Accell Group « Terug naar discussie overzicht

Accell 2016

76 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Ikdoemaarwatjoh
0
voda
0
Accell: netto verliespost diefstal Taiwan maximaal EUR4 mln - Update

(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Accell getroffen door diefstal, voorziet maximale impact nettowinst van EUR4 mln',om informatie, toelichting CEO en actuele koers van het aandeel toe te voegen)


AMSTERDAM (Dow Jones)--Accell Group nv (ACCEL.AE) is getroffen door diefstal bij de Aziatische divisie, en voorziet een impact op de nettowinst van maximaal EUR4 miljoen, maar houdt vast aan zijn winstverwachting.

Het bedrijf van fietsmerken als Sparta, Batavus, Koga en Raleigh heeft aangifte ingediend bij lokale autoriteiten in Taiwan tegen een eigen medewerker van de Taiwanese inkooporganisatie, die naar Accell's zeggen "geld heeft ontvreemd van de bankrekening van het bedrijf".

De diefstal vond plaats in 2015 en de medewerker is inmiddels ontslagen.

"Het betrof een uitvoerend medewerker en er waren geen leveranciers of andere externe partijen bij betrokken; meer wil ik er niet over zeggen", zegt CEO Rene Takens in een telefonische toelichting aan de media.

De schade voor Accell op de nettowinst is afhankelijk van de mogelijkheid om het geld terug te vorderen. Accell voorziet geen impact op de operationele winstgevendheid, aangezien het concern ervan overtuigd is dat dit incident een op zich zelf staande kwestie betreft.

Takens spreekt van "een flinke domper". "Natuurlijk is dit voor ons een teleurstelling", zegt Takens. "Gelukkig hebben we zo'n situatie niet eerder meegemaakt", voegt hij toe.

De diefstal is middels interne systemen ontdekt. De komende maanden zal, naast de afronding van het onderzoek in Azie, bekeken worden op welke aspecten het stelsel van interne beheersmaatregelen aangescherpt of versterkt moet worden, meldt Accell.

Het concern uit Heerenveen blijft uitgaan van een verbetering van de nettowinst in de tweede helft van 2015 versus diezelfde periode een jaar eerder, aangezien de resultaten in de tweede helft van 2015 beter lijken te zijn uitgevallen dan eerder verwacht, zegt Accell.

"De huidige inzichten in de cijfers geven aan dat we in 2015 een solide omzet- en winstgroei hebben gerealiseerd. Vooral de verdergaande stijging van de verkoop van sportieve elektrische fietsen in de diverse Europese landen heeft hiertoe bijgedragen", zegt Takens.

De CEO wil de omzet- en resultaat verwachting desgevraagd niet nadere kwantificeren. "We zullen op 26 februari onze jaarcijfers publiceren en nader toelichten", zegt hij.

Het aandeel noteert woensdag omstreeks 10.15 uur 1,7% lager op EUR18,39 op een AScX-index die 0,1 hoger staat.


Door Ellen Proper en Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
Beursblik: SNS Securities verhoogt koersdoel Accell

AMSTERDAM (Dow Jones)--SNS Securities heeft vrijdag het koersdoel voor Accell verhoogd naar EUR28,00, van EUR24,00 met een ongewijzigde koopaanbeveling. Analist Gerard Rijk wees er op dat de nettowinst in 2015 naar verwachting hoger uitkomt dan de fietsenfabrikant in november nog voorzag, mits de recent gemelde diefstal van maximaal EUR4 miljoen in Taiwan buiten beschouwing wordt gelaten. Volgens Rijk is de meevallende winstontwikkeling te danken aan een sterkere omzetgroei ondanks de moeilijke vergelijkingsbasis voor Nederland in het vierde kwartaal. In de laatste maanden van 2014 profiteerde Accell van een subsidieregeling voor fietsen. Daar stond volgens de analist echter tegenover dat andere Europese markten het afgelopen kwartaal "erg sterk deden" in het MTB e-bike segment. De groeiversnelling in het vierde kwartaal zal volgens Rijk niet incidenteel zijn. De analist is positief gestemd over de vooruitzichten voor e-bikes, waarin Accell marktleider is. Rijk wees er op dat een stijgende winstgevendheid en een dalend werkkapitaal onder meer leiden tot lagere financieringskosten en ruimte bieden voor een hoger dividend. Accell noteerde vrijdag 0,1% hoger op EUR18,45. De Smallcap stijgt 0,3%.


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


Rikky007
0
Even serieus de agenda voor de komende maanden:

26-2 jaarcijfers 2015, volgende week dus al.

Eind maart Registratiedatum voor AvA, op tijd aanmelden, kan met introducé (die hoeft dus géén aandelen Accell te hebben, wel aanmelden)

26-4 AvA en trading update, wel raar op een dinsdag wat normaal op een donderdag was en heeft misschien te maken met Koningsdag. Mooie reis naar Heerenveen en weer een leuk presentje na afloop, iedere keer weer een verrassing. Aanvang waarschijnlijk 14:30 uur.

28-4 Notering ex-dividend

Gr. Rikky
Timorp
0
Er ging iets mis met het overmaken van geld van mijn rekening naar mijn beleggingsrekening waardoor ik niet kón bijkopen.. Balen!
Kaviaar
0
Hoe laat worden morgen de resultaten 2015 gepubliceerd?
Ik kan het nergens vinden, dus neem ik aan na openingstijd?
Rikky007
0
Oproep tot AVA is gedaan en idd aanvang 14:30 op 26-4 (dinsdag i.p.v. donderdag). Aanmelden via bank.

Gr. Rikky

Rikky007
0
Dinsdag de aandeelhoudersvergadering 14:30 uur.

Misschien de mogelijkheid om op de nieuwe Sparta M8i te fietsen (hoop ik, iets eerder aanwezig zijn).

Dit jaar een omzet van meer dan 1 miljard (onvoorziene omstandigheden daar gelaten). En terugkeer naar de AMX?

Iedereen de bijlage van de telegraaf gelezen? Zoek de fout(en)?

Gr. Rikky

voda
0
Fietsenmaker Accell heeft het weer mee

Gepubliceerd op 26 apr 2016 om 08:15 | Views: 1.954

HEERENVEEN (AFN) - Fietsenfabrikant Accell heeft afgelopen kwartaal kunnen profiteren van een toegenomen vraag naar duurdere sportfietsen en e-bikes. Daardoor is zowel de omzet als de winst toegenomen. Het succes was mede te danken aan gunstige weersomstandigheden.

Met name in Duitsland waren de elektrische fietsen van Accell gewild, zei topman René Takens dinsdag. ,,Maar ook in landen waar de markt voor elektrische fietsen kleiner is, stegen de omzeten in deze categorie met meer dan 10 procent.'' In het tussentijdse handelsbericht werden geen aantallen of bedragen vermeld.

De gemiddelde prijs van de fietsen die Accell verkocht, lag hoger dan in het eerste kwartaal van 2015. De omzet uit de verkoop van onderdelen en accessoires lag op ongeveer hetzelfde niveau als vorig jaar. Het bedrijf meldde verder een ,,goede stijging'' van het resultaat.
voda
1
Fietsenmaker Accell heeft het weer mee

Gepubliceerd op 26 apr 2016 om 08:25 | Views: 2.482

HEERENVEEN (AFN) - Fietsenfabrikant Accell heeft afgelopen kwartaal kunnen profiteren van een toegenomen vraag naar duurdere sportfietsen en e-bikes. Daardoor is zowel de omzet als de winst toegenomen. Het succes was mede te danken aan gunstige weersomstandigheden.

Met name in Duitsland waren de elektrische fietsen van Accell gewild, zei topman René Takens dinsdag. ,,Maar ook in landen waar de markt voor elektrische fietsen kleiner is, stegen de omzetten in deze categorie met meer dan 10 procent.'' In het tussentijdse handelsbericht werden geen aantallen of bedragen vermeld.

De gemiddelde prijs van de fietsen die Accell verkocht, lag hoger dan in het eerste kwartaal van 2015. De omzet uit de verkoop van onderdelen en accessoires lag op ongeveer hetzelfde niveau als vorig jaar. Het bedrijf meldde verder een ,,goede stijging'' van het resultaat.

Accell handhaaft de eerder uitgesproken verwachtingen voor heel 2016. Het bedrijf, dat bekende merken als Batavus, Sparta en Koga voert, gaat er vanuit dat zowel de omzet als de winst dit jaar verder toeneemt.
voda
0
Aandeelhouders Accell Group keuren dividendvoorstel goed
Ook overige voorstellen goedgekeurd.


De aandeelhouders van Accell Group hebben ingestemd met een dividend voor het boekjaar 2015 van 0,72 euro per aandeel. Dit meldde de fietsenmaker uit Heerenveen dinsdag nabeurs.

Aandeelhouders kunnen kiezen uit een dividend in aandelen of in contanten, wat vanaf 20 mei 2016 uitbetaald zal worden.

Ook alle overige besluiten op de agenda voor de aandeelhoudersvergadering kregen de goedkeuring van de aandeelhouders.

Het aandeel Accell Group sloot dinsdag op een nipt hoger Damrak 1,7 procent in het groen op 35,05 euro.

Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
toontjeavanti
1
Nederland exporteerde in 2015 voor 793 miljoen euro aan fietsen, 14 procent meer dan in het voorgaande jaar.
Daarmee is Nederland de grootste fietsexporteur van Europa. Duitsland staat op de tweede plek, zo maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekend.

Nederland is behalve de grootste exporteur ook de grootste producent van fietsen binnen Europa.
Rikky007
0
AMSTERDAM (AFN) - Delta Lloyd heeft zijn belang in Accell verkleind. Dat bleek donderdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Delta Lloyd heeft nu een kapitaalbelang en stemrecht van 4,92 procent. Dat was bij een eerdere melding nog 6,59 procent, zo valt op te maken uit de archieven van de toezichthouder.

www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/accell...

Gr. Rikky
76 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 aug 2022 17:35
Koers 57,550
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront