Stern « Terug naar discussie overzicht

emissie Stern: geen overname?

17 Posts
[verwijderd]
0
Stern gaat aandelen uitgeven ter financiering overnames


AMSTERDAM (Dow Jones)--Stern Groep nv gaat maximaal 525.000 aandelen uitgeven, meldt het autodealerbedrijf donderdag nabeurs. Met het opgehaalde geld wil het bedrijf acquisities financieren.

De omvang van de emissie is maximaal 9,9% van het momenteel uitstaande aandelenkapitaal van Stern. De aandelen zullen onderhands worden geplaatst.

Met de opbrengst van de emissie beschikt Stern over voldoende garantievermogen om het eerder aangekondigde strategisch plan uit te voeren.

Op donderdag 21 juni sloot het bedrijf op EUR40,20. Als die slotkoers de uitgifteprijs wordt, dan haalt Stern EUR21,1 miljoen op met de emissie.Door Carel Grol, Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270, carel.grol@dowjones.com

tony macaroni
0
Maar de uitgifteprijs zal wel iets lager worden, denk ik. Nog geen overname, maar wel alvast de centjes ophalen... hoezo?
Ik ben benieuwd hoe de beurs hierop reageert. Het blijft een mooi aandeel.

groet tony
[verwijderd]
0
tony macaroni
0
Dankjewel. Ik zie het nu ook. Inderdaad welke overname. Wel een sterk teken op zich dat ze willen overnemen, denk ik. Verder zal er wel even weinig gebeuren met de koers voorlopig.
[verwijderd]
0
Stern haalt EUR 20,1 mln op met onderhandse plaatsing
BBN
6/22/07   2:08:32 PM
Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Stern Groep heeft vandaag 525.000 aandelen uitgegeven en onderhands geplaatst tegen een prijs van EUR 38,25 per stuk, zo meldt het automotive bedrijf vrijdag. De opbrengst van de donderdag aangekondigde emissie komt daarmee op EUR 20,1 miljoen.
Met het geld beschikt Stern naar eigen zeggen over voldoende garantievermogen om zijn strategische plannen uit te voeren. Het bedrijf wil onder meer groeien door overnames.
Levering van en betaling op de nieuwe aandelen zal naar verwachting plaatsvinden op 27 juni 2006.  Na de emissie zal het totale aantal uitstaande aandelen 5,8 miljoen bedragen.
Stern Groep sprak vorige maand bij de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal de verwachting uit in de rest van het jaar nog enkele overnames te zullen doen.
Edwin van der Aa
edwin@bfn.com
(c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)
[verwijderd]
0

Het betreft helemaal geen overname, maar het ophalen van geld om de plannen uit te voeren. Via een open emissie was de koers mogelijk te ver onder druk komen staan.

De prijs voor grote partijen is altijd iets lager, omdat ze hun belang niet zomaar via de beurs kunnen wegverhandelen. Dat geldt vooral voor de wat kleinere aandelen zoals Stern.

Tegen die achtergrond bezien is de prijs van E 38, 25 mooi. Het is in feite een geringe discount t.o.v. de boerskoers. Het legt een leuke bodem. Daar komt bij: Stern heeft die grote partijen weten te overtuigen dat er meer in het vat zit.

Gewoon afwachten mensen. Stern is niet voor traders, maar voor aandeelhouders die willen investeren in een goed perspectiefrijk bedrijf en dat vertaalt zich vroeg of laat in de beurskoers.

Groet, Jonas
tony macaroni
0
Ja jongens, stern ligt er weer lekker bij.
Eerst keurig omhoog op dat positieve stukje laatst en 2 dagen later opeens een plaatsing van 9,9% van de aandelen. En waarom? Nog niet eens een overname en wel een aardig grote emissie. Koers weer 1,70 lager. Wachten op de overname die ze ermee gaan doen? Ik vind het een rare gang van zaken en ook vreemd dat die plaatsing er in gaat als koek op 38,25. Wellicht een sterk teken, maar weinig transparantie...

tony
[verwijderd]
0

Tony, dat is echt heel gebruikelijk bij overname van grote pakketten. Ze zijn niet zo maar weg te verhandelen zonder koersverlies. De overnemers hebben dus meer op wat lange termijn gekeken en zijn tot een positief oordeel gekomen.

Maar nogmaals beschouw Stern als een wegzetaandeel. Je krijgt een dividendrendement en wacht gewoon af. Per stuk zijn ze relatief duur dus een splitsing zou wel aardig zijn voor wat meer handel.

Ik heb Stern daar nog niet van kunnen overtuigen. Jammer, maar dat zou pas aan de orde zijn bij een koers van E 60.

Groet, Jonas
[verwijderd]
0
Wmz - substantiële deelnemingen:

F.L.H. van Delft - Stern Groep N.V. - Amsterdam
[verwijderd]
0
Van wie zou Van Delft zijn belang hebben gekocht ? Waar blijft het overname nieuws ? Wanneer komt het aandeel Stern toch in beweging ?
sting99
0
Er is net een onderhandse emissie geweest, hij(van Delft) zal daar wel aan meegedaan hebben.
[verwijderd]
0
tony macaroni
0
lijkt er op dat NPM niet mee heeft gedaan met de emissie. hun belang is immers zo'n 10% gezakt (van 27,.. naar 24,..)
er gaan wel weer es 9k stukken om, wat al aardig wat is voor stern. 40 coming up again

tony
[verwijderd]
0
en een nieuwe melding...
Global Opportunities (GO) Capital Asset Management B.V. - Stern Groep N.V. - Amsterdam
[verwijderd]
0

Ik zie het zo. Er is nu enige verkoopdruk. Waarschijnlijk worden wat uitgezette aandelen doorverhandeld. Even uit laten razen en dan komen de goede berichten weer.

Groet, Jonas
[verwijderd]
0
quote:

jonas schreef:

...beschouw Stern als een wegzetaandeel. Je krijgt een dividendrendement en wacht gewoon af. Per stuk zijn ze relatief duur dus een splitsing zou wel aardig zijn voor wat meer handel.

Groet, Jonas
Helemaal mee eens
17 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 mei 2024 14:25
Koers 2,940
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 2,960
Laag 2,940
Volume 9.376
Volume gemiddeld 12.810
Volume gisteren 2.189

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront