Stern « Terug naar discussie overzicht

Stern en Pouw onderzoeken verdergaande samenwerking

11 Posts
voda
0
Stern en Pouw onderzoeken verdergaande samenwerking


AMSTERDAM (Dow Jones)--Stern Groep nv (STRN.AE) en Pouw Automotive Groep maken donderdag bekend dat zij verdergaande samenwerking beogen, die mogelijk kan leiden tot een fusie van beide ondernemingen.

Na de aankondiging begin deze maand, dat de Mercedes-Benz en smart activiteiten worden samengevoegd in Stern Auto, hebben Stern en Pouw besloten te onderzoeken of samenvoeging van de andere activiteiten voldoende voordelen kan bieden, lichten de autobedrijven toe.

Vooral op het gebied van automotive dienstverlening en de universele activiteiten worden die voordelen verwacht.

De komende periode zullen de importeurs van de diverse automerken worden gepolst over de vormgeving van de beoogde intensievere samenwerking. Ook de banken zullen nauw bij dit proces betrokken worden, aldus Stern.

Het bedrijf zegt dat het mogelijk is dat dit onderzoek leidt tot de fusie van beide ondernemingen. Als zou blijken dat de beoogde samenvoeging van activiteiten inderdaad voordelen biedt, zullen fusiebesprekingen worden opgestart.

"In het kader van de positionering van de nieuwe fusieonderneming zal ook de beursnotering van Stern Groep aan de orde kunnen komen", besluit het autobedrijf.


Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com
benito c.
0
Ik ben benieuwd hoe een eventuele beursexit vorm zou moeten krijgen. Er zijn een aantal grotere aandeelhouders, waaronder de NPM en de directeur. Kempen zit er ook in, alsmede een aantal kleinere belangen bij particuliere en institutionele beleggers, de free float zal vrij klein zijn. Dat wil echter niet zeggen dat de beleggers met kleinere belangen gevangen willen zitten in een niet-beursgenoteerde groep. De Pouw groep is een stuk kleiner dan Stern, dus die zullen niet zo veel kunnen bijdragen aan een beursexit. Blijft over nieuw geld van de NPM of een nieuwe strategische aandeelhouder. Het risico ligt op de loer dat de slechte markt van dit moment wordt misbruikt te goedkoop de beurs te verlaten.Misschien wordt er wel voor gekozen via het vehikel van Stern Pouw over te nemen, dat zou meer voor de hand liggen.
In elk geval zal er wel meer fantasie in het aandeel komen, en zijn verdere kostenbesparingen welkom.
menko
0
er is in het verleden ook al eens sprake geweest van een beursexit maar is toen niet doorgegaan. nu lijkt de tijd beter te zijn voor een consolidatie waarbij de exit gefinancieerd kan worden door de groot aandeelhouders die dan tegen een lage prijs het bedrijf overnemen. er zal dus idd fantasie in het aandeel komen en weer richting 20 kunnen gaan oplopen.
Diegy
0
Gesprekken kunnen nog maanden duren zegt de topman van Stern. De beurs beursexit dus ook en is volgens de topman van Stern geen vaststaand feit.
kolifant
0
quote:

Diegy schreef op 20 september 2013 10:04:

Gesprekken kunnen nog maanden duren zegt de topman van Stern. De beurs beursexit dus ook en is volgens de topman van Stern geen vaststaand feit.
...........en dan komt morgen een toelichting door Van der Kwast op de de overname van de Mercedes activiteiten. Waarom vandaag niet? Ik verwacht ook zeker iets over de financiering van deze deal en de wijze waarop de mogelijke fusie tot stand komt.
Grootaandeelhouders tasten straks in de buidel of volgt er een emissie? Of wordt een beursexit afgedwongen door de betrokken partijen?
Afwachten,de koers staat laag en de perspectieven voor Stern zijn goed!!
###Het persbericht over de aankondiging van de persverklaring van Van der Kwast:
AMSTERDAM (AFN) - Stern neemt de Mercedes-activiteiten van branchegenoot Pouw Automotive over. Dat zei topman Henk van der Kwast donderdag tegen AFN. De deal is nog niet officieel getekend, dat gebeurt vandaag. Stern zal vrijdag met een persverklaring hierover komen, aldus de bestuursvoorzitter.
Financiële details wilde Van der Kwast desgevraagd niet geven. ,,We nemen ze integraal over'', zei hij wel. Stern voert ook nog gespreken met Pouw over een mogelijke fusie, zoals eerder dit jaar voor het eerst werd gemeld ,,Daar gaan we mee door en ik verwacht dat we binnen enkele maanden meer te melden hebben'', zo wist hij.
Van der Kwast omschreef de markt verder als ,,matig''. Hij benadrukte dat het bedrijf daar met alle inmiddels doorgevoerde kostenbesparingen al rekening mee had gehouden. ,,We zijn vroeg geweest met het aanpassen van onze kostenstructuur. Als de markt niet verbetert blijven we gewoon zwarte cijfers schrijven. Onze marges zijn verbeterd, het is efficiënter geworden. We hebben goede marktposities weten te bereiken'', stelde hij.
kolifant
0
De persverklaring door Van der Kwast:
vrijdag 15 november 2013 12:14

Stern Groep, beursgenoteerde automotive groep, maakt bekend dat de samenvoeging van de Mercedes-Benz activiteiten van Stern Groep en Pouw Automotive Groep in Stern Auto is afgerond. Onderzocht wordt of deze samenvoeging aanleiding kan zijn voor verdergaande samenwerking tussen beide ondernemingen. De gesprekken verlopen in een constructieve sfeer. Verwacht wordt daarover binnen enkele maanden nadere mededelingen te kunnen doen.

Begin september werd reeds bekend gemaakt dat de beide automotive groepen in onderhandeling waren gegaan over de samenvoeging van de Mercedes-Benz en smart activiteiten in Stern Auto. Deze transactie is daarvan het resultaat. Gezien de omvang van beide ondernemingen is de bedrijfscombinatie gemeld aan de mededingingsautoriteiten.

Stern
Stern Groep heeft meerdere autoclusters waaronder Stern Auto met 11 Mercedes-Benz dealervestigingen in Amsterdam (2), Amstelveen, Almere, Utrecht, Nieuwegein, Zeist, Amersfoort, Nijkerk, Ede en Veenendaal. Stern Auto vertegenwoordigt Mercedes-Benz personenwagens, lichte bedrijfswagens en trucks. Stern Auto realiseerde in 2012 een omzet exclusief BTW en BPM van € 218 miljoen en had 416 werknemers (376 fte’s) in dienst. De afzet nieuwe personenauto's in 2012 bedroeg 1.742 stuks, terwijl het aantal lichte bedrijfswagens 1.165 en het aantal vrachtwagens 128 was.

Pouw
Pouw Automotive Groep heeft meerdere autoclusters waaronder Pouw Stemerdink met 1 vestiging in Veenendaal. Zij vertegenwoordigt in die vestiging Mercedes-Benz personenauto's en lichte bedrijfswagens (alleen after sales) en richt zich met name op het premium segment met een klantenkring in heel Nederland. Pouw Stemerdink realiseerde in 2012 een omzet exclusief BTW en BPM van € 42 miljoen en had 48 werknemers (37 fte’s) in dienst. De afzet nieuwe personenauto's in 2012 bedroeg 331 stuks.

Stern Auto
Stern Auto is één van de grootste Mercedes-Benz dealerbedrijven van Nederland en wordt geleid door Arnoud Zuijdendorp. De vestiging van Stern Auto in Ede zal direct geïntegreerd worden in de Pouw vestiging in Veenendaal en daardoor zullen al op korte termijn aanmerkelijke synergie voordelen gerealiseerd worden. Het Mercedes-Benz marktaandeel in Nederland neemt door de transactie toe tot circa 20% voor personenauto's en lichte bedrijfswagens. Bij trucks blijft het marktaandeel vooralsnog bescheiden met circa 7,5%. De samenvoeging betekent een verdere versteviging van de positie van Stern Auto, met name in het premium segment, en heeft direct een positief effect op het resultaat.
kolifant
0
Hoe gezond is Pouw Automotive en welke prijs zal Stern eventueel gaan betalen als ze besluiten tot een overname?
RTV-Oost meldt vandaag:
woensdag 4 december 2013 | 6:40
Laatst bijgewerkt: 4-12-2013 | 6:35
Pouw Automotive Groep, één van de grootste autodealers van Nederland, is in financiële moeilijkheden geraakt. Met uitzondering van de filialen in Oost-Nederland lijden alle takken van het bedrijf verlies, schrijft het Financieel Dagblad.
Pouw is naar verkoopaantallen de vierde autodealer van Nederland. In het jaarverslag schrijft de onderneming 'serieus last te hebben van de crisis'. Naast tegenvallende autoverkopen zouden ook recente overnames in Groningen en Drenthe de dealer in financiële moeilijkheden hebben gebracht.
Het bedrijf gaat stevig ingrijpen. Eerder was al besloten een vestiging in Haren te sluiten, ook is een deel van de voorraden in Noord-Nederland teruggeleverd aan importeurs. Daarnaast wordt er voorlopig niet meer uitgebreid. Ondertussen is een extern iemand in de arm genomen om een mogelijke fusie met concurrent Stern te begeleiden. Stern is de grootste dealerholding van Nederland. De fusie met dit bedrijf werd in september al aangekondigd.
Diegy
0
Ben benieuwd hoe lang het nog gaat duren voordat ze Stern van de beurs gaan halen. Is nu 3 maanden geleden die berichten dat ze Stern eventueel van de beurs gaan halen. De topman vergroot niet zomaar 2 maanden geleden zijn belang. Het is een mogelijkheid dat ze Stern van de beurs gaan halen gaf hij toen aan. De biedkant zit ook aardig vol en is wachten tot het aandeel omhoog schiet. De laatste cijfers waren ook goed en aandeel komt van 40 euro en is erg laag gewaardeerd op het moment. Ben benieuwd voor welk bedrag ze Stern van de beurs gaan halen. De koers staat laag en de perspectieven voor Stern zijn goed! Geduld zal beloond worden bij dit aandeel.
kolifant
0
Die vallen al buiten de overname:
Dealers Pouw in Noord-Nederland failliet
Pouw Automotive Groep heeft faillissement aangevraagd voor zijn dealerbedrijven in Noord-Nederland. Dat werd dinsdag bekendgemaakt.
Pouw sloot eerder al zijn vestiging in Haren en zocht de afgelopen maanden tevergeefs naar geschikte overnamekandidaten voor de vestiging in Assen. Beide vestigingen leden onder de zeer slechte marktomstandigheden.
Pouw voert al langere tijd gesprekken met branchegenoot Stern over een mogelijke fusie. Vorige maand nam Stern al de Mercedes-activiteiten van Pouw over.
Bron: Nu.nl 24 december 2013
Diegy
0
De bied neemt weer mooi toe. Afgelopen vrijdag is er al boven de 15 euro gekocht uit de laat. Vandaag maar boven de 15 euro sluiten. Hopelijk duurt het niet lang meer voordat ze Stern van de beurs gaan halen.
kolifant
0
De directie heeft het druk met alle besluiten. Dit is onderdeel van de nieuwe strategie voor het grotere geheel:
AMSTERDAM (AFN) - Stern heeft de verkoop van zijn Ford-vestiging in Amersfoort aan Broekhuis Holding afgerond. De transactie levert een nettoboekwinst op van ruim 400.000 euro. Dat maakte het autobedrijf vrijdag bekend.
Na de verkoop van de vestiging in Amersfoort heeft Stern besloten af te zien van de voorgenomen verkoop van Ford in Soest en de werkplaats daar over te dragen aan het management van Stern Point. Dat blijft zo totdat een goed plan voor het garagebedrijf in Soest is uitgewerkt.
Stern maakte ook bekend dat Guus Baris is opgenomen in de directie van Ardea Auto, volgend op het vertrek van Jan-Bas Veltman en een andere rol voor Marijn van Kalmthout. Gerrit Klock blijft de directie leiden.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 28 sep 2023 15:21
Koers 3,100
Verschil +0,040 (+1,31%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 8.580
Volume gisteren 9

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront