Porceleyne Fles « Terug naar discussie overzicht

Grote overname door PF aangekondigd

34 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
,Voor een klein historisch bedrijf als wij, zijn de kosten die aan een beursnotering verbonden zitten een serieuze factor'', aldus Schouten. Royal Delft boekte vorig jaar een omzet van 24,5 miljoen euro. „Om bestaansrecht aan het Damrak te houden, moeten we eerder naar een bedrijf toe met 100 miljoen euro omzet. Ik verwacht in de komende tien jaar wel een grote acquisitie van onze kant.''
.

Bovenstaande quote van CEO Schouten is van afgelopen juli, interview Telegraaf.
Tijdens een aandeelhoudersbijeenkomst van de PF van november j.l. werd bevestigd dat een grote aquisitie door de PF aannemelijk is.

M.i. heeft de onderneming al iets op het oog.
Drentenier1
0
Dank Kolifant. Vrees echter wel dat een grote overname ook een aandelenemissie gaat inhouden. Niet dat dit op de plank blijft liggen met Fentener van Vlissingen als aandeelhouder maar het zou tot winstverwatering kunnen leiden. Trackrecord in grote overnames is overigens niet al te best voor PF. Andere optie is FvV een bod op het resterende deel doet (circa 30%) om PF verder te laten groeien zonder de kosten van de beursnotering. Verder is opvallend dat vandaag de grote verkoper op 9,90 zijn limiet heeft verlaagd naar 9.45.
Ron Kerstens
0
"aandeelhoudersbijeenkomst van november jl" ? Wanneer was dat dan precies ?

Tja, die verkoper heeft zijn pluk op 10 gekocht, daarna direct zonder sucses ingelegd op 11 en nu via stapjes naar beneden probeert hij/zij er op 9,45 eraf te komen.

Ik zou maar voorzichtig zijn met de PF, eerste halfjaar hebben ze met verlies gedraaid en het tweede halfjaar zal bepaald niet beter zijn.

Drentenier1
0
De aandeelhoudersbijeenkomst betrof een presentatie/bedrijfsbezoek voor aandeelhouders (was er zelf niet bij, maar ben geinformeerd door een andere bezoeker). Voor wat betreft die overname, het zou me niet verbazen als het Royal Goedewaagen uit Nieuw Buinen betreft. Prachtig klein bedrijfje (omzet circa 2 mln) die een mooie fit heeft met de activiteiten op gebied van Delfts Blauw. Zijn wel iets slimmer daar mee bezig dan PF, dus wat dat betreft kan Yvonne Kooi (manager van Goedewagen) de directie van PF nog iets leren. Goedwaagen is nu in bezit van participatiebedrijf Festos, maar die gaan een leuke winst natuurlijk niet uit de weg.
Drentenier1
0
Een paar leuke google feitjes:
1. Sinds november is een nieuwe safety video op alle intercontinentale vluchten van KLM. Hierin speelt PF een prominente rol. Bovendien vinden veel reizigers het een video met een hoge funfactor.

www.travelvalley.nl/vliegen/bijzonder...

2. BK heeft een accountmanager aangenomen die goed thuis in promoten van websales. Hij heeft ervaring opgedaan bij Samsung en Bosch en te maken gehad met klanten als Wehkamp, Bol.com en Cool-blue. Deze drie zijn de grote netwinkels voor wat betreft keukengerei.

www.gemengdebranche.nl/pages/55/Nieuw...

3. Volgens recente CBS cijfers lieten de 3ekwartaal cijfers van de keukenwinkels een omzetstijging van 17% zien. Hier moeten ook de winkels in kookgerei van profiteren, ofschoon tegenwoordig een groot deel online gaat. Maar in december hoef je bij BK geen verzendkosten te betalen bovendien ga ik ervan uit dat bovengenoemde accountmanager goed zijn best heeft gedaan de afgelopen maanden.
Bijlage:
Edwin54
0
De grote verkoper van 7381 aandelen heeft al meerdere keren de limiet verlaagd. Ik vind dit tactisch niet slim. Als geruime tijd geleden gekozen was voor een lagere limiet was de order waarschijnlijk uitgevoerd. Het doet mij denken aan een huisverkoper welke zijn prijs meerdere malen heeft verlaagd door de amateuristische handelwijze van de makelaar welke geen goed marktinzicht heeft. Ik vrees dat de koers van PF verder afbrokkelt. Ikzelf zou dit pakket pas willen kopen op Euro 7 a 7,50.
Ron Kerstens
0
Deze verkoper dacht een snelle winst te maken door dit pakket op 10 te kopen en daarna onmiddellijk in te leggen ter verkoop op 11 euro. Toen dit niet niet lukte is hij/zij stapsgewijs naar beneden gegaan naar nu 8,55.

V&D heeft vandaag surseance aangevraagd, hopelijk heeft BK een goede factoring afgesloten anders hebben ze hier een groot probleem, V&D ligt immers vol met BK spullen en is een belangrijk afzetkanaal (wat nu weg gaat vallen).
Edwin54
0
Vandaag is een flink gedeelte van de grote verkooporder uitgevoerd. Resteren nog 4326 stuks. Ik ben het met vorige schrijver eens dat de PF mogelijk financieel nadeel heeft vanwege het V&D-effect. Het aandeel blijft een liefhebberspapier. Ik denk dat de koers verder wegzakt.
Drentenier1
0
BK werkt bij een aantal V&D's met het shop-in-shop concept. Dan blijft het eigendom van de spullen bij de leverancier. Neemt niet weg dat ze een afzetkanaal kwijtraken, maar de consument toont tegenwoordig sprinkhanen gedrag. Niet meer te koop bij V&D, dan maar naar de Blokker of een kookwinkel.
Drentenier1
0
Edwin54
0
De jaarcijfers komen op 24 maart. NW over het 1e hj bedroeg Euro 78000. Het 2e hj zal m.i. geen grote verrassing brengen. Cruciaal is of de directie aangeeft dat de jaren geleden ingezette strategie geleidelijk vruchten gaat afwerpen. Zoals ik al eerder schreef moet het mogelijk zijn in een goed jaar Euro 750000 te verdienen.( Euro 1 per aandeel).
De koers beweegt zich al een jaar in een bandbreedte 8-10. Als er wat positieve geluiden te horen zijn in de AVA in mei kan de koers makkelijk naar Euro 11 a 12.
De intrinsieke waarde en de sterke solvabiliteit maken het neerwaarts risico gering.
Drentenier1
0
Dag edwin54, ik denk dat je gelijk hebt met jet 1 euro per aandeel en ik denk dat dit in 2016 haalbaar is. Drivers zijn een stabiele dollarkoers, toenemende bezoekersaantallen bij PF, meer Chinese toeristen, spaaracties bij de Coop voor BK pannen, het succes van de nieuwe website, verbeterde koopkracht bij de consument, toenemende belangstelling voor bakken en braden (heel holland bakt en masterchef), meer versies van de Royal Dutch Oven (vooral die kleintjes zijn leuk). Interessant is ook de uitspraak van Henk Schouten dat de noteringskosten aan de AEX zwaar wegen voor een klein bedrijf als PF, dit hebben we eerder gehoord bij Reesink.
Ron Kerstens
0
Ik hoop dat jullie gelijk hebben maar ik denk dat ze over het hele jaar 2015 een verlies bekend zullen maken. In H1 draaiden ze operationeel al een verlies en ik denk niet dat dit goedgemaakt gaat worden. De (hoge) voorraad is immers tegen een dure dollar ingekocht, verder zal de sluiting van V&D ook niet geholpen hebben.
Reesink en PF kan je uiteraard niet vergelijken, Reesink is gewoon een goedlopend bedrijf met nog een paar verborgen assets terwijl PF marginaal draait en zal blijven draaien vrees ik.
Maar we wachten af, ben benieuwd (al heb ik geen positie meer).
Edwin54
0
De jaarcijfers over 2015 zijn m.i. alleszins redelijk. NW Euro 169000. Goede resultaten bij BK en afnemend verlies Kempen/Begeer. De herorientatie begint voorzichtig resultaat af te werpen. Solvabiliteit van 51% onverminderd sterk.
De beurswaarde van Euro 6,8 mln is vrijwel gelijk aan niveau 2011. Ik vind dit onterecht omdat de PF er duidelijk beter voor staat. Ik verwacht dit jaar een NW van zeker Euro 300000.In de aanloop naar de AVA in mei gaat de koers, denk ik, richting Euro 11.
Drentenier1
0
Beste Edwin54. In principe ben ik het met je eens, maar vergeet niet dat er in het 1e halfjaar een bate van 400.000 euro in de omzet zat verwerkt ivm verkoop merkrechten VKB. In het 2HY 2015 lijkt niettemin sprake van een herstel, zeker bij BK. In het 1HY 2016 zal BK profiteren van de pannenactie bij Coop. Verder geen woord meer over de dollar en V&D. Dat is positief. Het netwerk in China wordt gestaag utgebreid (zie ook de chinese site van BK).

www.bkcookwarechina.cn/

De kost gaat voor de baat uit. Wellicht een winstje in China in 2016. Wanneer de omzet stijgt kan het bij PF qua winst hard gaan gelet op de vaste lasten (personeel). Dus euro 300.000 in 2016 lijkt zeker haalbaar en wanneer China op stroom komt duidelijk meer in de komende jaren. Nu wachten op het jaarverslag en natuurlijk de jaarvergadering.
Edwin54
0
Beste Drentenier, Het jaarverslag is qua layout volledig vernieuwd en integraal op de website te zien.
Edwin54
0
Nog even een aanvulling. Als morgen het orderboek aan de laatkant nog steeds postjes laat zien van 9,20 en 9,35 en 9,60 dan wil ik zeker kopen. Maar dit is wishfull thinking want ik denk dat we morgen al op 10 euro openen.
Ron Kerstens
0
De margedaling bij BK vanwege de hogere dollar hebben ze kunnen beperken, knap gedaan al ik begrijp niet goed hoe ze dit (structureel?) doen. De nettowinst van BK (belangrijkste bedrijfsonderdeel)daalt echter nu al voor het 4e achtereenvolgende jaar (2012 641k, 2013 619k, 2014 586k, 2015 452k). Als je de bate van 4 ton (verkoop Royal VKB) uit de resultaten haalt hebben ze over het hele jaar verlies gedraaid.
Maar al met al valt het mij mee :-) Ik stap er echter niet (meer) in, te grote bedrijfsrisico's en te dunne handel in het aandeel maar wel een heel leuk bedrijf(je).
34 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 11 jun 2024 11:30
Koers 12,800
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 105
Volume gisteren 86

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront