Sif Holding « Terug naar discussie overzicht

Sif Holding 2024

59 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
nine_inch_nerd
0
Hier dan het nieuwe draadje voor Sif 2024.

Sif bestaat 75 jaar.
youtu.be/lYs1YkTVzX8?si=hgIXtC3eBe5UdIWG

De uitbreiding op de Maasvlakte en het overleven van de dip in de transitie zullen de bepalers zijn voor 2024 en de jaren er na.
voda
1
Empire Wind 2 zegt contract met Sif op
04-jan-2024 08:03

Gevolgen voor planning 2025 en 2026.

(ABM FN-Dow Jones) Empire Offshore Wind heeft het contract met Sif voor de levering van monopolies voor Empire Wind 2 voor de kust van New York opgezegd. Dit maakte de Roermondse fabrikant bekend.

De beëindiging zal gevolgen hebben voor de productieplanning voor 2025 en 2026, maar de prognoses voor de aangepaste EBITDA voor 2025 en 2026 blijven ongewijzigd, aldus Sif.

De financiering van Sifs plannen om de productiefaciliteiten op Maasvlakte 2 Rotterdam uit te breiden is geborgd doordat het deel van de voorfinanciering voor Empire Wind 2 wordt omgezet naar een eeuwigdurende obligatie.

"De annulering zal geen gevolgen hebben voor de opstart van de nieuwe fabriek, hoewel Sif verwacht dat de opvoering van de productie minder steil zal zijn dan aanvankelijk gepland", aldus het Roermondse bedrijf donderdag.

Onder het opgezegde contract zou Sif 84 monopolies voor Empire Wind 2 leveren. Ook onderhandelde Sif over de productie van 84 transitiestukken.

De beëindiging van het Empire Wind 2-contract betekent dat de eerder gecontracteerde capaciteit uit het orderboek van Sif wordt verwijderd. Als gevolg hiervan bedraagt het orderboek van Sif vandaag een totaal van 550 kiloton, inclusief het deel van het orderboek dat betrekking heeft op de productie in het vierde kwartaal van 2023. Van deze 550 kiloton heeft 210 kiloton betrekking op exclusieve onderhandelingen.

Volgens de voorwaarden van het contract voor monopiles voor Empire Wind 2, een project van Equinor en BP, heeft Sif recht op annuleringskosten bij voortijdige beëindiging van het contract. Details verstrekte Sif donderdag niet.

Equinor zal proberen de gaten in het productieschema van Sif op te vullen die ontstaan als gevolg van de beëindiging van het Empire Wind 2-contract.

"Sif heeft er vertrouwen in dat het ondanks deze annulering met succes de productievolumes voor 2026 kan vullen en dat de volume- en EBITDA-projecties voor 2026 kunnen worden gehandhaafd met een EBITDA van minimaal 160 miljoen euro."

Het monopile-contract voor Empire Wind 1 wordt voortgezet zoals gepland en de productie hiervoor zal naar verwachting van Sif in de tweede helft van 2024 beginnen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Beursblik: contractverlies Sif laat zien dat bedrijf zichzelf goed beschermt
04-jan-2024 09:41

ING te spreken over vasthouden aan outlook.

(ABM FN-Dow Jones) Het verlies door Sif van het contract voor Empire Wind 2 laat zien dat de Roermondse onderneming zich goed heeft ingedekt. Dit stelde analist Tijs Hollestelle van ING donderdag.

Het intrekken van het contract heeft gevolgen voor de productieplanning voor 2025 en 2026, maar de prognoses voor de aangepaste EBITDA voor 2025 en 2026 blijven ongewijzigd.

"De lange termijn outlook van het bedrijf blijft onveranderd, met voor 2025 een EBITDA van 135 miljoen euro", aldus Hollestelle. Enerzijds zal Sif het orderboek opnieuw indelen en anderzijds heeft het recht op annuleringskosten.

Ook heeft de beëindiging van het contact geen gevolgen voor de opstart van de nieuwe fabriek in Rotterdam.

De financiering van Sifs plannen om de productiefaciliteiten op Maasvlakte 2 Rotterdam uit te breiden is geborgd doordat het deel van de voorfinanciering voor Empire Wind 2 wordt omgezet naar een eeuwigdurende obligatie.

"De annulering zal geen gevolgen hebben voor de opstart van de nieuwe fabriek, hoewel Sif verwacht dat de opvoering van de productie minder steil zal zijn dan aanvankelijk gepland", aldus het Roermondse bedrijf.

"Sif heeft er vertrouwen in dat het ondanks deze annulering met succes de productievolumes voor 2026 kan vullen en dat de volume- en EBITDA-projecties voor 2026 kunnen worden gehandhaafd met een EBITDA van minimaal 160 miljoen euro", zo meldde het bedrijf.

"Maar ondanks dat Sif de outlook herhaalde, zal de annulering vermoedelijk wel negatief worden opgepakt door de beurs", zo denkt Hollestelle. De analist heeft een Houden advies op Sif met een koersdoel van 12,00 euro.

Het aandeel Sif noteerde donderdag 0,2 procent lager op 10,42 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
nine_inch_nerd
0
Fred van Beers (CEO Sif) komt medio februari in de welbekende CEO-talk podcast/webcast op YT. Wordt vervolgd.
Belangstellende
0
Je bedoelt dat de CEO als gast bij Nico Inberg's podcast bij DE Aandeelhouder aanschuift? YT zegt me niets.
Belangstellende
0
Ik heb de podcast zojuist op het onderdeel SIF gehoord maar ik hoorde niks nieuws. Er wordt door die Jellema wel veel gelachen maar alles wat hij vertelde was al bekend. Je hebt gelijk over wanneer de CEO in het programma komt. Ik hoord hem snel "half feb"zeggen. Verder niets over de lening die Equinor in een perpetuel voor de nieuwe fabriek omgezet heeft en ook niet dat het wegvallen/uitstellen van deze order geen gevolgen heeft voor de EBITDA. Dat laatste lijkt mij toch vreemd: Wegvallen van omzet heeft altijd gevolgen voor de winst tenzij men verwacht extra orders in plaats daarvan binnen te halen.
nine_inch_nerd
0
@Belangstellende, nu na ruim 4 dagen nog steeds geen actie. Gelukkig voor jou. Tip: noem volgende keer geen concurrent van IEX. Mag niet en een schorsing ligt zo op de loer.
Dat bedoelde ik 5/1 te zeggen.

quote:

nine_inch_nerd schreef op 5 januari 2024 22:13:

1. YT = YouTube
2. Je hebt na 2,5 uur nog steeds mazzel.
Fijn weekend.
nine_inch_nerd
0
quote:

Padre schreef op 10 januari 2024 16:04:

Gaat weer lkkr met sif uhmmmm
Met wie niet? De markt.
Padre
0
quote:

nine_inch_nerd schreef op 10 januari 2024 16:10:

[...]

Met wie niet? De markt.
ja is ook waar !
nine_inch_nerd
1
quote:

Gesina49 schreef op 17 januari 2024 09:32:

Aanwijsbare reden v deze stijging?
Zou het dit zijn? Geeft een impuls ook voor Sif Holding...
Gisteren gecommuniceerd.

www.cnbc.com/2024/01/16/bank-of-ameri...

Bank of America upgrades global wind stock after a brutal 2023, hikin…
Bank of America has upgraded wind energy giant Ørsted from “neutral” to “buy” citing an improved risk-reward profile for the battered stock. The Denmark-headquartered energy firm’s stock, which also trades in the U.S., fell by more than 65% from its peak in 2023 as the company faced a series of negative headlines regarding project delays, cost overruns and write-downs in the critical U.S. market . However, Bank of America analysts expect Orsted’s fortunes to improve in 2024 and have raised their price target from $15.06 per share to $22.80, representing nearly 20% upside from current levels. The upgrade and price target boost come after the stock has already staged a more-than-50% recovery from its November lows. DNNGY 1Y line “We believe that a clearer risk-reward skew has emerged,” BofA analysts led by Peter Bisztyga said in a note to clients on Jan. 12, touting Ørsted’s potential to repair its balance sheet through asset sales, capex reductions, and a potential 25% dividend cut. Such measures, the analysts wrote, would enable Ørsted to meet its investment grade BBB+ target credit rating without a dilutive equity raise, which would likely further pressure the stock. In addition, the Wall Street bank’s analysts see execution risk as “low” given Ørsted recently green lit its massive £8 billion Hornsea 3 project in Britain . Its remaining U.S. exposure consists primarily of the Sunrise Wind project off Long Island, which still needs state contract approval, according to the bank. Even if Sunrise Wind falls through, the analysts believe the downside to Ørsted shares would be manageable. “We believe that investors should again be willing to pay some value for a moderate growth pipeline, given recent improvements in industry backdrop for offshore wind and assuming that Orsted stabilises its balance sheet,” the analyst added.
nine_inch_nerd
0
nine_inch_nerd
0
Algemeen FD artikel.

Windmolens en vleermuizen
11:30
‘Wat is er?’ vraag ik, wetend dat er niet zo snel een antwoord zal komen. Hij kijkt me aan. Zijn wangen zijn rood en zijn pupillen lijken op twee onbewoonde eilanden. Hij haalt zijn schouders op en tegelijkertijd trekt zijn mond naar beneden.

‘Ik haat de windmolen!’

Hij pakt uit zijn kleine boekenkast een grote bak vol zand, waarin de papieren windmolentjes in verschillende kleuren met potloden als stam duizelig naar hem staan te staren. Vanuit zijn eilanden kijkt hij even naar mij en zucht.

Door zijn diepe zucht beginnen een paar windmolentjes te draaien. ‘Ik wil ze niet’, schreeuwt hij uit zijn kleine keel, trekt de bewegende windmolentjes uit de bak en gooit ze op de grond.

‘Hé, pas op voor je voeten en handen, hè. Er zitten spelden en potloden met scherpe puntjes in die windmolentjes.’

Hij trekt de rest van de windmolentjes uit de bak en begint het papier te verscheuren.

Ik zit op zijn bed, kijk hem aan en hoop dat hij rustig zal worden. Op de grond liggen stukken papier, zand, potloden en spelden en staan twee voetjes die vies zijn van het buitenspelen.

Hij slaat zijn armen om mijn middel en duwt zijn hoofd tegen mijn borsten. Ik voel dat zijn hoofd warm is.

Wanneer hij boos is of te veel gespeeld heeft wordt zijn hoofd warm.

Hij huilt. Ik voel zijn tranen door mijn blouse heen over mijn borsten en buik glijden. Mijn hart doet pijn, maar ik wil hem niet laten stoppen met huilen. Nu het kan mag hij van mij huilen. Om alles en zo lang als hij wil.

‘Waarom heb je niet tegen me gezegd dat de vleermuizen doodgaan van de windmolens?’ vraagt hij met een frons als een bliksem op zijn gezicht. Hij begint weer te huilen.

‘Als je volwassen wordt, is het niet genoeg meer om alleen maar te spelen, maar wil je ook iets bereiken’
Ik kijk naar de gebroken windmolens op de grond. ‘Wie zegt dat de vleermuizen doodgaan?’

‘Dat weet ik gewoon.’

‘Maar waardoor gaan ze dan dood?’

‘Doordat ze te klein en kwetsbaar zijn. Ze kunnen niet tegen die bewegende bladen. En ook niet tegen de drukgolf.’

Drukgolf. Wanneer heeft hij dat geleerd? ‘Maar je weet dat jouw windmolentjes van papier zijn gemaakt. Ze kunnen geen kwaad doen.’

‘Maar ik haat ze. Ik wil niet langer spelen met die domme molentjes. Nu ik weet dat de vleermuisjes doodgaan ga ik er niet mee spelen. Als niemand speelt met zijn molentje, gaan die vleermuisjes ook niet dood ... Of weten ze dat nog niet?’ vraagt hij onschuldig.

‘Dat weten ze wel’, antwoord ik.

‘Waarom blijven ze dat dan doen?’

‘Omdat ze iets volwassener zijn dan jij. Als je volwassen wordt, is het niet genoeg meer om alleen maar te spelen, maar wil je ook iets bereiken. Als ze moe worden van het spelen, gaan ze weer iets anders bedenken.’

‘Gaan ze dan niet meer met windmolentjes spelen?’ vraagt hij. ‘En wat als ze zo lang niet moe worden dat alle vleermuisjes al dood zijn?’

‘Soms zijn er wat grote kinderen tussen die het spel laten stoppen.’

Hij lacht voorzichtig.

‘Zullen we wat papier zoeken om vleermuisjes te maken?’

‘Ja’, gilt hij.
nine_inch_nerd
1
Binnenkort zullen we wel iets horen over dit project (inside info). Planning is in de maak.

Sif tekent de definitieve overeenkomst met de Zuid-Koreaanse partner GS Entec
sif-group.com/nl/nieuws/sif-signed-th...
nine_inch_nerd
1
Sif aan de slag in Baltische Zee

Sif Holding heeft een contract ondertekend voor de levering van 100 monopiles aan de joint venture van Equinor en Polenergia voor de offshore windprojecten Baltyk II en Baltyk III. Dit meldde het bedrijf uit Roermond vrijdag, zonder financiële details bekend te maken.

De productie van de monopiles moet beginnen in het tweede kwartaal van 2025 en voltooid zijn in het eerste kwartaal van 2026. De ingebruikname van het windmolenpark staat gepland voor 2027, zei Sif.

De twee windparken van elk 50 eenheden zullen een totale capaciteit hebben van 1,44 gigawatt en komen te liggen in de Poolse exclusieve economische zone van de Baltische Zee, op ongeveer 37 en 22 kilometer van de kustlijn ter hoogte van de Poolse stad Leba.

In het orderboek van Sif wordt 105 kiloton herberekend naar 120 kiloton en gaat nu van exclusieve onderhandelingen over naar vaste contracten.

Bij de aankondiging van de contractonderhandelingen leek het aanvankelijk te gaan om 90 monopiles, maar dat werden er uiteindelijk 100.
nine_inch_nerd
0
FD ook...

Sif gaat fundering voor windturbines in de Poolse Oostzee leveren
Van onze redacteur

Het Nederlandse Sif Holding heeft een contract getekend voor de levering van honderd zogenoemde monopiles voor twee grote offshore windparken in de Oostzee. De productie van de monopiles, de fundering waarop de windturbines worden geïnstalleerd, is gepland in het tweede kwartaal van 2025.
fd.nl/bedrijfsleven/1508037/sif-gaat-...
59 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 10,140
Verschil -0,060 (-0,59%)
Hoog 10,200
Laag 10,080
Volume 8.829
Volume gemiddeld 13.451
Volume gisteren 8.037

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront