Ben geen ING-advies-fan de laatste tijd maar hier ben ik het wel mee eens:

ING heeft een koopadvies en koersdoel van 35,20 euro voor NSI.

NSI blijft volgens Kuin één van de goedkoopste Europese vastgoedaandelen, met een koers van ruim 11 keer de verwachte winst in 2018, tegen een gemiddelde van bijna 17 keer voor sectorgenoten in de Benelux. Het fonds wordt verhandeld tegen een korting van 14 procent op de boekwaarde en kent een dividendrendement van 6,9 procent, tegen 5,2 procent gemiddeld voor andere vastgoedfondsen in de Benelux.

NSI heeft in korte tijd een tweede brok van zijn Nederlandse winkelvastgoed verkocht voor 74 miljoen euro aan Retail Estates en dat is goed nieuws voor het Nederlandse vastgoedbedrijf, dat één van de goedkoopste in de sector is. Dit stelde ING maandag in een rapport.
De transactie wijst op toenemende interesse van beleggers in deze herstellende sector, zo schreef analist Jaap Kuin van ING.
De zes panden, veelal winkels op meubelboulevards nabij middelgrote Nederlandse steden, werden verkocht aan het Belgische Retail Estates, dat als nieuwe toetreder tot de Nederlandse markt een meer natuurlijke eigenaar voor de panden lijkt. Wel denkt Kuin denkt dat het Belgische fonds snel naar 200 miljoen tot 300 miljoen euro moet groeien in Nederland om de portefeuille efficiënt te kunnen beheren.
NSI heeft nu, naast kantoren, nog belangen in winkelcentra in Rijswijk en Rotterdam, die waarschijnlijk minder populair zijn, en het probleempand in Heerlen, stelde de analist. Deze drie winkelcentra zijn gemiddeld al met een kwart afgewaardeerd en waren verantwoordelijk voor de helft van de afboekingen van NSI in het vierde kwartaal van vorig jaar.