Accell Group « Terug naar discussie overzicht

UPDATE: Accell handhaaft verwachtingen 2009

27 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
voda
0
UPDATE: Accell handhaaft verwachtingen 2009


(Update van eerder bericht 'Accell handhaaft verwachtingen 2009' om extra informatie toe te voegen.)



Door Anna Marij van der Meulen en Levien de Feijter

Van DOW JONES NIEUWSDIENST



AMSTERDAM (Dow Jones)--Fietsenfabrikant Accell Group nv handhaaft zijn verwachting van een hogere omzet en nettowinst over geheel 2009.

Accell rekent op een stijging van de nettowinst met 10% in 2009, maakt het concern dinsdag bekend. De fietsenfabrikant stelt verder dat de orderinstroom voor het nieuwe seizoen op vergelijkbaar niveau ligt met vorig jaar.

De bestuursvoorzitter van de onderneming, Rene Takens, merkt op dat de belangstelling voor elektronische fietsen, of E-bikes, blijft aanhouden. "We zullen blijven investeren om onze leidende positie in de markt vast te houden en te verstevigen", zegt Takens.

De Accell-topman ziet bovendien een toename het gebruik van sportieve fietsen, zoals racefietsen en mountainbikes.

De omzet bij het fitness-onderdeel lag tot en met oktober 2009 wel op een lager niveau dan vorig jaar. Dit wordt volgens Accell voor een deel veroorzaakt door een verslechterende markt en deels door het wegvallen van enkele internationale distributeurs, die hun inkopen niet meer konden financieren.

Analist Bart van den Wijngaard van Petercam denkt dat de fitness-activiteiten in 2010 weer zullen aantrekken en verwacht een omzetstijging met 1% en een stijging van de nettowinst met 4%.

Over de perspectieven over de lange termijn is Van den Wijngaard positief, "gezien de plannen van overheden om fietsen te stimuleren en de vergrijzende Westerse maatschappij, waarin men sociaal en fysiek actief wil blijven."

De analist, die een hold-advies hanteert, verhoogt het koersdoel voor Accell naar EUR35 van EUR31 vanwege een hogere waardering voor de sector. Wel ziet hij de omzetgroei van Accell lager uitkomen in verhouding tot de sector in de Benelux.

Analist Frank van Wijk van SNS Securities beschouwt de trading update als licht teleurstellend. Omdat de vraag naar elektrische fietsen sterk blijft en Van Wijk de Duitse markt ziet aantrekken, beschouwt hij de verwachtingen als conservatief. Het feit dat Accell zijn verwachtingen niet verhoogt, wil volgens de analist van SNS zeggen dat de marktomstandigheden uitdagend blijven. Van Wijk denkt niet dat de trading update een katalysator is en handhaaft zijn hold-advies.



Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst +31 20 57 15 201; levien.defeijter@dowjones.com



voda
0
Accell koersdoel omhoog naar EUR35 - Petercam


AMSTERDAM (Dow Jones)--Het koersdoel op Accell is verhoogd naar EUR35 van EUR31 door Petercam nadat Accell in een trading update zijn verwachtingen voor heel 2009 handhaaft. Analist Bart van den Wijngaard verhoogt het koersdoel vanwege een hogere waardering voor de gehele sector. De verwachtingen voor de lange termijn zijn volgens Van Wijk gunstig, maar hij verwacht dat de omzetgroei van Accell in 2010 en 2011 lager zal uitkomen in verhouding tot andere bedrijven in de Benelux. Het advies blijft hold. Omstreeks 10.10 uur noteert het aandeel 0,8% lager op EUR32,70, terwijl de ASX met 0,6% daalt. (LDF)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

Rikky007
0
Accell Group krijgt Blauwe Bord van VEB
Heerenveen, 27 november 2009 – Accell Group N.V. maakt bekend dat René Takens (CEO)
vandaag op de 31e Dag van de Belegger in de RAI te Amsterdam het Blauwe Bord in ontvangst
heeft mogen nemen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Vereniging van
Effectenbezitters (VEB) aan een persoon of organisatie die de meest aansprekende bijdrage aan
de belangen van Nederlandse aandeelhouders heeft geleverd.
René Takens, CEO van Accell Group: “De prijs is een groot compliment voor alle medewerkers van
Accell Group. Het is een erkenning van onze succesvolle lange termijn strategie die ook voor de
aandeelhouders over de afgelopen jaren goed heeft uitgepakt. De sterke groei die we hebben
doorgemaakt en de mooie resultaten zijn hiervan het levend bewijs. De geleverde prestaties waren nooit
mogelijk geweest zonder de tomeloze inzet van iedereen die bij ons werkzaam is.”
De winnaar van het Blauwe Bord wordt elk jaar door de VEB gekozen en is vanochtend aan Accell
Group uitgereikt door de Voorzitter van de Raad van Toezicht van de VEB, de heer Henri Ophof.
Accell Group werd door de VEB ondermeer geroemd als voorbeeld van een beursgenoteerde
onderneming die zich niet gek heeft laten maken door de kredietcrisis of andere externe
omstandigheden. Ook werd er op gewezen dat Accell Group een heldere strategie heeft, al jaren doet
waar het goed in is en dat alles met klinkende resultaten, waardoor het in de afgelopen tien jaar een
meer dan uitstekende belegging geweest.
Meer informatie over het Blauwe Bord is te vinden op de website van de VEB, www.veb.net.
Rikky007
0
Nog nooit zo'n lage RSI gezien van Accell en daarom afgelopen week wo, do en vr bijgekocht.

We zullen zien wat het brengt de komende weken. Anders dividendrendement van 5%.

gr. Rikky
Rikky007
0
MtBaker
0
quote:

Rikky007 schreef:

Nog nooit zo'n lage RSI gezien van Accell en daarom afgelopen week wo, do en vr bijgekocht.

We zullen zien wat het brengt de komende weken. Anders dividendrendement van 5%.

gr. Rikky
Er is afgejopen week ook flink ingekocht. RSI is nog steeds laag. Maar niet extreem.
[verwijderd]
0
een mooi bericht over een overname in Duitsland. tevens een fraaie up-dag op de beurs. ga zo door!
[verwijderd]
0
beleggingsexpres 5/1/10:

Accell maakt bekend dat het alle aandelen van Bäumker & Co. GmbH (“Bäumker”) heeft overgenomen. Het gaat om een kleine handelsonderneming in fietsen, fietsonderdelen en -accessoires die onder meer het Batavus merk distribueert.

Bäumker levert fietsen en fietsonderdelen aan de gespecialiseerde fietsvakhandel. Het bedrijf is opgericht in 1931 en heeft circa 35 medewerkers in dienst. Op een jaaromzet van circa €10 miljoen in 2008 wordt een ’bescheiden’ winst behaald. Verdere financiele details zijn niet bekendgemaakt. Het bedrijf zal vanaf begin dit jaar worden geconsolideerd. De overname wordt gefinancierd uit eigen middelen. Het huidige management van Bäumker zal na de overname aanblijven, zo geeft Accell aan. "Bäumker is een sterke speler in de markt voor fietsen en fietsonderdelen in Nordrhein-Westfalen. Door het verwerven van deze distributeur zal Batavus in staat zijn om - naast de bestaande verkopen van Bäumker - haar commerciële activiteiten uit te breiden in Duitsland, die complementair zijn aan de bestaande verkoopkanalen van Accell Group. Ook voor de verkoop van elektrische fietsen biedt dit meer mogelijkheden”, aldus René Takens, CEO van Accell Group.

Beleggingsopinie

Hoewel de kleine acquisitie (jaaromzet Accell Group 2008: €538 miljoen) nauwelijks impact heeft op de winst van Accell noteert het fonds op het moment van schrijven ruim 7% hoger. De Duitse markt biedt voor de onderneming veel kansen, zeker voor wat betreft de elektrische fiets. Beleggings Expres is al langer gecharmeerd van Accell, dat ook onder uitdagende economische omstandigheden prima blijft presteren. Kleinere overnames als deze kan het bedrijf prima financieren en zijn strategisch interessant. Over de eerste helft van 2009 slaagde de onderneming erin om de nettowinst met 15% op te voeren naar €22,1 miljoen (€2,25 per aandeel). Dit was met name het gevolg van een gunstigere productmix. De omzet steeg daarbij met 9% naar €333 miljoen, waarvan 7%-punt op eigen kracht werd gerealiseerd. Voor geheel 2009 rekenen wij op een winst per aandeel van €3,20, tegen €2,95 in 2008. Voor 2010 mag een verdere winststijging worden verwacht. We houden vast aan het koopadvies.
Eddy Raymann
0
Ik vind het prima hoor, maar het is toch raar dat een zo kleine (en niet bijdragende) overname 'ons' Accell in één keer zo'n 7% hoget zet. Nou werd het ook wel eens tijd dat de dalende trend (na lang rond de 33 bewogen te hebben) eens werd doorbroken. Misschien dat enkel het melden van de overname Accell weer even uit de anonimiteit heeft getrokken. Het nieuwe jaar kent een vliegende start (na een gweldig 2009), fijn dat mijn oude favoriet nu ook aan het feest meedoet.
Eddy Raymann
0
Ik weet het: het is een beetje de Goden verzoeken, maar dit stukje uit Beleg.Belangen van vandaag wil ik jullie niet onthouden (al was er vandaag weinig van te merken):

Door de combinatie van kleine overnames met een gezonde autonome groei slaagt het bedrijf erin om zowel de belegomzet als de winst gestaag op te voeren.

Deze mooie trend komt zelfs door de recessie niet in gevaar, want voor het lopende jaar rekent de fietsfabrikant op een winstgroei van 10%. Met een koerswinst van bijna 700% is Accell het best renderende aandeel op het Damrak van het afgelopen decennium.

Ondanks deze koersstijging komt de k/w op minder dan 10 en dat is niet duur voor een bedrijf dat al jarenlang een stabiele en voorspelbare groei laat zien. De koopadviezen voor de korte en de lange termijn blijven gehandhaafd.
MtBaker
0
quote:

MtBaker schreef:

SNS koersdoel 41 Han van Lamoen. Gaan we een nieuwe top zetten?
In de grfiek een omgekeerde ksk dus een uitbraak richting 38 en meer niet onmogelijk. Analisten positief.
MtBaker
0
Fietsenmaker Accell optimistisch26 feb 2010, 08:15 uur

HEERENVEEN (AFN) - Fietsenmaker Accell Group heeft vorig jaar de omzet en de winst zien stijgen en rekent ook voor 2010 op een verdere toename van de resultaten. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend.

,,De dynamiek in de markt was groter dan voorgaande jaren'', aldus bestuursvoorzitter René Takens. ,,Dit heeft meer gevergd van het aanpassingsvermogen van onze organisatie, maar heeft ook bijgedragen aan de groei van onze resultaten.''

De nettowinst steeg met 15 procent tot 32,7 miljoen euro. Deze stijging overtrof de eigen verwachting voor een stijging van 10 procent en de verwachting van analisten. De omzet steeg met 6 procent tot 572,6 miljoen euro.

Nu omhoog?
Snance
0
Even een update,

Batavus collectie 2010 slaat niet aan...
doe er mee wat je wilt. Sparta daarintegen wel.
Vooral de lager geprijsde e-motion serie.
Verder komt er nu een inruil piek op verkochte elo-bike modellen van twee, drie jaar geleden.
Er zijn ook vorig jaar ontzettend veel elo-bikes verkocht,dit kan niet ieder jaar doorgaan.Vooral de topmodellen rond de 2200 euro zijn uitontwikkeld.
Door de recessie gaan veel topmodellen tegen dumpprijzen de markt op, vooral omdat veel rijwielhandelaren de laatste drie maanden door het weer geen fietsen verkocht hebben.
Uitverkopen van de eigen voorraad heeft nu de hoogste prioriteit.

MtBaker
0
quote:

Snance schreef:

Even een update,

Batavus collectie 2010 slaat niet aan...
doe er mee wat je wilt. Sparta daarintegen wel.
Vooral de lager geprijsde e-motion serie.
Verder komt er nu een inruil piek op verkochte elo-bike modellen van twee, drie jaar geleden.
Er zijn ook vorig jaar ontzettend veel elo-bikes verkocht,dit kan niet ieder jaar doorgaan.Vooral de topmodellen rond de 2200 euro zijn uitontwikkeld.
Door de recessie gaan veel topmodellen tegen dumpprijzen de markt op, vooral omdat veel rijwielhandelaren de laatste drie maanden door het weer geen fietsen verkocht hebben.
Uitverkopen van de eigen voorraad heeft nu de hoogste prioriteit.

Is dat Nederland, Duitsland of een individuele rijwielhandelaar die nog 2 % korting geeft voor contant betalen (mijn favorite outlets, want meestal ook goede service).
Het lijkt erop dat de weerstand gebroken is, dividend is goed. Verder denk heb ik een verkoopopdracht uitstaan voor een deel.
Snance
0
MtBaker
0
quote:

Snance schreef:

Was het niet zo dat de top al deels gecashed heeft ?
Mooie early indicator..

Inmiddels een nieuwe hogere koers rond de 36,7.
Ik begrijp uit je analyse dat je fietsendetailhandelaar of werknemer ben in fietsenshop?
Op de huidige koers nog steeds dikke 4% dividend verwachting.
Snance
0
quote:

MtBaker schreef:

[quote=Snance]
Was het niet zo dat de top al deels gecashed heeft ?
Mooie early indicator..

[/quote]
Inmiddels een nieuwe hogere koers rond de 36,7.
Ik begrijp uit je analyse dat je fietsendetailhandelaar of werknemer ben in fietsenshop?
Op de huidige koers nog steeds dikke 4% dividend verwachting.
Goedemorgen,
Ik heb o.a. een rijwielzaak, dat klopt.
Ik zeg ook niet dat iedereen nu snel moet verkopen,in tegendeel. Maar hou de omzet in de gaten per kwartaal.
Vorig jaar was om twee redenen een top jaar.
1: De elo bikes van ieder merk scoorden binnen het seizoen boven verwachting
2: Dealers moeten voororderen voor 2010 rond september, ook deze omzet is over 2009 al meegenomen.

Zoals je weet hebben we wat sneeuw maanden gehad.
Veel dealers hebben nu grote, meestal betaalde, voorraden staan die nog niet uitlopen met dit weer.
Een hoge voorraad op de balans duwt het eigen vermogen van een onderneming hoger.
Helaas kun je niet eten van je voorraad,en nu ook nog de consument beter op de centen gaat letten kan het wel eens een moeilijk jaar worden.
Ieder jaar plussen is ook niet mogelijk,maar dat hoort bij de branche.
MtBaker
0
quote:

MtBaker schreef:

[quote=Snance]
Even een update,

Batavus collectie 2010 slaat niet aan...
doe er mee wat je wilt. Sparta daarintegen wel.
Vooral de lager geprijsde e-motion serie.
Verder komt er nu een inruil piek op verkochte elo-bike modellen van twee, drie jaar geleden.
Er zijn ook vorig jaar ontzettend veel elo-bikes verkocht,dit kan niet ieder jaar doorgaan.Vooral de topmodellen rond de 2200 euro zijn uitontwikkeld.
Door de recessie gaan veel topmodellen tegen dumpprijzen de markt op, vooral omdat veel rijwielhandelaren de laatste drie maanden door het weer geen fietsen verkocht hebben.
Uitverkopen van de eigen voorraad heeft nu de hoogste prioriteit.

[/quote]

Is dat Nederland, Duitsland of een individuele rijwielhandelaar die nog 2 % korting geeft voor contant betalen (mijn favorite outlets, want meestal ook goede service).
Het lijkt erop dat de weerstand gebroken is, dividend is goed. Verder denk heb ik een verkoopopdracht uitstaan voor een deel.
Laat cyclisch wellicht en dan extra sterk door strenge winter.
27 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 aug 2022 17:35
Koers 57,550
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront