IMCD boekt meer omzet en winst

Door AFN op 16 november 2016 07:34 | Views: 4.804

ROTTERDAM (AFN) - Chemicaliëndistributeur IMCD heeft zijn omzet en winst in de eerste negen maanden van dit jaar flink zien toenemen. Volgens topman Piet van der Slikke is sprake van ,,solide groei'', ondanks de uitdagende marktomstandigheden en negatieve wisselkoerseffecten waar het bedrijf last van heeft.

IMCD rapporteerde woensdag een omzet over de periode januari tot en met september van 1,3 miljard euro. Dat is 15 procent meer dan een jaar eerder. Bij constante wisselkoersen zouden de opbrengsten 18 procent hoger zijn uitgekomen. De onderneming profiteerde onder meer van de bijdrage van recente overnames, maar groeide ook op eigen kracht

Het bedrijfsresultaat (ebita) viel met 112,8 miljoen euro 17 procent hoger uit. De nettowinst voor eenmalige posten steeg met 25 procent tot 79,2 miljoen euro. Geschoond van wisselkoerseffecten liepen deze resultaten met respectievelijk 21 en 28 procent op.

IMCD gaat er gezien de prestaties in de eerste negen maanden nog altijd vanuit dat het bedrijfsresultaat over heel 2016 groeit ten opzichte van vorig jaar. De onderneming zegt verder nog altijd interessante mogelijkheden te zien om zijn wereldwijde aanwezigheid en productportfolio verder uit te breiden.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.