Porceleyne Fles « Terug naar discussie overzicht

Porceleyne Fles gaat onderdelen verkopen

8 Posts
[verwijderd]
0
Op 17 januari belegt PF een BAVA.
De algemene vergadering wordt gevraagd goedkeuring te verlenen aan de voorgenomen
verkoop door de vennootschap van alle aandelen in B.K. Cookware B.V. en B.V.
Koninklijke van Kempen & Begeer aan The Cookware Company Europe BVBA.
[verwijderd]
0
Wat is er gebeurd bij de PF tussen begin september '17 en begin december '17? zie de gequote artiken in het IEX PF-forum "Porceleyne Fles rijst de pan uit in China"
..In de Financiele Telegraaf meldt Schouten begin september:
"Niettemin heeft Schouten plannen om de resultaten te verbeteren. Zo moet het aantal betalende bezoekers van de vestiging in Delft omhoog naar 130.000 per jaar. Ook wordt het Delfts blauw straks verkocht bij partners in dertig wereldsteden. Schouten: „Onze topcollectie is al te koop bij Scully & Scully in New York.”
..Dagblad TROUW van begin december meldt Schouten
"Het bedrijf houdt alle opties open om met het geld van de verkoop nieuwe investeringen te doen. "We hebben ook commerciële doelstellingen dus we gaan op zoek naar eventuele nieuwe elementen", zegt Schouten. Aan welke elementen Royal Delft denkt, wilde de topman niet zeggen."
.
Begin september meldt CEO Schouten vrij expliciet waar de vrijkomende middelen worden besteed, terwijl begin december hij aangeeft niets te willen melden over de aanwending van de middelen.Vreemd.
Met een intrinsieke waarde van €12,46 waarvan straks-na de verkoop van BK- een fors deel liquide komt, verdient het aandeel PF warme aandacht van de scherpe belegger.

voda
0
Aandeelhouders akkoord met verkoopplannen Royal Delft
Koper voor BK Cookware en Van Kempen & Begeer al gevonden.

(ABM FN-Dow Jones) De buitengewone aandeelhoudersvergadering van Royal Delft heeft woensdag ingestemd met de verkoop van de dochterbedrijven BK Cookware en Koninklijke van Kempen & Begeer. Dit maakte de producent van sieraardewerk en keukengerei woensdagmiddag na afloop van de vergadering bekend.

Royal Delft zal nu proberen om tot een transactie te komen met de beoogde Belgische koper, Cookware Company Europe. Royal Delft gaf nog geen financiële details over de geplande verkoop.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
twinkletown
0
Porceleyne Fles blij na afstoten pannen

Door Bernard Vogelsang [DFT]

Delft - Beursfonds Porceleyne Fles neemt afscheid van zijn BK-kookpannen en luxe bestek. Ruim 55 aandeelhouders hebben woensdag 17/1 vrijwel unaniem ingestemd met de verkoop van deze onderdelen aan de Belgische Cookware Company.
Topman Henk Schouten: „Delfts blauw hoort net zo bij Nederland als molens, klompen en kaas.”

Topman Henk Schouten: „Delfts blauw hoort net zo bij Nederland als molens, klompen en kaas.”

Grote vraag is welk bedrag de Cookware Company betaalt voor beide onderdelen van Porceleyne Fles. „Het is een goede prijs. Ik ben er heel erg blij mee”, zei een glunderende president-commissaris Marc Udink woensdagmiddag tijdens de aandeelhoudersvergadering van de fabrikant van Delfts blauw en kristallen glazen. Hij wil het verkoopbedrag pas volgende maand bekendmaken bij de afronding van de transactie.

Op basis van het dividend van €2 miljoen van beide onderdelen houden analisten rekening met een verkoopopbrengst van €10 tot 12 miljoen. Als dat klopt, kan de intrinsieke waarde van het aandeel Porceleyne Fles oplopen tot ruim €15. Daarmee lijkt de onderwaardering van het aandeel verder te gaan toenemen op de Amsterdamse beurs. Het beursfonds sloot woensdag op €8,35. Bestuursvoorzitter Henk Schouten gaf vorig jaar al aan dat zijn bedrijf wordt onderschat door beleggers. Volgens hem speelt de lage verhandelbaarheid van het aandeel daarbij een rol. Maar ook de waarde van het wereldberoemde merk Royal Delft lijkt te laag te worden ingeschat.

De verkoopopbrengst van de BK-pannen en het luxe bestek wil Schouten binnenkort grotendeels steken in een overname. De topman is op zoek naar een bedrijf dat met stabiele resultaten de kernactiviteit van zijn onderneming - de productie van Delfts blauw - kan ondersteunen. Volgens hem is Delfts blauw namelijk cultureel erfgoed dat net zo bij Nederland hoort als molens, klompen en kaas.

De BK-pannen en het luxe bestek kunnen die financiële stabiliteit niet meer bieden. Volgens Schouten is voor de buitenlandse expansie van BK veel geld nodig, terwijl de pannenfabrikant in Nederland erg afhankelijk is van winkelketen Blokker. „Daarom moeten we nu de bakens verzetten.”
twinkletown
0
Citaat uit DeTijd:

De twee bedrijven (Kempen en Begeer & BK Cookware) tellen 35 werknemers en haalden in 2016 samen een kleine 20 miljoen euro omzet en 0,8 miljoen euro bedrijfskasstroom. Hoeveel de Belgen betalen, is niet meegedeeld.

‘Maar het was zeker niet goedkoop’, klinkt het. ‘We kopen een stukje geschiedenis, maar we zijn niet van plan dat in een museum te steken. Voor ons is het ook meer dan gewoon 20 miljoen euro omzet. Ze hebben geprobeerd hun merken internationaal uit te rollen, onder andere in China, maar ze hebben daarbij geen potten gebroken. Wij denken dat we dat wel kunnen’, aldus mede-eigenaar Jan Helskens.

www.tijd.be/ondernemen/consumentengoe...
voda
1
Pieken en Porceleyn

Is het een zinloze notering? Het is een van de oudste bedrijven op de Nederlandse beurs, van een onderneming met een klinkende naam en ook nog een van de kleinste fondsen op het Damrak. Porceleyne Fles, dat sinds 1653 Delfts Blauw aardewerk maakt.

De afgelopen twee dagen steeg de koers van het minifonds ineens hard. Naar de reden is het gissen. Het bedrijf kwam niet met nieuws naar buiten. Er is geen analist die Porceleyne Fles volgt. Want er is ook geen enkele serieuze belegger geïnteresseerd in het bedrijf. Dat is te klein, waardoor er geen liquiditeit is in het aandeel.

En de businesscase? Goed, de onderneming bestaat al 365 jaar, dus in die zin kan het bedrijf worden gezien als zeer solide. Maar een belegger zoekt groei en stijgend rendement. Porceleyne Fles is kwakkelen in de marge.

En dan toch die koerswinst. Daardoor is het bedrijf uit Delft ineens een van de best presterende fondsen in dit prille beursjaar. Koers in 2018: +13%.
In absolute termen: het bedrijf is nu € 7,1 mln waard. Daarmee zal het nimmer van de lokale markt afkomen, want het is gewoon te klein. Er zijn 764.000 aandelen in omloop en daarvan is het gros in vaste handen. De zogeheten free float is 166.000 stukken.

De koerssprong van de voorbije dagen toont wel aan waarom er kritiek is op dit soort minifondsen, of toch ten minste een redelijke scepsis onder vrijwel alle handelaren. Fondsen met geringe verhandelbaarheid zijn vatbaar voor manipulatie. En er is soms weinig correlatie tussen de 'fundamentals' en de beurswaarde.

De laatste twee dagen steeg de koers met 11%. De slotkoers van vrijdag was €9,30. Het was een zogeheten 'rally op dunne volumes'. Er werden nog geen 8000 aandelen verhandeld, blijkt uit cijfers van Bloomberg. De cumulatieve waarde van die verhandelde aandelen ligt rond de €80.000.
Maar daarmee werd de koers dus wel opgepompt. De beurswaarde van Porceleyne Fles steeg met zo'n zeven ton.

Het is daarom ook dat dit bedrijf en gelijksoortige ondernemingen verankerd zijn op de lokale markt. Centenfondsen, bedrijven met amper beurswaarde, ondernemingen waarvan het gros van de aandelen in vaste handen is: zij horen niet in een index, vindt Euronext - en daar heeft de beurs een punt. Een index moet zorgen voor zichtbaarheid en een grotere verhandelbaarheid. Dat gaat niet met minuscule bedrijfjes.

Maar wat heeft de belegger er dan aan? Het klassieke argument is dat Shell of Unilever nooit 20% koerswinst zal halen in twee dagen, terwijl dat bij Porceleyne Fles wel mogelijk is. Al zeggen scherpslijpers dat dit geen beleggen is, maar 'speculeren'. Het is een achterhoedediscussie, die slechts door een enkeling gevoerd wordt: de zeldzame speculant (belegger?) die zijn geld steekt in een fonds als Porceleyne Fles.

Bartjens

fd.nl/ondernemen/1237626/pieken-en-po...
voda
0
Royal Delft definitief uit pannen en bestek

Gepubliceerd op 8 feb 2018 om 18:15 | Views: 301

Porceleyne Fles 07 feb
9,15 +0,15 (+1,67%)

DELFT (AFN) - Aardewerkproducent Royal Delft, voorheen Porceleyne Fles, heeft de verkoop van zijn dochterbedrijven op het gebied van pannen, kookgerei en bestek afgerond. Daarmee was een bedrag van in totaal 10,75 miljoen euro in contanten gemoeid, meldt het bedrijf.

Royal Delft is sinds 1653 producent van Delfts Blauw aardewerk. Doel van de onderneming is dat culturele erfgoed voor Nederland in stand te houden. Omwille van de schaalgrootte werd het assortiment de afgelopen jaren uitgebreid door middel van overnames in het huishoudelijke segment, waaronder pannenmaker BK Cookware en bestekfabrikant Koninklijke Van Kempen & Begeer.

Die bedrijven kampten de laatste tijd evenwel met felle concurrentie, die zij slechts met forse investeringen het hoofd kunnen bieden. Royal Delft steekt dat geld liever in Delfts Blauw, en besloot daarom vorig jaar de bestek- en pannenactiviteiten te verkopen aan het Belgische The Cookware Company.

Musea

Met name de verkoop van BK is een flinke aderlating voor Royal Delft. De pannenfabrikant was in 2016 goed voor driekwart van de totale omzet van 24,5 miljoen euro, en bovendien het enige winstgevende onderdeel. Topman Henk Schouten liet bij de aankondiging van de verkoop al weten dat opbrengst zou worden gebruikt voor nieuwe investeringen die voor een ,,stabiele basis'' kunnen zorgen.

Royal Delft produceert niet alleen Delfts Blauw aardewerk, maar heeft ook musea in Delft en Amsterdam waar toeristen kennis kunnen maken met de geschiedenis en het productieproces. Daarnaast produceert het bedrijf mondgeblazen kristalglas bij dochterbedrijf Royal Leerdam Crystal.
twinkletown
0
Analisten hielden rekening met een verkoopopbrengst van €10 tot 12 miljoen.
De opbrengst van 10,75 miljoen valt enigszins tegen. Jammer.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 jul 2024 11:30
Koers 13,000
Verschil +0,200 (+1,56%)
Hoog 13,000
Laag 13,000
Volume 2
Volume gemiddeld 95
Volume gisteren 74

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront