Forum: Heijmans » Vierde kwartaal 2019 » Pagina: 11 | DeBeurs.nl

Vierde kwartaal 2019

709 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Daexter
0
quote:

salud schreef op 6 november 2019 18:03:


@buf: Leuk dat je positief blijft :), maar wat zijn je verwachtingen ... eurootje of 5 er bij eind dit jaar?


@buf, eens met salud

@lokeend, ik deel je oordeel tav de downtrend, maar niet dat de jaarcijfers het enige moment zijn dat de koers echt in beweging zal komen.

Dat is namelijk bij de uitspraak van de arbitrage. Die mag toch wel te verwachten zijn in de komende 2 maanden.

@salud
Is de claim die daaruit voortkomt <= 15 mln dan gaat de koers na dat bericht kneiterhard omhoog, want dan zou de winst per aandeel boven de euro uitkomen in 2019, wat in termen van dividend rendement neer zou komen op ca 5% dividend rendement (8mln grondslag) op de huidige koers. dat maakt dat de koers vrij rap richting een verdubbeling kan.

Is de claim <=25 mln dan verwacht ik eerst teleurstelling (richting de 6) en daarna alsnog omhoog. Er is dan immers zekerheid en dat is nu eenmaal een hoop waard. Dus dan richting een euro of 9.

Laten we niet hopen dat het meer dan 25 mln wordt :-(

@ Japio, ja maar het zal vooral gaan om de aansprakelijkheid van Heijmans voor het in gebreke blijven van Europoles, dat gaat om de kleine lettertjes in het contract. Is het wel of niet redelijk dat Heijmans daarop aan te spreken is.
buf
0
quote:

salud schreef op 6 november 2019 18:03:


@buf: Leuk dat je positief blijft :), maar wat zijn je verwachtingen ... eurootje of 5 er bij eind dit jaar?


Ik verwacht dit jaar nog geen uitspraak van de arbitrage-commissie.
Ik zal dan ook blij zijn als de koers eind dit jaar boven de 8 euro staat.
Exclusief het tennet-debacle verwacht ik dit jaar een nettowinst van 30 a 35 miljoen euro.
Zou normaal gesproken goed moeten zijn voor een koers van 12 tot 15 euro.
Maar daar zullen we m.i. nog even geduld voor moeten hebben.
Japio_
0
quote:

Daexter schreef op 6 november 2019 18:43:


[...]

Is de claim <=25 mln dan verwacht ik eerst teleurstelling (richting de 6) en daarna alsnog omhoog. Er is dan immers zekerheid en dat is nu eenmaal een hoop waard. Dus dan richting een euro of 9.

Laten we niet hopen dat het meer dan 25 mln wordt :-(

@ Japio, ja maar het zal vooral gaan om de aansprakelijkheid van Heijmans voor het in gebreke blijven van Europoles, dat gaat om de kleine lettertjes in het contract. Is het wel of niet redelijk dat Heijmans daarop aan te spreken is.Daexter, ik maak me meer zorgen om de gevolgschade. Netbeheer is net als spelen met dominostenen en als bijv. windparken niet tijdig aan het net kunnen worden gekoppeld dan is dat alles de schuld van Hijmans Europoles - zo zal TenneT het spel ongetwijfeld spelen-.
Ook TenneT zal moeten aantonen dat zij gedegen onderzoek hebben gedaan naar de financiële positie van Europoles en ik hoop dat dit hun achilleshiel is.
Als dit voorval bijv. een jaarwinst kost dan is dat om ziek van te zijn, maar het is geen structureel probleem.
salud
0
Tennet heeft aan zijn klanten beloofd dat zij alle vervolgschade voor hun rekening nemen. Die kosten worden dus aan Heijmans doorberekend in de vorm van een schadeclaim. Als er niet voldoende stroom van de windparken af kan vloeien wordt dat doorberekend aan de gebruikers. Daar zijn zelfs vragen over geweest in de Tweede Kamer en daar is dat nogmaals bevestigd.Die kosten mag Tennet verwerken in een verhoging van de transportkosten en worden dus betaald door de afnemers van stroom.
AudiRS3
0
quote:

salud schreef op 7 november 2019 11:00:


Tennet heeft aan zijn klanten beloofd dat zij alle vervolgschade voor hun rekening nemen. Die kosten worden dus aan Heijmans doorberekend in de vorm van een schadeclaim. Als er niet voldoende stroom van de windparken af kan vloeien wordt dat doorberekend aan de gebruikers. Daar zijn zelfs vragen over geweest in de Tweede Kamer en daar is dat nogmaals bevestigd.Die kosten mag Tennet verwerken in een verhoging van de transportkosten en worden dus betaald door de afnemers van stroom.Is er informatie of er vervolgschade is en hoeveel dat is?
ro1946
0
quote:

ro1946 schreef op 4 november 2019 16:34:


Hee, HenkdeV., jij ook hier? Vandaag gekocht op € 7,50. Een rijtje de komende dagen naar € 8 moet toch mogelijk zijn. En zo niet, dan ben ik ook zo weer weg.
RD.


En het hele zwikkie weer verkocht op € 7,72 gemiddeld. Niet zo heel veel winst, maar van kleine slokjes wordt men ook dronken. Onder de € 7,50 ga ik er weer vol in.
RD.
salud
0
@AudiRS3 12.09: Ik heb begrepen dat er begin 2020 een nieuwe aannemer (combinatie) wordt aangewezen. Dan denk ik dat er ook meer bekend wordt over de meerkosten die dat met zich meebrengt, de vertraging die het uiteindelijk opgeleverd heeft en dus de schade die er is ontstaan.
Die willen ze verhalen op Heijmans denk ik.
Maar het is voor iedereen allemaal gissen; er komt weinig tot niets over naar buiten zolang de arbitrage speelt.
En tussen willen hebben en krijgen zit nogal verschil.
Ik vermoed dat Heijmans ook een claim heeft ingediend wegens een in hun ogen onterecht opgezegd contract.
Gewoon afwachten maar... en tot die tijd is het een dood aandeel.
AudiRS3
0
Ik heb nog eens de half jaar webcast geluisterd en nog eens goed alle persberichten over tennet situatie gelezen.
Het feit dat Heijmans de minnelijke schikking van Tennet heeft geweigerd betekent volges mij dat ze gewoon een hele goede kans hebben om de zaak te winnen.
Ook stelde iedereen vragen over alle probleem projecten en hadden ze bijna geen aandacht voor deze zaak.
Het lijkt mij dan dat deze "analisten/experts" de zaak niet zo problematisch vinden ivg met bv de zuidas.
buf
0
31-10-2019 7.25 (laagste slotkoers in ruim 2 jaar)
01-11-2019 7.41
04-11-2019 7.48
05-11-2019 7.53
06-11-2019 7,61
07-11-2019 7,70

Hoezo downtrend?
salud
0
@buf: Is toch ruim 6% voor de dagjesmensen ... maar ik zit er al langer in en zie het graag ff iets meer oplopen:)
Daexter
0
quote:

Japio_ schreef op 7 november 2019 09:38:


[...]

Daexter, ik maak me meer zorgen om de gevolgschade. Netbeheer is net als spelen met dominostenen en als bijv. windparken niet tijdig aan het net kunnen worden gekoppeld dan is dat alles de schuld van Hijmans Europoles - zo zal TenneT het spel ongetwijfeld spelen-.
Ook TenneT zal moeten aantonen dat zij gedegen onderzoek hebben gedaan naar de financiële positie van Europoles en ik hoop dat dit hun achilleshiel is.
Als dit voorval bijv. een jaarwinst kost dan is dat om ziek van te zijn, maar het is geen structureel probleem.


Klopt, daarbij zal ook spelen dat er mogelijk door Tennet extreem op safe is gespeeld. Dwz het contract direct te beëindigen bij de eerste problemen. Vraag is daarbij dan of het fair is dat je de ex-partner dan volledig voor de gevolgschade aansprakelijk stelt cq dat je die überhaupt kent.

@ Audi
Ja, Tennet zal ook heus haar juridische onderzoek hebben gedaan en denken dat ze een sterke zaak hebben. Het blijft gissen en voor ons als belegger een gok. Dat is ook precies waarom we nu rond de 7 euro staan en niet rond een euro of 11. Er zijn realtief weinig mensen die de gok aandurven / willen.

Heijmans en bouwers in het algemeen hebben toch een behoorlijk slecht track record opgebouwd de afgelopen jaren.

@Buf
Als we morgen rond dit niveau of hoger sluiten, dan hebben we voor het eerst sinds een tijd weer een positieve weektrend en dat moeten we dan ook minimaal 3 weken volhouden want dan hebben we ook een positieve maand trend, waarmee dat op zich positief kan doorwerken in de psyche van menig belegger.

Laten we hopen dat het kabinet volgende week met een goed pakket komt, waardoor de markt weer een beetje gelooft in bouwers en de koers boven de 8 duwt
Broke Even
0
Heijmans is het goedkoopste aandeel van de hele beurs. Een kw van 5,5 wanneer we uitgaan van een conservatieve 30 miljoen jaar winst. De helft goedkoper dan BAM, terwijl BAM toch ook genoeg bleeders in de porto heeft.

Mede daarom heb ik het grootste deel van mijn porto in Heijmans zitten.
Broer Konijn
0
lokeend
0
quote:

salud schreef op 7 november 2019 18:38:


@buf: Is toch ruim 6% voor de dagjesmensen ... maar ik zit er al langer in en zie het graag ff iets meer oplopen:)


Hoi Salud, jij doet toch vooral in call opties in heijmans welke looptijd?
Ik doe alleen aandelen en koop bij als de koers daalt vandaar dat ik er al fors in zit momenteel !
Hoop ook dat de koers omhoog gaat al zie ik een verdere daling ook als een mooi bijkoopmoment.
Succes!!
lokeend
0
quote:

salud schreef op 5 november 2019 10:33:


@buf en lokeend: Ik denk dat jullie allebei niet correct denken.
Na de opzegging van het Tennet contract is het aandeel binnen een maand met ongeveer 40% gezakt; van rond de € 12,50 naar € 8,00 . Tel daar nog eens de verwachtte schade door stikstof en Pfas bij op (volgens de analisten rond de 10%) en je komt naadloos uit op de huidige koers.
Volgens mij heeft op het ogenblik de kwestie Tennet veel meer impact op de uiteindelijke verdiensten (koers), dan die andere problemen die door andere regelgeving nog wel getemperd gaan worden.
Of er op het ogenblik een huis méér of minder verkocht wordt staat in geen verhouding tot de claim van Tennet die Heijmans boven het hoofd hangt.


Een mens lijd het meeste onder hetgeen hij vreest! Dit is wat je schrijft Salud !
Je laat je sturen in je gedachten door de koers, zoekt dan verklaringen voor de daling terwijl je denken niet realiteit hoeven te zijn!
1 ding de koers heeft altijd gelijk!!
Succes!
lokeend
0
Salud bedoel hou je misschien meer bezig met heijmans als bedrijf en niet direct met de koers.
Ik heb alle optie belegging mogelijkheden bekeken en die lopen maar tot max juni 2020 ofwel 6 maanden dat is voor mij een tekort termijn om te beleggen.
Ik beleg meer tussen de 5 en 10 jaar toekomst .
Vandaar wellicht onbegrip in koers ontwikkelingen en kleine tegenslagen die anders beoordeeld worden door ons beide.
Succes
lokeend
0
quote:

Daexter schreef op 6 november 2019 18:43:


[...]


@lokeend, ik deel je oordeel tav de downtrend, maar niet dat de jaarcijfers het enige moment zijn dat de koers echt in beweging zal komen.

Dat is namelijk bij de uitspraak van Arbitrage tennet.


Daexter, zelfde inzicht in down trend heijmans, mooie gezamenlijke gedachte ! en als ik het goed lees dan ga jij er van uit dat de kwestie tennet meer bepalend of invloed zal hebben dan de jaarcijfers 2019 heijmans.
Die mening deel ik niet.
Ik ga voor goede cijfers 2019 incl eventuele tegenslag tennet! Er zal veel gecompenseerd/ recht gezet worden!
Succes
lokeend
0
Jaarlijks 28.000 woningen minder bouwen door de stikstof @ nu.nl en een mooie kans voor heijmans !
Meer dan 30% van het totaal
Kabinet zoekt nog steeds naar oplossingen !

709 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 feb 2020 16:18
Koers 7,670
Verschil -0,110 (-1,41%)
Hoog 7,740
Laag 7,510
Volume 203.869
Volume gemiddeld 133.670
Volume gisteren 126.851