WDP « Terug naar discussie overzicht

WDP 2018

42 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
voda
1
Beursblik: ING verhoogt koersdoel WDP
Koersdoel naar 94,00.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor WDP verhoogd van 81,00 naar 94,00 euro bij een ongewijzigd Houden advies.

WDP blijft een van de belangrijkste ontwikkelaars voor logistiek vastgoed in de Benelux en richt zich op portfolio groei, duurzame verhuur en een lage leegstand, aldus analisten van de bank. ING merkt op dat het bedrijf goed op koers ligt om het groeiplan voor de jaren tot en met 2020 te realiseren, waarin de waarde van het vastgoed met 1 miljard tot 3 miljard euro moet zijn gestegen in 2020. Hierbij ligt de focus op België, Nederland en Roemenië.

Op een rode beurs daalde het aandeel dinsdag 0,1 procent tot 97,80 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel WDP
Vastgoedbedrijf blijft beloftes waarmaken.

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft het koersdoel voor WDP verhoogd van 92,00 naar 95,00 euro bij een ongewijzigd Houden advies. Dit bleek vrijdag nadat WDP met jaarcijfers kwam.

In 2017 kwam de EPRA-winst uit op 5,60 euro en daarmee boven de 5,50 euro waarop werd gemikt en de winst van 5,30 euro in 2016.

"WDP blijft zijn beloftes waarmaken en deed het in 2017 beter dan de eigen verwachting", aldus analist Alexander Makar. WDP verhoogde bovendien de winstdoelstelling voor 2020 naar 7,00 euro.

De analist verhoogt op basis van de robuuste resultaten en beter dan verwachte groei de taxaties voor 2018 tot en met 2020 van respectievelijk 5,95 euro, 6,26 euro en 6,48 euro naar 6,05 euro, 6,61 euro en 6,97 euro. Dit betekent ook een hoger koersdoel, aldus KBC Securities.

Het aandeel WDP noteerde vrijdag kort na de opening zo'n 1,5 procent hoger op 101,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Geschorst en weet niet waarom
0
Joost Uwents, de bestuursvoorzitter van WDP, een van de grootste Europese spelers in logistiek vastgoed en onderdeel van de Midkap-index van de beurs van Amsterdam, ziet een kentering in de markt. Opslag en distributie worden steeds meer een manier om je als bedrijf te onderscheiden van de concurrentie. In een interview met beleggingsmagazine Effect legt hij uit hoe dat zit.
“Wij proberen eerder een toeleverancier te zijn dan een verhuurder,” zegt Uwents tegen Effect. “We willen alles doen dat met gebouwen te maken heeft. Daarom hebben we het ook over klanten en niet over huurders. We zien onze klanten als onze partners. Het betekent dat we zo flexibel mogelijk met ze meedenken. Als een klant bijvoorbeeld wil kunnen uitbreiden, kunnen wij daar alvast op inspelen door grond bij te kopen. Als een klant snel ruimte nodig heeft, is er altijd wel een andere klant ruimte over heeft.”

Over de toenemende investeringen in magazijnen en distributiegebouwen zegt Uwents:

“Tot een paar jaar geleden draaide voor bedrijven alles om productie en verkoop. Daartussen moesten goederen opgeslagen worden, maar dat moest zo goedkoop en efficiënt mogelijk gebeuren. Het was voor bedrijven niet mogelijk om daarmee het verschil te maken. Daardoor waren wij in de vastgoedmarkt jarenlang de kleine grijze muis. Dat is nu totaal anders. Het magazijn en de distributieketen zijn volledig afhankelijk geworden van de wensen van de consument die alles zo snel mogelijk in huis wil hebben. Dat is een fundamentele verandering. Het heeft ervoor gezorgd dat bedrijven met hun logistiek het verschil kunnen maken. Daarom is men ook bereid er veel meer in te investeren.”

In Effect 11, die vrijdag 17 november bij de leden van de VEB in de bus viel, leest u het hele interview met Joost Uwents.
voda
0
Meeste aandeelhouders WDP kiezen voor stockdividend
68 procent verkiest uitkering in aandelen.

(ABM FN-Dow Jones) De meeste aandeelhouders van WDP hebben ervoor gekozen om het dividend over 2017 te laten uitkeren in aandelen. Dit maakte WDP dinsdagochtend bekend.

In totaal opteerde 67,8 procent van de aandeelhouders voor een stockdividend. Dit betekent dat WDP een kapitaalverhoging doorvoert van ongeveer 47 miljoen euro door 497.325 nieuwe aandelen uit te geven.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: WDP versterkt samenwerking met The Greenery
KBC Securities te spreken over locatie.

(ABM FN-Dow Jones) WDP heeft met de verhuur van een nieuw te ontwikkelen distributiecentrum in Bleiswijk de samenwerking met The Geenery weten te versterken. Dit stelden analisten van KBC Securities dinsdag in een rapport.

Het betreft een distributiecentrum van circa 8.000 vierkante meter in het Prisma Bedrijvenpark te Bleiswijk, zo werd vanochtend bekend. De marktvorsers bleken te spreken over de locatie van het distributiecentrum, vooral met het oog op binnenlandse distributie.

De analisten merkten op dat The Greenery nog twee andere panden huurt van WDP in Breda en Barendrecht, goed voor een totaal huuroppervlakte van circa 100 vierkante meter of 3,1 procent van de totale vastgoedportefeuille van WDP.

Ook prezen de analisten de strategische keuze van WDP om naast de distributiecentra ruimte vrij te houden voor mogelijke uitbreidingen, zodat snel kan worden ingespeeld op de wensen van huurders.

KBC handhaafde het Houden advies op WDP met een koersdoel van 95,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: WDP goed op schema

(ABM FN-Dow Jones) WDP ligt goed op schema om de doelen van het groeiplan voor 2016 tot 2020 halen, nu het vastgoedbedrijf inmiddels voor 900 miljoen euro aan investeringen heeft geïdentificeerd. Dit stelden analisten van ING in reactie op de woensdagmorgen voorbeurs gepubliceerde halfjaarcijfers van WDP.

Hoewel WDP pas halverwege de tijdsplanning zit, staat de teller voor investeringen al op 72 procent van de beoogde 1,25 miljard euro.

Volgens ING is het wel tegenvallend dat WDP geen groei ziet van de huurinkomsten. Eén van de oorzaken hiervan is leegstand in het Belgische vastgoed, vanwege zwakke marktomstandigheden in de as Antwerpen-Brussel. Het extrapoleren van de vergelijkbare huurgroei van 2 procent in de eerste jaarhelft vinden de analisten dan ook onverstandig.

De winst per aandeel van WDP kwam in het afgelopen halfjaar uit op 2,94 euro, licht hoger dan de door ING verwachte 2,92 euro.

ING heeft een Houden advies voor het aandeel met een koersdoel van 94,00 euro.

WDP stond woensdagmiddag 0,2 procent hoger op 115,00 euro. Het bedrijf is zowel in Nederland als België genoteerd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: WDP geconfronteerd met nieuwe concurrent op Nederlandse markt

(ABM FN-Dow Jones) Vastgoedbedrijf VGP zou met het betreden van de Nederlandse logistieke vastgoedmarkt een concurrent kunnen blijken te zijn voor WDP. Dit concludeerden analisten van ING vrijdag, die de stap van VGP overigens geen verrassing vonden.

VGP betreedt met de acquisitie van een grondpositie ter omvang van 267.000 vierkante meter in Nijmegen voor het eerst de Nederlandse markt. Het ontwikkelingspotentieel van VGP's totale grondposities bedraagt daarmee in totaal 1,6 miljoen vierkante meter, in vergelijking met 1 miljoen vierkante meter van WDP, terwijl WDP's totale verhuurbare oppervlak in Nederland 1,8 miljoen vierkante meter bedraagt.

ING is van mening dat VGP meer aan de bovenkant van het risicospectrum beweegt dan WDP en VGP zou wel eens een concurrent kunnen worden van WDP. ING hanteert een Houden advies met een koersdoel van 94,00 euro voor WDP. Het aandeel WDP noteerde vrijdag 0,4 procent lager op 114,40 euro. In Brussel steeg VGP 0,3 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
WDP breidt uit in Luxemburg

(ABM FN-Dow Jones) WDP start met de bouw van een nieuwbouwmagazijn met een oppervlakte van circa 25.000 vierkante meter in Luxemburg. Dit maakte de vastgoedgroep donderdag nabeurs bekend.

Het investeringsbudget voor het gebouw bedraag circa 22 miljoen euro.

Het betreft het derde gebouw op de logistieke zone Eurohub Sud te Bettembourg-Dudelange. Het derde gebouw zal naar verwachting eind 2019 in gebruik genomen worden en is reeds voor 60 procent voorverhuurd.

Het concern kondigde tevens de opening van het tweede gebouw op de locatie aan. Het magazijn met een oppervlakte van 25.000 vierkante meter wordt verhuurd aan Auchan Retail Luxembourg
en Innovation First.

Het aandeel WDP sloot donderdag 0,8 procent lager op 121,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
[verwijderd]
0

Ik heb een lange termijn short positie genomen op Warehouses De Pauw (WDP):

  • Ik begrijp niet waarom de beurswaarde van dit aandeel bijna 2 keer de intrinsieke waarde bedraagt
  • Ik denk dat de conjunctuur op een hoogtepunt zit en dat logistiek vastgoedfondsen sneller een afname in economische activiteit gaan voelen dan andere vastgoedfondsen
  • De koers van WDP is sinds begin 2013 met 145% gestegen, waar andere vastgoedfondsen nauwelijks hebben bewogen. Daar is een logische verklaring voor, maar ik heb geleerd dat aandelenkoersen niet voor altijd kunnen blijven stijgen
voda
0
Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel WDP

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft maandag het koersdoel voor WDP verhoogd van 95,00 naar 115,00 euro bij handhaving van het Houden advies.

WDP heeft besloten om nog eens 75 miljoen euro te investeren in Roemenië, waardoor de totale vastgoedportefeuille voor het land richting de 500 miljoen euro loopt tegen het einde van 2019.

Analisten van KBC Securities zijn te spreken over deze stap, waarmee het vastgoedfonds inspeelt op de huidige groei in Roemenië. Volgens de marktvorsers zullen deze investeringen een positieve bijdrage geven aan het groeiplan van WDP over 2016 tot 2020.

Als gevolg verhoogde KBC het koersdoel voor WDP naar 115,00 euro.

Het aandeel WDP, welke afdkorting staat voor Warehouses de Pauw, noteerde maandagochtend kort na de beursgong vrijwel onveranderd op 113,20 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
WDP investeert nog eens 75 miljoen in Roemenie

(ABM FN-Dow Jones) WDP heeft besloten om nog eens 75 miljoen euro te investeren in Roemenië, waardoor de totale vastgoedportefeuille voor het land richting de 500 miljoen euro loopt tegen het einde van 2019. Dit maakte de vastgoedinvesteerder met noteringen in Amsterdam en Brussel maandag voorbeurs bekend.

De investering van 75 miljoen euro is goed voor een oppervlakte van ongeveer 130.000 vierkante meter aan vastgoed, en dit via zowel nieuwe ontwikkelingsprojecten als acquisities voor bestaande en nieuwe klanten.

Met 500 miljoen euro beslaat Roemenië ongeveer 15 procent van de totale vastgoedportefeuille van WDP.

"Met deze investeringen onderstrepen we het belang van Roemenië voor onze vastgoedportefeuille", zei CEO Joost Uwents van WDP.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 1 oktober 2018 16:36:

WDP investeert nog eens 75 miljoen in Roemenie

(ABM FN-Dow Jones) WDP heeft besloten om nog eens 75 miljoen euro te investeren in Roemenië, waardoor de totale vastgoedportefeuille voor het land richting de 500 miljoen euro loopt tegen het einde van 2019. Dit maakte de vastgoedinvesteerder met noteringen in Amsterdam en Brussel maandag voorbeurs bekend.

De investering van 75 miljoen euro is goed voor een oppervlakte van ongeveer 130.000 vierkante meter aan vastgoed, en dit via zowel nieuwe ontwikkelingsprojecten als acquisities voor bestaande en nieuwe klanten.

Met 500 miljoen euro beslaat Roemenië ongeveer 15 procent van de totale vastgoedportefeuille van WDP.

"Met deze investeringen onderstrepen we het belang van Roemenië voor onze vastgoedportefeuille", zei CEO Joost Uwents van WDP.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Ik weet niet of beleggers noodzakelijk zo blij moeten zijn met de expansie van WDP in Roemenië.

De stabiele economische groei in Oost-Europa komt volgens Atradius vooral voort uit een robuuste binnenlandse vraag. Wel verwacht zij dat dit sterke momentum zal vertragen tot 2,5 procent, omdat de regionale groei afneemt en de stimulans voor buitenlandse handel vanuit de eurozone afkoelt. Dit kan effecten hebben op de liquiditeitspositie van bedrijven en leiden grotere handelskredietrisico’s. Zo verwacht een kwart van de bedrijven dat de DSO (Days Sales Outstanding) in de komende twaalf maanden zal toenemen, terwijl slechts 13 procent een daling verwacht. Bedrijven in Turkije (43 procent) en Roemenië (30 procent) maken zich hierover het meest zorgen. Dat is niet voor niets, want het aantal achterstallige betalingen bij binnenlandse afnemers als gevolg van onvoldoende liquide middelen in de regio nam in 2018 flink toe (+10,4 procent).

atradius.nl/pers/handelskredietrisico...
[verwijderd]
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 25 september 2018 11:57:

Ik heb een lange termijn short positie genomen op Warehouses De Pauw (WDP):

  • Ik begrijp niet waarom de beurswaarde van dit aandeel bijna 2 keer de intrinsieke waarde bedraagt
  • Ik denk dat de conjunctuur op een hoogtepunt zit en dat logistiek vastgoedfondsen sneller een afname in economische activiteit gaan voelen dan andere vastgoedfondsen
  • De koers van WDP is sinds begin 2013 met 145% gestegen, waar andere vastgoedfondsen nauwelijks hebben bewogen. Daar is een logische verklaring voor, maar ik heb geleerd dat aandelenkoersen niet voor altijd kunnen blijven stijgen

Eén van de belangrijkste huurders van WDP - Greenyard dat in 2017 5,5% van de huurinkomsten van WDP genereerde - verkeert in zwaar weer. In een jaar tijd heeft Greenyard meer dan 60% van de beurswaarde verloren. Zij overwegen nu om eigen locaties te verkopen en terug te huren. Kans of bedreiging voor WDP ?

www.tijd.be/ondernemen/voeding-drank/...
[verwijderd]
0

Bij de halfjaarcijfers heeft WDP een outlook van € 4,80 dividend over 2018 afgegeven.

Dividendrendement van 5% zou een koers van € 96 betekenen. Vanuit dat perspectief begrijp ik het plotselinge enthousiasme van vandaag niet.

Verder houd ik mij nogmaals aanbevolen als iemand weet waarom WDP op de beurs bijna 2 keer zoveel waard is als de intrinsieke waarde? Misschien is daar een goede verklaring voor?

Lk-33
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 9 oktober 2018 15:16:

Bij de halfjaarcijfers heeft WDP een outlook van € 4,80 dividend over 2018 afgegeven.

Dividendrendement van 5% zou een koers van € 96 betekenen. Vanuit dat perspectief begrijp ik het plotselinge enthousiasme van vandaag niet.

Verder houd ik mij nogmaals aanbevolen als iemand weet waarom WDP op de beurs bijna 2 keer zoveel waard is als de intrinsieke waarde? Misschien is daar een goede verklaring voor?
De koers heeft ook op 124 gestaan. Is de laatste weken behoorlijk gedaald. In Europa zijn erg veel fondsen te vinden die minder dan 5% dividend betalen. NL is eerder een uitzondering dan de regel.
[verwijderd]
0

WDP koopt nieuwe locatie in België
Gepubliceerd op 17 okt 2018 om 08:36 | Views: 0 | Onderwerpen: België

WOLVERTEM (AFN) - Logistiek vastgoedfonds WDP koopt een locatie in Asse van circa 52.000 vierkante meter. Dat werd woensdag bekendgemaakt. Met de aankoop is een kapitaalverhoging gemoeid van 12 miljoen euro.
Het terrein bestaat uit zowel braakliggende percelen als bebouwd oppervlakte. WDP wil deze op termijn gedeeltelijk herontwikkelen om zo zijn logistieke park te Asse-Zellik verder uit te breiden. De investeringswaarde van de acquisitie is 12,4 miljoen euro en leidt tot de uitgifte van 119.226 nieuwe aandelen WDP. Deze zullen naar verwachting noteren vanaf donderdag op Euronext Brussel en Amsterdam.
[verwijderd]
0

Erg verwarrend:

Dit persbericht zegt dat er 107.303 nieuwe aandelen zijn uitgegeven voor de prijs van € 110,=

www.wdp.eu/sites/default/files/items/...

En dit persbericht zegt dat er 119.226 nieuwe aandelen worden uitgegeven voor de prijs van € 104,36

www.wdp.eu/press-release/wdp-realises...

Wat is het nu ???
[verwijderd]
0
'Aankoop WDP is welkome stap'

AMSTERDAM (AFN) - Logistiek vastgoedfonds WDP zet een goede stap met de aankoop van een locatie in Asse van circa 52.000 vierkante meter. Dat schrijft KBC Securities. Met de aankoop is een kapitaalverhoging gemoeid van 12 miljoen euro.

Het terrein bestaat uit zowel braakliggende percelen als bebouwd oppervlakte. WDP wil deze op termijn gedeeltelijk herontwikkelen om zo zijn logistieke park te Asse-Zellik verder uit te breiden. De investeringswaarde van de acquisitie is 12,4 miljoen euro en leidt tot de uitgifte van 119.226 nieuwe aandelen WDP. Deze zullen naar verwachting noteren vanaf donderdag op Euronext Brussel en Amsterdam.

Volgens KBC versterkt WDP zijn positie bij de locatie Asse-Zellik, die strategisch is gelegen door de directe connectie met de ringweg van Brussel. WDP heeft al verschillende bezittingen in die industriële zone. Het advies is hold, met een koersdoel 115 euro.
Ringweg Brussel

Ook ING wijst op de directe verbinding van de locatie met de ringweg van Brussel. De bank neemt een neutraal standpunt in rond het nieuws van WDP. [b]Het advies is hold, met een koersdoel van 94 euro.
De handel in WDP was woensdagochtend opgeschort[/b].


================================================================

Ik ben het met het koersdoel van ING eens.

  • Waarom noteert dit aandeel op bijna 2 keer de intrinsieke waarde ? Ik houd mij aanbevolen voor een goede verklaring daarvoor.
  • Bij de huidige koers komt er een dividend rendement over 2018 van 4%. Dit is relatief laag voor een vastgoedfonds
  • Bij een teruggang in de economie zal logistiek vastgoed minder waard worden.
  • Eén van de grootste huurders van WDP - Greenyard - verkeerd in zwaar weer


42 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 mei 2024 17:35
Koers 26,240
Verschil -0,580 (-2,16%)
Hoog 26,780
Laag 26,100
Volume 305.549
Volume gemiddeld 249.204
Volume gisteren 205.633

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront