Randstad « Terug naar discussie overzicht

kopen: Randstad is voortvarend

4 Posts
[verwijderd]
0
05.5.09 Randstad leed in het eerste kwartaal verlies. Reorganisatie en schuldafbouw verlopen intussen voorspoedig. Dat telt het zwaarst.

Randstad is in het eerste kwartaal in de rode cijfers gedoken. De markt blijft maar dalen. In januari was de omzetdaling -24%, in maart -31%. Over drie maanden is dat -28% naar €3 mrd. De operationele winst daalde 73% naar €49,2 mln.

Onder de streep resteert een nettoverlies van €52,6 mln. De vergelijking is pro forma, ofwel alsof Vedior vorig jaar ook al meetelde in Randstads cijfers. De overname van Vedior werd in werkelijkheid pas na het eerste kwartaal afgerond.

Randstad probeert de omzetdaling op te vangen met kostenverlagingen. Daar slaagt de Diemense detacheerder wonderwel in. De kosten daalden 19% door synergie als gevolg van de Vedior-overname, reorganisatie en het niet aanvullen van natuurlijk verloop. Dat feit weegt voor beleggers zwaarder dan het verliescijfer. De koers steeg dankzij de voortvarende kostenaanpak direct na de cijferpublicatie met 8%.

NOG GEEN MARKTHERSTEL
Wanneer de markt herstelt, is volgens financieel topman Robert-Jan van de Kraats niet te zeggen: 'Doorgaans neemt vanwege het seizoenspatroon de bedrijvigheid in het tweede kwartaal iets toe. Dat zien wij tot nu toe zeker nog niet', zegt hij tegen persbureau Dow Jones. Wel signaleert hij dat in de VS de markt voor productiepersoneel is gestabiliseerd. Van de Kraats hoopt op een bredere stabilisatie van de markten, maar is daar niet optimistisch over.

Wij hebben Randstad sinds eind 2008 lange tijd op 'kopen' gehad vanwege de lage waardering. De jaarcijfers en vooral het schrappen van het dividend twee maanden geleden gaven de koers echter een extra knauw, als gevolg waarvan wij onze adviezen aanpasten naar 'houden'. Toch lijkt het erop dat de bodem bereikt is.

De dalende omzet is niet de hoofdfactor voor de koers. Dat is de mate waarin het bedrijf succesvol met de marktsituatie weet om te gaan. Wij verhogen voor de lange termijn naar 'kopen'.

Tekst: Robert van den Oever, 1 mei 2009

www.beleggersbelangen.nl/web/Fonds-de...

Gr,
M041.
COUPEJET
0
Beste marc ik zou er nu nog maar niet te veel geld insteken. Komt eerst bijna zeker nog een dip.
Adecco meld ook al weer een gigantisch verlies.
Door al die mooie analisten praatjes zijn we met zijn allen al flink wat geld kwijtgeraakt.

Met vr.gr. coupejet
83M
0
Net verkocht op 19 euro 6.. Net voordat de koers aantrok.. Wilde ruilen voor USG, maar die was toen ook al flink gestegen..

Verwacht overigens wel dat er binnenkort een correctie zal plaatsvinden waardoor Randstad weer te koop zal zijn voor 14 euro.
[verwijderd]
0
keep dreaming, productieviteit in europa gaat toenemen. Geloof mij, ik zit in de bulk en wij zien meteen wanneer het aantrekt.

grt
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 jun 2024 14:26
Koers 45,510
Verschil +0,090 (+0,20%)
Hoog 45,730
Laag 45,170
Volume 70.615
Volume gemiddeld 412.629
Volume gisteren 376.339

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront