Forum: Randstad » Randstad 1e kwartaal 2019 | DeBeurs.nl

Randstad 1e kwartaal 2019

74 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
jaar2018
0
Weer een positief stukje over Brunel, ben blij dat ik de helft van mijn Randstad aandelen voor Brunel heb ingewisseld :-)

20-3-2019 09:44:57

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Brunel

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft woensdag het koersdoel voor Brunel International verhoogd, waarbij de bank het koopadvies handhaafde. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van ING.


Het koersdoel werd verhoogd van 16,25 euro naar 17,10 euro.
=============================================


Analisten van ING verhoogden het koersdoel op basis van een versnelling in Duitsland en een sterker herstel en groter aantal aankomende opdrachten in de energiesector, die bij Brunel is ondergebracht bij de divisie Global Businesses.

ING betoogt dat de genoemde herstelbeweging nog niet in de waardering van het aandeel is verdisconteerd. De analisten stellen dat Brunel goed is gepositioneerd als een laat-cyclische speler in Europa, hetgeen in de verwachting van ING positief uitpakt voorde winstgevendheid.

De koers van het aandeel Brunel noteerde woensdag op een rood Damrak 1,7 procent hoger op 12,71 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Biobert
0
Ik ben aan het dividendieven bij Randstad, maar maar nu al in de val gelopen door de sterke koersdaling na 9.30 uur.
Zorgeloosch
0
15:00 Randstad - Jaarvergadering
Koers 44,140
Verschil -0,370 (-0,83%)
Hoog 44,980
Laag 44,000
jaar2018
0
dividend
========


Shareholders also adopted the financial statements 2018 and approved the proposal to pay a regular dividend of
€ 2.27 and a special dividend of € 1.11.


All dividends will be paid fully in cash.

The ex-dividend date for the regular dividend is 28 March 2019. The record date is 29 March 2019. The payment will take place on 2 April 2019.

The special dividend of € 1.11 will be paid in the fourth quarter, at the Executive Board’s discretion. The ex-dividend date, record date and payment date will be set in due course.
Bakkiekoffie
0
Ik vraag me af wat er met de koers van mijn geschreven callopties september 45 gebeurt als morgen het aandeel ex dividend noteert.De koers van de optie is nu 1,45. Gaat deze morgen vanwege het mooie dividend meezakken met het aandeel en in welke mate?
Heeft iemand hiermee ervaring?
jaar2018
0
quote:

Bakkiekoffie schreef op 27 mrt 2019 om 20:37:


Ik vraag me af wat er met de koers van mijn geschreven callopties september 45 gebeurt als morgen het aandeel ex dividend noteert.De koers van de optie is nu 1,45. Gaat deze morgen vanwege het mooie dividend meezakken met het aandeel en in welke mate?
Heeft iemand hiermee ervaring?


Het heeft geen effect op je september calls, dat zit al in koers verwerkt .
voda
0
Beursblik: Randstad onder druk

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Randstad
44,98 0,70 1,58 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Randstad heeft in het eerste kwartaal tegenwind ervaren. Dit verwachten analisten die zich baseerden op uitspraken van de uitzender.

Volgens analist Corné van Zeijl van Actiam zou Randstad hebben gezegd dat de negatieve trend uit het laatste kwartaal van 2018 en januari dit jaar ook daarna heeft aangehouden. En dat is niet positief, aldus Van Zeijl.

ING gaf woensdag aan dat het in eerder stadium op basis van recente inkoopmanagersdata al een lichte verzwakking in de trend signaleerde en voegde toe dat Randstad in een update voor analisten voorafgaand aan de kwartaalcijfers deze trend bevestigde, met name in Nederland, België, de Verenigde Staten, en de regio's die vallen onder 'overige Europa' en 'rest van de wereld'.

ING wees er woensdag aanvullend op dat de Zwitserse branchegenoot Adecco over februari ook al een lichte verzwakking meldde.

Het Amerikaanse Monster, waarop in het laatste kwartaal van 2018 nog 103 miljoen euro op werd afgeschreven, zal volgens Van Zeijl de neergang nog niet hebben weten te keren.

Randstad voorziet voor het eerste kwartaal een brutomarge die "bescheiden" lager uitvalt dan de marge over het vierde kwartaal. De kosten zullen grofweg vlak zijn, zei het uitzendconcern bij de laatste jaarcijfers.

ING raamt het operationeel resultaat (EBITA) over de eerste drie maanden van dit jaar op 210 miljoen euro. Voor het eerste kwartaal verwacht ING verder een daling van de omzet per werkdag met 1,0 procent met een afname van de operationele marge van 3,8 procent in eerste kwartaal van 2018 naar 3,7 procent over het afgelopen kwartaal.

ING wees er woensdag op dat Randstad in actie komt in het geval de marge vlak blijft of zelfs onder druk komt te staan.

Het aandeel Randstad won woensdag 1,2 procent, terwijl de AEX 0,6 procent steeg.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Revolution.
0
Dit is lekker!

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Morgan Stanley verhoogt zijn beleggingsadvies voor uitzender Randstad naar overweight van equal-weight. Het koersdoel gaat naar 53,10 euro van 49,50 euro. Volgens de analisten gaan uitzenders als Randstad beter presteren, dankzij een herstel in de economische fundamenten.

Voor grote uitzendfirma's als Randstad liggen hogere inkomsten in het verschiet, aldus de kenners. Zij verwachten dat de recente verslechtering van de inkoopmanagersindex, een belangrijke maatstaf voor economische activiteit in Europa, tot een einde is gekomen. De meeste beleggers gaan er echter nog steeds vanuit dat uitzendbureau's de komende jaren helemaal niet gaan groeien. Dat is volgens Morgan Stanley een verkeerde inschatting.

Randstad sloot maandag op 45,40 euro.
Zorgeloosch
0
(ABM FN-Dow Jones) Randstad laat over het eerste kwartaal van dit jaar naar verwachting een licht gedaalde omzet zien met een onderliggende operationeel resultaat (EBITA) dat eveneens wat werd gedrukt. Dit bleek woensdag uit de analistenconsensus die de bemiddelaar in werk uit Diemen publiceerde.

Op basis van de taxaties van twaalf analisten publiceert het bedrijf op woensdag 24 april voorbeurs een een omzet van 5.659 miljoen euro tegen 5.683 miljoen euro over het eerste kwartaal van 2018 en een onderliggende EBITA van 207 miljoen euro tegen 217 miljoen een jaar eerder.

De marge die daar bijhoort komt naar verwachting uit op 3,7 procent tegen 3,8 procent in het eerste kwartaal vorig jaar.

Randstad zei bij de publicatie van de cijfers over het vierde kwartaal van 2018 in februari van dit jaar dat de trend uit het vierde kwartaal van het vorig jaar zich in de eerste maand van het nu lopende boekjaar doorzette. Het concern verwachtte voor het eerste kwartaal een brutomarge die "bescheiden" lager uitvalt dan de marge van 19,8 procent over het vierde kwartaal. De kosten zullen grofweg vlak zijn.

Analisten houden rekening met een brutomarge die 19,5 procent bedraagt tegen 19,6 procent een jaar eerder.

Eerder deze maand refereerden enkele analisten nog aan een update voor analisten waarin Randstad zou hebben gezegd dat de negatieve trend uit het laatste kwartaal van 2018 en januari van dit jaar ook daarna heeft aangehouden.

Het eerste kwartaal van het jaar is bij Randstad gewoonlijk niet het sterkste kwartaal van het jaar.

Op een groen Damrak noteerde Randstad woensdag 0,3 procent hoger op 45,67 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
Zorgeloosch
0
Gezien de mindere berichtgevingen stijgt het aandeel sinds het ex dividend de weg omhoog!!!!!
Hoelang nog voor de val?
Randstad 49,22 0,56 1,15 % 10:14:11

AMSTERDAM (AFN) - De vraag naar uitzendkrachten is in de afgelopen weken verder gedaald. Uitzendkrachten draaiden in periode 3 in totaal 5 procent minder uren dan een jaar eerder. De omzet van uitzendbedrijven daalde in de periode met 2 procent, aldus cijfers van brancheorganisatie ABU.

In de industrie ging in week 9 tot en met 12 het aantal uren met 5 procent omlaag, bij een 1 procent lagere omzet. De administratieve sector was goed voor 6 procent minder uren en een daling van de omzet met 3 procent. In de technische sector daalde het aantal gewerkte uren met 6 procent en viel de omzet op jaarbasis 1 procent lager uit.

Omdat deze periode evenveel werkbare dagen telde als in dezelfde periode vorig jaar, heeft ABU dit keer geen correctie toegepast.

Deel dit artikel via: Facebook Tweet LinkedIn Google + NUjij E-mail
Zorgeloosch
0
ABM FN-Dow Jones) Manpower heeft in het eerste kwartaal minder omzet gedraaid, maar zag de trend stabiliseren in een aantal belangrijke Europese markten, terwijl de uitzender reorganiseert om zijn kosten aan te passen aan de lagere vraag.

Topman Jonas Prising sprak van solide resultaten, afgezet een klimaat van trage mondiale economische groei.

Door de reorganisatie en een duurdere dollar kelderde de winst per aandeel van 1,45 dollar een jaar eerder naar 0,88 dollar. De reorganisatie kostte 0,51 dollar per aandeel en het valuta-effect nog eens 0,12 dollar. Ook steeg de belastingdruk tot 43 procent, door het wegvallen van een belastingvrije subsidie in Frankrijk.

De omzet daalde met 9 procent tot 5,0 miljard dollar. Afgezien van de duurdere dollar daalde de omzet met twee procent. In de VS daalde de omzet met 2 procent, in Frankrijk met 1 procent en Italië met 7 procent. In Noord-Europa was de omzetdaling 9 procent.

Outlook

Prising ziet goede kansen voor winstgevende groei, gezien de vraag naar de diensten van Manpower. Voor het tweede kwartaal voorziet Manpower een winst per aandeel van 1,96 tot 2,04 dollar.

Het aandeel steeg voorbeurs 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden.
74 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18-apr-19 17:35
Koers 49,210
Verschil +0,320 (+0,65%)
Hoog 49,520
Laag 48,000
Volume 607.497
Volume gemiddeld 550.224
Volume gisteren 500.197