DGB Group « Terug naar discussie overzicht

Nieuw bod ?

19 Posts
[verwijderd]
0
Roto Smeets: RvB, RvC Roto Smeets nemen neutraal standpunt in
08-09-2010 08:35:41 Potash rekent op andere bieders dan BHP
08-09-2010 08:35:26 Galapagos wordt 20% groter na overname GSK-centrum - 2
08-09-2010 08:34:00 Roto Smeets: acceptatiedrempel van ten minste 95%
08-09-2010 08:33:00 Roto Smeets verwacht biedingsbericht in oktober
08-09-2010 08:32:00 TNT investeert 170 mln in distributienetwerk wegvervoer China
08-09-2010 08:31:00 Roto Smeets: 55% aandelenkapitaal gecommiteert aan bod
08-09-2010 08:30:00 Roto Smeets: Riva doet bod EUR14 p/a in contanten
08-09-2010 08:29:00 Roto Smeets Groep kondigt openbaar bod aan
[verwijderd]
0
08-09-2010 13:05:00
Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Roto Smeets-aandeelhouder Riva Investments bv stelt woensdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst dat, indien minder dan 80% van de aandeelhouders kiest voor 1 certificaat per aandeel Roto Smeets, het bod op Roto Smeets in principe van de baan is.

Joost Rijper van de statutaire directie van investeerder Wagram van Riva, geeft aan zich in dat geval te moeten beraden.

Chief executive officer John Caris van Roto Smeets meldt Dow Jones Nieuwsdienst dat er in dat specifieke geval een mogelijkheid tot een waiver bestaat en dat betekent dat de gestanddoening kan worden gewijzigd.

In het geval van Roto Smeets impliceert dit, dat er dan minder dan 95% van de aandelen moet zijn aangemeld of dat minder dan 80% van de aandelen kiest voor een certificaat.

Rijper geeft aan dat gekozen is voor de genoemde 80%, om financiele redenen: "Wij waren en zijn niet bereid om meer cash te investeren."

Rijper motiveert de verhoging van het voorgenomen bod naar EUR14,00 van EUR12,50 voor 1 aandeel Roto Smeets met het argument dat hij "zo meer kans van slagen wilde creeren."

Hij benadrukt dat het bod als expliciete doelstelling heeft Roto Smeets van de beurs te halen.

Alle grootaandeelhouders hebben toegezegd hun aandelen aan te melden in ruil voor 1 certificaat in de biedende partij Printing Holding, op 1 na: Parcom, dochter van ING Groep nv, dat exclusief financieel adviseur in van Roto Smeets.

Rijper geeft aan dat hij deze partij niet kent, maar wel weet dat Parcom is gehouden aan een aantal specifieke eisen en regels. Parcom is volgens de meest recente melding van de Autoriteit Financiele Markten AFM, van 1 november 2006 voor 12,12% aandeelhouder in Roto Smeets. De resterende aandeelhouders zijn onbekend.

Het totale proces sinds de bekendmaking van het voornemen tot het doen van een bod op de aandelen Roto Smeets, dat dateert van begin april van dit jaar, kostte volgens Rijper zoveel tijd, omdat er veel is gediscussieerd over corporate governance. "De hoogte van het bod is nooit een discussiepunt geweest", aldus Rijper.

Rijper wordt, als het bod gestand wordt gedaan en de transactie een afrondende fase in kan gaan, voorgesteld als lid van de Raad van Commissarissen van Roto Smeets.

Het biedingsbericht wordt in oktober verwacht. Tevens zal dan een aanmeldingstermijn bekend worden gemaakt, die nog kan worden verlengd met twee tot 10 weken.

Riva is al circa tien jaar aandeelhouder in Roto Smeets met een belang van op dit moment circa 15%.

Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com

voda
0
Riva verhoogt bod op Roto Smeets naar EUR14,00 p/a


(2e Update van bericht 'Riva verhoogt bod op Roto Smeets naar EUR14,00 p/a' om meer informatie, commentaar van het management en de biedende partij en de actuele koersinfmatie toe te voegen.)



Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST



AMSTERDAM (Dow Jones)--Roto Smeets Group nv-aandeelhouder Riva Investments bv heeft woensdag zijn voorgenomen bod op de onderneming verhoogd met EUR1,50 per aandeel tot EUR14,00 en verwacht in oktober de bieding uit te brengen.

Dit waardeert de drukker uit Deventer op EUR46,2 miljoen. Er is ook nog een schuld van EUR78 miljoen en daarmee komt het totale bod uit op EUR124,2 miljoen.

Riva zal via Printing Holding een openbaar bod op het uitstaande kapitaal van Roto Smeets doen en geeft beleggers de keuze voor contanten of aandelen in Printing Holding

De betrokken partijen melden dat inmiddels 55% van het aandelenkapitaal gecommitteerd is aan het bod. Al deze aandeelhouders kiezen voor een certificaat in de biedende partij. Inclusief het belang dat Riva zelf houdt in Roto Smeets, staat 70% achter de voorgestelde transactie. Het bod zal gestand worden gedaan in het geval 95% van het aandelenkapitaal is aangeboden. De rest zal worden uitgekocht.

Joost Rijper van de statutaire directie van investeerder Wagram van Riva, en bij gestanddoening van het bod, kandidaat voor de Raad van Commissarissen (RvC) van Roto Smeets, wijst op de wens van de bieder om 80% of meer dan de aandelen in certificaten aangemeld te zien. "Als het minder blijkt dan gaat het bod in principe door, maar dan moeten we ons beraden", aldus Rijper.

Chief executive John Caris van Roto Smeets stelt dat in het geval minder dan 80% wordt aangemeld in ruil voor een certificaat van de bieder, er de mogelijkheid bestaat van een zogeheten waiver, ofwel dat de gestanddoeningspercentages kunnen worden verlaagd.

Rijper geeft aan dat gekozen is voor de 80%-grens om financiele redenen en dat de bieder niet meer dan 20% in contanten wil investeren.

Begin april maakte Riva, dat zelf al tien jaar aandeelhouder in Roto Smeets is, het voornemen bekend om een bod uit te brengen van EUR12,50 per aandeel in contanten of in aandelen in de vennootschap die het bod uitbrengt. Riva wil Roto Smeets van de beurs halen om in de luwte actief via consolidatie in West-Europa overcapaciteit uit de markt te kunnen halen.

Aandeelhouders van Roto Smeets kunnen dus kiezen voor het bod in contanten of voor 1 certificaat van een aandeel in het kapitaal van de biedende partij Printing Holding, die aanvankelijk in de oprichtingsfase Bidco werd genoemd. Dit is cum-dividend en dat impliceert dat Roto Smeets voor het boekjaar 2010 verwacht geen dividenden meer vast te stellen.

Na afloop van het bod worden de certificaten omgezet in aandelen van Printing Holding.

De bieder, die zich omschrijft als een niet strategische koper, en Roto Smeets geloven dat de transactie leidt tot kostenbesparingen en tot betere mogelijkheden tot consolidatie in West-Europa. Primair is het doel van het bod om Roto Smeets buiten de beurs verder te laten opereren.

De Raad van Bestuur (RvB) en de RvC van Roto Smeets nemen een neutraal standpunt in met betrekking tot het bod, maar zij zullen het bod wel faciliteren en meewerken in uitvoering en de afronding.

Ten aanzien van het bod in aandelen wijzen zij op het risico dat de ontwikkelingen die tot een hogere waarde van de aandelen Printing Holding zouden moeten leiden zich niet of pas op een later tijdstip voordoen. Over het bod in contanten wordt gesteld de aandeelhouderswaarde die de onderneming verwacht te kunnen realiseren indien de verwachtingen van de RvC en de Raad van Bestuur uitkomen, afwijkt van het bod in contanten. Zij wijzen er tevens op dat de liquiditeit van de aandelen Roto Smeets beperkt is en de koers daardoor, volgens de RvC en de RvB, niet noodzakelijkerwijs de waarde van RSG vertegenwoordigt.

In het kader van de risico's voor het uitvoeren van de strategie wijst de onderneming erop dat er nadelen kleven aan de realisering van een herstel van de marge van de winst voor aftrek van rente, belastingen, amortisatie van goodwill en afschrijvingen (EBITDA-marge), zoals marge-erosie in de sector, onzekerheid over het moment van meer evenwicht in de grafische sector tussen capaciteit en afname, onzekerheid over de concurrentiepositie en onzekerheid over de mate aan efficiency.

Er wordt om deze redenen door de RvB en RvC niet om een fairness opinie gevraagd. Omdat er geen concurrenten aan de NYSE Euronext Amsterdam zijn genoteerd, is een peer group-analyse niet mogelijk.

De Rvb van Roto Smeets wijst op nog een ander aspect dat voor grootaandeelhouders risico met zich meebrengt. Houders van certificaten die minder dan 5% houden, wordt een put-optie toegekend, bij wijze van exit-mogelijkheid. Zij kunnen dan uitstappen, naar keuze op 1 mei 2011 of 2 mei 2012 en te verkopen en over te dragen aan de bieder op Roto Smeets volgens een nog vast te stellen prijs door een andere accountant dan van Roto Smeets. Er is voor de bieder ook een call-optie over een periode van 3 maanden na 2 mei 2012 conform deze nog vast te stellen prijs. Bij deze regeling merken de RvB en de RvC op dat andere houders, ofwel met 5% of meer deze exit-mogelijkheid niet hebben en dat de call-optie een recht en niet een plicht is voor de biedende partij Printing Holding. Bovendien hebben de certificaathouders geen stemrecht, nadat de certificaten zijn omgewisseld in aandelen van de bieder.

Roto Smeets meldt een biedingsbericht te verwachten in oktober, waarna de aanmeldingstermijn bekend zal worden, die met twee tot tien weken kan worden verlengd. Het aandeel Roto Smeets noteert woensdag rond 15.00 uur 19,6% hoger op EUR13,75.

De huidige, zittende RvB blijft na afronding van de transactie aan, waarmee John Caris CEO blijft en Bernard van der Heijden aanblijft als chief operating officer.

Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com



voda
0
Nadelig bod op ROTOMAANDAG
13 SEPTEMBER 2010, Leon Hillen | 1020 keer gelezen

Door de economische tegenspoed in het algemeen en de malaise in de grafische sector in het bijzonder is drukkerijconcern ROTO, voorheen bekend als Roto Smeets de Boer, in de verliezen geraakt. Tot 2007 was het een florerend beursfonds waarvoor te elfder ure een overnamebod à 40 euro per aandeel afketste. Daarna zakte de koers van het aandeel hard weg tot zelfs even onder 10 euro begin dit jaar. In april van dit jaar lanceerde Riva Investments, een bestaande grootaandeelhouder van het bedrijf, een op zich verrassend overnamebod à 12,50 euro. Gezien de intrinsieke waarde van ROTO een optisch gezien veels te laag bod dat dan ook amper serieus werd genomen.

Sinds april is er weinig duidelijkheid vanuit Riva gekomen over het al dan niet doorzetten van het bod en de vorm waarop een en ander moet plaatsvinden. Tot woensdag 8 september. Die dag openbaarde Riva het inmiddels verhoogde bod à 14 euro én een uitleg over de voorgestelde werkwijze. De bedoeling is namelijk de beursnotering van ROTO zo snel mogelijk te stoppen en meer in de luwte de verborgen waarde van het bedrijf te ontbolsteren. Hiertoe kunnen de huidige aandeelhouders hun aandelen ROTO inwisselen tegen een certificaat in het niet-beursgenoteerde Printing Holding, wat dan weer wordt omgezet in een evenredig aandeel. Printing Holding is daarbij een speciaal hiertoe in het leven geroepen vehikel van Riva waar ROTO in wordt ondergebracht.

Private equity

Beleggers die niet zitten te wachten op niet-beursgenoteerde aandelen wordt een exit geboden middels een bod van 14 euro cash per aandeel. Dit is vooral gericht op de ca.13 procent free float die bij particuliere beleggers als u en ik zitten. Voor hen is het moeilijk controleerbaar en daardoor minder interessant deel te nemen in een vorm van private equity zoals Printing Holding feitelijk wordt. Institutionele beleggers, samenamen goed voor 55 procent van de aandelen ROTO, hebben al wel toegezegd deel te nemen in de nieuwe holding. Zij hebben er vertrouwen in dat hun belang in ROTO onder de hoede van Riva Investments meer waard wordt en dat zij te zijner tijd een hogere vergoeding krijgen dan de huidige 14 euro per aandeel. Tot en met 2012 zal jaarlijks een exit mogelijkheid worden gecreëerd tegen een dan te bepalen waarde per aandeel.

Al met al een merkwaardige gang van zaken die voor de kleine aandeelhouder nadelig oogt. Afgezet tegen het laatst berekende eigen vermogen per aandeel (bezittingen minus schulden) is een aandeel ROTO 31 euro waard. Enkele jaren geleden was dit nog ruim 40 euro en ketste op het allerlaatste moment een bod ter orde van die grootte van HHBV af. ROTO kwam daarna in de verliezen terecht, maar een bod van bijna tweederde minder en nog niet de helft van de intrinsieke waarde is bepaald mager te noemen.
Slikken of stikken

Voor de kleine, losse aandeelhouders lijkt dit bod daarmee een soort van slikken of stikken. Het bestuur van het bedrijf stemt nu wel schoorvoetend in met het bod, en tezamen met de 15 procent die Riva al in bezit heeft is nu voor 70 procent toegezegd. Het bod wordt gestand gedaan bij minimaal 95 procent aanmelding, waarvan Riva maximaal 20 procent in cash wil uitbetalen.

Op dit moment is grootaandeelhouder Parcom Capital (12,12 procent) nog een onzekere factor, zij hebben nog niet beslist over al dan niet instemmen met het bod. Mocht het bod gestand worden gedaan, dan heeft de kleine aandeelhouder de keuze tussen een te lage vergoeding in cash enerzijds en anderzijds een niet-beursgenoteerd aandeel in een voor hen moeilijk te volgen holding dat zich aan het zicht van de openbare markt onttrekt. Een bod in deze vorm is een ontwikkeling die ik niet toejuich en ook een instantie als de VEB zou moeten afwijzen.

Leon Hillen is een selfmade beursdeskundige en expert op het gebied van stockpicking. Op zijn persoonlijke website www.vermogensvisie.nl geeft hij zijn mening over de markt, financieel-economische ontwikkelingen en fondsen. Via een geheel eigen werkwijze selecteert hij kansrijke danwel ondergewaardeerde fondsen en onderzoekt en beoordeelt deze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Zijn beste stockpicks worden aan zijn abonnees ter advies voorgelegd. Volg hem ook via twitter.com/leonhillen

www.belegger.nl/column/6478/Nadelig_b...
voda
0
VEB wil meer duidelijkheid Roto Smeets, stuurt brief


AMSTERDAM (Dow Jones)--De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) stuurt woensdag een brief aan het adres van de drukker Roto Smeets nv (ROTO.AE), zegt econoom David Tomic dinsdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

Deze brief is gericht aan de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur en bevat vragen met betrekking tot het openbare bod van aandeelhouder Riva op de aandelen van Roto Smeets.

Kern van de brief is de vraag omtrent de waarborg voor een adequate waardebepaling op de beide in het bod opgenomen put-momenten voor minderheidsaandeelhouders.

Riva wil via Printing Holding EUR14,00, EUR1,50 meer dan aanvankelijk de bedoeling was, bieden voor 1 aandeel Roto Smeets.

Roto Smeets weet meer dan 80% van zijn aandelen in vaste handen. Riva doet het bod gestand als ten minste 95% van de aandelen is aangemeld en 80% van de aandeelhouders zijn aandelen omwisselt in certificaten Printing Holding die na afloop van het bod omgezet worden in aandelen Printing Holding. Als deze 80% niet wordt gehaald, zal Riva zich beraden.

Er zijn voor houders van minder dan 5% van de aandelen Roto Smeets in het bod twee putmomenten opgenomen, bij wijze van exit: 1 mei 2011 of 2 mei 2012, volgens een nog vast te stellen prijs door een andere accountant dan van Roto Smeets.

Een andere vraag waar de VEB een antwoord op wil is of er sprake is van een break up-fee, in het geval het bod geen doorgang vindt.

Het biedingsbericht wordt in oktober van dit jaar verwacht.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com
[verwijderd]
0
Nieuws




Roto Smeets Group NV
13,980 ( 04/10 )



Roto Smeets verwacht biedingsbericht eind oktober 2010
05-10-2010 08:52:00
AMSTERDAM (Dow Jones)--Roto Smeets Group nv (ROTO.AE) en Printing Holding bv melden dinsdag voorbeurs dat zij eind oktober verwachten een biedingsbericht naar buiten te brengen.

Beide partijen melden dat de voorbereidingen voor het bod op alle gewone aandelen van drukker Roto Smeets "voorspoedig" verlopen.

Riva Investments bv, aandeelhouder van Roto Smeets Group, verhoogde begin september het bod op Roto Smeets naar EUR14,00 van EUR12,50.

Door Maarten Kolsloot; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 210, maarten.kolsloot@dowjones.com

voda
0
Overname Roto Smeets verloopt voorspoedig
5 oktober 2010, 8:52 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - De voorbereidingen voor het bod op Roto Smeets Group verlopen voorspoedig. Dat stelden de biedende partij Printing Holding en de drukkerijgroep dinsdag gezamenlijk.

,,De SER Fusiecommissie, de ondernemingsraad van Roto Smeets Group en de betrokken vakbonden zijn en worden voorzien van informatie omtrent het bod'', aldus de partijen.

Printing Holding verwacht voor het einde van oktober bij de Autoriteit Financiële Markten een aanvraag tot goedkeuring van het biedingsbericht in te dienen. De financiering van het bod is zeker gesteld door een lening van investeerder Riva Investments, de oprichter van Printing Holding.
[verwijderd]
0
na sanering,kan het weer beter gaan met roto,overnamebod veel te laag.
zie interisieke waarde
[verwijderd]
0
Northern & Shell, een van de grotere krantenuitgeverijen van Engeland, en Roto Smeets Group hebben een miljoenencontract gesloten voor de productie van vier wekelijkse kleursupplementen gedurende de komende vijf jaar.

Te beginnen in januari 2011, zullen iedere week vier kleursupplementen in de drukkerijen Roto Smeets Deventer, Roto Smeets Etten en Roto Smeets Weert worden geproduceerd. Deze supplementen worden, inclusief commerciële inserts, ingestoken in de krantentitels van Express Newspapers.

Dit contract is een belangrijke aanvulling op de portefeuille wekelijkse magazines die Roto Smeets Group produceert voor de uitgevers in Noordwest-Europa.

Deventer, 19 oktober 2010

Raad van Bestuur
Roto Smeets Group

Voor meer informatie:
Bernard van der Heijden, COO, Tel. +31 570 694905

Hunneperkade 4
7418 BT Deventer
info@rotosmeetsgroup.com - www.rotosmeetsgroup.nl
[verwijderd]
0
Nieuws




Roto Smeets Group NV
13,750 ( 02/11 )



Roto Smeets verlengt drukcontract Veronica Magazine
03-11-2010 11:56:00
AMSTERDAM (Dow Jones)--Roto Smeets Group nv (ROTO.AE) heeft het drukcontract met Veronica Uitgeverij bv voor het Veronica Magazine verlengd tot eind 2013, aldus beide partijen woensdag in een persbericht.

Het gaat om een miljoenencontract, maar over de exacte bedragen worden woensdag geen mededelingen gedaan.

In mei 2009 meldde Roto Smeets een driejarig contract te hebben getekend voor de druk van het Veronica Magazine.

De omvang van dat contract was EUR45 miljoen voor drie jaar en daarmee was Veronica volgens Dutch Publishing toen het grootste contract van Roto Smeets in het segment publieks- en radio- en tv-bladen.

Veronica Uitgeverij had toentertijd het oude driejarige contract opengebroken en nieuwe wensen op tafel gelegd, waarover beide partijen in 2009 overeenstemming bereikten.

Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com

[verwijderd]
0
Nieuws

Roto Smeets Group NV
13,810 ( 08/11 )

UPDATE: Roto Smeets werkt aan vragen AFM, geen outlook 2010
10-11-2010 10:38:00
(Update van bericht '=Roto Smeets werkt aan vragen AFM over biedingsbericht' om meer informatie en de actuele koers te verstrekken.)

Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Roto Smeets Group nv (ROTO.AE) werkt samen met bieder Riva Investments bv aan de beantwoording van vragen van de zijde van de Autoriteit Financiele Markten (AFM) over het biedingsbericht, meldt het bedrijf donderdag in zijn trading update.

Op 18 oktober werd het biedingsbericht ter goedkeuring ingediend, maar de AFM had aanvullende vragen. Daarom is het niet gelukt om het bericht voor eind oktober te publiceren, meldt de onderneming.

Roto Smeets rapporteert woensdag in de trading update een lichte stijging op jaarbasis van het verwerkte papiervolume in Europa. Gezien de voortdurende 'onbalans' in de grafische sector, zegt de drukker geen uitspraken te kunnen doen over de te verwachten resultaten in 2010.

Wel is er volgens de drukker uit Deventer sprake van een lichte stijging van het verwerkte papiervolume in Europa op jaarbasis. Een herstel op prijsniveau is echter volgens het bedrijf nog niet zichtbaar. De toegevoegde waarde van Roto Smeets is door sluiting van een vestigingen, prijsdruk en capaciteitsvermindering verder gedaald.

De kosten zijn cumulatief tot en met het derde kwartaal verder afgenomen. De arbeidskosten daalden met 14%, de overige kosten met 17%.

Het bedrijf zegt ervan overtuigd te zijn dat de bedrijfstak onvermijdelijk tot de conclusie moet komen dat het aanbieden van zijn producten en diensten met een lage of geen marge of zelfs onder de kostprijs niet houdbaar is. Volgens Roto Smeets kan herstel van de marges en dus van de winstgevendheid en dus van de branche als geheel alleen worden bereikt door hogere prijzen en vermindering van productiecapaciteit.

Daarnaast meldt de drukker dat de met ABN Amro en ING Bank overeengekomen herfinanciering inmiddels is geeffectueerd.

Over de sector in Europees verband is Roto Smeets somber. Er vallen steeds meer bedrijven om en het betreft ook steeds grotere bedrijven, zonder dat er zich een herstel in de branche aftekent. De concurrentie blijft groot en prijsstijgingen voor vracht, grondstoffen en energie lijken onvermijdelijk.

Op het vlak van huis-aan-huis drukwerk is er sprake van grote concurrentie, terwijl uit onderzoek nogmaals blijkt dat frequent wekelijkse bezorging ook leidt tot meer winkelbezoek.

In publiekstijdschriften blijft print domineren, ondanks technologische ontwikkelingen, maar nieuwe titels nemen in aantal wel af.

In de markt voor catalogi lijken volgens Roto Smeets print en online elkaar vooral te versterken.

Roto Smeets maakt op 10 maart van het volgend jaar de cijfers over 2010 bekend.

Het aandeel Roto Smeets noteert woensdag rond 10.40 uur onveranderd op EUR13,81. Er heeft nog geen handel in het aandeel plaatsgevonden.

Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com

[verwijderd]
0
Persbericht

Business update derde kwartaal 2010
- biedingsbericht ingediend bij AFM
- herfinanciering geëffectueerd
- grafische branche blijft in onbalans
- geen uitspraken over te verwachten resultaat 2010

Status voorbereidingen openbaar bod
In het gezamenlijke persbericht van Printing Holding B.V. en Roto Smeets Group van 5 oktober jl. over het verloop van de voorbereidingen voor het openbaar bod op alle gewone aandelen van Roto Smeets Group, werd aangegeven dat de bieder verwachtte voor het einde van oktober 2010 bij de stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM) een aanvraag tot goedkeuring van het biedingsbericht in te dienen.

Op 18 oktober jl. is het biedingsbericht ter goedkeuring ingediend, echter door aanvullende vragen van de AFM is het niet gelukt het biedingsbericht voor eind oktober algemeen verkrijgbaar te stellen. Omdat publicatie nu meer dan vier maanden na afloop van het eerste halfjaar plaatsvindt moet er op grond van het Besluit openbare biedingen bij de financiële gegevens over het lopende boekjaar een reviewverklaring van de accountant worden opgenomen.

Samen met de bieder wordt nu gewerkt aan de beantwoording van de aanvullende vragen van de AFM. Zodra zicht is op een nader tijdstip inzake de formele goedkeuring van het biedingsbericht door de AFM zullen we daar melding van maken.
[verwijderd]
0
PERSBERICHT

Roto Smeets Group kondigt bestuurswijziging aan

In goed overleg met de Raad van Commissarissen heeft de heer J.P. (John) Caris, voorzitter van de Raad van Bestuur van Roto Smeets Group, besloten om op 1 januari 2011 gebruik te gaan maken van de mogelijkheid vervroegd uit te treden.

De Raad van Commissarissen is John zeer erkentelijk voor de wijze waarop hij zich gedurende zijn bestuursperiode voortdurend met hart en ziel voor het concern heeft ingezet.

Mede met het oog op het openbaar bod dat Printing Holding B.V. voorbereidt, heeft de Raad van Commissarissen zijn voorzitter, de heer R.A.J. (Rudolf) Huyzer, gevraagd op tijdelijke basis als gedelegeerd commissaris op te treden. De heer Huyzer zal samen met de heer Ir. B.J.W. (Bernard) van der Heijden, lid van de Raad van Bestuur, de functies van de CEO waarnemen.

Roto Smeets Group verwacht dat, nadat het door Printing Holding B.V. op 8 september 2010 aangekondigde openbaar bod is afgewikkeld, definitief in de opvolging zal worden voorzien.

Zoals Roto Smeets Group op 10 november 2010 in haar business update heeft medegedeeld, moet, omdat publicatie van het biedingsbericht meer dan vier maanden na afloop van het eerste halfjaar plaatsvindt, op grond van het Besluit openbare biedingen bij de financiÎle gegevens over het lopende boekjaar een review verklaring van de accountant worden opgenomen. Aan de voor die review - die op basis van de cijfers tot en met 30 september 2010 zal worden uitgevoerd - noodzakelijke werkzaamheden wordt thans gewerkt. Wanneer de review heeft plaatsgevonden zal Roto Smeets Group de tussentijdse cijfers publiceren.

Deventer, 1 december 2010

Roto Smeets Group NV
Raad van Commissarissen

[verwijderd]
0
De Duitse drukkerij Schlott Gruppe één van de grootste van Europa vraagt faillissement aan voor haar Duitse vestigingen met ongeveer 1500 werknemers.
[verwijderd]
0
Slechte cijfers Roto, boekt Euro 16.40 mln af op bezittingen en gaat in overleg met Printholding wat dit alles inhoud voor net bod van Euro 14.
Als ik bezitter zou zijn van aandelen Roto zou ik ze nu nog verkopen, want dat bod kan nog wel eens minder worden of zelfs niet doorgaan. Het bloed vloeit nog steeds door de straten in deze sector !!
[verwijderd]
0
AMSTERDAM (Dow Jones)--Printing Holding, dat een bod wil uitbrengen van EUR14,00 per aandeel Roto Smeets, zal circa twee weken de tijd nodig hebben om nader overleg te voeren met Roto Smeets Group nv (ROTO.AE) en de overige grootaandeelhouders waarmee eerder bindende overeenkomsten (irrevocables) waren gesloten, en om zich te beraden of en op welke prijs en voorwaarden zij haar bieding zal doorzetten dan wel uitbrengen.

Printing Holding had als gevolg van de uitgevoerde reorganisatie door Roto Smeets een verbetering van het operationele resultaat in het derde kwartaal verwacht, dat vrijdag werden gepubliceerd. "Helaas zijn de kostenbesparingen teniet gedaan door een verdere omzet- en marge dalingen", aldus Printing Holding, dat overigens wel wijst op de sterke balans.

Printing Holding constateert een materiele afwijking ten opzichte van de situatie bij het ondertekenen van het zogeheten 'merger protocol' met Roto Smeets van 8 september 2010.

Roto Smeets sprak vrijdag van een vertraging in de verbetering van de winst voor aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie van goodwill, de EBITDA, veroorzaakt door aanhoudende prijsdruk in de markt en de afwikkeling van de sluiting van Roto Smeets Utrecht.

Het aandeel Roto Smeets noteert maandag rond 14.45 uur 8,2% lager op EUR12,28.

Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com

[verwijderd]
0
De VEB reageert met het volgende artikel op de ontstane situatie:
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Bieding op Roto Smeets op losse schroeven
Investeerder Riva wil Roto Smeets tegen zo min mogelijk contanten

22 februari 2011

De beursexit van drukkerijconcern Roto Smeets is een stuk onzekerder geworden. Door verdere verslechtering in de grafische sector zou vermeend opkoper Riva Investments wel eens meer contanten dan gedacht moeten spenderen aan de overname.

Het gaat slecht in de grafische industrie. Dat weet iedereen en dat weet Riva, bieder op Roto Smeets Group (RSG), ook maar al te goed.

Riva Investments is al langer actief in deze sector en heeft de boeken van RSG kunnen bekijken. Wat is er dan mooier een van de grootste spelers van de beurs te halen vlak na een doorgevoerde reorganisatie en zonder dat je spaargeld hoeft op te nemen?

Graag zonder veel cash
Riva had de constructie juist zo opgetuigd dat het de overname voor het leeuwendeel met de uitgifte van certificaten kon betalen. Wie voor cash koos zou later tegen een ‘onafhankelijk vastgestelde prijs' onteigend kunnen worden. De VEB heeft RSG vragen gesteld over deze constructie.

Brief namens beleggers aan Roto Smeets
Riva bezit al 15 procent in RSG en 55 procent van het uitstaande aandelenkapitaal had zich al gecommitteerd de biedprijs in certificaten in het kapitaal van de bieder te ontvangen.

Indien minder dan 80 procent voor certificaten zou kiezen dan zou Riva het bod heroverwegen. Deze grens was zelfs als ontbindende voorwaarde opgenomen. Nu de markt voor RSG verder verslechtert zal de animo voor de certificaten van Riva afnemen en lijkt er voor de potentiële koper meer cash aan te pas te moeten komen dan gehoopt.

Dat Riva de procedure niet gewoon doorzet en afwacht welk percentage voor cash gaat en wie voor de certificaten kiest, verraadt waarschijnlijk dat Riva RSG toch wel erg graag wil hebben, bij voorkeur vrijwel volledig gefinancierd met de uitgifte van certificaten.

Het bericht van RSG
Het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen en amortisatie (ebitda) van RSG is in het derde kwartaal vanwege kostenbesparingen weliswaar gestegen van 7,8 miljoen euro tot 11,8 miljoen euro, maar de opgaande lijn buigt al weer af.

Cijfers derde kwartaal
RSG spreekt over aanhoudende prijsdruk in de markt, terwijl ook de afwikkeling van de sluiting van Roto Smeets Utrecht negatief bijdraagt. De kostenbesparingen worden daardoor weer deels teniet gedaan.

Afboeking
Nu de markt blijft verslechteren en het resultaatherstel dus tegenvalt, voelt RSG zich genoodzaakt 16,4 miljoen euro op de boekwaarde van de vaste activa af te boeken. Dat komt ongeveer overeen met 10 procent van de boekwaarde per ultimo 2009.

Ondanks deze afboeking benadrukt RSG dat de solvabiliteit van 35 procent ruim boven de door de bank gestelde eis van 30 procent blijft. Dat mag zo zijn, maar eind 2009 bedroeg de solvabiliteit nog bijna 40 procent. In negen maanden tijd is het eigen vermogen geslonken van 102,7 miljoen euro (31,20 per aandeel) tot 78,2 miljoen euro (23,76 euro per aandeel).

Gebrek aan voortschrijdend inzicht?
Printing Holding, het vehikel dat Riva gebruikt om Roto over te nemen, zegt betere derde kwartaalcijfers van RSG te hebben verwacht. Dat klinkt wel erg simpel. Het bod 14 euro in contanten ligt nog altijd 41 procent onder de boekwaarde van RSG. Op het eerste gezicht klinkt dat nog altijd erg lucratief.

Blijven de resultaten van de drukkerij onder druk staan dan zal deze discount niettemin snel verder afnemen. Het zal afhangen van de vraag hoeveel contant geld Riva in RSG wil steken. Riva zegt twee weken bedenktijd te hebben ingelast. Niet valt uit te sluiten dat Riva zich terugtrekt of het contante bod verlaagt. RSG heeft trouwens wel ervaring met bieders die om financierredenen afhaken.

Nel
0
bedrijf heeft dus 23,76 euro per aandeel in kas
koers nu 11,275,dat is 100% verschil.
stel er komt een bod die iets lager is dan de 14 euro die is geboden valt hier toch nog geld teverdienen.
vooral als men de boel eindelijk op de rit heeft en er weer geld wordt verdiend.
verwacht dat je hier toch een leuke gok kan gaan nemen.
vrijdag wellicht meer news

succes

dat dit bedrijf 100% onder zijn waarde noteert
19 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 16:27
Koers 0,499
Verschil -0,011 (-2,16%)
Hoog 0,510
Laag 0,499
Volume 1.150
Volume gemiddeld 8.906
Volume gisteren 6.660

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront