Randstad ziet nog geen bodem - media

Publicatiedatum: 27/03/2009 09:22:00
AMSTERDAM (Dow Jones)--Randstad-chief executive officer laat vrijdag in De Financiele Telegraaf (DFT) weten nog steeds geen herstel te zien. "Ik zou het graag willen, maar helaas bespeuren we dat nog steeds niet", aldus topman Ben Noteboom in de krant.

Randstad waarschuwde twee jaar geleden al voor een vertraging. "Ik had natuurlijk graag ongelijk gekregen, maar bij ons werd eind 2006 al duidelijk dat het plots heel hard naar beneden ging. Vooral in de Verenigde Staten. In Europa zijn velen nog heel lang blijven geloven dat het wel mee zou vallen, maar ik wist toen al genoeg", aldus Noteboom.

Noteboom vindt de deze week aangekondigde versoepeling van de btw-afdrachten, die nu voorlopig per kwartaal in plaats van per maand mogen, een slimme maatregel. "Alleen snap ik niet dat staatssecretaris Jan Kees De Jager van Financien deze regeling, die letterlijk lucht geeft aan bedrijven, al weer zo snel wil stoppen", meent Noteboom. "Veel beter zou het zijn deze versoepeling in ieder geval te handhaven zolang de economie in de min zit."

Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; andre.sterk@dowjones.

(c) 2009 Dow Jones & Company, Inc.

BRON: ABN -AMRO

CEO Ben Noteboom van Randstad is een corporate rat. Ik heb dit al zo vaak gezien. In tijden van crisis het sentiment en de koers nog verder in elkaar beuken zodat het voor de overnemende partij goedkoper wordt.(Zie o.a. Getronics-KPN) Des te hoger zullen de Gouden Handdrukken uitvallen voor het huidige "management" Wedden dat de CFO van Randstad ook zo nog zijn duit in het zakje gaat doen?