Forum: Amsterdam Commodities » ACOMO H1 2017 » Pagina: 3 | DeBeurs.nl

Amsterdam Commodities « Terug naar discussie overzicht

ACOMO H1 2017

158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Bowski
0
quote:

Sky-jumper schreef op 17 feb 2017 om 11:20:


Net gelezen op Binck, het is NOOIT goed voor analisten , wat denken jullie ?????

Beursblik: resultaten Acomo onder verwachting

ING had nog hogere winst verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) Hoewel Amsterdam Commodities over 2016 een recordwinst behaalde van 34,4 miljoen euro, was dit toch onder de verwachting van ING, dat een winst voorzag van 36,7 miljoen euro. Dit bleek uit een analyse van analist Reginald Watson van de bank.

Ook de omzet van 682,3 miljoen euro was onder verwachting, want Watson rekende op een omzet van 707,5 miljoen euro. De omzetgroei van 0,1 procent kwam uit onder de groei van 3,6 procent die was voorzien, "te midden van het volatiele karakter van de prijzen vanwege het El Niño effect", aldus de analist.

In het algemeen was sprake van herstel bij eetbzare zaden en de marges bleken in lijn met de verwachtingen "maar de resultaten hebben weinig glans vanwege de zwakkere opbrengsten bij noten en thee", aldus Watson.

Het totale dividend voor 2016 van 1,15 euro per aandeel was beter dan de analist had verwacht en onderstreept de beleggingscase van ING.

Watson plaatste echter wel de kanttekening dat de door de analist geraamde omzetgroei van 7 procent voor dit jaar, onder druk komt te staan vanwege de vlakke jaarstart.

ING heeft een koopadvies op Acomo met een koersdoel van 25,68 euro. Op een groene beurs steeg het aandeel vrijdag 3,4 procent op 21,58 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 17, 2017 03:49 ET (08:49 GMT)

* BinckBank is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden


Ik denk dat ze een beetje pissig zijn daar bij de ING, want zij kunnen niks aan Acomo verdienen.
Acomo zorgt voor zijn eigen poen.
Ik heb zojuist bijgekocht. Vind het met zo'n track record op 15x de winst een koopje.
En als Acomo een overname wil doen mag ze aan mij met plezier nieuwe aandelen uitgeven.
Doei ING!!!
Bowski
0
En gekocht via Binck natuurlijk.
Krijg via hen keurig mijn dividend zonder kosten.
En van de Belastingdienst de dividendbelasting terug.
Makkelijk zat.
Acomo = pure profit voor mij. 5,3% dividendrendement vandaag. Beetje minder als RDShell, maar veel stabieler (stijgend).
voda
0
Dividend Acomo hoger dan verwacht

Gepubliceerd op 17 feb 2017 om 10:19 | Views: 1.060

AMSTERDAM (AFN) - Amsterdam Commodities (Acomo) heeft met zijn voorgestelde dividend van 1,15 euro per aandeel positief weten te verrassen. Dat meldden marktvorsers van ING vrijdag in een rapport over de Rotterdamse handelaar in zaden, noten, specerijen en thee.

Het voorgestelde dividend betekent een stijging met 15 procent ten opzichte van een jaar eerder. Acomo heeft volgens ING als verwacht de resultaten bij zijn divisie eetbare zaden weten te verbeteren. Maar de glans werd enigszins van die resultaten gehaald door de mindere opbrengsten bij noten en thee. De vlakke start van 2017 ten opzichte van een jaar eerder komt voor ING enigszins als een negatieve verrassing, aangezien de bank voor dit jaar uitgaat van een omzetgroei van 7 procent. Die prognose staat volgens ING nu onder druk.

Evengoed handhaafde ING zijn koopadvies op Acomo met een koersdoel van 25,68 euro. Het aandeel Acomo stond vrijdag omstreeks 10.00 uur 2,8 procent hoger op 21,45 euro.
JansenH5
0
Beleggers van het Peter Lynch type die investeren in wat ze eten doen het goed vandaag. Acomo +3.5%, Unilever +10.5% op dit moment.
The Wall Street Shuffler
0
quote:

CWAVWH schreef op 16 feb 2017 om 18:29:


Onverwacht (door de beurs, tenminste) goede cijfers. Tegen de huidige koers een dividend van iets meer dan 5,5%. Acomo is nog steeds dividend kampioen. De meerjarige groeigrafiek blijft gehandhaafd.

Ben ik de enige die niet onder de indruk is van de dividendstijging? Voor de Rietkerk-periode was er een prudent dividendbeleid, rond de 60% pay-out. Nu is het al ruim 80% en niet eens meer verdeeld in "gewoon" en "bonus"dividend. Laat steeds minder ruimte over voor als het een keer tegenzit. Er werd al zo negatief en door sommigen bijna panisch gereageerd toen het dividend over 2015 minder was dan over 2014.
Bowski
0
@The Wall Street shuffler
Zoals ik dit lees: www.acomo.nl/wp-content/uploads/2017/... klotst het geld bij Acomo tegen de plinten.
Ik vind het fantastisch dat Acomo zich aan de geformuleerde eisen voor overnames houdt. Alleen goede kandidaten die bijdragen.
Men vindt even geen goede investeringsmogelijkheden. Dus betaalt men dividend. Niks mis mee, geen sigaar uit eigen doos. Want het eigenvermogen is gegroeid, solvabiliteit ook: van 48,2% naar maar liefst 51,7% vh eigen vermogen. Wat wil je nog meer? Volgens mij een riante positie om een tegenvaller op te vangen.
Dat de omzet niet groeide en wel de winst duidt op een kwaliteitsverbetering van Acomo als geheel.
CWAVWH
0
Ik heb het al vaker gezegd - Acomo is een geldmachine. Ze potten wat ze maar kunnen (solvabiliteit gaat ieder jaar omhoog, betalen schulden af en wat er verder overblijft gaat in dividend. Wel is het waar dat de pay out ratio met de komst van Rietkerk inderdaad behoorlijk omhoog is gegaan. Moet ook te maken hebben gehad met het feit dat R. zich moet hebben willen bewijzen t.o.v. de eerdere fantastische prestaties van Stephane Holvoet. En eenmaal hiermee begonnen zat-ie vast aan die pay out ratio's, tenzij hij een flinke terugval in dividend wilde riskeren. Tsja...
fredvries
0
SunButter is een succesverhaal van Acomo in de USA. Het is een pindakaas, gemaakt van zonnebloemzaden. Dus perfect voor mensen met een notenallergie. In Europa doet het Duitse Sigco iets soortgelijks met hun SunnyPaste (sunnypaste.com).
Ik voorzie een grote toekomst voor beide producten.
Bowski
0
Wat een comeback!
€22.745 nu.
Even afwachten of de €23,30 (horizontale) barriere ook direct genomen wordt deze maand (februari).
Het scheelt maar 2%... Moet kunnen. Het is carnaval :)
fredvries
0
@Bowski:
Misschien is dit mede de reden van de koersstijging.
Nu een wereldwijd advies: "A Surprising 15% Dividend Hike For This Dutch Dividend Champion". Zie hier: seekingalpha.com/article/4047959-surp...
rolof
0
quote:

fredvries schreef op 22 feb 2017 om 16:44:


@Bowski:
Misschien is dit mede de reden van de koersstijging.
Nu een wereldwijd advies: "A Surprising 15% Dividend Hike For This Dutch Dividend Champion". Zie hier: seekingalpha.com/article/4047959-surp...
@fredvries, wellicht! en bijzonder Acomo bij seekingalpha te zien. Goed gevonden hoor!
gr. Roloff
CWAVWH
0
En zo begint de 23 € grens toch te naderen. Tot de ex-dividend datum zal er wel weer opwaartse druk blijven....
fredvries
0
CFO Allard Goldschmeding van Acomo wordt Managing Director (ter vervanging van CEO Erik Rietkerk). Er wordt nog gezocht naar een directeur voor ‘business controlling’ en ‘corporate development’.

Persbericht hier: www.acomo.nl/wp-content/uploads/2017/...
Bowski
0
Mijn indruk is dat de RvC niet gemakkelijk verantwoordelijkheden uit handen geeft.
Daaronder als capabele man/vrouw te moeten werken vraagt wel erg veel flexibiliteit. Wie wil zo'n baan?
Duidelijk is dat je daar het vertrouwen van de RvC nog moet verdienen, en ook zo maar weer kwijt kan raken.
Enerzijds is het goed dat RvC er bovenop zit, maar ik heb te doen met de mensen die het echte werk moeten doen. Het komt op mij beknellend over.
Ik hoop dat e.e.a. er toe leidt dat Acomo een zelfstandiger bestuur ontwikkelt wat niet voortdurend aan het handje van de RvC hoeft te lopen.
fredvries
0
@Bowski. Nee, het is juist andersom: Rietkerk wilde weg omdat hij zich doodverveelde in zijn functie. De werkmaatschappijen van Acomo hebben een grote mate van zelfstandigheid en daar hoef je dus niet naar om te kijken. De directie formuleert alleen de strategie en fungeert als bank.
Dát is de reden dat Goldschmeding beide functies eenvoudig kan combineren en dat er alleen een directeur voor ‘business controlling’ en ‘corporate development’ wordt gezocht. Ze hebben daar al iemand voor die juist daarvoor de wereld over reist, maar er komt dus ook iemand die de 'doelwitten' gaat uitzoeken.
Bowski
0
Ik begrijp dat er een aparte directeur komt voor "Corporate development".
Volgens een definitie op het internet:
Corporate Development: You focus on M&A and acquiring other companies as well as setting up joint venture deals.

Als er nu speciaal iemand voor aangetrokken wordt was er zat werk te doen.
Dit aspect lag Rietkerk niet of hij mocht niet. Ik kan me anders niet voorstellen dat hij zich verveelde.
CWAVWH
0
In feite is het nu dus terug naar de "one man holding" met één secretaresse, zoals Holvoet dat indertijd beschreef. Voor dat hele circus hadden ze dus Stephane er niet uit hoeven te werken. Ik heb dat nooit echt begrepen toentertijd. Hij had die 'focus op food' bedacht, rubber er uit gegooid en die zeldzaam grote en winstgevende overname geregeld. En toen kon-ie vertrekken, jawel hoor!
(Hij was trouwens ook CFO voor hij het stokje overname van Gottesman)
Bowski
0

Ik zie wel behoorlijk druk liggen op het doen van overnames.
Anderzijds is de top niet heel zwaar.
Waarom houdt de RvC zo strak de touwtjes in handen?
Wat op de website opvalt is dit:
As a publicly listed company, Acomo stands for:

One share, one vote
No certification of shares
No anti-takeover mechanisms
Not a so called ‘structuurvennootschap’


Ik zie dit als een uitnodiging om Acomo te laten overnemen / van de beurs te halen.
Er is weinig wat het in de weg zit.

Mijn idee: Acomo gaat flink eten of gegeten worden. RvC heeft geen voorkeur.
158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 21-sep-17 17:35
Koers 24,705
Verschil -0,215 (-0,86%)
Hoog 25,090
Laag 24,500
Volume 13.780
Volume gemiddeld 7.142
Volume gisteren 17.976