VEON « Terug naar discussie overzicht

Forum VEON (voorheen VimpelCom) geopend

752 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 » | Laatste
IEX - Forummoderator
0
VEON is an international communications and technology company driven by a vision to unlock new opportunities for our customers as they navigate the digital world. Present in some of the world’s most dynamic markets, VEON provides more than 200 million customers with voice, fixed broadband, data and digital services. VEON’s heritage as a pioneer in technology is the driving force behind a major transformation focused on bringing the digital world to each and every customer.

Van de eigen website: VEON, voorheen VimpelCom

Groet Henk
IEX - Forummoderator
0
Het heet op hun eigen site nog VimpelCom in het profiel.

Groet Henk

VimpelCom offers services to customers in 13 markets including Russia, Italy, Algeria, Pakistan, Uzbekistan, Kazakhstan, Ukraine, Bangladesh, Kyrgyzstan, Tajikistan, Armenia, Georgia, and Laos. VimpelCom operates under the “Beeline”, “Kyivstar”, “WIND”, “Jazz”, “banglalink”, and “Djezzy” brands.

VimpelCom is headquartered in Amsterdam, the Netherlands, and is traded on the NASDAQ Global Select Market under the symbol "VIP".

IEX - Forummoderator
0
VimpelCom’s reporting structure is divided into four business units – Russia, Emerging Markets, Eurasia and Italy, all of which report to the Company’s headquarters in Amsterdam.

With annual 2015 revenue of USD $9.6 billion, underlying EBITDA margin of 40.8%, and a combined mobile customer base of more than 200 million people (as of December 31, 2015), VimpelCom one of the largest telecommunications companies in the industry and have established the scale for successful development of the group of companies going forward.
Fatcat
0
Diegy
0
Redactie ABM Financial News - 4 april 2017, 10:59

VEON wil met een notering op Euronext Amsterdam vooral betere zichtbaarheid in en toegang tot de Europese financiële markten realiseren. Dit zei CEO Jean-Yves Charlier in een interview met ABM Financial News dinsdag kort na de opening van de handel in het aandeel.

"We willen met deze beursnotering in eerste instantie een bredere toegang tot de Europese markten, naast onze notering op Nasdaq in New York, die vooral georiënteerd is op de angelsaksische markten, en richten ons daarbij vooral op institutionele beleggers", zei de bestuursvoorzitter.

"Binnen Europa is Amsterdam een natuurlijke keuze, omdat ons hoofdkantoor met meer dan 500 medewerkers uit meer dan 30 landen hier is gevestigd en de keuze daarvoor is mede ingegeven omdat Amsterdam één van de digitale hoofdsteden in de wereld is."

VEON, het voormalige Russische traditionele telecombedrijf VimpelCom, wil zich vooral focussen op uitbreiding van internetplatforms voor zijn klanten. "Onze strategie is daarbij vooral gericht op groei in onze bestaande markten, die zich vooral in opkomende landen bevinden." VEON heeft sterke marktposities in opkomende landen als Rusland, Pakistan, Algerije en Bangladesh. "Ons doel is om in onze bestaande markten de nummer 1 of 2 marktpositie te handhaven of realiseren. We bereiken daar nu al meer dan 250 miljoen klanten", zo lichtte de CEO toe.

VEON wil via de beursnotering in Amsterdam vooralsnog geen nieuwe aandelen uitgeven en geen nieuw kapitaal aantrekken. "We hebben een solide operationele kasstroom en ons dividend in de laatste jaren sterk verhoogd. We zijn zeer winstgevend en onze nettoschuld/EBITDA ratio is slechts 2, dus we zitten niet direct te springen om nieuw kapitaal", zei de bestuursvoorzitter.

Van het aandelenkapitaal van VEON werd het aantal vrij verhandelbare aandelen in het derde kwartaal van 2016 verdubbeld naar 20,1 procent als gevolg van het gefaseerd afbouwen van het belang door het Noorse telecombedrijf Telenor. "We hebben de intentie om de vrije handel in het aandeel uiteindelijk op te voeren tot zo'n 45 procent, waarvan dan de helft op Euronext Amsterdam is genoteerd en de andere helft op Nasdaq in New York."

Het restant van de aandelen is grotendeels in handen van investeringsmaatschappij LetterOne van de Russische miljardair Mikhail Fridman.

VEON realiseerde in het vierde kwartaal van 2016 een omzet van 2,35 miljard dollar, een operationeel resultaat van 783 miljoen dollar en een nettowinst van 1,64 miljard dollar, mede als gevolg van desinvesteringen. Het bedrijf betaalde zijn aandeelhouders over 2016 een totaal dividend van 0,23 dollar per aandeel. Het aandeel noteerde dinsdagochtend op 3,83 euro, tegen een openingskoers van 3,88 euro.
Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Diegy
0
Aandeel lijkt mij erg goedkoop op 3,85. Dividend van 23 cent per aandeel. Nettowinst 4e kwartaal van 1,64 miljard dollar!! De laat is vrij leeg. Zie de 4,99 al staan in de laat. Zo ook maar eens instappen op 3,85. Zie de koers vanmiddag ineens wel hard omhoog gaan.
[verwijderd]
0
Wat is de wpa van VEON en heb wel die 0,23 dividend of heb ik ergens overheen gelezen dan?
Bij fundamenteel IEX klikken dan komt er niets?
G.S.
Diegy
0
VEON is spotgoedkoop gelet op de koersrwinstverhoudingen en dividendrendement. Een debt-equity verhouding van 65% valt mij ook mee.

Met de verwachtingen van de analisten - keurige groei van alles wat er toe doet - is ook niks mis.

______
Ik zie dit aandeel deze week wel naar de 5 euro gaan. Aandeel is echt spotgoedkoop.
[verwijderd]
0
Mmhh, ik zal wel verkeerd rekenen, dus mensen kopen Veon voor 3,99 euries.
koers eur/usd 1.0679. Dus je koopt ze voor 4,26 usd..
bloomberg close was 4,05 usd...

[verwijderd]
0
volume is hier nog nihiel, beurskoers zal komende weken naar de Nasdaq koers gaan.
voorlopig nog niet kopen.
Leeser1959
0
Er zijn toch echt domme mensen; kopen in Amsterdam VEON terwijl de koers in Amerika ca. 6% lager is !!!
[verwijderd]
0
Komt denk ik door het tijdverschil en niet de realtime koersen hanteren bij je aan en verkoop in je porto bij je broker. Ik heb basisabo en die koers hier loopt achter en koop en verkoop dus aan de hand van de real time koersen op google finance VS.
G.S.
Leeser1959
0
Ik heb life koersen in zowel Amsterdam als New York, ze zitten toch echt te slapen. Voorlopig in elk geval beter om in New York te kopen !!
[verwijderd]
0
quote:

Leeser1959 schreef op 7 april 2017 13:30:

Ik heb life koersen in zowel Amsterdam als New York, ze zitten toch echt te slapen. Voorlopig in elk geval beter om in New York te kopen !!
Heb Bofa/Ford//Redwood/Hasbro gekocht/houden/verkocht a/d/ koers Google Finance met mijn basisabo zonder RT koersen.
G.S.
Leeser1959
0
Indicatie New York VEON nu $3,78 (euro 3,555), hier in A'dam nog steeds euro 3,60 bieden voor 5000-6000 stuks en daarboven nog wat klein grut. Ik koop wel in New York.
[verwijderd]
0
toch grappig dat veon, russisch bedrijf hoofdkantoor Amsterdam.
Klanten rondom verweggistan, en aandelenhandel in Amerika de Nasdaq.
hoe verzin je het.

[verwijderd]
0
AMSTERDAM (AFN) - VEON-dochter Vimpelcom is van plan meerdere uitstaande leningen te herfinancieren. Het gaat om leningen met looptijden tot 2018, 2021 en 2022.
AD BY STREAMADS

De transactie is afhankelijk van de financieringscondities van de nieuwe leningen die Vimpelcom in de markt wil zetten. Een gedeelde van de financieringslast kan Vimpelcom overigens uit eigen middelden betalen, aldus het telecombedrijf dat een notering heeft in Amsterdam.
Vimpelcom geeft geen garanties af dat investeerders die inschrijven op de nieuwe leningen deze ook daadwerkelijk toegewezen krijgen. Op zijn vroegst wordt hier op 19 juni duidelijkheid over verwacht. De uiteindelijke betaaldatum is naar verwachting 29 juni.
DIT KAN U OOK INTERESSEREN
Leeser1959
0
Nu nog wat meer handel in de aandelen (Amsterdam) en dan opname in een index.

Free float, nu 24%, zal geleidelijk ook toenemen daar Telenor op termijn van haar belang (nu nog een kleine 20%)af wil.

Dividendrendement ruim 5%.
752 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 16:41
Koers 0,866
Verschil -0,030 (-3,35%)
Hoog 0,868
Laag 0,844
Volume 8.330
Volume gemiddeld 43.818
Volume gisteren 14.944

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront