Aalberts « Terug naar discussie overzicht

Gij Zult Boete Doen

26 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
Telegraaf 24feb11
Meer onzekerheid geeft de uitspraak die het Gerecht in Luxemburg op 24 maart doet inzake de in 2006 door de Europese Commissie opgelegde boete van €101
miljoen vanwege vermeende kartelvorming. Volgens Aalberts valt het bedrijf niets te verwijten. „Wij hebben dan ook geen voorziening opgenomen. Indien toch
een boete wordt opgelegd, zullen wij daar afhankelijk van de omvang beroep tegen aantekenen."

Een eventuele boete zal ten koste gaan van de oorlogskas, die volgens berekeningen van analist Luuk van Beek (Petercam) €100-150 miljoen groot is.

de een zegt boete betalen, de ander ook, zelf zegt aalberts geen boete, het overgenomen bedrijf heeft zich misschien niet voor niets laten overnemen want zij hebben de boete uitgelokt en zijn met de winst weggelopen en hebben mooie cijfers laten zien met prijsafspraken.

Je wordt er duizelig van maar na onderzoek heb ik de aandelen de deur uit gedaan want er is geen geld gereserveerd, de boete is mogelijk 100,6 miljoen euro , dan is de winst 2010 weggevaagd.

iik zie even geen lichtpuntje op de korte baan, 24 maart is volgende week UITSPRAAK.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Interessante koersontwikkeling. Hebben sommigen inzicht in de uitspraak van morgen?
W@ston
0
Bericht op Beleggers Belangen van 11 februari:

"RBS vindt de (voorlopige) boete van de Britse kartelautoriteit van €101 mln aan Aalberts 'belachelijk hoog'. De bank verwacht dat de boete uiteindelijk aanzienlijk lager wordt. De boete betreft Yorkshire Fittings vanwege prijsafspraken rond koperen fittingen in de periode 1998- 2004.

Aalberts kocht het bedrijf in 2002 en behaalde sindsdien met deze producten circa €150 mln omzet. Volgens RBS is bij dergelijke boetes een bedrag van 10% van de omzet gebruikelijk."

We zullen zien morgen.....
[verwijderd]
0
Geldboeten

Deze praktijken zijn een zeer zware inbreuk op de regels van het EG-Verdrag. Bij het bepalen van het bedrag van de geldboeten hield de Commissie rekening met de omvang van de EER-markt voor het betrokken product, de levensduur van het kartel en de grootte van de betrokken ondernemingen. De Commissie verhoogde de geldboeten voor Aalberts, Delta, Advanced Fluid Connections en Legris met 60%, omdat zij ook na de inspecties met de verboden regelingen waren doorgegaan. Advanced Fluid Connections zag zijn geldboete met nog eens 50% verhoogd omdat het bedrijf de Commissie misleidende informatie had meegedeeld.

Ondernemingen die belangrijke informatie over de inbreuk hebben verstrekt, werden voor hun medewerking beloond in lijn met de clementieregeling van de Commissie van 1996. Zo kreeg Mueller boete-immuniteit en werden de geldboeten van IMI, Delta en Frabo verminderd. De toekenning van boetevermindering is niet alleen afhankelijk van de waarde van de verschafte informatie, maar ook van de vraag of deze in een vroeg stadium wordt verschaft. Advanced Fluid Connections gaf wel informatie, maar kreeg geen boetevermindering omdat de betrokken informatie misleidend was.

In deze zaak werd voor in totaal 314,76 miljoen EUR aan geldboeten opgelegd. Daardoor is dit het op vier na grootste bedrag dat ooit aan één kartel werd opgelegd.

Schadeclaims

Iedereen (particulieren of ondernemingen) die van concurrentiebeperkende praktijken zoals in deze zaak te lijden heeft, kan voor de nationale rechter schadevergoeding eisen en daarbij de gegevens van de bekendgemaakte beschikking als bewijs aanvoeren dat de betrokken praktijken hebben plaatsgevonden en dat zij onwettig waren. Zelfs indien de Commissie de betrokken ondernemingen geldboeten heeft opgelegd, kunnen toch schadevergoedingen worden toegekend zonder dat deze hoeven te worden verlaagd omdat de Commissie al een geldboete heeft opgelegd.

fragment uitspraak eu-hof 2006
[verwijderd]
0
De Commissie legde de volgende geldboeten op en gaf de volgende kortingen:

Naam en vestiging onderneming Korting geldboete (%) Korting geldboete (in miljoen €) Geldboete (in miljoen €)
1. Mueller, VSA 100 10,45 0
2. IMI, Verenigd Koninkrijk 50 48,30 48,30
3. Delta, Verenigd Koninkrijk 20 7,08 28,31
4. Frabo, Italië 20 0,39 1,58
5. Aalberts, Nederland 0 0 100,80
6. Viegener, Duitsland 0 0 54,29
7. Legris, Frankrijk 0 0 46,80
8. Advanced Fluid Connections, Verenigd Koninkrijk 0 0 18,08
9. Sanha Kaimer, Duitsland 0 0 7,97
10. Tomkins, Verenigd Koninkrijk 0 0 5,25
11. Flowflex, Verenigd Koninkrijk 0 0 1,34
12. Aquatis France and Simplex Armaturen 0 0 2,04

TOTAAL
66,22 314,76

yorkshire fittings zie ik niet
[verwijderd]
0
Ik ben maar een leek, maar uit het staatje blijkt dat Aalberts geen korting krijgt en de boete 100,80 bedraagt: vreemde koersreactie??
[verwijderd]
0
uitspraak uit 2006 2006 2006
echte uitspraak moet nog komen volgens mij

boete en evt.schadeclaims

ik vind koersreactie ook vreemd maar wel om blij van te worden
[verwijderd]
0
VOORKENNISZAAK

lijkt mij, gister al van 15,30 naar 15,90, nu de rest erbij
naar 16,40

AFM, doe wat je niet kan.....

en dat europese hof van justitie: moet je de uitspraak 2006 lezen : streng !
nu alles schrappen .conclusie: POLITIEK gefrummel?
[verwijderd]
0
ik heb er schade van.

inconsequent, niet-logische juridische flipflop.

totaal nattevingerwerk, ja ach mededinging, er is nu een beetje crisis dan schrappen we die boetes maar wij doen waar wij zin in hebben maar wij spreken recht met een blinddoek voor en een geijkte weegschaal maar wat je niet ziet is de baksteen die we achter de rug op laatst op de schaal bijleggen. of zoiets. Dat is dan natuurlijk wel ongeoorloofde subsidie tov andere bedrijven die niet in het kartel zaten.

[verwijderd]
0
quote:

meermetminder schreef op 24 maart 2011 11:14:

ik heb er schade van.

Soms gok je verkeerd, daar moet je achteraf niet moeilijk over doen.
Ik verkocht maandag AALB ook, aandelen en turbo's, met een leuke winst, dat wel.
Die winst had dus flink hoger kunnen zijn, jammer.

Ik koop ze wel weer terug na de euforie, en onder de 16.

[verwijderd]
0
Een goed voorbeeld hoe onrechtvaardig deze wereld is: indertijd 12% naar beneden toen de boete werd opgelegd, nu maar 4.5% omhoog nu het toch niet doorgaat.
Aalberts gaat kijken of het gemaakte kosten kan verhalen. Misschien moet ik dat als belegger ook gaan doen.
[verwijderd]
0
quote:

tophound schreef op 24 maart 2011 11:59:

[...]

Soms gok je verkeerd, daar moet je achteraf niet moeilijk over doen.
Ik verkocht maandag AALB ook, aandelen en turbo's, met een leuke winst, dat wel.
Die winst had dus flink hoger kunnen zijn, jammer.

Ik koop ze wel weer terug na de euforie, en onder de 16.

ik gok niet. Die commissie mededinging maakt er een gokkast van. Als ik wil gokken ga ik naar casino. Ik doe niet moeilijk maar laat iedereen zo wel weten dat dit gebeurt en het hoort niet thuis op de beurs.Ik benoem en verklaar de zaak goed, hoop ik.

De rechtbank zegt nu dat overschrijding mededinging NIET is bewezen.
Kijk wat zegt uitspraak 2006 :
"Bewijsmateriaal

De kartelbeschikking is gebaseerd op talrijke documenten, ondernemingsverklaringen en interviews met getuigen zoals de clementieverzoekers die ter beschikking stelden, aangevuld met documenten die werden aangetroffen tijdens de inspecties die de Commissie bij de ondernemingen uitvoerde. Het dossier van de Commissie beslaat zo'n 80 000 bladzijden met bewijsmateriaal dat de hele duur van het kartel bestrijkt.

Al in 1988, zo blijkt uit handgeschreven notities, verhoogden concurrenten in het Verenigd Koninkrijk de prijzen op basis van een voor iedere onderneming specifiek codegetal. De concurrenten spraken af de prijsverhoging door te voeren "volgens dezelfde procedure als vorige keer".

In 1991 staan in diverse handgeschreven aantekeningen de nieuwe prijslijsten die de concurrenten hadden afgesproken voor Duitsland, Spanje, Italië, Frankrijk, Griekenland, het Verenigd Koninkrijk, Portugal en Zweden. Daarin stond ook de volgorde waarin die prijsstijgingen volgens planning moesten plaatsvinden.

Op 26 januari 2001 kwamen concurrenten in Parijs bijeen om per land en per onderneming te bespreken hoe het met de prijsverhogingen stond. Handgeschreven aantekeningen laten zien dat de prijsverhogingen die de concurrenten hadden gepland, nagenoeg uitgevoerd waren in Frankrijk, nog bezig waren in Duitsland en vertraging opliepen in Spanje. De concurrenten bespraken ook een nieuwe prijsstructuur en een nieuw prijspeil voor het Verenigd Koninkrijk. Tot slot benadrukten de ondernemingen dat de heimelijke bijeenkomsten zouden blijven doorgaan ondanks dat Delta (thans Advanced Fluid Connections) aan een andere onderneming was verkocht."

Dus deze commissie prutst heel flink en slordig.
Aalberts : we maakten die producten niet eens in die tijd!

Ik post het allemaal zodat het in de toekomst beter wordt als media en EU reageren. dat zouden meer beleggers moeten doen want dat is in je eigen voordeel.

Schadevergoeding vragen aan de EU lijkt me de ergste kwelling die op aarde bestaat , ik schat 30 jaar procederen , hoop reiskosten en 1% vergoeding.

[verwijderd]
0
Elke belegger in aandelen gokt in meer of mindere mate, bewust of onbewust.
Zelfs een solide dividenduitkerende belegging als Kon.Olie is een gok.
Als hen hetzelfde overkomt als BP, tel uit je winst.

[verwijderd]
0
als je alle risico's kent maak je een gezonde gewogen schatting met ingecalculeerd risico met een kleine kansfactor.

Kon.Olie is zwak voorbeeld vind ik, want juist zij gebruiken wel een duurder dubbel bewaakt boorsysteem(navelstreng) wat BP niet deed om kosten te besparen omdat dat van de wet in VS niet verplicht was.

kennis neemt veel risico weg maar niet het normale bedrijfsrisico.Gokken vind ik wat anders, dan is voor mij 51% of meer een kansfactor.

voda
0
UPDATE: Aalberts niet verrast door intrekken boete EU Hof


(Update van eerder gepubliceerd bericht 'EU Hof trekt kartelboete Aalberts EUR100,8 mln in', om informatie, commentaar CEO toe te voegen.)


Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft een boete van EUR100,8 miljoen aan Aalberts Industries nv (AALB.AE) voor kartelvorming ingetrokken, meldt het Hof donderdag.

Bestuursvoorzitter Jan Aalberts van de industrieel toeleverancier reageert verheugd, maar niet verrast op de bekendmaking van het Hof.

Het bedrijf bekijkt nu of de kosten die gemaakt zijn voor deze zaak kunnen worden verhaald, zegt Aalberts tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

Aalberts werd in 2006 met 29 andere Europese industriele bedrijven beboet voor kartelvorming in de markt voor koperfittingen in de periode tussen 31 december 1988 en 1 april 2004. Het zou onder meer gaan om prijsafspraken, kortingen en marktverdeling.

Het EU Hof schreef in totaal voor EUR314,76 miljoen aan boetes uit, waarbij Aalberts de grootste boete kreeg toegewezen.

Het Hof heeft nu Aalberts en twee andere bedrijven van de boetes ontheven, omdat het van mening is dat deze bedrijven achteraf bezien niet aan de kartelafspraken hebben deelgenomen.

"In de genoemde periode maakten wij de betrokken producten niet eens", zegt bestuursvoorzitter Aalberts. Zijn bedrijf heeft geen voorziening genomen voor de opgelegde en nu ingetrokken boete, maar heeft wel kosten gemaakt. "Het betreft over een periode van meer dan 4 jaar toch EUR3 miljoen voor juristen en bankgaranties en we gaan bekijken of we die kunnen verhalen", zegt Aalberts.

Voor de andere bedrijven blijven de opgelegde boetes van kracht of worden deze verminderd.

Het aandeel Aalberts staat donderdag rond 12.05 uur 4,8% hoger op EUR16,64, terwijl de Midkap 1,4% hoger staat.


- Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com

edwin111
0
quote:

BAH schreef op 18 maart 2011 16:48:

Wacht het ook niet af. Heb de aandelen van m'n dochter ook verkocht vandaag.
Da's balen...
26 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 44,500
Verschil +0,740 (+1,69%)
Hoog 44,700
Laag 44,120
Volume 75.185
Volume gemiddeld 148.798
Volume gisteren 110.061

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront