Randstad « Terug naar discussie overzicht

Randstad nieuws

216 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
viermeiden
0
L.s.,

AMSTERDAM (Dow Jones)--Randstad Holding nv heeft voor de tweede keer in korte tijd een deel van zijn Nederlandse activiteiten op het gebied van loon- en salarisadministratie verkocht. Dat meldt het uitzendconcern dinsdag in een persbericht.

De vandaag bekende desinvestering heeft betrekking op de loon- en salarisadministratie-activiteiten voor de onderwijssector. In juni werden al de loonadministratie-activiteiten van Gamma Dienstverlening, actief in de gezondheidszorg, verkocht.

De gezamenlijke omzet van de activiteiten bedraagt circa EUR28 miljoen.

Alle activiteiten gaan over naar Raet. Financiele details van de overeenkomsten worden niet gegeven.

Randstad heeft nu 60% van zijn Nederlandse activiteiten op het gebied van loon- en salarisadministratie afgestoten. Voor de overige 40% worden de opties bekeken.

Randstad maakte eerder bekend dat een deel van zijn Nederlandse HR Services-portfolio niet langer tot zijn kernactiviteiten behoort.

viermeiden
voda
0
AFM legt Randstad boete op van EUR96.000


AMSTERDAM (Dow Jones)--De Autoriteit Financiele Markten (AFM) heeft op 8 mei 2009 een bestuurlijke boete van EUR96.000 opgelegd aan Randstad nv voor het niet tijdig publiceren van koersgevoelige informatie. Dat meldt de AFM woensdag.

Randstad ontvangt de boete als rechtsopvolgster van Vedior nv. De boete betreft geruchtenvorming in de ochtend van 30 november 2007 in verschillende media over overnamegesprekken waarbij Vedior werd genoemd als doelwit van overname. De koers van Vedior steeg daarop aanzienlijk volgens de AFM.

Vedior en Randstad voerden op dezelfde dag overnamegesprekken en de AFM stelt dat Vedior heeft nagelaten deze koersgevoelige informatie te publiceren via een persbericht.



Door Simon de Wilde; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201, simon.dewilde@dowjones.com



[verwijderd]
0
ziet er idd goed uit! de beurs is zooo onvoorspelbaar de laatste tijd, dit is daar weer een mooi voorbeeld van
viermeiden
0
L.s.,

AMSTERDAM (Dow Jones)--Randstad Holding nv heeft een financieringsovereenkomst tegen onderpand van debiteuren gelanceerd met Fortis Commercial Finance, een onderdeel van Fortis Bank Nederland.

De faciliteit biedt het uitzendconcern de mogelijkheid om te ontvangen tegoeden van debiteuren van de Belgische onderdelen door te verkopen aan Fortis Commercial Finance met een maximum van EUR125 miljoen.

Randstad beschouwt de debiteurenfinanciering als een verzekering om indien nodig de balans te kunnen versterken. Randstad kan de faciliteit, die een looptijd heeft van achttien maanden, op elk gewenst moment activeren.

viermeiden
voda
0
Randstad krijgt toegang tot 125 miljoen euro
18 augustus 2009, 10:48 | ANP
DIEMEN (AFN) - Uitzender Randstad is met Fortis Bank Nederland een faciliteit van 125 miljoen euro overeengekomen. Dat maakte Randstad dinsdag bekend.

Daarmee kan Randstad claims op debiteuren van zijn Belgische units verkopen aan Fortis tot een maximum van 125 miljoen euro. Randstad ziet de faciliteit als een verzekering om de balans te versterken mocht dat nodig zijn.

De uitzender benadrukt dat als de marktomstandigheden niet verder verslechteren het bedrijf de faciliteit niet nodig heeft. Randstad kan de faciliteit die voor ten minste 18 maanden loopt, ten alle tijden activeren.

Emissie

Analisten zaten op het nieuws te wachten. In de markt gingen geruchten dat Randstad een emissie zou moeten doen om de balans te versterken. De uitzender heeft een schuld van 1,5 miljard euro door de overname van Vedior en de inkomsten zijn in een rap tempo gedaald door de verslechterde marktomstandigheden. Randstad zit nog wel ruim binnen de bankconvenanten (3,5) met een verhouding tussen bedrijfsresultaat en schuld van 2,4.

Claimemissie

,,Met deze deal met Fortis is het argument voor een claimemissie verdwenen'', meent analist Mark Pieter de Boer van Royal Bank of Scotland. Hij houdt een koopadvies voor het aandeel met een koersdoel van 32 euro.

Beleggers reageerden positief op de nieuwe faciliteit. Het aandeel ging op het Damrak in Amsterdam 1,3 procent omhoog.

viermeiden
0
L.s.,

AMSTERDAM (Dow Jones)--De uitzendmarkt in Frankrijk laat een lichte verbetering zien, schrijft de Franse krant La Tribune dinsdag op basis van uitspraken van het hoofd van de Franse Randstad-activiteiten.

"In de eerste helft van het jaar daalde de omzet met 36% ten opzichte van dezelfde periode in 2008. Deze zomer bedroeg de daling niet meer dan 25%", aldus Francois Beharel in La Tribune.

Beharel nuanceert de trendverbetering en plaatst deze in het perspectief van de al gedaalde omzetcijfers in 2008. "In dezelfde periode in 2008 was die omzet al erg laag", aldus Beharel.

De directeur zegt in de krant dat de omzet in de auto-industrie in Frankrijk is verbeterd door de stimulatiemaatregelen van de Franse overheid.

Hij signaleert tevens een stabilisering in de bouwsector, vooral als gevolg van een aantal grote projecten die gefinancierd worden door de overheid.

viermeiden
voda
0
UPDATE: Randstad ziet enige verbetering in Franse markt


(Update van bericht 'Randstad-Frankrijk ziet enige verbetering uitzendmarkt -media' om meer gegevens, het commentaar van Randstad en de actuele koersen van Randstad en USG People nv te vermelden.)



AMSTERDAM (Dow Jones)--De uitzendmarkt in Frankrijk laat een lichte verbetering zien, schrijft de Franse krant La Tribune dinsdag op basis van uitspraken van het hoofd van de Franse Randstad Holding nv-activiteiten.

"In de eerste helft van het jaar daalde de omzet met 36% ten opzichte van dezelfde periode in 2008. Deze zomer bedroeg de daling niet meer dan 25%", aldus Francois Beharel in La Tribune. Beharel baseert zich daarbij ook op Franse marktcijfers van de Franse branche-organisatie Prisme over juli.

Daaruit bleek een daling van de omzet van 29,5% op jaarbasis, terwijl het aantal uren met 31,0% daalde. In juli van dit jaar daalde het aantal uitzendkrachten met 30,2%, in augustus daalde het aantal krachten met 25,4%. In juni was dit nog -34,7%, in mei -35,9%, in april -37,4% en in maart -38,0%. In augustus vorig jaar bedroeg de daling hier 7,5%. Deze percentages zijn op jaarbasis.

Beharel nuanceert de trendverbetering en plaatst deze in het perspectief van de al gedaalde omzetcijfers in 2008. "In dezelfde periode in 2008 was die omzet al erg laag", aldus Beharel.

Bart Gianotten van investor relations van Randstad merkt op dat de trend inderdaad een lichte verbetering laat zien, "maar dat de daling nog steeds erg groot is. Bovendien zijn juli en augustus voor ons bovendien van veel minder groot belang dan september, met name in Frankrijk", aldus Gianotten. "Augustus geldt als een vakantiemarkt in Frankrijk. In september wordt de trend voor de uitzendindustrie bepaald", aldus Gianotten.

Vorig jaar augustus daalde de Franse uitzendomzet met 2% en het aantal uitzenduren met 6,5%. Deze percentages zijn op jaarbasis. In september van het vorig jaar lagen de dalingspercentages op respectievelijk -7,0% en 11,0%.

Randstad boekt 90% van zijn Frankrijk-omzet via het algemeen uitzenden. De groep haalde over het tweede kwartaal 2009 22% van zijn omzet uit dit land.

De directeur van Randstad-Frankrijk zegt in de krant dat de omzet in de auto-industrie in Frankrijk is verbeterd door de stimulatiemaatregelen van de Franse overheid.

Hij signaleert tevens een stabilisering in de bouwsector, vooral als gevolg van een aantal grote projecten die gefinancierd worden door de overheid.

Het aandeel Randstad noteert dinsdag rond 15.30 uur 3,0% hoger op EUR29,32 bij een AEX die 0,5% oploopt. Het aandeel van USG People nv, dat over het tweede kwartaal van dit jaar 14,1% van zijn omzet uit Frankrijk haalde, stijgt 4,3% en noteert EUR12,15 bij een Midkap die 0,9% stijgt.



Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; andre.sterk@dowjones.com



Max1982
0
Randstad neemt FujiStaff over13 aug 2010, 08:36 uur

DIEMEN (AFN) - Uitzendorganisatie Randstad lijft de Japanse branchegenoot FujiStaff Holdings in door een belang van 44,6 procent over te nemen van de oprichters van de nummer zes op de Japanse markt. Dat heeft Randstad vrijdag bekendgemaakt.

Randstad had al een belang van 20,5 procent en komt met de aankoop dus op 65,1 procent. Het Nederlandse concern wil alle aandelen van FujiStaff in handen krijgen en verwacht daar in totaal 13,7 miljard yen (ruim 125 miljoen euro) voor te moeten betalen.

De overname wordt doorgezet als Randstad goedkeuring van de autoriteiten krijgt en in ieder geval 75 procent van de aandelen in handen krijgt. De aandeelhouders van FujiStaff kunnen hun aandelen tot 13 oktober van dit jaar aanbieden.
Max1982
0
MARKET TALK: Randstad doet goede overname in Japan - Petercam
Vrijdag 13 augustus 2010 09:11
AMSTERDAM (Dow Jones)--Randstad doet met FujiStaff in Japan een goede overname, stelt analist Thijs Berkelder van Petercam. Hij wijst op de goede verwachting van het bedrijf in Japan, waar Randstad mede in het licht daarvan geen hoge prijs betaalt. "Daarbij vergroot Randstad zijn positie in Japan aanzienlijk", aldus de analist. Hij hanteert een buy-advies op het aandeel Randstad met een koersdoel van EUR47,00. Het aandeel Randstad sloot donderdag op EUR31,45.(ANS)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
Max1982
0
MARKET TALK: Randstad overname interessant in dito markt -SNS
Vrijdag 13 augustus 2010 09:43
AMSTERDAM (Dow Jones)--Randstad neemt, gezien de geprojecteerde winstmargeverbetering, een interessant bedrijf over in een markt die nog altijd aanzienlijk groeipotentieel heeft, stelt analist Frank van Wijk van SNS Securities. Met de overname van FujiStaff versterkt Randstad zijn positie in Japan. Deze markt, waar ook Randstads grootste concurrenten Adecco en Manpower actief zijn, is gefragmenteerd, en biedt nog ruimte voor verdere consolidatie. Van Wijk hanteert een buy-advies met een koersdoel van EUR50,00. Vrijdag omstreeks 09.25 uur noteert het aandeel 0,1% lager op EUR31,42, terwijl de AEX met 0,5% stijgt. (HJL)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
Max1982
0
UPDATE: Randstad versterkt positie Japan met overname
Vrijdag 13 augustus 2010 10:13
(Update van bericht '=Randstad neemt FujiStaff in Japan over' om meer informatie, het commentaar van een analist en de actuele koers te vermelden.

Door Andre Sterk
Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Randstad Holding nv heeft een meerderheidsbelang verworven in de Japanse branchegenoot FujiStaff Holdings en brengt een openbaar bod uit op de resterende aandelen, zo meldt het bedrijf vrijdag in een persbericht.
Randstad heeft een belang van 44,6% in FujiStaff overgenomen van de oprichters, waarmee het bedrijf nu in totaal 65,1% van de aandelen in handen heeft.
Randstad betaalde voor het belang Yen 27.500 per aandeel. Ook voor alle nog uitstaande aandelen FujiStaff biedt Randstaff 27.500 per aandeel in contanten.
Het openbare bod op de resterende aandelen sluit op 13 oktober van dit jaar. Het bod wordt gestand gedaan als Randstad meer dan 75% van het totale aandelenkapitaal in bezit krijgt.
Randstad betaalt de overname uit de bestaande kredietfaciliteiten.
Het bod vertegenwoordigt een premie van 61,7% ten opzichte van de slotkoers op 12 augustus 2010.
FujiStaff is de op vijf na grootste speler in de tweede uitzendmarkt ter wereld. Het bedrijf had toen 1.000 mensen aan het werk in productie (45%) en op kantoorfuncties (55%). De onderneming telt 88 vestigingen.
In het fiscale boekjaar dat eindigde op 31 maart 2010 boekte FujiStaff een omzet van ongeveer EUR461 miljoen met een EBITDA-marge van 3,9%.
Volgens analist Thijs Berkelder van Petercam is de overname niet duur mede in het licht van de verwachtingen van het Japanse bedrijf.
Fujistaff verwacht voor dit jaar een omzetgroei van 5% naar EUR562 miljoen op basis van de euro/yen-koers op 12 augustus van dit jaar en een winstmarge van 5,2%.
Randstad verwacht voor dit jaar een bescheiden bijdrage aan de winst per aandeel van Randstad als gevolg van de overname. De verwachting over 2010 dividend uit te keren blijft door het bedrijf uit Diemen gehandhaafd.
Het aandeel Randstad noteert vrijdagochtend 1% hoger op EUR31,75.
Randstad en FujiStaff zijn oude bekenden. De eerste comtacten dateren van 2004. In november 2008 nam Randstad een belang van 10%, dat in twee stappen werd verhoogd naar 20,5%. Begin 2008 startten de twee ondernemingen een project, Global Staffing Research Centre, om meer te weten te komen over human resource-diensten in de arbeidsmarkt.

Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com
voda
0
FONDSEN UITGELICHT: Randstad en NedSense


Door Andre Sterk en Harm Luttikhedde

Van DOW JONES NIEUWSDIENST



AMSTERDAM (Dow Jones)--In een week die werd gedomineerd door zorgen over een nieuwe economische dip moesten de beurzen wereldwijd een flinke stap terug doen. Nedsense en Randstad wisten deze week de ogen op zich gericht, in positieve en negatieve zin.

RANDSTAD LOOPT AVERIJ OP

Randstad Holding stond deze week op verschillende manieren in de belangstelling, op basis waarvan het aandeel per saldo flinke averij opliep, een verlies dat op grond van de gegevens niet terecht lijkt.

Vrijdag kreeg het aandeel een adviesverlaging van Bank of America Merrill Lynch naar underperform van neutral op grond van de verwachting dat economische cijfers een daling laten zien. Die had echter niet het effect wat je zou mogen verwachten, namelijk een koersdaling.

Dat het aandeel vrijdag met winst de dag uitging, hield mogelijk verband met een relatief stevige overname in Japan, waar het bedrijf nu eindelijk zijn aanwezigheid 'body' wil geven via de inlijving van FujiStaff. Het bod dat het bedrijf heeft uitgebracht voegt circa EUR560 miljoen aan omzet toe.

De Japanse uitzendmarkt is na die van de VS de tweede van de wereld en geldt als interessant. Randstad erkent dat al vele jaren en was kennelijk danig ingenomen met de acquisitie, getuige de meer dan gemiddelde aandacht die het bedrijf vroeg. Analisten noemden de prijs die Randstad betaalt voor Fuji aantrekkelijk.

Branchegenoot Adecco kwam woensdag met cijfers over het tweede kwartaal van dit jaar naar buiten en die waren beter dan verwacht. "Het enige waar de belegger van heeft kunnen schrikken bij het commentaar dat de Zwitserse uitzender gaf, was het ontbreken van de indicatie dat de groei versnelt", aldus een analist vrijdag, die zich sterk verbaasde over de scherpe koersdaling van Adecco en andere uitzenders, eenvoudigweg omdat de cijfers van Adecco prima waren.

De perceptie is dat de koersen van uitzenders vooral onder druk kwamen te staan toen de markt zich geconfronteerd zag met magere macrodata uit de VS, China en Europa. "Als de indruk ontstaat dat de groei in de economie niet doorzet, zijn vooral cyclische aandelen, en Randstad is erg cyclisch gevoelig, al snel het haasje", zo stelt deze analist.

Het aandeel Randstad verloor maandag en dinsdag nog niet eens zoveel, maar woensdag en donderdag werden er flinke klappen uitgedeeld en zakte de koers bijna EUR3 naar EUR31,45. Vrijdag wist het aandeel 2% te winnen tot EUR32,07, waarmee het verlies op weekbasis werd beperkt tot 6,9%.

de storm
0
Randstad vliegt al weken van 32 naar 38 en weer terug.

Leuk die ritjes hoor... Laat me raden eind volgende week weer 36 euro.
[verwijderd]
0
quote:

leon12345 schreef:

Randstad vliegt al weken van 32 naar 38 en weer terug.

Leuk die ritjes hoor... Laat me raden eind volgende week weer 36 euro.
Dat is hem niet geworden, ritje 28, 32?? Hoop het.
[verwijderd]
0
't Gaat ook helemaal niet goed met de uitzenders, als we het volgende persbericht van vandaag mogen geloven:

"DEN HAAG (AFN) - Voor het eerst in bijna twee jaar is het aantal uitzenduren gestegen. In het tweede kwartaal van 2010 was het aantal uitzenduren bijna 5 procent hoger dan in het kwartaal daarvoor. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

De groei van het aantal uitzenduren past in het conjunctuurbeeld, lichtte het CBS toe. Doordat de economie zich herstelt, trekt de vraag naar goederen en diensten weer aan. Dit leidt tot meer werk voor uitzendkrachten.

Uit een peiling van het CBS bleek bovendien dat ondernemers in de uitzendbranche de laatste maanden zeer positief zijn over de toekomstige personeelssterkte."
viermeiden
0
L.s.,

TOKIO (AFN) - De Japanse uitzender FujiStaff, die recent werd overgenomen door het Nederlandse concern Randstad, heeft vrijdag de winst- en omzetverwachting voor het gebroken boekjaar 2010/2011 verlaagd. Dat is vooral te wijten aan een lagere vraag naar tijdelijk kantoorpersoneel.

FujiStaff verwacht nu een nettowinst van 1,05 miljard yen (bijna 9,3 miljoen euro), waar eerder werd gerekend op 1,6 miljard yen. De omzet komt niet uit op 63,3 miljard yen zoals voorspeld, maar op 57 miljard yen (502,5 miljoen euro).

Randstad rondde de overname van FujiStaff, voor ruim 125 miljoen euro, vorige maand af. Het concern zei bij de aankondiging van de aankoop dat FujiStaff een bescheiden bijdrage zou leveren aan de winst per aandeel.

viermeiden
216 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 46,430
Verschil +0,740 (+1,62%)
Hoog 46,720
Laag 45,990
Volume 504.059
Volume gemiddeld 443.218
Volume gisteren 690.709

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront