen tegen Iran die sinds 2012 van kracht waren. In januari werden die sancties opgeheven.
voda
0
'Shell was niet voorbereid op lekkage'

Gepubliceerd op 9 mrt 2016 om 14:57 | Views: 2.306

DEN HAAG (AFN) - Shell was niet voorbereid op de lekkage van ethyleenoxide die op 30 december 2013 ontstond in een bovengronds deel van een leiding bij een olieraffinaderij van Shell Pernis. Dat concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) in een woensdag verschenen onderzoeksrapport over de lekkage.

In totaal kwam bij dit incident 11,2 ton van het gevaarlijke ethyleenoxide vrij in de directe omgeving. Ethyleenoxide is volgens de Onderzoeksraad giftig, licht ontvlambaar en explosief.

In de conclusie van het rapport staat dat bij Shell geen mogelijkheden waren om een lekkage snel op te sporen en was het concern ,,niet voorbereid op het specifieke scenario van een lekkage van ethyleenoxide uit een dergelijk groot systeem''.

Afsluiter

Van 21 november 2015 tot 27 januari 2016 ontsnapte de giftige stof ook bij Shell Moerdijk. De oorzaak hiervan was volgens Shell een afsluiter die bij reparatiewerkzaamheden was opengezet en daarna niet werd gesloten. De onderzoeksraad bekijkt ook dit voorval.

De lekkage van 30 december 2013 ontstond doordat de isolatiekoppelingen na achttien jaar gebruik waren aangetast. Shell ging er volgens de OVV van uit dat deze koppelingen een veel langere levensduur hadden.

Shell nam na deze lekkage al een reeks maatregelen. Er zijn technische middelen gekomen om lekkage tijdig te kunnen opsporen en er zijn noodprocedures opgesteld voor het leegmaken van de ethyleenoxideleiding.
voda
0
Shell verlaagt beloning CEO

LONDON (Dow Jones)--Royal Dutch Shell (RDSA) heeft de beloning van zijn chief executive Ben van Beurden vorig jaar verlaagd, nadat de zwakke olieprijzen flinke druk zetten op de winstcijfers van de Brits-Nederlandse oliereus.

De totale beloning voor van Beurden kwam uit op $6,2 miljoen, van $32,2 miljoen een jaar eerder. In 2014 lag het bedrag hoger vanwege een extra pensioenbijdrage en boekhoudkundige eisen vanwege de promotie van Van Beurden tot topman in dat jaar.

In het vierde kwartaal daalde de geschoonde CCS-winst van Shell met bijna 60% tot $1,8 miljard, van $4,2 miljard in 2014. De winst kwam op jaarbasis 80% lager uit, op $3,8 miljard, van $19 miljard.


Door Sarah Kent; vertaald en bewerkt door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; amsterdam@wsj.com

Wilbar
0
Shell starts production from Parque das Conchas' third phase
Mar 14 2016, 08:37 ET

> Royal Dutch Shell (RDS.A, RDS.B) says it has started oil production at the third and final phase of the deepwater Parque das Conchas development off Brazil.

> Production for the final phase of project is expected to add up to 20K boe/day at peak production from fields that already have produced more than 100M barrels since 2009.

> Parque das Conchas Phase 3 comprises five producing wells in two Campos Basin fields (Massa and O-South) and two water injection wells.

seekingalpha.com/news/3167076-shell-s...
voda
0
Shell en Aramco beeindigen langdurige samenwerking brandstof

AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Dutch Shell (RDSA) en Saudi Arabian Oil Co (SOI.YY) willen hun langdurige samenwerking op het gebied van brandstof beeindigen, waarmee de onderliggende raffinaderij in handen van de Saoedies komt.

Shell en Aramco sloten circa 20 jaar terug een joint venture waarmee Motiva werd opgericht. Verder werd $10 miljard gestoken in de verdubbeling van de omvang van de vestiging in Port Arthur in 2012.

Een afsplitsing van Motiva kan de weg vrij maken voor een notering. Eerder waren er al plannen in die richting voor Aramco.

In de voornemens die nu op tafel liggen behoudt Shell twee vestigingen die goed zijn voor de verwerking van 465.000 vaten per dag in Louisiana en 9 distributieterminals. Aramco krijgt de raffinage in Port Arthur en 26 brandstofterminals.

Er zijn verder bij deze ontvlechting geen financiele details bekendgemaakt.

Motiva is in 1998 opgericht en wordt sinds 2002 door Shell en Aramco in een joint partnership geleid, nadat Texaco zijn belang opgaf in relatie tot de fusie van Chevron.


Door Maria Armental, maria.armental@wsj.com en Alison Sider, alison.sider@wsj.com; vertaald en bewerkt door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201

voda
0
Shell koersdoel omhoog bij Nomura - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Het koersdoel van Shell (RDSA) bij Nomura gaat omhoog naar 1750 pence van 1575 pence, terwijl het koopadvies gehandhaafd wordt. Analist Theepan Jothilingam houdt het aandeel in de gaten gezien de hoogte van de cashburn bij een gebrek aan desinvesteringen, terwijl lagere kapitaalinvesteringen deels zijn ingeprijsd. Het grootste risico voor Shell is dat het in 2017 moet gaan snijden in het dividend. Jothilingam, die 'bearish' is over de Europese oliesector, verwacht een zwak eerste kwartaal voor Shell voordat er mogelijk op 7 juni een positieve strategie-update wordt gegeven. Hij verlaagt zijn taxaties voor de verwachte winst per aandeel voor dit en volgend jaar naar respectievelijk $0,39 en $1,55, van $0,97 en $1,97. Shell staat vrijdag net na opening 0,2% lager in Amsterdam en vlak in Londen, terwijl de AEX 0,2% daalt en de FTSE vrijwel vlak noteert. (marleen.groen@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Shell biedt mee in windparktender Zeeland - media

AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Dutch Shell nv (RDSA) biedt volgens Het Financieele Dagblad (FD) mee bij de komende tender van het Nederlandse kabinet voor een aantal grote windparken voor de kust bij Zeeland.

De krant baseert zich daarbij op verwachtingen van betrokkenen bij de zogenoemde Borssele-tender, die naar verwachting volgende maand wordt geopend.

Shell zelf wil geen commentaar geven: 'We speculeren niet over toekomstige ontwikkelingen.'

In totaal worden de komende jaren een vijftal locaties voor windparken op zee aanbesteed - twee in Borssele, twee bij de Zuid-Hollandse kust en e e n bij de Noord-Hollandse kust. Die parken moeten samen stroom leveren voor miljoenen huishoudens. Voor alle projecten samen die een vermogen krijgen van 3.500 megawatt (MW) zijn miljarden euro's overheidssubsidies beschikbaar.

Twee kavels in het Borssele windgebied voor in totaal 700 MW worden als eerste aanbesteed. De belangstelling uit binnen- en buitenland voor een van de grootste offshore windparken van Europa is groot, zo schrijft het FD. Inmiddels lijken zich zo'n 10 serieuze partijen en consortia te vormen, die willen inschrijven.

Vertegenwoordigers van Shell zijn ook bij informatiebijeenkomsten over de tender aanwezig geweest. 'Ik ben er absoluut van overtuigd dat ze gaan meebieden', aldus een bron rondom de tender die in de krant anoniem wil blijven. 'Er gaan sterke geruchten dat ze gaan meebieden', zegt een andere bron.

In het recent verschenen jaarverslag over 2015 van het olie- en gasconcern sprak Shell de intentie uit investeringen te doen in grootschalige wind- en zonne-energie, zonder daar verder over te willen uitweiden. De plannen zijn volgens het FD opvallend, omdat ze een belangrijke strategiewijziging markeren. Shell heeft de afgelopen jaren immers juist afgezien van investeringen in alternatieve energiebronnen.

In de jaren negentig van de vorige eeuw en begin deze eeuw investeerde Shell nog wel in zonne-energie, biomassa en windenergie, maar het bedrijf stopte daar na een aantal jaar weer mee. Wel investeerde het bedrijf de afgelopen jaren grootschalig in biobrandstoffen.

Shell is al mede-eigenaar van Nederlands eerste windpark voor de kust bij Egmond aan Zee, dat in 2007 werd geopend, en heeft in de VS een aantal windparken, zo weet het FD. Ook investeerde Shell in 2014 in een belang in 2-B Energy, een Nederlandse start-up die een nieuwe type offshore windturbine heeft ontwikkeld met twee in plaats van drie wieken. Daarnaast werd Shell eind vorig jaar technologiepartner van een drijvend windenergieproject voor de kust van Portugal van het bedrijf Principle Power.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201

voda
0
Shell en CNOOC halen weer geld op samen

Gepubliceerd op 22 mrt 2016 om 10:39 | Views: 1.560

GUANGZHOU (AFN) - Shell en China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) hebben een laatste investeringsronde aangekondigd voor hun gezamenlijke petrochemiecomplex bij de Chinese stad Huizhou. Dat meldt Shell dinsdag.

Met de investeringen, waarvan geen financiële details werden verstrekt, moet onder meer de productiecapaciteit voor ethyleen worden verdubbeld tot zo'n 2 miljoen ton per jaar. Ethyleen wordt in een breed scala van consumentengoederen gebruikt, waaronder pc's, wasmiddelen en plastic flessen.

Het Chinese oliebedrijf is al met bouwwerkzaamheden begonnen. De eerste producten uit de nieuwe fabriek worden over een kleine twee jaar op de markt verwacht.
kos_0
0
Ommezwaai??
In het jaarverslag kondigde Shell al aan om meer te investeren in wind- en zonne-energie.
Geen woorden maar daden. Shell dingt mee op Zeeuws windpark??. (FD) Ben als aanmoediging zeer bescheiden ingestapt.

kos_0
0
5.743 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 ... 284 285 286 287 288 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 34,045
Verschil +0,005 (+0,01%)
Hoog 34,190
Laag 33,925
Volume 6.178.462
Volume gemiddeld 7.482.369
Volume gisteren 5.672.494

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront