AEX opent in de plus

Door AFN op 11 juli 2014 09:50 | Views: 4.353

AEX opent in de plus

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs is vrijdag iets hoger van start gegaan. Ook de andere Europese beurzen noteerden in de vroege handel in de plus en herstelden daarmee iets van de grote verliezen op donderdag.

De AEX-index noteerde in het eerste handelsuur een plus van 0,4 procent op 404,79 punten. De MidKap steeg 0,7 procent tot 620,83 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen stonden tot 0,4 procent hoger.

Grootste stijger in de hoofdindex was ING. Het aandeel van de bank stond 1,1 procent hoger. Aegon stond onderaan de lijst met een min van 0,6 procent. In totaal stonden 16 van de 25 AEX-fondsen in de plus. De koers van Reed Elsevier bleef onveranderd.

Unilever

Unilever steeg kort na de openingsbel in de AEX met 0,5 procent. Donderdag maakte het concern bekend dat het zijn dieet- en afslankproductenmerk Slimfast heeft verkocht aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Kainos Capital. Het Brits-Nederlandse concern kocht Slimfast in 2000 voor 2,4 miljard dollar, maar zou moeite hebben gehad de investering terug te verdienen, ondanks een toenemende vraag naar dieet- en afslankproducten.

Fugro steeg in de hoofdindex met 0,4 procent. Op donderdag verloor het aandeel van de bodemonderzoeker bijna een vijfde van de beurswaarde na een winstwaarschuwing. Natixis verhoogde voorbeurs het advies van Fugro.

Air France-KLM

Luchtvaartconcern Air France-KLM profiteert onder meer van een adviesverhoging van Jefferies en stond 2,4 procent hoger. Bouwbedrijf BAM krabbelde aan het eind van de handelsweek iets uit het dal en steeg met 2,7 procent. Door een winstwaarschuwing aan het begin van de handelsweek leverde het concern circa 40 procent van de beurswaarde in.

De handel in het aandeel Banco Espirito Santo was nog niet geopend. De op één na grootste bank van Portugal heeft een blootstelling van bijna 1,2 miljard euro aan bedrijven die deel uitmaken van Espirito Santo Financial Group. De kapitaalbuffer van de bank ligt echter 2,1 miljard euro boven het wettelijk vereiste minimum. Met deze buffer kunnen financiële klappen worden opgevangen.

De euro was 1,3611 dollar waard, tegenover 1,3600 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen donderdag. De prijs van Amerikaanse olie stond 0,5 procent lager op 102,39 dollar per vat. Brentolie daalde 0,6 procent naar 108,40 dollar.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.