Reed Elsevier ziet omzet 4% oplopen, verhoogt bedrag aandeleninkoop


Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Uitgeversconcern Reed Elsevier (ENL, REN.AE) heeft de onderliggende omzet over de eerste negen maanden van dit jaar met 4% zien stijgen. Zonder het effect van tweejaarlijkse beurzen, steeg de omzet met 3%.

Dat blijkt donderdag voorbeurs uit het persbericht van de Brits-Nederlandse uitgever met daarin de trading update over 2012 tot en met september.

Alle activiteiten droegen bij aan de onderliggende groei van het concern. Het bedrijf zegt op schema te liggen om de omzet en winst te laten groeien.

Onderdelen die niet binnen het bedrijf passen worden verkocht. De opbrengst van die transacties wordt aangewend voor de inkoop van eigen aandelen om het verwachte verwateringseffect op de winst per aandeel als gevolg van de vervreemdingen, te verzachten.

Het bedrijf verhoogd het bedrag voor aandeleninkoop naar EUR310 miljoen, waarvan inmiddels EUR193 miljoen is gerealiseerd.

Onderdeel Elsevier groeide qua omzet onderliggend 2%. Reed Elsevier verwacht hier dat de trend doorzet. LexisNexis Risk Solutions groeide onderliggend 6%, LexisNexis Legal & Professional met 1%. Bij deze laatste activiteit spreekt Reed Elsevier van druk op de vraag. Exhibitions groeide onderliggend 15% en 7% zonder tweejaarlijkse evenementen. Die zullen voor de rest van het jaar een positief effect hebben. Reed Business Information groeide 1%.

Het aandeel Reed Elsevier sloot woensdag op EUR10,68.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@dowjones.com; +31-20-571 5201