Accell gaat belang in Atala uitbreiden naar 100%


Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Accell Group nv (ACGPF) wil 100% van de aandelen van de Italiaanse fietsontwerpen en -verkoper Atala in handen krijgen, zegt de chief executive van de Nederlandse fietsproducent dinsdag.

Accell heeft voor een niet bekend gemaakt bedrag de Turkse fietsproducent Bianchi Bisiklet as overgenomen en daarmee ook een belang van 50% in Atala verworden. De overige 50% van de aandelen is nu in handen van Italiaanse investeerders.

"We zijn met deze investeerders in gesprek en het is nadrukkelijk de bedoeling om in de komende jaren die 50% ook in handen te krijgen", zegt chief executive Rene Takens tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

Met Bianchi Bisiklet en Atala voegt Accell een jaarlijkse omzet in fietsen en fietsaccessoires van EUR61 miljoen en een volume van 375.000 fietsen aan de bestaande activiteiten toe.

Takens erkent dat met de financiering van de overname van Bisiklet de jaarlijkse rentelasten zullen toenemen, "maar we blijven ruim binnen de bestaande bankconvenanten", aldus de CEO. Accell verwacht dat de acquisitie vanaf 2011 gaat bijdragen aan de winst per aandeel.

Takens geeft aan dat de verkoop van fitnessapparatuur, na verlies in het afgelopen jaar, dit jaar "ongeveer op break-even zal uitkomen en in 2011 winst zal opleveren".

Accell heeft deze activiteiten nadrukkelijk voor verkoop in de etalage staan, geeft de CEO aan.

De fitnessactiviteiten maken volgens de CEO "minder dan 5% van de omzet" van Accell uit.

Accell boekte in 2009 een winst van EUR32,7 miljoen op een omzet van EUR572,6 miljoen en verwacht voor dit jaar een winststijging van 5% tot 10% en een niet nader gekwantificeerde omzetstijging.

Het aandeel Accell staat dinsdag rond 10.45 uur 2% lager op EUR35,92 terwijl de ASX vlak staat.


- Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com