DGB Group « Terug naar discussie overzicht

30% premie

11 Posts
Nel
0
Boekenonderzoek onbekende investeerder bij RSDB bijna klaar
22-04-2008 14:50:00
Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Het boekenonderzoek van een onbekende investeerder bij RSDB wordt 'een dezer dagen' afgerond. Dit bevestigt een woordvoerder van de onderneming desgevraagd tegenover Betten Financial News.

Het grafische bedrijf kreeg ongeveer een maand geleden een bod van EUR 40 per aandeel van de onbekende partij. Op verzoek van de investeerder brengt RSDB de naam niet naar buiten. 'We hopen binnenkort met iets meer informatie naar buiten te komen', aldus de woordvoerder.

Marijn Wellink
marijn@bfn.com

(c) BETTEN FINANCIAL NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)

tjonge dat er geen koop golf is ontstaan,men drukt de koers om nog goedkoop inteslaan maar dit fonds is zeker koopwaardig
Nel
0
40 euro mensen!! koers nu 29,60 hahahahaha inslaan
profiteren van die koers drukker

succes
30% premie
Nel
0
Een nog onbekende investeerder wil een bod uitbrengen van EUR 40,00 per aandeel op RSDB. Dat heeft het grafische bedrijf donderdag laten weten. De overnameplannen zijn aan RSDB bekendgemaakt via een financiele instelling. In het bod is het dividend over 2007 inbegrepen.

De financiele tussenpartij heeft over het voorgenomen bod al onder voorwaarden overeenstemming bereikt met verschillende aandeelhouders in RSDB die samen een meerderheidsbelang in handen hebben. De onbekende koper wil in grote lijnen de strategie van RSDB volgen 'die gericht is op consolidatie van de bedrijfstak'.

RSDB is niet betrokken geweest bij het overleg tussen de betrokken aandeelhouders en de koper. Het bedrijf wil eerst met de investeerder in gesprek en 'kan in deze fase geen nadere mededelingen doen'. Gevraagd naar een telefonische reactie, onthoudt RSDB zich ook van verder commentaar. De acquisitie is overigens nog afhankelijk van een boekenonderzoek.

RSDB kwam vorig jaar in het nieuws toen de eigen aandeelhouders tegen een geplande overname stemden. RSDB wilde de Europese drukkerijdivisie van Quebecor World overnemen voor een bedrag van ongeveer EUR 234 miljoen. Veel aandeelhouders vonden die prijs te hoog en geloofden niet in een goede afloop van de aankoop.

Volgens aandeelhouder Mark van der Kallen, die destijds ook tegen de overname stemde, is de onbekende koper van RSDB geen bestaande aandeelhouder van het bedrijf. 'Volgens mij is het een nieuwe partij', zo reageert hij desgevraagd tegenover Betten Financial News. 'Het schijnt een Nederlandse private equity-partij te zijn hoor ik. Maar het is niet Riva.'

Van der Kallen, algemeen directeur van Thieme GrafiMediaGroep, is oud-directeur van Riva Investments, dat een belang van 15,3% in RSDB heeft. Hij maakt als aandeelhouder geen deel uit van de groep aandeelhouders in RSDB die samen een meerderheidsbelang hebben en met wie al voorlopige overeenstemming is bereikt.

Hoe groot zijn belang in RSDB is, wil hij echter niet kwijt. 'Ik ben geen grootaandeelhouder, ben niet bij de deal betrokken.' Van der Kallen is overigens allerminst verrast dat RSDB nu zelf overnameprooi is geworden. 'Het werd op zich al jaren verwacht. Ik denk dat die koper er verstandig aan doet.' Ook kan kan hij zich vinden in de prijs die wordt geboden.

Grootste aandeelhouder in RSDB is Laxey Partners, dat volgens de laatste gegevens een belang bezit van 16% in het grafisch bedrijf. Op nummer twee staat Riva Investments, gevolgd door VNU (13,5%), ING (12,1%), Bestinver (11,9%), Marsala (6,8%) en Fidelity (2,6%).

zo dat is duidelijk,dus kijk wat je ermee doet en totziens
Nel
0
deze week of volgende week news betreft de overname,koers zal zich toch langzaam richting de overname koers bewegen.
[verwijderd]
0
Hallo Papaa,

Ik hou de belegger niet voor zo dom dat ze een premie van 30% laat liggen. Vermoedelijk is de inschatting dat de deal afketst o.i.d.
Wie het weet mag het zeggen.
[verwijderd]
0
quote:

Klepel schreef:

Hallo Papaa,

Ik hou de belegger niet voor zo dom dat ze een premie van 30% laat liggen. Vermoedelijk is de inschatting dat de deal afketst o.i.d.
Wie het weet mag het zeggen.
Natuurlijk kan de deal afketsen, maar dan kan er gelijk een belletje naar de AFM, want dan heeft de verkopert de reinste voorkennis gehad.
En waarom zou je dan tot de Euro 30 erin stampen, want als je dan rond de euro 35-37 gaat liggen, dan plaats je in ieder geval de helf een paar euro hoger. Ook het feit dat er voor het bod Euro 31 stond geeft aan dat de verkoper het dan niet handig speelt. Of is het bedrijf er zo slecht aan toe, dat het zelfs geen Euro 30 waard is. Dan kun je naar het bedrijf toe zeggen dat ze hebben verzuimd een winstwaarschuwing te geven.
Al met al is het een raar en eng spelletje! Maar als je eigenlijk naar gezond verstand moet luisteren, dan zou je de aandelen gewoon moeten kopen op dit niveau....
Nel
0
[verwijderd]
0
Afgaande op de dividendbetaling van vorig jaar (€ 1,75) is het werkelijk bod op RSDB € 38,25. Dat is een bodemprijs omdat alleen al het eigen vermogen boven de € 40,-ligt.
Ik hoop op nog meer bieders.
[verwijderd]
0
ex dividend per 1 juli (zie site RSDB), dus bod is 40 euro effectief. Er bijna 15% op te rapen als het doorgaat.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 mei 2024 17:02
Koers 0,652
Verschil -0,028 (-4,12%)
Hoog 0,748
Laag 0,622
Volume 80.484
Volume gemiddeld 16.176
Volume gisteren 294.275

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront