Bever « Terug naar discussie overzicht

Dividendstandpunt Postbank

4 Posts
[verwijderd]
1
Ik heb gisteren bij de Postbank geïnformeerd naar de reden van het nog steeds inhouden van een dividendvoorheffing van 25%, terwijl de dividendbelasting toch per 1 januari 2001 is afgeschaft. Het antwoord was: dat weten we wel meneer, maar het dividend dat in 2001 wordt uitbetaald is door het bedrijf verdiend in 2000, toen er nog wel dividendbelasting was. Dus is naar onze mening de dividendbelasting nog van kracht. Tja, zo kun je alles rechtpraten .... De belastingdienst berekent ook geen vermogensbelasting meer over 2000, die hadden in dat geval ook wel kunnen zeggen:afgeschaft per 1/1/2001, maar uw vermogen was zo hoog in 2000, dus nog een keer betalen.... Mijn vraag: wat doen Rabo, ABN-Amro, Fortis, SNS, Alex, Binck??? Benieuwd naar hun opvatting!
[verwijderd]
0
Beste enpassant, Er wordt inderdaad eerst 25% dividend- belasting afgedragen. Maar deze 25% dividendbelasting mag je op het eind van het belastingjaar verrekenen. (Dus invullen op je belastingformulier) Je krijgt deze 25% van de belasting terug!! Dit is nl. gedaan om de 25% dividend- belasting die buitenlanders ook betalen alsnog in onze schatkist te laten vallen. groetjes , Ed.
[verwijderd]
0
Ik vraag me af of die joviale mijnheer Zalm dan ook de gederfde rente over die 25% dividendbelasting uitbetaald. (Eigenlijk vraag ik het me helemaal niet af, ik weet het antwoord al wel).
[verwijderd]
0
Beste ssstt, Dank voor je reactie. Ik hoop dat je gelijk hebt; in dat geval is de uitleg van de Postbank dus onjuist. Toch ben ik het met Boze Wolf eens, dat het wel renteverlies met zich meebrengt. Ik vind het vreemd dat veel beleggers 25% van hun dividend tijdelijk moeten inleveren terwijl ze NIET belastingplichtig zijn, puur omdat buitenlanders dat wel zijn. Overigens, Boze Wolf: Ook een goed minister en een joviale vent heeft wel eens ongelijk, maar daarom is het niet meteen een schurk of een onbenul!
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 16:30
Koers 2,460
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 857
Volume gisteren 598

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront