Reed Elsevier « Terug naar discussie overzicht

Herfstdraad 2011 - Reed Elsevier

15 Posts
[verwijderd]
0
Morgen 23 september om 11.05 uur staat ook voor de sterrenkundigen de herfst van 2011 op de kalender. Wij beleggers in Reed Elsevier beleven weinig vreugde aan de wisselende seizoenen. Zouden we als belegger wellicht meer plezier beleven aan wisselingen in het management van Reed Elsevier? Het wisselen van CEO Davis voor Engstrom heeft niet tot een verbetering van de koers van het aandeel kunnen leiden dus nu zou financieel directeur Mark Armour het veld moeten ruimen in de hoop dat dit beleggers stimuleert het aandeel in hun portefeuille op te nemen. Blijkbaar slaagt het huidige management er niet in Reed Elsevier te presenteren als aantrekkelijke belegging dus een vacature voor een bestuurder die daar verandering in kan brengen lijkt mij inderdaad op zijn plaats.
[verwijderd]
0
za 17 sep 2011, 16:03

'Splits Reed Elsevier op' door onze redactie

AMSTERDAM - De Brits-Nederlandse uitgever Reed Elsevier moet opgesplitst. Dat geeft het beste rendement voor de verschillende onderdelen.

Analisten in Londen vinden dat Reed Elsevier die optie moet onderzoeken, nu de grote uitgever McGraw-Hill zich heeft opgesplitst in een marketingdatabedrijf en een educatietak met boekenuitgeverij.

Dat gebeurde op aandrang van investeerders die een steviger rendement zoeken.

Volgens Alexander de Groote van investeringsfonds Panmure Gordon moet het bedrijf naar opties zoeken die het rendement verhogen.

Het aandeel heeft dezelfde waarde als elf jaar geleden. Sectorgenoten hebben hun winst verdubbeld.

Zo zou de activiteiten met beurzen zelfstandig mogelijk beter kunnen draaien, stelde hij tegenover Britse Daily Telegraph.

Bron: De Telegraaf
[verwijderd]
0
MARKET TALK: Reed Elsevier kan kiezen voor opsplitsing

Vrijdag 23 september 2011 11:02 AMSTERDAM (Dow Jones)

Reed Elsevier (REN.AE) kan het voorbeeld van McGraw Hill (MHP) volgen en opsplitsen in twee meer 'gericht' ondernemingen, aldus analist Paul Gooden van RBS. Gooden verwijst naar eerder berichten in de pers omtrent aandeelhouders van Reed Elsevier die hun ongenoegen zouden hebben geuit over het onvoldoende beleid van het management, iets wat Gooden ten dele voorbij vindt gaan aan een aantal positieve aspecten van Reed Elsevier. Risk Solutions is al door Reed Elsevier als een aparte divisie neergezet. Een afsplitsing van Lexis Legal, 15% van de groepswinst, kan volgens Gooden een plausibele stap zijn. Het advies op het aandeel Reed Elsevier luidt bij RBS buy en het koersdoel bedraagt GBP5,00. Het aandeel Reed Elsevier noteert rond 10.45 uur 0,2% lager op GBP4,80 in het Verenigd Koninkrijk. (ANS)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200;
s.lin
0
Reed Elsevier neemt Amerikaans Accuity over voor GBP343 mln
Gepubliceerd: 08:44
AMSTERDAM (Dow Jones)--Reed Elsevier nv (REN.AE) neemt het Amerikaanse Accuity Holdings Inc over van de investeerder Investcorp voor GBP343 mln (EUR396 mln) in contanten, maakt het uitgeefconcern maandag bekend.

De overname zal direct bijdragen aan de aangepaste winst, stelt Reed. In het derde jaar zal de nettowinst naar verwachting de kapitaalkosten dekken.

Accuity verstrekt online programma's aan de financiele sector, waarmee klanten hun betalingsverkeer kunnen optimaliseren en overtredingen van regelgeving kunnen vermijden.

Het bedrijf, dat zijn inkomsten haalt uit abonnementen, sluit goed aan op de Bankers' Almanac van Reed Elsevier en de financiele diensten van LexisNexis Risk Solutions.

Het in Illinois gevestigde Accuity heeft meer dan 14.000 klanten in de VS en het VK waaronder de 25 grootste Amerikaanse banken.

De transactie wordt naar verwachting afgerond in het vierde kwartaal.

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
s.lin
0
MARKET TALK: Reed Elsevier doet prijzige aankoop - SNS
Gepubliceerd: 11:53
AMSTERDAM (Dow Jones)--Reed Elsevier neemt Accuity Holdings over tegen "relatief hoge multiples", meent Michael Veul van SNS Securities. Hij gaat ervan uit dat de omzet per werknemer $350.000 bedraagt, wat inhoudt dat de overnamesom van GBP343 mln ruim viermaal de omzet bedraagt. Wel reflecteert dit de hoge groeivooruitzichten van het bedrijf. Hij handhaaft zijn hold-advies en koersdoel van euro10,00 voor Reed Elsevier. Omstreeks 11.40 uur noteert het aandeel 2,4% hoger op euro8,11, terwijl de AEX met 1,4% stijgt. (AGR)
(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
[verwijderd]
0
MARKET TALK: Risico's Reed Elseviers Lexis beperkt - RBS

Dinsdag 4 oktober 2011 15:24

AMSTERDAM (Dow Jones)--De risico's aan de onderkant voor de juridische tak van Reed Elsevier (REN.AE) zijn in de visie van RBS-analisten ogenschijnlijk overtrokken, omdat het verlies aan marktaandeel mee lijkt te vallen. Bovendien is de groei van Lexis, de juridische poot van Reed Elsevier gelijk aan de groei van vergelijkbare divisies van zijn peers. RBS baseert zich bij zijn visie op gesprekken met bibliotheken van juridische bedrijven in Londen. RBS voegt wel toe dat Amerikaanse bedrijven de neiging hebben West te verkiezen boven Lexis. Bloomberg blijft een nichespeler. RBS heeft het aandeel Reed Elsevier op een buy staan met een koersdoel van GBP6,75. Het aandeel Reed Elsevier noteert rond 15.00 uur 2,3% lager op EUR8,15 bij een AEX die 2,7% zakt. (ANS)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
s.lin
0
Reed Elsevier: CFO Mark Armour vertrekt eind 2012
Gepubliceerd: 08:48
Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Chief financial officer (CFO) Mark Armour treedt eind 2012 terug uit de raad van bestuur van Reed Elsevier nv/plc (REN.AE), maakt het uitgeverijconcern donderdag voorbeurs bekend.

Armour, heeft het besluit tot terugtreding zelf genomen. Hij was vanaf 1996 CFO voor Reed Elsevier.

Het concern zoekt een geschikte opvolger voor Armour, die zowel intern als extern aangetrokken kan worden.

Op 1 september meldde The Financial Times dat een tiental beleggers van Reed Elsevier ontevreden waren de prestaties van het bedrijf en aandrongen op een vertrek van Armour. Reed Elsevier onthield zich indertijd van commentaar.

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
voda
0
'Geen grote impact vertrek CFO Reed Elsevier'

Gepubliceerd op 6 okt 2011 om 09:28 | Views: 154

AMSTERDAM (AFN) - Het vertrek van financieel topman Mark Armour van Reed Elsevier zal naar verwachting ,,niet leiden tot grote stategische veranderingen'' bij het concern. Dat schrijft SNS Securities in een rapport.

Armour kondigde donderdagochtend aan eind 2012 op te stappen bij Reed Elsevier, na een dienstverband van 15 jaar als CFO. Volgens SNS heeft de uitgever nu voldoende tijd om een opvolger te vinden.

De bank merkt op dat vorige maand grote investeerders van Reed Elsevier in de krant Financial Times zich ontevreden uitlieten over de operationele prestaties van het bedrijf en zeiden mogelijk aan te dringen op het vertrek van Armour. SNS zegt niet te weten of er een verband is tussen het daadwerkelijke vertrek van Armour en het artikel.

Donderdag om 9.20 uur noteerde het aandeel 1,6 procent hoger op 8,34 euro.
[verwijderd]
0
MARKET TALK: Vertrek CFO Reed Elsevier impuls voor strategie

Donderdag 6 oktober 2011 09:10

AMSTERDAM (Dow Jones)--Het aangekondigde vertrek van Reed Elsevier (REN.AE) chief financial officer Mark Armour kan in de visie van ABN Amro een moment inluiden, waarop de strategie tegen het licht wordt gehouden. Daarbij sluiten de ABN Amro-analisten niet uit dat er daarbij ook gekeken wordt naar mogelijke samenwerking met andere partijen. ABN Amro heeft het advies voor het aandeel Reed Elsevier op een hold staan, met een koersdoel van EUR10,50. Het aandeel Reed Elsevier sloot woensdag op EUR8,21. (ANS)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

s.lin
0
MARKET TALK: Reed Elsevier-koersdoel licht verlaagd - MS
Gepubliceerd: 08:55
AMSTERDAM (Dow Jones)--Reed Elsevier (REN.AE) krijgt van Morgan Stanley een lager koersdoel. Dat gaat naar GBP6,20 van GBP6,30 met de toevoeging dat het nieuwe koersdoel een opwaarts potentieel impliceert van 27%. Analisten van de zakenbank geven aan dat de uitgever er goed aan doet aan te geven in welke markten het bedrijf op de middellange termijn in actief wil zijn. Verder zou het bedrijf een idee moeten geven van financiele doelstellingen, omdat de markt nu weinig notie heeft van wat het management thans bereikbaar acht. Ten derde zou er meer toegang moeten komen voor aandeelhouders tot het management. Tot besluit zou Reed Elsevier meer detail moeten verschaffen omtrent de outlook en concurrentiepositie van Lexis-Nexis. Het advies blijft overweight. Morgan Stanley is gecharmeerd van het defensieve profiel van Reed Elsevier, met 45% van de omzet afkomstig uit abonnementen, 11% uit beurzen, waarvan de outlook voor 2012 gunstig is, en 12% uit risicomanagement, dat een anticyclisch karakter draagt. Het aandeel Reed Elsevier sloot donderdag op euro8,39. (ANS)

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
[verwijderd]
0
MARKET TALK: Reed Elsevier-koersdoel verlaagd

Maandag 14 november 2011 16:38

AMSTERDAM (Dow Jones)--Reed Elsevier (REN.AE) krijgt van ABN Amro-analist Maurits Heldring een verlaagd koersdoel van EUR10,00. Voorheen stond het koersdoel op EUR10,50, maar Heldring heeft zijn ramingen voor autonome omzet verlaagd en ramingen voor de winst per aandeel voor 2012 en 2013 met respectievelijk 2% en 3% omlaag gebracht. Een van de risico's van Reed Elsevier is dat de omzet van het bedrijf voor 25% afhankelijk is van overheden in combinatie met de zwakke economische omstandigheden en vooruitzichten. Het advies blijft staan op hold. Het aandeel Reed Elsevier noteert maandag rond 16.20 uur 1,3% lager op 297,21 punten.(ANS)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
[verwijderd]
0
zelfs ik als Reed-adept wordt een beetje moe van het aandeel. Wanneer begint nu eens de glorietijd?
Nog steeds zit ik er in maar heb de decemberopties weer eens waardeloos zien aflopen. Eerder moest ik al verplicht een paar geschreven puts inkopen.
Veel volgers hebben we ook nog steeds niet.
gr HJ
[verwijderd]
0
Hallo harmjohn,

de spoeling is inderdaad dun hier op het forum. Ik heb de draad een beetje draaiende gehouden, momenteel valt er echter bar weinig te melden m.b.t. Reed Elsevier. Ik wilde dan ook voorstellen om met ingang van 2012 een jaardraad te starten, dan lijkt het aantal posts tenminste nog wat.

Grt.
Hans
[verwijderd]
0
Beste Hans,

Een jaardraad dat lijkt er dan wel op dat ook wij het aandeel in de kelder wegzetten.
De maanddraad van een tijd geleden, leek toch wel mooier. Hoewel de posts voornamelijk van ons afkomstig waren. Het kost ook wel moeite om elke keer wat zinnigs te melden. Zag toen ook wel dat er wel eens in de dagdraad gepost werd. Wat dan weer jammer is voor het Els-forum.
Eerst morgen maar eens afwachten en kijken hoe het jaar wordt afgesloten.
gr
HJ
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 17:35
Koers 38,560
Verschil -0,280 (-0,72%)
Hoog 39,040
Laag 38,560
Volume 845.592
Volume gemiddeld 678.424
Volume gisteren 660.114

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront